Kvitová je znovu v semifinále! O první finále se utká s Azarenkovou

28. 6. 2011, 19:44
Aktuality 47
WIMBLEDON ŽENY - Petra Kvitová ve Wimbledonu po roce znovu postoupila do semifinále! Česká tenistka v dosavadních pěti zápasech poprvé ztratila první set až v dnešním čtvrtfinále s Bulharkou Pironkovovou, o souboj o postup do finále se ale připravit nenechala.
Petra Kvitová

Před rokem si Petra Kvitová v All England Clubu zahrála poprvé v grandslamovém semifinále a že jí londýnská tráva sedí, potvrdzuje i letos. Jednadvacetiletá rodačka z Bílovce se do Wimbledonu vrátila jako vyzrálejší a mnohem zkušenější tenistka a loňský výsledek dokázala suverénně zopakovat.

Česká tenistka v úvodních čtyřech kolech ztratila dohromady jen 15 gamů a suverénně vlétla i do čtvrtfinále loňských poražených semifinalistek s Cvetanou Pironkovovou.  I když nakonec ztratila poprvé na turnaji set, postup měla pod kontrolou a zvítězila 6-3 6-7 6-2.

Kvitová odstartovala utkání, které začalo kvůli dešti se zhruba tříapůlhodinovým zpožděním, získaným servisem Pironkovové a v podobném duchu se nesl celý první set. Po dalším využitém brejkbolu podávala osmá nasazená Češka za stavu 5-2 na zisk sady, a i když možnost nevyužila a poprvé v utkání přišla o servis, hned v následujícím gamu čistou hrou při podání o dva roky starší Bulharky dokráčela k vítězství v setu. 

Druhá sada nabídla mnohem vyrovnanější souboj. Na Kvitovou přišla slabší chvilka v pátém gamu, v němž několika chybami umožnila soupeřce bodovat a získat brejk. Přemožitelka Zvonarevové a Venus Williamsové pak při vlastním podání zvýšila na 4-2, ale Češka se dokázala do dějství vrátit a brejk si vzala zpět. 

Set dospěl do zkrácené hry, v níž se Kvitová ujala nadějného vedení 4-1, měla ještě navrch za stavu 5-4, pak ale Pironkovová třemi body za sebou získala tie-break 7-5. Nejlepší česká tenistka tak poprvé na turnaji prohrála set. "Začala jsem skvěle, ale potom, nevím, co mi šlo hlavou. Myslela jsem, že mohu hrát pořád dobře, ale někdy uděláte chybu a psychicky vás to trochu oslabí. To byl můj problém," komentovala druhý set česká tenistka. 

Ze ztráty sady se však Kvitová otřepala rychle a stejně jako v prvním setu vzala hned na úvod Pironkovové servis. Bulharka českou favoritku trápila při jejím podání, Kvitová ale dokázala svůj brejk potvrzovat.

Když Češka prolomila servis Pironkovové na 5-2, dostala šanci podávat na vítězství v zápase a nepromarnila ji. Esem zakončila svůj nejtěžší zápas v letošním ročníku Wimbledonu a může se těšit na čtvrteční představení na Centrálním kurtu.

V semifinále se Kvitová o první grandslamové finále utká se svou vrstevnicí Viktorií Azarenkovou z Běloruska, jež ve čtvrtfinále smetla 6-3 6-1 Tamiru Paszekovu a poprvé v kariéře postoupila do grandslamového semifinále. 

Duel Azarenkové s Paszekovou byl po úvodním gamu kvůli dešti přerušen a přesunut na centrální dvorec, kde byla celý den zatažená střecha. Dvacetiletá Rakušanka ve svém prvním čtvrtfinále bojovala, na světovou pětku ale nestačila. 

Kvitová má s Azarenkovou vyrovnanou bilanci 2-2, poslední dva souboje ale vyhrála česká tenistka. Letos Bělorusku porazila na antuce v Madridu a loni právě na trávě v All England Clubu ji dokonce nadělila i 'kanára'.

"Na semifinále se moc těším, už vím, jaké to je hrát na Centrálním kurtu," připomněla Češka svou loňskou semifinálovou zkušenost. 

- WIMBLEDON muži (Velká Británie, tráva, 6.631,000 liber) -
úterní výsledky českých tenistů a tenistek (28. 06. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (8-ČR) - Pironkovová (32-Bul.) 6-3 6-7(5) 6-2
Azarenková (4-Běl.) - Paszeková (Rak.) 6-3 6-1

Semifinálové dvojice: Azarenková - Kvitová, Šarapovová - Lisická.

Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Blacková/Peerová (14-Zimb./Izr.) 6-2 5-7 6-3 

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Damm/Voráčová (ČR) - Schwank/Kudrjavcevová (Arg./Rus.) 6-7(3) 7-6(5) 6-3  

Juniorky - dvouhra - 2. kolo:
Rohanová (ČR) - Stephensonová (Brit.) 6-2 7-5
Borthwicková (Brit.) - Malečková (15-ČR) 6-2 6-3 

Junioři - dvouhra - 2. kolo:
Veselý (1-ČR) - Halebian (USA) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Si zatipuju, jak to dneska dopadne. :-)

Nadal - Fish 3:1
- otázkou je, co Rafova noha, ale pokud zvládl přehrát Del Potra, Fish by mu neměl dělat starosti. Mardy kromě servisu nic moc nabídnout nemůže, jeden set možná ustřílí v tiebreaku, ale dál půjde Rafa.

Murray - Lopez 3:0
- Feliciano tady zahrál své maximum, ale Andy hraje skvěle, ve výměnách nebude Lopez stačit. Tohle bude rychlé.

Federer - Tsonga 3:1
- Roger působí velmi kompaktně, jde si za svým. Tsonga řádí na servisu, ale na celodvorcový tenis Federera nemá protizbraň. Možná, že Frantík urve jeden set, ale víc ani omylem.

Djokovič - Tomic 3:0
Tomic je překvapení turnaje, ale precizní obrana Djokera a hlavně jeho úchvatný return jsou přesně zbraně, které na Tomice budou platit. Nejspíš uvidíme tiebreak, ale set mladík podle mě neurve.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokerův úchvatný return mu v zápase s Federerem na RG zas tak moc nepomohl + Tomic je v principu schopen podávat stejně kvalitně jako Federer (soudě dle jeho výkonu třeba proti Söderlingovi), což se na trávě bude returnovat ještě hůř. Ale uvidíme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No možná, ale ono to není jenom o servisu, že. V mezihře ho Djoker upinká, zvláště pokud Tomice nepodrží první servis. A do Federera má Tomic teda pořádně daleko a nedá se předpokládat, že tam bude Djokerovi sázet jen esa a přímé body ze servisu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v podstate mi tvoje tipy prijdou velmi verohodne. Ale rekla bych, ze bude mit Rafa s Fishem jeste vetsi starosti, Mardyho servis, pokud bude podavat jako s Berdou, bych rozhodne na trave nepodcenovala. Aby nedoslo k prekvapeni. A Tsongovi se mi zas naopak nechce priznavat ani set, ale to je spis srdecni zalezitost, jsi evidentne rozumnejsi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fish zatiaľ na turnaji stratil iba jedno svoje podanie..Neviem, či má niekto podobnú bilanciu..Možno Isner :)..To ma trochu znepokojuje..Samozrejme, asi každý má starosť o Rafovu nohu..Uvidíme, či bude na 100% FIT..Pred zápasom však tipujem 3:0 pre Rafu..
Reagovat
tito
Tak 100% fit nebude. I kdyby se jednalo jen o podvrtnutí. Přes jeho předchozí vyjádření - na této úrovni se případný hendikep nehlásí dopředu. Ale víme s čím dokáže běhat....No a doufejme, že podání Fishe bude číst lépe než Tomáš.
Reagovat
VlS
Tak jo, tipovačka:
Nadal Fish - něco mi říká, že dnes postoupí Fish
Federer - Tsonga postoupí Federer, 3:0
Murray-Lopez spíš postoupí Murray, skore nevím, může to být cokoliv od jednoznačného výsledku po těsný boj.
Djokovič-Tomič - něco mi říká, že letos chybí (zatím) nějaké opravdu velké překvapení a dneska je ten den - Tomič vyhraje. (Dělám si srandu, vyhraje Nole)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem si šel od půl šestý zahrát tenis, tak jsem Petřin zápas ani neviděl. Vlastně jsem viděl jen Bartoli vs. Lisicki a Paszek vs. Azarenka (+ pár úvodních gamů mezi Cibulkovou a Šarapkou). Proto dnes vzádávm jakékoliv komentáře. napsal jsem jen pár poznámek k denším zápasům našich juniorek + k příštímu soupeři Jirky Veselého:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-juniorky-petra-rohanova.html
Reagovat
frufru77
Bez nánosu patetického vlastenectví (navíc jsem sázkař...) věřím Kvitové, možná právě proto, že hrála 3 sety a alespoň na chvíli "byla mírně dole". Výhru meluzíny Viky nelze přeceňovat, DNES jí vyšlo ÚPLNĚ VŠECHNO, na co sáhla (Tamira si takovou nakládačku ani nezasloužila, hrála dobře, tvrdé údery, umístěné i "chytré", ale houkačka prostě nešla zastavit) a takový zápas se neopakuje každý den.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka skoro vždycky vypadá dobře proti hrčákám, který se s ní pouštějí do razantních výměn od základní čáry, ale přitom nemají tak tvrdé údery jako ona. To byl přesně případ Tamiry dnes. Byla ve všem o chlup horší, obzvláště na returnu a její druhý servis si říkal o "zabíjení".

Ale všimni si, že kdykoliv se Tamiře podařilo zahrát tvrdý úder do hloubi kurtu (poblíž) k čarám, měla Vika okamžitě problém.

Doufám, že Petra zahraje skvěle a bez větších problémů ji porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Kvitovej..Skvelý úspech..Pri záplave českých mien v ženskom tenisovom rebríčku som ju vždy považoval len za jednu z mno hých priemerných Češiek, no jednoznačne sa vyčlenila..Budúca TOP hráčka, ak si udrží výkonnosť(to nie je ľahké)..Napriek tomu ju nepovažujem v semi za favoritku. S kurzom blížiacim sa k 2.0 si na Azarenku s radosťou podám..Bude to dramatické, no v mojich očiach je mierna favoritka Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
omg
Reagovat
smazaný uživatel
Ježkovy voči, to s tou Pironkovou myslíte vážně? Očividně berete rady vašeho očního lékaře na lehkou váhu. :-) Pironkova je vychrtlá jak anorektička, plochá je jak deska a ani po tváři to žádná krasavice teda není. Já teda raději holky krev a mlíko, třeba jako Petra. :-)
Reagovat
Frick
Prý má 180cm/65kg, kdyby byla anorektička, tak má tak 55 kg. A u Petry se uvádí 183/70-71. V řeči čísel mi to nepřijde jako zas takovej rozdíl, ale je tedy fakt, že opitcky to vypadalo na duel vzýblý s oplácanou
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem do dvých dvaceti taky vypadal jako anorektik, ačkoliv jsem při výšce 183 cm vážil 75 kg (asi mám těžký kosti nebo co?). :-))

A jak jsem psal někde? pironkova má krásnej obličej a nohy, ňadra si dokážu tzv. "přimyslet". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mateji, ty snad ve sluzbe pijes, nebo co, Pironkova...........

Jinak do tvyho blogu celkem pravidelne nahlizim a bavi me - jsem zvykla na tvuj zpusob psani :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já dnes nejsem ve službě .. a za chvíli jdu spát. S tím pitím ... to si narážela na to "přimyslení ňader" u Pironko(vo)vé? :-)

To jsem rád, že to někdo čte. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A jestli narážíš na to jméno "Pironkova", tak já jsem si osvojil zvyk přechylovat jen v jiných pádech než v prvním.

Takže píšu třeba Šarapova (1. pád.), ale "se Šarapovovou" (6. pád); možná je to blbej zvyk, ale dávat tam v prvním pádu ještě jedno "ova" mi připadá jako komolení jména. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak myslela jsem, ze k podobnemu vykonu fantazie je potreba uz hodne slusna (a draha) berlicka :-) ...... navic se mi Pironko(vo)va proste vubec nelibi......
Reagovat
smazaný uživatel
nebrozuj :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jestli nejsi lesbi či bi, nemá se ti Pironkova co líbit. ;-))) Přenechej ji nám.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem hetero, preji sladke sny :-)
Reagovat
VlS
Tak vy tady vedete takový vzrušující debaty a já spím, hrůza. Jen jsem čekal, že Sojka ke sladkým snům popřeje ještě rychlou ruku;-)
Reagovat
smazaný uživatel
www.atennis.blog.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Dámy a pánové, myslím, že Petra je budoucí světová jednička! Určitě se ve hře pár chybiček najde...sama to říkala v rozhovoru, že chce hrát dobře, dobře a dobře...a pak udělá zbytečnou chybu. Ale až tohle odstraní a zlepší ještě trochu pohyb(jak říká její kondiční trenér-Petra má rezervy), tak bude k neporažení! Vždyť Pironková ji dnes porazit nemohla, Petra si mohla prohrát jen sama...
Reagovat
Frick
Hele, co ale všichni viděj na tý řvoucí furie ze Sibiře? Teda Cibuľa mi přijde hezčí :-)) Čert vem, nožky jak telegrafní sloupy... :-) No a ještě tedy asi musím říct k Petře to, že přesto, že shodilo, tak jí z toho elastickýho tílka (nebo co toje) celkem leze cejcha.
Reagovat
smazaný uživatel
To tii přijde hezčí ten malej buřtík než jak ty říkáš řvoucí fúrie?
Reagovat
smazaný uživatel
No Kvitová všeobecne nepôsobí príliš pôvabne..A to som ešte diplomatický...Ale čo na to záleží, keď vyhráva, že áno..
Reagovat
Frick
Jo, přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Pironková je neuvěřitelně krásná holka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to teda!
Reagovat
Frick
Ale řekl bych, že z profilu si jí člověk splete se žehlícím prknem. Co je malé, to je...
Reagovat
VlS
Pro mě je to uvěřitelně krásná holka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to máš pravdu, ale když by byla hodná, tak by ani ty malé kůzlatka nevadila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mít ju v postýlce tak su king
Reagovat
Jiri
Souhlas. Je fakt nadherna. Doufam, ze se zlepsi i herne, at ji vidime vic!
Reagovat
smazaný uživatel
SUPR! Azarenka je určo hratelná, pokud postoupí...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že tu uřvanou kozu porazí
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře,že Petra ten zápas zvládla, ale je pravda, že zahodit tu koncovku byla škoda.Je fakt že delší zápas jí s tím svalem asi moc neprasospěl, ale doufám, že ji to nebude v semi limitovat. Jinak musím jejímu vítězství absoluně zatleskat.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry myslel jsem samozžejmě koncovaku druhého setu. Zápas na druhý pokus ukončila dos dobře
Reagovat
smazaný uživatel
No na druhou stranu si vyzkoušela jak e hraje když má tenista krizi což je určitě dobře. I po psychický stránce jí to pomůže že to zvládla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé Kvíťo, ale musíš zapracovat na těch koncovkách, ten třetí set nebyl třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
sudí ji zařízla. ten proměněnej setbol byl lež!
Reagovat
petrulinka
No je pravda, že ten míč od Pironkové se mi zdál, že byl v autu. Jenže Petra se asi bála hru zastavit, ale nakonec jí to stejně nebylo nic platné, protože to švihla sama do autu. Ale ten rozhodčí na zadní lajně byl totál slepý, protože 2 míče po sobě zahlášené v autu a byly dobré a to kdoví, kolik takových ještě bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Podepisuji se pod mraka
Reagovat
smazaný uživatel
nebyl asi v autu ale byl určitě v autu. dokonce to režie ukazala jestřábím okem byl to jasnej aut.
Reagovat
smazaný uživatel
To viděl i člověk u televize že to jsou nebo nejsou auty to co tam ty lajnový rozhodčí předváděly byla tragédie !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist