Kvitová je v Paříži ve 3. kole, Hradecká dohrála

26. 5. 2011, 12:43
Aktuality 59
Jediná česká hráčka postoupila na Roland Garros do třetího kola. Petra Kvitová zvládla svůj dnešní zápas s Číňankou Jie Zheng bez problémů a v Paříži si zahraje o osmifinále. Hůř dopadla její krajanka Lucie Hradecká, která nestačila na favorizovanou Němku Petkovicovou.
Petra Kvitová (© rolandgarros.com)

Momentálně až 80. hráčka světa Jie Zheng se sice v letošní sezoně trápí, v úvodních gamech druhého kola French Open ale s Petrou Kvitovou dokázala držet krok. Česká tenistka zlomila Číňanku až za stavu 4-4, kdy jí podruhé v utkání sebrala servis, a vzápětí při vlastním podání set po 42 minutáchukončila.

Ve druhém setu už někdejší světová patnáctka Jie Zheng tahala od začátku za kratší konec. Ihned znovu ztratila servis, poté další a za stavu 4-0 pro Kvitovou hrozilo, že si čínská tenistka odveze 'kanára'. Brejkbol své soupeřky sice odvrátila a snížila na 1-4, ale rozjetou Kvitovou už zastavit nedokázala. Ještě jednou ztratila své podání a po hodině a čtvrt se Petra Kvitová radovala z vítězství 6-4 a 6-1.

Jak česká tenistka po utkání přiznala, hrála s bolavým ramenem levé ruky, ve které drží raketu. "Docela jsem se toho bála. Po mixu jsem ruku nemohla večer ani zvednout," řekla Radiožurnálu. Před zápasem s Číňankou ruku rozhýbala. "Vzala jsem si prášek a v utkání jsem to cítila jen na začátku. Ale nevím, co s tím je. Snad to bude OK," uvedla letošní vítězka tří turnajů WTA.

Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy byla spokojená se svým returnem a při podání brzy zjistila, jak soupeřce co nejvíce znepříjemnit život. "Lepší byl servis s horní rotací, z kterého nemohla zaútočit, protože je malá a měla to nahoře," řekla.

Osmdesátá hráčka světa Jie Zheng držela s Kvitovou krok v první půlce úvodní sady. "Byla solidní, odzadu hrála dlouhé placky, což mi úplně nevyhovovalo. Nebyla jsem u míčů včas nohama, což jsem pak zlepšila," řekla Kvitová. Dobře se vypořádala s větrem, který se na kurtu točil. "Myslela jsem, že to bude horší, ale nebylo to tak strašné. Hrála jsem svoji hru, to stejně jinak nešlo," řekla.

Příští soupeřkou Kvitové bude Američanka Vania Kingová, která si dnes poradila s Elenou Baltachaovou. Ta letos spolu s krajankou Heather Watsonovou ukončila sedmnáctileté čekání na postup britské tenistky do druhého kola Roland Garros a po prvním vyhraném setu měla dokonce našlápnuto ještě dál. Zbytek zápasu ale patřil Kingové, která po více než dvou hodinách utkání ukončila.

S turnajem se naopak ve druhém kole rozloučila Lucie Hradecká. Na kurtu číslo dvě, kde v Paříži vypadli i Tomáš Berdych s Lucií Šafářovou, prohrála s Němkou Andreou Petkovicovou 6-7 a 2-6.

Hradecká vzdorovala nedávné vítězce turnaje ve Štrasburku hlavně v prvním setu, který rozhodl tie-break. "Kdybych lépe returnovala, tak by to tam dojít nemuselo. Úderově, na servisu a pohybově jsem možná byla i lepší, ale když dám za první set snad jen sedm returnů do kurtu, to se pak hraje těžko," řekla Hradecká. 

Ve zkrácené hře uhrála pražská rodačka jen dva míče a druhou sadu vzápětí zahájila ztrátou podání. Petkovicová zbytek zápasu ovládla, za hodinu a 27 minut proměnila druhý mečbol a na čtvrtý pokus poprvé v kariéře Hradeckou porazila. "Vím, že to byl dobrý zápas, a mrzí to, ale jde se dál. Ještě tady hraju debla (s Hlaváčkovou) a další grandslam je za rohem," řekla Hradecká směrem k Wimbledonu.

 

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 17,52 milionu eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Jie Zheng (Čína) 6:4, 6:1, Petkovicová (15-Něm.) - Hradecká (ČR) 7:6 (7:2), 6:2, Kingová (USA) - Baltachaová (VB) 4:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Dekmeijereová/Szávayová (Lot./Maď.) 2:1 skreč.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
díky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím mohly by ste sem dát jestli znáte statistiky ze zápasu MARIA VS. GARCIA.díky,a ten rosol je fakt borec
Reagovat
smazaný uživatel
Zde: http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day10/2225ms.html
Reagovat
VlS
Viděl jsem rozhovor s Andreou Petko a ta říkala, že když občas mrkla na tabuli s rychlostí míčů a viděla tam 196, tak že si myslela, že asi hraje s chlapem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice hezké, ale co je to platné. :-)
Reagovat
VlS
Nic, jeto hezké
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten Rosol asi vážně chce do Top 10. Docela Melzera prohání. Druhé kolo je psychologicky nesmírně významné. Když to zlomí teď, tak už jej nikdo nezastaví...
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říci, že mě Rosol příjemně překvapuje. Je pravda, že měl štěstí, že nebyl dva breaky dole v tom čtvrtém setu, ale otočil to nakonec parádně a v ttiebreaku hrál fantasticky. Jenom nechápu, co celou dobu dělal, s touhle hrou měl být už v top 100 dávno.
Reagovat
Stan_Borowitz
na chvíli použít logiku pana Frantze, ale jestli Rosol vyhraje nad Melzerem, který nedávno porazil Federera, tak z jednoduchého zřetězení implikací plyne, že je Rosol lepší tenista než "švýcarský arogant", že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
No, teď to v té sedmé hře neuvěřitelně pohnojil. Disgusting!
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Rosol to nakonec dokázal! Super, super, super. Poté, co za stavu 4:2 ztratil ten break, jsem tomu už skoro nevěřil.

Ano, Rosol je jednoznačně lepší než Federer, minimálně hraje atraktivnější tenis. :-))))
Reagovat
VlS
Neprovokuj, ať z toho někoho neklepne. Ale jestli takhle bude hrát dál, tak se v žebříčku dostane nahoru rychle. Parádní utkání. Angličtí komentátoři u toho úplně slintali blahem.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já z toho teda viděl jen tiebreak ve čtvrtém setu a pátý set, ale věřím, že to mohlo být slušné utkání.

Kampak nám asi po RG klesne Melzer? :-)

Hm, v dalším kole Chela, uvidíme, jestli bude mít Lukáš ještě v sobě šťávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten komentator z toho utkani uplne ucuraval a docela i Rosolovi fandil,stejne tak jako divaci.Doufam ze ted pujde nahoru,potrebujem uz nekoho noveho!Diky Lukasi za krasny zazitek:)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu byl ten zápas až tak skvělý? Dlle oficiálních statistik měl Lukáš 69 winnerů (včetně es) a 100 nevynucených chyb ...
Reagovat
smazaný uživatel
sexy tennis Rhozhol - pravil komentator :-) Me prekvapil moc peknym "probihanym" bekhendem, celkove sviznym tenisem a slusnym servisem. Jeho hru vubec neznam - fandit tem nejlepsim je prece tak snadne... a proto to delam :-) Rosol vsak bude trochu i "povaha" a v tom je mozna zakopany pes..... Ale rozhodne gratuluji, dobry zapas, koukatelny.
Reagovat
VlS
Melzer klesne někam kolem 12. - 15. místa, Rosol se posune někam kolem 90., pokud uhraje ještě aspoň kolo tak to bude kolem 60.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo by to prijemny, ale jestli mu jeste zbyly sily udrzet se na vlne.....
Reagovat
Stan_Borowitz
nebuďte tak přízemní. Po dnešku počítejte s 2000, v horším případě 1200 body, tj. Top 10, resp. Top 20...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem se jen na závěr třetího setu (od stavu 5:2 pro Andujara), myslím si, že si zasloužil tento set vyhrát, měl asi osm nebo kolik setbolů. Kdyby Nadal dnes hrál s del Potrem, tak si podle mě balí kufry. :-)
Reagovat
VlS
Asi jo, i když Andujar chvílemi hrál úžasně, chvílemi se neuvěřitelně vyhazoval - viz nalitej balón na srovnání skóre v TB na 5:5. Ale málo platný, jak k Rafovým fandůn nepatřím, kdo umí ten umí.
Reagovat
smazaný uživatel
No já myslím, že tenhle zápas by Marušku mohl docela nakopnout. Vyhrála 11 gamů v řadě, to se počítá i se 188. hráčkou světa.

Jinak přeně tomuhle se říká "hrát pro diváky". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Blábolíš. Kdyby Caroline byla zkušenější, tak by to asi dohrála.

Ani od stavu 1:4 nehrála Maria nikterak skvěle.

Možná ji to nakopne, možná nenakopne, ale každopádně Yanina nebo radwanska ji ve 4. kole myslím pořádně prověří.
Reagovat
VlS
Šakale, když někomu říkám Maruška, tak to musí být skromné, milé, pracovité a obětavé děvčátko, které v zimě a boso půjde pro jahody do lesa. Vuvuzela č. 2 má k téhle představě ještě daleko dál, než Vuvuzela číslo 1.

Škoda, že se ta holčina lekla a úplně se sesypala, jinak by Šarapka neměla šanci, takhle blbě hrát jsem dlouho nikoho z Top ten neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona Maruška (a já jí tak říkat stejně budu :-)) mívá těch výpadků obecně více, nemá stabilní výkonnost. Přesto jsou hráčky, který by to za toho stavu už zabalili (třeba Azarenka - tuhle slečnu zase nemusím já). Její hlasitý projev mi nijak zvlášť nevadí a její útočný herní projev se mi líbí (pokud si neplete tenis s baseballem). Myslím, že do ČF dojde, kde možná narazí na Petkovič.
Reagovat
smazaný uživatel
* oprava - hráčky zabalilY (ups)!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako útočný tenis hraje, ale všimni si, že i ta 17 letá Caroline Garcia byla schopná si ve výměně postupně připravit útok daleko líp než Maria (myslím v prvním setu a půlce druhého). U Maria je to spíš tak, že prostě bouchá do míčů z forhendu, bekhendu, returnu a někdy jí to tam spadne, někdy ne. Proto taky měla na antuce takové problémy se Safinou + a mívá problémy s Wozniackou či Radwanskou. Výkon v Římě s Wozniackou byl na její poměry mimořádný a je otázkou, kdy jej zopakuje.

A taková Petra Kvitová hraje podle mě daleko lepší / hezčí útočný tenis; její údery vypadají esteticky lépe dokonce i když je pošle kilometr do autu. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však já myslím, že kdyby došlo na zápas Kvitová - Šarapova, tak vyhraje Kvitová. Ostatně Šarapka už bude mít problémy s Wickmayer/Radwanská. Ale Wickmayer je labil obecný a Agnieszka taky žádná antukářka není. Takže Marušku bych ve ČF viděl dost reálně, kde ale končí, pokud dostane Petkovič.
Reagovat
baggik
Škoda Caroline, asi na ní dolehla tíha okamžiku, že má Šarapovou na lopatě. Je holt ještě moc mladá, ale 2. kolo na druhým grandslamu po sobě to je dobré, nabírá zkušenosti. Jinak ta prasárna od rozhodčího když zařval nesmyslně aut za stavu 4:4 a 30:30 ve chvíli kdy hrála Caroline do prázdnýho kurtu a místo toho se musela výměna opakovat to byl fakt hnus. Ať jde ta ruská siréna do pr.... Jinak vypadla Clijsters a to nikdy není špatná zpráva. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bude mít velký problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nám nějak nestačí. Kdepak je ten suverén posledních let? On jako Andujara porazí, ale ke klidným úvodním kolům to má daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Poďme Lukáš Rosol, poraz toho Melzera ! Dúfam, že neodpadne fyzicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacal jsem ted koukat na Rosola na streamu,hraje zatim pekne,jen tak dal!
Reagovat
VlS
Tak to se vyvíjí móc zajímavě, 1:5
Reagovat
smazaný uživatel
to je pro diváky... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maria právě "pro diváky" prohrála první set 3:6. :-)) Garcia má myslím před sebou dobrou tenisovou budoucnost, slušné podání, dobrou páru z forhendu i bekhendu, dobře se pohybuje.
Reagovat
smazaný uživatel
6:3 a 1:0 s brekem navrch ... zatímmi to připomíná Wimbledon 2004, kdy 17 letá Maria totálně zaskočila Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
6:3, 4:1, dva breaky pro Caroline navrch!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A už to je 4:4. Jsem říkal, pro diváky... :-) Pokud teď Maruška odpodává, je na nejlepší cestě to otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ano, ale opět se ukazuje, jak je na antuce zranitelná. Pro mě tedy největší favoritkou rozhodně není (ledaže by potkala Sam Stosur ve finále).
Reagovat
VlS
Pokud máš pravdu, tak budou pařížští foniatři blahořečit, přijde jim celý hlediště klientů na ošetření uší. Bože, ta je s tím řevem hnusná.
Reagovat
VlS
Bohužel má šakal asi pravdu, škoda škoda, těšil jsem se, že bude venku. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Fujtajbl do háje, to je zase smůly. Z tý uřvaný bezcharakterní trapky je mi špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce zranitelná... Vždyť vyhrála Řím, kde porazila Woznu i Stosur (a Azarenka jí TRADIČNE vzdala).

Nějvětší favoritka je teď podle mě Azarenka, pokud ji nepíchne v kolínku nebo nedostane rýmičku...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím zranitelná ze strany někoho typu Julia Goerges, Andrea Petkovič, Petra Kvitová nebo třeba Azarenka. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
TAK MYSLIM, ZE FANATICKY KLUB MUZE BYT V KLIDU - RAFAEL NADAL PRECEJENOM HRAJE KATASTROFALNE A PODLE MYCH PREDPOKLADU PROZATIM NA CELKOVE VITEZSTVI NEMA !!!!!!
Reagovat
VlS
Vyčkej času a nejásej předem, on to qasi Rafa dá a nakonec asi i ve třech setech, ale zaběhá si u toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray nakonec usmolil vítězství 7:6, 6:4, 7:5. Teď se před ním jistě soupeři strachy třesou. :-)))
Reagovat
VlS
Tak to aby v Paříži vyhlásili pohotovost na Tsunami :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho bych nepodceňoval, každý zápas je jiný. V Monte Carlu, respektive Římě hrál taky velké kulové a pak málem porazil Rafu, respektive Djokera.
Reagovat
VlS
Šakale, to je reakce na včerejší Matsovi hlášky, Andy je v tom nevinně. Hrál dobře a Bolleli hrál líp, než jsem čekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray byl bez šťávy, špatně se pohyboval, Bolleli byl z forehandu agresivní, nakonec to nějak urval. Ale jinak bych nesouhlasil s názorem výš, že v Monte-Carlu hrál kulové, právě tam hrál velmi dobře, v Římě to bylo horší. On má ten problém, že proti slabším hráčů je prostě šíleně pasivní a outsideři hrajou na riziko, proti top hráčům mu to jde.
Reagovat
baggik
Murray kdyby nedostal samý kvalifikanty tak už balí. Na Djokoviče s Nadalem nikdy mít nebude, tak je jedno jestli skončí ve 3. kole nebo v semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce na ně asi nikdy mít nebude, na ostatních površích ano.
Reagovat
tito
Safra to je jízda, tenis bez kompromisů, žádné moc velké pinkání. Škoda těch UE ale bez těch to asi v případě takového nasazení nejde. Tak uvidíme ve 2. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hned na začátku druhého setu Lucka přišla o podání. Navíc mi začaly blbnout všechny streamy tohoto zápasu.

Jako první set klidně mohla vyhrát, ale moc se jí nedařil agresivní return a poté zvorala tiebreak: na začátku si nechala Andreu utýct na 0:4, ačkoliv to mělo být 2:2; mohla v tom tiebreaku klidně vést 4:2.
Reagovat
VlS
Myslím, že se nemá za co stydět, hrála naplno, žádný čekání na chyby soupeřky, tak by měl tenis vypadat. Pěknej zápas. Mimochodem, poslouchal jsem včera britský komentátory Eurosportu při sestřihu a tam označili zápas Lucka - Julie za Top zápas dne.
Reagovat
baggik
Hradecká má jednu velkou slabinu, je hrozně ošklivá.
Reagovat
VlS
Kokej jak hraje, ne jak vypadá (tedy poku ji nehodláš požádat o ruku)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist