Kvitová na US Open smetla Cornetovou a zlomila prokletí druhých kol. Kr. Plíšková neuspěla

31. 8. 2017, 02:06
Aktuality 15
US OPEN - Petra Kvitová se jako první z Češek probojovala do třetího kola US Open, když smetla Francouzku Alizé Cornetovou a přerušila tak sérii prohraných druhých kol. O postup bojovala ještě Kristýna Plíšková. Méně úspěšná z tenisových dvojčat ale ve dvou tie-breacích podlehla nasazené Magdaléně Rybárikové a do třetího kola nepostoupila.
Petra Kvitová

Petra Kvitová na letošním US Open zlomila prokletí druhých kol. Česká tenistka ve druhém kole závěrečného grandslamu sezony za hodinu hry smetla 6-1 6-2 Alizé Cornetovou, se kterou si po pěti letech poradila právě na newyorských kurtech, a poprvé od letošního triumfu v Birminghamu vyhrála dva zápasy v řadě.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka dnes ve výměnách dominovala. V utkání zaznamenala 22 vítězných míčů oproti 18 nevynuceným chybám a Cornetovou (2-9) téměř k ničemu nepustila.

V prvním setu ztratila Kvitová na podání jen dva fiftýny a soupeřku celkem třikrát brejkla. Cornetová sice v prvním gamu zvládla odvrátit čtyři brejkboly Češky, nicméně další hru si připsala až za stavu 1-6 0-3, kdy naposledy udržela servis. Kvitová na podání zaváhala jen jednou, když v sedmém gamu druhé sady nevyužila po dvojchybě mečbol. Pro vítězství si došla v následující hře čistou hrou na returnu.

Kvitová se po prosincovém přepadení a operaci levé ruky na kurty vrátila na French Open, kde uhrála druhé kolo. Travnatou část sezony odstartovala senzačním triumfem v Birminghamu a získala jubilejní 20. kariérní titul.

V oblíbeném Wimbledonu a na dalších třech turnajích skončila již ve druhém kole a pokaždé jí porážku uštědřila Američanka. Na oblíbené akci v New Havenu se loučila dokonce po prvním duelu.

Na US Open přerušila vítězstvím nad bývalou světovou jedničkou Jankovičovou sérii dvou porážek a po dnešní výhře nad Cornetovou prolomila letošní prokletí druhých kol. O vyrovnání loňského výsledku na americkém grandslamu bude v pátek bojovat proti Caroline Garciaové, jíž má co oplácet.

Kvitová neměla s Cornetovou žádné potíže

Kristýna Plíšková své newyorské maximum nevylepší. Česká tenistka ve druhém kole letošního US Open podlehla ve dvou tie-breacích Magdaléně Rybárikové, když ani v jednom ze setů neudržela vedení brejku.

Rodačka z Loun měla ve většině zápasu navrch. Klíčové momenty však lépe zvládla favorizovaná Slovenka. V prvním setu Plíšková ztratila brejk z úvodního gamu a přestože ve dvanácté hře odvrátila tři setboly, v tie-breaku už na nasazenou soupeřku nestačila.

Ve druhé sadě měla Češka výhodu brejku dokonce dvakrát. Ani tentokrát ale vedení neudržela a v jedenáctém gamu nevyužila tři setboly v řadě. Také druhé dějství ztratila ve zkrácené hře.

Rybáriková si ve třetím kole zahraje s největší favoritkou letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony Garbiñe Muguruzaovou. Španělka je zatím ve Flushing Meadows suverénní a Slovenku naposledy zničila v semifinále Wimbledonu.

Ve čtvrtek budou mít šanci do třetího kola postoupit světová jednička Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Denisa Allertová.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
středeční výsledky (30. 8. 2017)
• Dvouhra ženy - 2. kolo •
Kvitová (13-ČR) - Cornetová (Fr.) 6-1 6-2
Rybáriková (31-SR) - Kr. Plíšková (ČR) 7-6(4) 7-6(3)
Muguruzaová (3-Šp.) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-4 6-0
V. Williamsová (9-USA) - Dodinová (Fr.) 7-5 6-4
Stephensová (USA) - Cibulková (11-SR) 6-2 5-7 6-3
Sevastovová (16-Lot.) - Kozlovová (Ukr.) 6-4 6-4
Garciaová (18-Fr.) - Alexandrovová (Rus.) 4-6 6-3 6-0
Vekičová (Chorv.) - Shuai Peng (22-Čína) 6-0 6-2
Suárezová (Šp.) - Lučičová-Baroniová (29-Chorv.) 4-6 7-6(4) 6-2
Görgesová (30-Něm.) - Saisai Zheng (Čína) 6-2 6-1
Šarapovová (Rus.) - Babosová (Maď.) 6-7(4) 6-4 6-1
Keninová (USA) - Vickeryová (USA) 6-3 4-6 7-6(0)
Sakkariová (Řec.) - Ar. Rodionovová (Austr.) 7-5 6-3
Bartyová (Austr.) - Sasnovičová (Běl.) 6-1 7-6(7)
Kruničová (Srb.) - Tomljanovičová (Austr.) 6-3 6-2
• Dvouhra ženy - 1. kolo •
Šafářová (ČR) - Kontaveitová (26-Est.) 6-7(5) 6-1 6-4
Allertová (ČR) - Petersonová (Švéd.) 6-2 7-6(5)
Svitolinová (4-Ukr.) - Siniaková (ČR) 6-0 6-7(5) 6-3
Kuzněcovová (8-Rus.) - Vondroušová (ČR) 4-6 6-4 7-6(2)
A. Radwaňská (10-Pol.) - Martičová (Chorv.) 6-4 7-6(3)
Niculescuová (Rum.) - Mladenovicová (14-Fr.) 6-3 6-2
Vesninová (17-Rus.) - Blinkovová (Rus.) 6-1 6-3
McHaleová (USA) - Pavljučenkovová (19-Rus.) 3-6 6-3 6-2
Vandewegheová (20-USA) - Riskeová (USA) 2-6 6-3 6-4
Gavrilovová (25-Austr.) - Kiicková (USA) 6-2 6-1
Shuai Zhang (27-Čína) - Lisická (Něm.) 6-7(4) 6-3 6-0
Putincevová (Kaz.) - Žuková (Rus.) 7-6(3) 6-3
Gibbsová (USA) - Cepedeová (Par.) 6-0 1-6 6-1
Bradyová (USA) - Petkovicová (Něm.) 6-4 3-6 6-1
Kanepiová (Est.) - Schiavoneová (It.) 0-6 6-4 6-2
Rodinová (Rus.) - Bouchardová (Kan.) 7-6(2) 6-1
Mariaová (Něm.) - Kratzerová (USA) 6-1 6-1
A. Bogdanová (Rum.) - Townsendová (USA) 6-4 4-6 6-3
Hibinová (Jap.) - Bellisová (USA) 6-3 4-6 7-5
Rogersová (USA) - Dayová (USA) 6-2 4-6 6-4
Jabeurová (Tun.) - Minorová (USA) 6-1 7-5
Flipkensová (Belg.) - Brengleová (USA) 6-2 6-3
Ozakiová (Jap.) - Laová (USA) 6-3 6-7(5) 7-6(5)
Kasatkinová (Rus.) - Qiang Wang (Čína) 6-7(7) 6-2 6-3
Naraová (Jap.) - Sorribesová (Šp.) 6-1 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
pockerface
Když koukám na některé výsledky, tak u těch ženskejch opravdu je jedno jestli je 5 nebo 25. Tak samozřejmě na los je to pořadí důležitý, ale v zápasech se nějaké postavení většinou smazává. Takže děvčata z top10 nám také hodně brzy opouštění NY :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím jsem sledoval jenom zápasy Mashy a CiCi, ale výsledky Caro a Donny mě taky zajímaly... Caro překvapila negativně. Letos US Open bez Sereny, tak jsem si říkal, že by třeba mohla mít šanci a ona vypadne ve 2. kole... Donna zase naopak překvapila pozitivně. Nečekal jsem, že porazí Peng a už vůbec ne tak jednoznačně. Že by bylo osmifinále Masha - Donna? :)
Reagovat
historik
S H2H 0:7! Makarova ji od začátku zápasu neskutečně natírala a přehrávala, Caro ztracená, jakoby vůbec nevěděla co hrát. Ale ze všech předchozích 7 zápasů se ani jeden neuskutečnil na grandslamu a tak táta nemohl radit a to byl asi taky faktor. Ve druhém setu měla šance na dvojitý brejk, pak zase dokázala na servisu otočit gem z 0:40 a za stavu 5:4 podávala na vítězství. První fiftýn vypadal na přímý bod ze servisu na téčko, Caro si vzala jestřába a ten ukázal malinkatý aut. Z čehož pak dala Makarova dvojchybu a to změnilo celý ráz gemu. Pak to následující dva gemy byla bitva, v tiebreaku si Caro rychle vypracovala vedení 5:1, Makarova nicméně srovnala na 5:5, ale Caro přece jenom vyhrála následné dva body. Makarova na chvíli zašla na toilet break. V prvním gemu třetí sady byla dost nervózní, nasekala tam několik lehkých UE a musela dokonce odvracet BB. A tím se jakoby vše změnilo, Makarova pak začala hrát parádně, tak jako v prvním setu a v úvodu 2. sady, rychle sei vypracovala vedení 5:0 a nebylo o čem, Car vypadala odevzdaně. Naprosto zaslouženě tak vyhrála lepší hráčka. Diváci samozřejmě opravdu dost fandili v NY oblíbené Wozniacki. I proto jsem byl hodně překvapenej, jak to Makarova psychicky ustála a zvládla.
Reagovat
tommr
Makarova byla celej zápas jasně lepší hráčka, ale v závěru druhýho setu se projevila naplno její psychická labilita a nesmyslně se vyházela. Docela mě proto překvapilo jak se z toho dokázala rychle otřepat a Wozniackou ve třetím převálcovala ... :)
Reagovat
historik
takže opět zas a znova, samozřejmě Rybáriková asi mírnou favoritkou, ale kdyby Kristýna nebyla tak labilní a aspoň slušně podávala, mohl být výsledek přesně opačný
Reagovat
EllNino
vůbec si podáním nepomáhala, důležité míče na servisu nedokázala vyhrát, nepotvrzovala brejky a nevyužila 3 setboly zasebou ... co k tomu říct
Reagovat
historik
už mě fakt neskutečně štve. Dostane se do vedení 3:0 a pak ve třech gemech uhrála tuším dva míče. jako fakt si nemůžu pomoct, ale ona prostě představuje labilitu nejhrubšího zrna. A to píšu i přesto, že ji mám rád a přeju jí do budoucna všechno dobrý.
Reagovat
EllNino
bohužel, místo toho, aby jí brejk uklidnil, tak jako by ztratila jistotu a bála se o výsledek, aby to udržela ...
Reagovat
historik
ano je to bohužel tak. Přitom ona by se svých servis gemů vůbec nemusela bát. Co by pak měla dělat třeba Gavrilova nebo z minulosti třeba Dementieva.
Reagovat
EllNino
Další zbytečně projetý zápas, nemám už na ni náladu, dobrou :)
Reagovat
historik
když brejkne, tak absolutně nedokáže potvrdit. To už je potřetí. Přišla o náskok brejku v prvním setu, o vedení 3:0 a 4:2 ve druhém
Reagovat
EllNino
a teď nestačilo ani 40:0 a 3 setboly na returnu
Reagovat
historik
jj pět prohraných bodů v řadě
Reagovat
EllNino
7
Reagovat
slacker
nic nezlomila. nebyla tam Americanka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist