Kvitová je zpátky na kurtu s raketou v ruce

2. 5. 2017, 18:34
Aktuality 20
Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová začala po vážném zranění a operaci levé ruky z prosincového přepadení s tenisem. První údery na kurtu zkoušela v Monte Carlu, ale o návratu do turnajů zatím nemluví.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Facebook P. K.)

"Doufám, že tento obrázek vás udělá šťastnými tak jako mě! Jsem v Monaku a víte co? Jsem zpět na kurtu, hraju s normálními míči a mou starou dobrou wilsonkou," napsala bývalá světová dvojka na sociálních sítích a zveřejnila fotografii, na níž na antukovém dvorci odehrává bekhendový úder.

Bronzová olympijská medailistka z Ria, která se vinou zranění propadla na 15. místo světového žebříčku, měla za sparingpartnerku Rumunku Oanu Gavrilaovou (hráčku z osmé stovky pořadí WTA).

Právě v Monte Carlu se s Kvitovou, svěřenkyní kouče Jiřího Vaňka, minulý týden potkala bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. "Vypadala, že je ve skvělé fyzické kondici a věřím, že udělá vše, aby se vrátila co nejdříve. Bylo prima vidět, že se směje," prozradila z rozhovoru dánská tenistka v Praze, kde je turnajovou dvojkou Prague Open.

Kvitová byla přepadena 20. prosince ve svém prostějovském bytě a útočník jí při potyčce pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů. "Zranila se přes všechny prsty v oblasti 'no man's land', která byla považována za jednu z nejhorších," řekl chirurg Radek Kebrle, který Kvitovou operoval ve Vysokém nad Jizerou, nedávno v pořadu Show Jana Krause.

V druhé polovině března, tři měsíce po zranění, Kvitová uvedla, že už může ruku používat k běžným činnostem a začala posilovat, aby mohla držet raketu.

Zatím figuruje na seznamu přihlášených hráček grandslamového French Open. "Chci si dopřát šanci, že budu mít příležitost hrát. Dělám všechno možné, abych měla šanci a udržela si pozitivní myšlení, ale nutně to neznamená, že budu v Paříži hrát," oznámila tenistka 17. dubna.

Roland Garros začne 28. května a její start na pařížské antuce je jen málo pravděpodobný. Optimistické předpovědi předpokládaly návrat na kurty nejdříve ve druhé polovině roku. Kdy se opravdu vrátí, zatím jasné není.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
dadaft
to jsem rád, modlím se ať to jde dobře,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
FulnekUltras
to Petře schvaluju. ;)
Reagovat
slacker
Vsimli jste si ze ted drzi raketu v prave ruce?
Reagovat
tito
bekhend
Reagovat
Frick
Přijde mi, že Katie dělá z Petry cvičenýho medvěda a Petra to akceptuje. Bohužel. :-(
Reagovat
Jabadu
No tak něco dělat musí (Katie), že jo. Jinak reálně by Petra měla být ještě dva měsíce od nejoptimističtější lékařské prognózy stran zatížení, to je fakt.
A jak už jsem kdysi psal, z vlastní zkušenosti vím, že nervy a šlachy nesrůstají zrovna rychle (malé prokrvení).
Ale zůstaňme optimisty.
Reagovat
horska.kraslice
https://www.sport.cz/vasenazory/233284
Sluší jí to :-)
Reagovat
horska.kraslice
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/879935-svetova-jednicka-se-chlubila-tehotenskym-briskem-tenisova-legenda-zase-kobrou.html#article-artcl
Reagovat
Frick
Reagovat
Fandina
Tak to je super a doufám, že to bude dobré a rekonvalescence a rehabilitace proběhne v pořádku. Držím palce, Peti pojď!!!
Reagovat
Jabadu
Hrála s nějakou mladou Rumunkou. Přece by nehrály s nějakými pěnovými míčky, ne? Asi to byl nějaký lehčí trénink, ale je to skvělá zpráva.
Bohuš spáchal "politickou seppuku" a Petra se chystá na návrat.
Když se daří ... tak se daří!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Tak tak - Bohuš s Nečasem se teď můžou v premiérské trapnosti trumfovat. A lidem, kteří něco umějí, je to šumák... ;)
Reagovat
turista
Pokud narážíš na politiku tak tohle je bohužel vydařená pomsta Kalouska a Fialy za shození vlád Topolánka a Nečase.
Reagovat
FulnekUltras
Máš pravdu. Bohuš je natolik tvárný, že mu ani nedochází, kdo fakticky platí jeho "poradce". No nezbývá, než dát ve volbách stopku všem, kteří se tam už přes čtvrtstoletí koaličně předvádějí - a dobře pohlídat očekávatelné manipulace při konečném sčítání hlasů u hranic pěti a deseti procent.
Reagovat
EllNino
Ach, jak mi chybí :) ...
Reagovat
vibbi
Abych to doplnila. Pry jen stinuje a hraje s detskymi micemi. Na fotce moc nevypadá, ze by ruku používala.
Reagovat
VlS
Na FB psala, že hraje normálními míči a normální raketou
Reagovat
PetaM
Přesně ... Na fotce vypadá tak nějak ... Prkenně. Jako by si tu pózu nacvičila. A hlavně stojí nějak dlouho. Vždycky, když se na tu fotku podívám, stojí stejně. Mrška.
Reagovat
Andrew89
delas mi jen a jen radost!:)
Reagovat
misa
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist