Kvitová našla první letošní přemožitelku, v Adelaide si o finále nezahraje

12. 1. 2023, 05:17
Aktuality 7
WTA ADELAIDE 2 - Petra Kvitová až v pátém letošním zápase ztratila set a našla přemožitelku. Poslední česká zástupkyně na turnaji WTA 500 v australském Adelaide podlehla ve čtvrtfinále Darje Kasatkinové, přemožitelce Barbory Krejčíkové z předchozího kola. Ruska bude v semifinále čelit Španělce Paule Badosaové.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová loni v Austrálii zvládla jen jeden ze čtyř zápasů, ale tentokrát do dějiště úvodního grandslamu Australian Open vyrazí se čtyřmi výhrami. Dvaatřicetiletá Češka zahájila novou sezonu skvělými výkony v United Cupu, kde porazila světovou trojku Jessicu Pegulaovou a Lauru Siegemundovou.

Ve výborné formě pokračovala v Adelaide a vyřadila úřadující wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou i talentovanou Qinwen Zheng. První ztracený set a porážku v probíhajícím tenisovém roce zaznamenala až ve čtvrtfinále s Darjou Kasatkinovou, na Rusku nestačila 3-6 6-7(3).

Rodačka z Fulneku dnes neměla svůj den, v úvodním dějství trefila dvojnásobek nevynucených chyb než vítězných úderů, pouze jednou uhájila vlastní servis a sadu celkem jasně ztratila, ačkoli soupeřka v ní nevyrobila jediný winner. V následujícím setu už to bylo ze strany české jedničky lepší, jenže brejk na 4-3 nepotvrdila a po dvou odvrácených mečbolech na podání vcelku jednoznačně prohrála tie-break.

Kasatkinová, která před týdnem v tomto dějišti podlehla pozdější finalistce Lindě Noskové a včera ukončila působení Barbory Krejčíkové, si zahraje své první semifinále od srpnového triumfu v Granby.

V něm narazí na světovou jedenáctku Paulu Badosaovou (h2h 2-1), která porazila 7-6 7-5 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a vyhrála i čtvrtý letošní zápas. Badosaová si poslední finále zahrála před rokem rovněž v generálce na Australian Open v Sydney po výhře právě nad Kasatkinovou, s níž pak ale v průběhu sezony dvakrát prohrála.

Olympijská vítězka Belinda Bencicová v Adelaide vyhrála i druhý souboj s vítězkou Turnaje mistryň. Po Španělce Garbiňe Muguruzaové so si poradila i se světovou čtyřkou Caroline Garciaovou z Francie, kterou ve večerním duelu zdolala 6-2 3-6 6-4 a poprvé od února 2020 se tak vrátí do Top 10.

O finále si 25letá Švýcarka Bencicová zahraje s Veronikou Kuděrmetovovou (h2h 5-4). Ta tento týden měla už podruhé namále, se 14. hráčkou světa Daniellu Collinsovou z USA zvítězila dokonce až po odvrácení pěti mečbolů 4-6 7-6 6-1.

• WTA 500 ADELAIDE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 780.637 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 1. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kasatkinová (5-) - Kvitová (12-ČR) 6-3 7-6(3)
Bencicová (8-Švýc.) - Garciaová (4-Fr.) 6-2 3-6 6-4
Kuděrmětovová (6-Rus.) - Collinsová (10-USA) 4-6 7-6(5) 6-1
Badosaová (9-Šp.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 7-6(5) 7-5
• Čtyřhra - semifinále •
Stefaniová/Townsendová (Braz./USA) - Kolodziejová/Vondroušová (ČR) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
Škoda. Kosatka zas takový zázrak není. Nadějná Nosková si s ní snadno poradila.
Reagovat
Vlk-v-trave
jak hokajdo z Tokya do Osaky...

To se preci muze stavat jen CR hrackam, takze
to vypada velmi slibne, ...za chvili bude mit CR v top100 tak 90 hracek, ...to bude teprve dilema fans po losu MD na GS a jeste se bude brblat, ze tam je 10 hracek, se kteryma mohla aspon jedna to 1.kolo hrat:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, a jede se do Melbourne... ve tretim si Danielka sla razne pro letenku, nez pro nejakou moznost mit MB:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Derby s Pavlinkou nebude, ale ono nemusi byt ani ta Pavla, za stavu 5:2 si rekla o tajbrejk:))) a dal nam Kvitovati...:) Takze to muze jit jeste do tretiho...a uz to vidim v tech autech:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak skvele, ve dvou a je Pavlinka v SF.:)
Mozne finale s Danielkou jeste zije:)
Reagovat
EllNino
Dneska to nešlo ... od 1. gemu bylo něco špatně ...ale to je tenis :)

Petra tedy odjíždí do Melbourne s bilancí čtyř výher (dvě cenné proti Rybakině a Pegule) a jedné prohry s hráčkou top 10, to na začátek roku není vůbec zlé :)

Tohle není její turnaj, třicítka vyjde jindy :) a hlavně tady by to bylo málo muziky za hodně peněz, porazit tak dobré hráčky a získat jen WTA 500 smile

Hodně štěstí v Melbourne :)
Reagovat
hanz
Nešlo to, páč už je to 3. zápas to už fyzicky nedává, normálka, žádný překvápko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist