Kvitová na skvělý vstup do sezony nenavázala. Krejčíková i Vondroušová postupují

18. 1. 2023, 05:20
Aktuality 152
AUSTRALIAN OPEN - Petra Kvitová do sezony vstoupila ve vynikající formě a skalpem světové trojky Jessicy Pegulaové, jenže v Melbourne Parku už třetím rokem po sobě skončila dříve než ve třetím kole. Letos česká jednička nestačila na Anhelinu Kalininovou. Ukrajinka bude další soupeřkou Barbory Krejčíkové, která pokračuje bez ztráty setu. Dohrávku teprve prvního kola úspěšně absolvovala Markéta Vondroušová, naopak skončila Karolína Muchová.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová bude nejspíše hodnotit aktuální ročník Australian Open jako zklamání. O grandslamové tituly totiž usiluje především a do Melbourne dorazila na rozdíl od loňského roku po skvělé přípravě. V United Cupu porazila světovou trojku Jessicu Pegulaovou a první porážku a ztracený set zaznamenala až v pátém letošním utkání.

V posledních třech zápasech už to ale bylo slabší. Česká jednička a světová patnáctka se trápila ve čtvrtfinále v Adelaide proti Darje Kasatkinové, v prvním kole v Melbourne vybojovala úvodní dějství proti Alison Van Uytvanckové až po hodině a dnes nestačila 5-7 4-6 na Anhelinu Kalininovou. Třetím rokem po sobě tak v tomto dějišti skončila dříve než ve třetím kole.

Favorizovaná Kvitová dokázala využít jen jeden ze čtyř brejkbolů, a to když soupeřka podávala na zisk úvodního dějství. Následující maratonský game však prohrála a 25letá Ukrajinka na druhý pokus nezaváhala. Ve druhé sadě uhrála jen čtyři body na returnu, i tak se ale do stavu 4-4 držela. Devátou hru nicméně vyházela a z posledních osmi fiftýnů zápasu, ve kterém po celou dobu bojovala s pomalejšími míči, nezískala ani jeden.

"Snažila jsem se to nějakým způsobem zvládnout. Soupeřka ale hrála velice dobře. Ani mi nedala moc šanci to otočit. Moje hra jí nějakým způsobem sedí. Servis mi dnes úplně nepsal, hlavně ten první, což bylo důležité abych to třeba dotáhla do třetího setu," řekla Kvitová Radiožurnálu.

Statistiky zápasu Kvitová - Kalininová

Kalininová, jež zvládla druhé kolo na majorech až na sedmý pokus a dosáhla na svůj premiérový skalp Top 20 na betonech, si o postup do osmifinále zahraje s další Češkou Barborou Krejčíkovou (h2h 0-1).

Bývalá vítězka French Open Krejčíková si v Melbourne i počtvrté zahrála 2. kolo a druhý rok po sobě v něm uspěla. Po Sáře Bejlek si poradila ve dvou setech i s Clarou Burelovou, Francouzku přehrála 6-4 6-1 a dál má šanci obhájit loňské čtvrtfinále.

27letá rodačka z Ivančic dnes prohrála první dva gamy, ale vývoj pak bleskově otočila z 0-2 na 5-2 a získala klid na svou raketu. Přestože třikrát neudržela servis a často o své podání musela bojovat, po necelé hodině a půl našla cestu k postupu.

Předloňská semifinalistka Karolína Muchová skončila ve druhém kole na raketě loňské finalistky Američanky Danielle Collinsové. Česká tenistka, jež loni v Melbourne nestartovala kvůli zranění, podlehla světové jedenáctce hodinu po půlnoci a téměř tříhodinovém boji 7-6 2-6 6-7.

Muchová měla zápas proti Collinsové dobře rozehraný. Přestože ztratila v první sadě vedení 5-2, nakonec vyhrála set díky vydařenému tie-breaku.

Američanka ale zápas nevzdala, ve druhém setu dvakrát prolomila servis Muchové a vynutila si rozhodující sadu. V ní Američanka dvakrát servírovala na udržení v zápase, ani jednou ale nepustila Češku k mečbolu. V super tie-breaku se za stavu 7-3 již radovala, než ji rozhodčí upozornili, že musí získat deset bodů. Těch vzápětí dosáhla a narazí v dalším kole na wimbledonskou vítězku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

Markéta Vondroušová dnes teprve dohrávala svůj úvodní zápas na turnaji, který včera přerušil déšť. S Američankou Alison Riskeovou-Amritrajovou na kurt nastoupila za stavu 1-4 v prvním setu, který už zachránit nedokázala, přestože vyrovnala na 5-5.

Druhé dějství 23letá Češka ovládla a byla na koni, herní pohodu si však do rozhodujícího dějství přenést nedokázala a prohrávala 2-4. Nicméně Vondroušová nic nezabalila, získala 16 z posledních 18 fíftýnů a nakonec zvítězila 5-7 6-1 6-4. Riskeová doplatila na 43 nevynucených chyb, Češka jich udělala jen 18.

Finalistka French Open 2019 hraje v Melbourne Parku pošesté a už popáté vyhrála svůj úvodní zápas. O obhájení loňského výsledku si předloňská osmifinalistka zahraje se světovou dvojkou Ons Džabúrovou z Tuniska (h2h 1-3).

Navázat postupem do 3. kola na Krejčíkovou se ve čtvrtek budou snažit kromě Vondroušové také Karolína Plíšková a Linda Fruhvirtová.

Dnešní program podobně jako včera komplikoval déšť a hraje se do pozdních nočních hodin. Většina naplánovaných utkání čtyřhry už byla odložena, včetně toho, ve kterém měla nastoupit Marie Bouzková.


Šwiateková a Pegulaová pokračují bez ztráty setu, Sakkariová přežila bitvu s kvalifikantkou
Iga Šwiateková měla v úvodním kole Australian Open potíže s Jule Niemeierovou, ale ve druhém utkání už dominovala. Suverénní světová jednička a největší favoritka letošního ročníku úvodního grandslamu sezony si poradila 6-2 6-3 s Camilou Osoriovou.

Polka v souboji 21letých hráček třikrát zaváhala na podání, nicméně soupeřku brejkla šestkrát a postup slavila za necelou hodinu a půl. V Melbourne, kde je jejím maximem loňské semifinále, může už čtvrtým rokem po sobě projít do druhého týdne.

O udržení této série bude Šwiateková usilovat proti 100. hráčce světa Cristině Bucsaové. Španělská tenistka dnes udolala 2-6 7-6 6-4 Kanaďanku Biancu Andreescuovou, přestože ve druhém setu ztratila vedení 5-1 a čelila mečbolu, a podruhé v kariéře porazila hráčku elitní světové padesátky.

Zatímco bývalá vítězka US Open Andreescuová skončila i na svém třetím Australian Open už ve druhém kole, Bucsaová je premiérově ve třetím kole grandslamu a poprvé bude hrát s hráčkou Top 10.

Jessica Pegulaová měla nakročeno k dalšímu hladkému vítězství, ale druhou sadu nedopodávala a nakonec musela o postup ještě zabojovat. Jedna z největších hrozeb Šwiatekové na turnaji však rozhodující dějství nepřipustila a Aljaksandru Sasnovičovou, přemožitelku 15leté Brendy Fruhvirtové, nakonec přehrála 6-2 7-6(5).

O osmifinále se čtvrtfinalistka posledních dvou ročníků utká s Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

Také Maria Sakkariová suverénně zvládla úvodní kolo, ovšem ve druhém už měla velké potíže. Světová šestka narazila na talentovanou 18letou kvalifikantku Dianu Šnajderovou z Ruska a cestu k vítězství 3-6 7-5 6-3 našla až po více než dvou a půl hodinách boje.

O vyrovnání svého maxima a třetí osmifinále v tomto dějišti si zahraje s Číňankou Lin Zhu.

Skvělou formu má v úvodu sezony světová sedmička Cori Gauffová, jež ani v sedmém letošním zápase neztratila set. Dosud nejtěžší zápas odehrála dnes proti Britce Emmě Raducanuové, 18letá Američanka ale odvrátila dva setboly a zvítězila 6-3 7-6.

Čerstvá šampionka z Hobartu Lauren Davisová na úvod Australian Open zdolala 1-6 7-5 6-1 Danku Koviničovou z Černé Hory, které oplatila svou jedinou letošní porážku, a vyhrála 8. zápas po sobě. V dalším duelu se 29letá Američanka utká s Belgičankou Elise Mertensovou (h2h 0-0), jež v Melbourne ještě nikdy nechyběla ve třetím kole.

Kasatkinová první vyřazenou hráčkou Top 10
Darja Kasatkinová jako první hráčka elitní desítky žebříčku WTA opustila letošní Australian Open. Světová osmička znovu po čtyřech dnech uhrála pouhé dva gamy, v Melbourne překvapivě prohrála 1-6 1-6 s krajankou Varvarou Gračevovou a nedala zapomenout na debakl z finále v Adelaide proti Belindě Bencicové.

Bývalé vítězce US Open Sloane Stephensové se zatím pod vedením bývalého Nadalova trenéra Francise Roiga nedaří. Na Australian Open americká semifinalistka z roku 2012 skončila posedmé z osmi posledních startů už v 1 .kole, dnes prohrála 6-7 4-6 s Anastasií Potapovovou a ani ve třetím letošním utkání neuhrála set.

21letá Američanka Elizabeth Mandliková, dcera bývalé české tenistky Hany Mandlíkové, si jako šťastná poražená kvalifikantka odbyla debut na Australian Open a měla i blízko k vítězství, proti Irině Beguové ale neudržela vedení 6-3 a 5-3 a nakonec prohrála 6-3 6-7 2-6. Na Rumunku ve druhém kole čeká Němka Laura Siegemendová.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 76.500.000 aus. dolarů
středeční výsledky (18. 1. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (20-ČR) - Burelová (Fr.) 6-4 6-1
Collinsová (13-USA) - Muchová (ČR) 6-7 6-2 7-6
Kalininová (Ukr.) - Kvitová (15-ČR) 7-5 6-4
Šwiateková (1-Pol.) - Osoriová (Kol.) 6-2 6-3
Pegulaová (3-USA) - Sasnovičová (-) 6-2 7-6(5)
Sakkariová (6-Řec.) - Šnajderová (-) 3-6 7-5 6-3
Gauffová (7-USA) - Raducanuová (Brit.) 6-3 7-6(4)
Keysová (10-USA) - Xinyu Wang (Čína) 6-3 6-2
Ostapenková (17-Lot.) - Bondárová (Maď.) 7-6(5) 5-7 6-0
Rybakinová (22-Kaz.) - Juvanová (Slovin.) 6-2 6-1
Azarenková (24-Běl.) - Podoroská (Arg.) 6-1 6-0
Peraová (USA) - Qinwen Zheng (29-Čína) 6-4 6-4
Kosťuková (Ukr.) - Gadecká (Austr.) 6-2 6-1
Lin Zhu (Čína) - Teichmannová (32-Švýc.) 6-2 6-2
Baindlová (Ukr.) - McNallyová (USA) 6-1 7-6(4)
Bucsaová (Šp.) - Andreescuová (Kan.) 2-6 7-6(7) 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Riskeová-Amritrajová (USA) 5-7 6-1 6-4
Gračovová (Rus.) - Kasatkinová (8-Rus.) 6-1 6-1
Párrizasová (Šp.) - Haddadová Maiaová (14-Braz.) 7-6(9) 6-2
Shuai Zhang (23-Čína) - Tigová (Rum.) 6-1 4-6 6-0
Beguová (27-Rum.) - Mandliková (USA) 3-6 7-6(1) 6-2
Davisová (USA) - Koviničová (Č. Hora) 1-6 7-5 6-1
Vekičová (Chorv.) - Selechmetěvová (-) 6-2 2-6 7-6(7)
Stefaniniová (It.) - Mariaová (Něm.) 3-6 7-5 6-4
Siegemundová (Něm.) - Bronzettiová (It.) 2-6 6-4 6-3
Linetteová (Pol.) - Šarífová (Egypt) 7-5 6-1
Potapovová (-) - Stephensová (USA) 7-6(2) 6-4
Liuová (USA) - Brengleová (USA) 6-3 6-4

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

152
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Je to k zamyšlení. Možná si ještě pořádně nesedly změny v týmu, protože ta úderová nejistota, neúčinný servis, nedobré returny, chybná rozhodnutí zásadně srážejí kvalitu jejího máchání křídly a kmitání nožkama do lepkavého sirupu.

Zase je to ono neoblíbené mohlavyhrátkdyby.
Problémy na servisu byly evidentní a dostavovaly se pravidelně. Zejména rychlý return Mušku většinou rozhodil, vrátila kopec a zpět přilétla pumelice.

Stejně tak mě znervózňovala úderová nejistota, která Mušku připravila o postup do dalšího kola. Dva zásadní míče mohla trefit v mrtvém bodě a poslat je do odkryté části kurtu, která byla asi tak 1/3kurtu, Nicméně, Muška 2x minula a ne o centimetry. Podobné momenty mi bohužel připomněly Kvítí a její homeruny.

Předtím jsem viděl zápas Igy a fakt mě štvalo, jak je precizní a dlouho, fakt dlouho jsem čekal na nějaký ústřel, protože jsem samozřejmě přál Osoriosmile Kontrola míče i v krajních situacích je u Igy neskutečná. O to víc pak vyniknou laciné chyby u jiných a tedy i u Mušky.

Doufám, že jí bude držet zdraví, tým se sladí a výsledky se dostaví v podobě slušného výsledku na dalším GS.smile
Reagovat
makro99
úderová nejistota.. ty bláho; Collins je světová jedenáctka, loni na těhle kurtech v semifinále vyprovodila Igu a hlavně hraje z každé pozice neskutečnou ránu... přetěžká soupeřka a Karolína, která má poslední rok problém na ITFkách přelézt 2. kolo, s ní hrála 3hodinovej zápas do závěrečnýho super-TB smile
Reagovat
makro99
jo a zpětně ještě velký kredit Markétě (i Pálovi:) za tu demolici ve Fedcupu :) týden po půlroční pauze..smile
Reagovat
tommr
mě se taky zdá že Karolína dělá příliš mnoho laciných chyb. Podle mě je to způsobeno malým počtem odehraných zápasů ...
Co se týče Collins tak to je sice velmi těžká soupeřka ale dneska nebyla v optimální formě a navíc byla zdravotně indisponovaná. Rozhodně byla dneska k poražení ...
Reagovat
makro99
ale jo, chyby dělá, ale to měřítko mi přijde trošku vychýlené - v současnosti to prostě není hráčka top 20, ale top 200, která na ITF prohrává s Burel nebo Bárou Paličovou..
a je to samozřejmě právě tím, kolik toho za poslední dvě sezóny odehrála.. nebo spíš neodehrála :/ kdy hrála naposledy zápas proti hráčce Top 10, Top 15?
Reagovat
EllNino
Mušky je velká škoda, ale byl to nádherný zápas hodný tak čtvrtfinále a výš :)

Zítra tipuju výhru Lindy, trápení Karolíny a konec Markéty

Ale uvidíme :)
Reagovat
com
jaky zas trapeni Karoliny.. Koukal ses na prvni kolo smile O zadnym trapeni nemuze byt rec smilesmile
Reagovat
EllNino
jalová Číňanka byla snadné sousto, Putina bude kousat a kousat ... ale Karolína vyhraje
Reagovat
com
no proto smilesmile
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile Chudák Muška ...
Reagovat
com
a chuderka Petulka nic? smilesmile
Reagovat
vavrinec
Petra byla ve všech aspektech poněkud horší, takže zasloužená porážka. U Mušky bych to tak neviděl, chybělo trochu štěstí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Muška jenom zlatá... smileviz koment nahořesmile
Reagovat
A211
Karolína M. aby byl úspěch tak se musí takové to zápasy vyhrávat.
Reagovat
Dobry-den
První kolo zvládlo 8 ze 14 Čechů (Kvitová, Krejčíková, Plíšková, L. Fruhvirtová, Vondroušová, Muchová, Lehečka, Svrčina), to je slušné. Nikdo vyloženě neselhal, Marie sice nepotvrdila roli nasazené hráčky, ale o její slabší formě se vědělo... K tomu pánové překvapili drtivými výhrami. smile Ostatní zápasy dopadli dle papírových předpokladů.

Dvě želízka už máme ve 3. kole. Zklamala Petra, ale tam jsme už zvyklí. Zítra jsou ve hře ještě 3 hráčky, přičemž Karolína a Linda budou favoritkami. Markéta může jen překvapit, ale Džábirová není asi úplně fit, takže šance tam je. smile Pokud budou ve 3. kole 4 Češi, tak to bude z mého pohledu dobré. A pokud 5, tak super. smile
Reagovat
Liverpool22
smile Mám to podobně - beru to tak, že nastupuje nová generace viz. Linda. smile
Kvitová už může jen překvapit. U Mušky to chce ještě čas a hlavně zdravíčko. Nicméně jsem se těšil na derby Kvítko + Bára a taky na Mušku s Rybkou, ale hlavně Collins do toho hodila vidle smile
Reagovat
Dobry-den
Zápasy dopadly. smile

Pardon, bije to do očí. smile
Reagovat
Dobry-den
Prohra Mušky hodně mrzí, TB ve 3. setu na GS přece umí, tam jsem jí hodně věřil. smile

Stále ne a ne vrátit se do té stovky.
Ale aspoň prohrála se ctí...
Reagovat
SpacialRecognition
Od toho Wimbledonu kde vyhrála proti Plíškový po praseti, vyhrála snad 1, zápas z asi posledních deseti těsných. (resp těch zápasů, kterých rozhodlo pár míčů)
Reagovat
dadaft
škoda, ale parádní zápas ............... kdyby Karolína trefila poslední dva míčky před tajbrejkem, bylo to naopak
Reagovat
Liverpool22
Ano - je to škoda smile V TB byl problém, že Muška nechytila začátek a furt jen dotahovala
Reagovat
mahycek
A teď ji Muška vezme servis. Jdeme na tosmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
misa
Maruška se odhlásila z dvěstěpadesátky v Thajsku, kde měla plnit roli nasazené jedničky. Asi sama tuší, že na tom není tak dobře, aby tam něco slušného uhrála. 6 her proti Andreescu mluví za vše... Bude ráda, pokud za pár měsíců nevypadne z padesátky.
Reagovat
Fandina
Pan Šíma na Eurosportu potřebuje vějíř, jak se zapotil při lajně Mušky za stavu 5:5. To mě pobavilo.

Muška 6:5 kdyby šlo brejknout, bylo by to fajn.
Reagovat
Fandina
To je škody, to je škody. Muška 4:3 40:40 a nakonec 4:4
Reagovat
Liverpool22
5:4 smile smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Muška je na podání bohužel tragická. Nevím, kdo ji učil nebo předělával servis, ale je to děs, naprosto neúčinná zbraň, což je při jejím somatotypu zarážející.
S tímhle servisem prostě nemá šanci zápas vyhrát, ledaže by jí Collins výhru věnovala.
Navíc docela zbytečně používá BH slajz, díky kterému ji soupeřka dostává okamžitě pod tlak.
Nevím, Muška měla a má potenciál, ale je schovaný pod zásadními nedostatky.

Další problémy při vlastním servisu, to si prostě hráčka s její výškou a silou prostě nemůže dovolit..., podobně zaostává i ve hře na síti.smile
Mám Mušku rád, přál bych jí progres.
Reagovat
Liverpool22
Vidím to podobně. Muška má obrovský potenciál což už tvrdím dlouho, ale také má zatím spoustu chybiček viz. servis, občas dělá špatná rozhodnutí....Zkrátka je potřeba vyladit drobné nuance a pak může vyhrát GS - potenciál na to určitě má smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, ale trochu se mi zdá, jakoby díky Kotyzovi Kvítkovatěla, bohužel v tom špatném smyslu - spousta absolutně zbytečných chyb, a souhlas, i špatných rozhodnutí. Teď kvůli jednomu přišla o brejk na 3:1 a naopak opět hoří na servisu...smile
Reagovat
misa
Před lety jsem taky věřil, že může vyhrát gs. Pak se ale ukázalo, že neustálé zdravotní a kondiční problémy jí nedovolí delší dobu pracovat na rozvoji hry.
Reagovat
Liverpool22
Ano - zdraví je brzda, ale pořád věřím, že Muška může GS vyhrát - má talent od přírody, ale jak už tady bylo psáno je potřeba vyladit drobné nuance - zlepšit servis, méně parádiček, volit v klíčových momentech správná rozhodnutí.....
Reagovat
dadaft
"tragický" je přehnané
Reagovat
Vlk-v-trave
doooost prehnane... je slabe slovo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak, trochu jsem si zapřeháněl, ale hodně špatná nebude daleko od pravdy.
Bohužel ani return ji nijak nezdobil, ovšem nejvíc mě nemile překvapila její úderová nejistota. To snad nemohlo být pouze tím, že jí pracovaly nervy.
Reagovat
Vlk-v-trave
tvl, obcas se koukni i na souperku te, ktere fandis:D
Reagovat
Vlk-v-trave
proste ujel jak Denis s Vlkem do totalniho autu, ze se pomalu musi bat divaci v prvnich radach...:)
Reagovat
dadaft
no nic, třetí set je tu, Daniellka byla dobrá.
Reagovat
zfloyd
Muěka je aktivnější , ale občas jí to ulétne bohužel mimosmile
Reagovat
Liverpool22
v TB zahrála výborně a zaslouženě bere 1. set smile smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
klasika - předzápasové dobré pocity a optimismus se na kurtu změnili ve zmar.
Zápas jsem naštěstí vypnul hned na začátku. Z večera mi tak zůstal v paměti úsměv Osoriosmile
Reagovat
dadaft
jo!!!
zajímavý zápas a dobrý tenis
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to na nervysmile
Reagovat
Liverpool22
jo, jo smile smile smile
Reagovat
zfloyd
ještě že tak už jsem to viděl černě smile
Reagovat
dadaft
ježkovy zraky !
Reagovat
Mony
To ještě Muška dá, teď si zase vybere stesti
Reagovat
Liverpool22
no doufejme, ale zbytečně si to komplikuje
Reagovat
frenkie57
Muška bude hrát o TB. škoda toho náskoku.
Reagovat
frenkie57
Skvěle odehraný TB, první set je doma!smile
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
dadaft
několik opravdu velmi těsných autů smile
Reagovat
Liverpool22
je to ledová sprcha a přitom tak skvěle začala - snad to dotáhne do TB a zase se zvedne smilesmile
Reagovat
zfloyd
hraje fakt dobře , doufám ,že ji vydrží zdravíčkosmile
Reagovat
Liverpool22
jo, jo zatím Muška parádní výkon smile smile smile
Reagovat
dadaft
je to úžasná hráčka
Reagovat
makro99
Keys - to je prostě americká Petra :) moje nejoblíbenější Američanka.. pěkná, jednoznačná výhra, bez zápletky smile ale už s tou fotbalovou mámou bych si na ni bohužel nevsadil...
Reagovat
Alien
S fotbalovou mámou? Jakou fotbalovou mámou?
Reagovat
Oin
Mám dojem, že jde o Vikinu.
Reagovat
Liverpool22
smile ano je to VIKI
Reagovat
Alien
Jasan. Syn hraje fotbal! Díkys.
Reagovat
Liverpool22
dnes předvedla parádní tenis - obrovská intenzita od začátku zápasu + vítězné údery smile smile Případný zápas s naší Muškou by mohl být hodně výživný
Reagovat
Mony
By měla být favoritkou. Její outfit prý splývá s nápisy na pozadí a to by mělo Danielu mást..
Tak Musko! Doufám, že tě souperka uvidí jinde, než budeš! smile
Reagovat
Mony
Navíc Daniela nevypadá nijak strašidelně.. To by mohlo jit
Reagovat
Liverpool22
Doufám, že to Muška nepodělá a vyhraje smile jelikož zápas s Rybkou by mohl být super. Nicméně je pravda, že tahle část pavouka je vražedná....
Reagovat
frenkie57
Už jí muška brejkla.
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
frenkie57
A ještě jednou. První set je na dosah.smile
Reagovat
frenkie57
Tak zatím ne.
Reagovat
Mony
Jo, na BB má Muška ty správný koule!
Reagovat
Krisboy
Skvěle, Maky!

smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Levou zadní to nebylo, ale talent a sebeduvera se nezapre
Reagovat
Krisboy
Já jsem to neviděl, gratuluji k postupu, nikoli k výkonu smile
Reagovat
makro99
To je psychicky hodně cenná výhra, takto opakovaně otáčet 1. kolo. To může hodně pomoct do dalších zápasů.. a mentální síla bude hodně potřeba, pže teď je tam ta, co nesmí přejít přes 2. kolo :)
Reagovat
SpacialRecognition
to je zase výkon teda
Reagovat
dadaft
no ale Riske hraje dobře, nemá to jednoduché, ale je zpátky, 4:4
Reagovat
frenkie57
Maky to dala, Riske jí v tom posledním setu vydatně pomohla + pěkný prohoz po čáře. gratulka Maky!smile
Reagovat
frenkie57
...gemu
Reagovat
zfloyd
hrála opravdu moc dobře , ale Coco byla jako zeď
takže ji udolala , ale moc pěkný zápas smile
Reagovat
Krisboy
Koukali jste s dadaftem na stejný zápas? smile
Reagovat
zfloyd
já nevím , ale byl to mnohem hezčí zápas než co hrála Markéta smile
Reagovat
makro99
ha ha
Reagovat
dadaft
mizerný zápas plný chyb (83 UE), kvalitu měly jen koncovky obou setů...
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
makro99
no spíš takto;
za mě Ema úderově strašně nepřesvědčivá; údery od BL působí strašně upachtěně, chybí tomu lehkost a taky délka úderů - všechno těsně za midlajnu, a s minimálními úhly, takže Cori i na valnou většinu těch opticky razantnějších míčů dosáhla a pak to byla jen otázka času, kdy Ema při té své chronické nejistotě tu výměnu zkazí..
Reagovat
makro99
v průběhu 2. setu bych teda na Emu nevsadil zlámanou grešli, ale pak sem odskočil za stavu 2:4 a nechápal, jakým způsobem to mohla otočit na 5:4... dokud sem teda neviděl úplně ztuhlou Cori;
no natože to jsou anglosaské mladě pušky, tak ta sebedůvěra na ukončení setu/zápasu spíš nic než moc (jak Cori, tak Ema při setbolech)..
Reagovat
makro99
ale Ema teda pěkně s úsměvem a objetím vzala tu jistě hodně trpkou porážku.. to zas jo smile
Reagovat
dadaft
Vidím ji letos ve druhém zápase a forhend se nijak nezlepšil, dokonce z něj snad hraje "kopcovitěji" než dřív. Potřebovala by ten topspin víc stlačit dolů, tak jak to uměla třeba Samantha Stosur. Udělat z něj kladivo. Na to je zapotřebí velká síla v ruce, ale tu by mít mohla...
Myslím, že letos GS nevyhraje.
Reagovat
Nenela
Ja si ymslim, ze ty kopce jsou vyborne. Samozrejme to nejsou zadne pekne udery, ale krasne meni rytmus hry, pro souperky je to obtizne.
Sara Bejlek je taky efektivne vyuziva
Reagovat
makro99
neviděl sem celý zápas, ale kopce sem viděl spíš za toho stavu, kdy jí ta ruka tuhla, než že by to byla nějaká sofistikovaná taktická varianta...
Reagovat
dadaft
tak u Sáry je to z nouze ctnost, Cori ho musí používat mnohem míň, jen v nouzi nebo když chce změnit tempo hry, ale v okamžiku, kdy se dá zatlačit, tak potřebuje tvrdý nátlakový forhend.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ať se kvůli tomu FH koukne na Shneidersmile
Reagovat
Mony
Černý kůň turnaje to má nahnute, ale furt jen o 1 break. Daliku jedem! Tohle bys měl dat
Reagovat
Mony
Tak nic, 1.set pryč.. Ale smůlu už si vybral
Reagovat
Mony
Ufff! Break je zpetsmile.. 0:2 na sety už bych snad přestal verit
Reagovat
frenkie57
je pomstěna, Bianka out.
Reagovat
Mony
Tak 1.set neobratila, ale věřím ji vice
Reagovat
dadaft
druhý set zmákla dobře smile
Reagovat
dadaft
nech to koňovi, má větší hlavu
Reagovat
George_Renel
Stream na Markétu?
Reagovat
Mony
Fortuna
Reagovat
George_Renel
Díky,už jsem se připravoval na SportZone.
Reagovat
Mony
Ještě lepší, pokud mas
Reagovat
Liverpool22
vykostila po dobrém výkonu Slůně. smile Nicméně je až moc emocionální a vykolejí jí každá prkotina. Nakonec Slůně pomohlo dvojchybou na mečbol jinak to mohlo být ještě velké drama.
Reagovat
dadaft
jj, vypadalo to dobře, ale u ní je potíž, jak říkáš...
Reagovat
dadaft
Katka Siniaková hrála s Gauff parádní tenis, na Emmu se nedá dívat ...
Reagovat
dadaft
zatím dohromady 10 winnerů a 35 UE, to je výsměch...
Reagovat
dadaft
závěrečný gem setu ušel, tak snad budou takhle pokračovat, protože většina setu to byla bída smile
Reagovat
tommr
Bára sice vyhrála ale výkonem moc nepřesvědčila. S podobným výkonem by proti téměř bezchybný defenzívě Kalininy neměla žádnou šanci ...
Reagovat
Liverpool22
Bára postoupila a to se počítá. smile Jinak každý zápas je jiný a zápasu s Kalininou bych se nebál. Báře může hrát do notiček, že se postupně rozehraje a postoupí tady hodně daleko smile
Reagovat
Carloss
nějak nerozumím tomu, co se stalo v zápase Markéty a Riske?
Reagovat
Nenela
Zacalo prset, tak ho prerusili
Reagovat
Nenela
Ajo, ted vidim, ze je tam napsano "ukonceno". Tak to nevim smile
Reagovat
Nenela
Ale na livescore je jen "preruseno"
Reagovat
Krisboy
Že by ji konečně zlomila? Jestli potvrdí na 4:1, bude hotovo. Tak poť woe!
Reagovat
Liverpool22
4:1 smile smile smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-australian-open-2-kolo-prohra-rozhovor.A230118_072255_tenis_pls
Reagovat
Mony
Ano, přesně takhle jsem to také viděl. Petra asi nejlepší výkon od BL, akorát souperka všechno vracela a 1.servis také k nicemu. Často už od začátku je citit, kdy souperka nesedí a tohle byl typicky pripad
Reagovat
Tomas_Smid_fan
špatný matchup je samozřejmě realita, ale na GS se prostě musí prodávat nevyšší kvalita a zkušenost - na špatné matchupy je možné se vymlouvat na pouťácích nebo s hráčkami top5smile
Reagovat
tommr
první set je doma! Bára sice nedokázala set dopodávat, ale vynahradila si to vzápětí na returnu ... smile
Reagovat
Nenela
Ve 2. ale Bara nehraje nijak dobre, sama chyba
Reagovat
GaelM
Zatím je to vyloženě o tom, která toho pokazí víc. Naštěstí je to Burel, ale snad se Bára ještě rozehraje. S tolika chybami ji Pegula zničí - a aby se k ní vůbec dostala...
Reagovat
tommr
s tolika chybama jí zničí už Kalinina ... smile
Reagovat
Nenela
Je to bida, co me udivuje,je fakt, ze obe hrajou tak bidne, ze se Bare nakonec vzdycky podari nejak zazracne si udrzet podani
Reagovat
tommr
jj dneska nevyhrála ta lepší ale ta méně špatná ...
Reagovat
Dobry-den
Sympatičtější hráčka postupuje, gratulka. :))
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile Jinak Bára Kalininu vyklepne ve 2.setech
Reagovat
EllNino
Bára ještě neporazila Burel teda, pokud vím :)
Reagovat
Liverpool22
Počítá se, že Bára přes Burel přejde. Možná to takhle má být, že Kvítí je mimo a tím se otevírá šance pro naší Báru, ale nechci nic zakřiknout smile
Reagovat
tommr
jj vypadnutí Petry by mohlo být dobrou motivací pro Báru ...
Reagovat
EllNino
byla by velká škoda, kdyby z téhle sekce nakonec nepostoupila do osmifinále Češka, to tak je, stěžujem si tu na možný český souboj a málokdy k němu pak dojde :)))
Reagovat
Petra86
Tak 1. set už má.
Reagovat
Liverpool22
A už i 2. set - je to doma smile smile smile
Reagovat
Fandina
To bych ani neřekla. Kalinina je hezká holka, ale na kurtu se tváří hrozně. Navíc ty volné šortky nevypadají extra pěkně.
Reagovat
tommr
to je hodně subjektivní. Mě teda Kalinina jako sympatická nepříjde ani trochu a není to jen proto že dneska vyřadila Petru ...
Reagovat
Liverpool22
mám to stejně. Navíc mi přijde, že má předky někde v Turecku, Azerbajdžánu, Arménii....vizuálně nevypadá jako typická Ukrajinka - hodně jižanskej typ - černé oči - prostě takovej bubák
Reagovat
Dobry-den
Působí skromně, navíc je mi sympatická už jen tím svým klidem. Dneska je to samá ječící hysterka, takže každá, která se z toho vymyká, má u mě okamžitě plus. smile

Jinak samozřejmě jsem si přál český souboj, ale když už nám ho překazila, tak snad se nezastaví na nějaké Krejčíkové po zranění. smile
Reagovat
baba
To Petra je sympatická, nikdy žádný výstup na kurtu, hysterické ječení při výměnách, respekt k soupeřce. Zatím ani jedna naše hráčka není tak mocmilá...
Reagovat
Petra86
Proto bývá označována jako nejoblíbenější hračka i mezi soupeřkami.
Reagovat
Torn
No, je rozhodně ta z těch lepších na kurtu, ale občas to její motivování s afektovaným ječením. Bylo to v minulosti zmíněno už několikrát, to trochu hrůza je. :D
Reagovat
lvicek
To je ale aspon PO vymene, coz je zasadni rozdil.
Reagovat
EllNino
Zvláštní zápas ... kvalitní, až moc smile

Zápas se lámal už v 1. setu, když měla Petra dvabrejkboly na 4:2, myslím, že tam by se uklidnila a první set vyhrála ...

Pak přišly dvě servírovací hry, které prohrála z grmbolu, nejdřív za stavu 4:4 a pak maratónská za stavu 5:5 - v osobu případech podávala hrozně a bohužel toho na druhý pokus Kalinina dokázala využít ... tam se podle mě zápas definitivně začal lámat na její stranu ...

Ve druhém setu byla škoda vedení 3:2 30:0 na returnu, kde byly další tři výměny dost otevřené, ale nic z toho ... od stavu 4:4 Petra z kurtu bohužel zmizela ... nejdřív špatný náběh k síti, pak prasátko od Ukrajinky z nemožného returnu, pak forehrand do pásky a už se to vezlo ... poslední dvě hry neuhrála ani míček a prohrála posledních 10 míčů

2. kolo je tedy celkem zklamání v kontextu přípravy, ale to už je bohužel Petřina klasika ... výhry nad Pegulou, Zheng, Rybakinou zastiňuje tahle zbytečná porážka ...

Navíc je to ztráta i pro případný poslední chvilkový návrat do top 10

Ale co, to je prostě Petra :) myslím si, že už ji tu uvidíme maximálně příští rok, pokud bude chtít ještě bojovat o OH v Paříži, jinak myslím, že to bylo naposledy :)

Tenhle GS Petře až na sezóny 2011, 2012, 2019 a 2020 nikdy moc nevycházel, upřímně jediný GS, kde jí to poslední seróny šlo, bylo US Open ... Petra na GS nikdy bohužel nebyla moc hrozbou a postupy do 2. týdne byly spíše příjemným překvapením, těch konců v prvních, druhých nebo třetích kolech bylo opravdu hodně na hráčku jejího kalibru ... ale je tam jiný tlak, někdo ho zvládá, někdo ne ... buďme rádi za dva tituly, jedno finále, tři další semifinále a pár čtvrtfinále, to není špatné, ale mohlo to být samozřejmě lepší :)

Hodně štěstí do další části sezóny smile
Reagovat
Mony
Mě naopak překvapila, jak dlouho se držela ve výměnach! Formu Peťa ukázala, akorát souperka nesedla(vše ji vratila), povrch asi taky ne, a bez 1.servisu, kterým si podobné hračky dokáží pomáhat, bylo už v 1.setu vidět, že k úspěchu by vedl jen kolaps soupeřky nebo výjimečně připravena Petra. Prostě na hry s 5 a více shotu nikdy nebyla plusova a ukoncovat dříve to nešlo.
Reagovat
Torn
Tohle je už tak trochu typicky a lá fulnek. Petry prohra je vlastně výhra. Neustále jí omlouvat atd. Prostě byla horší. Já nevím, proč všichni fanoušci Petry mají takovou potřebu "adorovat" její prohry. Stalo se. Austrálie jí nikdy moc nevoněla.
Reagovat
EllNino
Tak si to přečti znovu, nikde ji neomlouvám, zhodnotil jsem zápas :)
Reagovat
tommr
bohužel přišlo to čeho jsem se obával když si Petra začala pochvalovat formu: propadák s průměrnou hráčkou. Kalinině dneska stačila úporná defenzíva a čekání na chyby kterých Petra dokázala za dva sety vyrobit úctyhodných 41 (Kalinina měla 12). S tolika chybama se prostě nedá vyhrávat ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile Přesně tak. Petra si začala pochvalovat formu a to se většinou nevyplácí - navíc takhle na začátku GS. Z toho se může poučit. smile
Reagovat
EllNino
No, ona odpověděla na otázku redaktora, nepřišla do místnosti s nápisem na čele "Mám formu", ani to tam nezačala říkat sama od sebe nahlas do mikrofonu ... to, že z toho novinář udělá titulek, jako by byla namyšlená tupka a chvástala se, je druhá věc :))
Reagovat
paddy
Ale musíš uznat, že když říkácá, že má formu, tak často hned vypadne
Reagovat
Torn
Tak za to se tu běžně hejtí. :D Ale je pravdou, že jakmile si kterákoliv Češka pochvaluje formu, jde to do kytek. :D
Reagovat
GaelM
Otázka je jestli to poučení stihne využít, kolik ještě GS ji může čekat? Já pořád čekám brzké těhotenství nebo ukončení kariéry. Byl bych hodně překvapený, kdyby tohle nebylo její poslední AO...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist