Kvitová nezvládla čtvrtfinále proti Flipkensové, síly došly i kvůli viróze

2. 7. 2013, 19:59
Aktuality 187
Petra Kvitová krachu favoritek na letošním Wimbledonu k velkému úspěchu nevyužije. Předloňská šampionka následovala Serenu Williamsovou a spol. po dnešním čtvrtfinálovém duelu, v němž i vinou únavy z počínající virózy neudržela vedení proti Kirsten Flipkensové. Belgičanka, jež hrála poprvé v grandslamovém čtvrtfinále, si o finále zahraje s Francouzkou Marion Bartoliovou.
Petra Kvitová

Petře Kvitové se letos příliš nedařilo, na trávě si však začínala věřit a po vypadnutí největších favoritek se rázem ocitla v okruhu adeptek na finále. Jenže ani šampionka z roku 2011 na letošním Wimbledonu díru do světa neudělá. 

Včera odpoledne ještě nejlepší česká tenistka zvládla osmifinálový souboj s Carlou Suárezovou-Navarrovou, už večer se ale necítila dobře a při dnešním čtvrtfinálovém duelu s Kirsten Flipkensovou si vzala prášek. V prvním setu ještě měla dostatek síly a ujala se vedení, energie ale pomalu docházela a nakonec prohrála 6-4 3-6 4-6.

"Opravdu jsem se ráno necítila dobře, ani jsem se nebyla rozehrát. Šla jsem do zápasu s tím, že to nechci vzdát, šla jsem se o to poprat, snažila jsem se, ale bohužel to nevyšlo," řekla Kvitová. "Během zápasu jsem se cítila unavená a ospalá, ale nějak to šlo a určitě se na to nechci vymlouvat, protože šance jsem měla."

Petra Kvitová"Špatně jí bylo, řekl bych, že to je nástup nemoci, ale bojovala a věděla, že tam musí nechat všechno, což se myslím stalo. Že jí pak ke konci chyběly síly, to asi jo, ale nechtěl bych na to prohru svalovat," řekl trenér Kvitové David Kotyza. "Chtěla tady uhrát co nejlepší výsledek a mohla asi uhrát lepší, ale tohle je realita."

Utkání s dvacátou hráčkou světa Flipkensovou se hrálo na centrkurtu pod zataženou střechou kvůli hrozbě deště. Kvitová vydřela první set po tři čtvrtě hodině, ale nehrála oslnivý tenis a především nepůsobila svěže.

To se potvrdilo ve druhé sadě, v níž přišla o podání a za stavu 2-5 si zavolala lékaře. "Není mi dobře," řekla. Na kurtu jí měřili teplotu, tep, dostala prášek a radu, aby hodně pila. Po pěti minutách pokračovala, ale druhý set už nezachránila. 

Před třetím setem si Kvitová odskočila na toaletu a vstoupila do něj vítězným podáním. Zdálo se, že lék pomohl, protože hrála s větším elánem. Ve čtvrtém gamu měla brejkbol na 3-1, ale Flipkensová zvládla těžkou smeč. 

Za stavu 4-4 Kvitová vedla při servisu 40-15, ale o podání přišla po zkaženém nabíhaném voleji. "Zápas leckdy rozhodne lehká chyba, ale tohle bych jí úplně nevyčítal," řekl Kotyza. "Já si tu chybu pamatuju a ta mě asi bude mrzet dlouho, ale kdybych to jen nahodila, tak by to mohla doběhnout," řekla Kvitová.

Při servisu soupeřky ještě odvrátila dva mečboly, ale třetí Flipkensová proměnila esem, což potvrdilo jestřábí oko. "Flipkensová hrála výborně a ten konec si vysloveně uhrála. Hrála odvážně, dobře servírovala a zakončila to stylově esem," dodal kouč.



Kvitová skončila ve čtvrtfinále Wimbledonu stejně jako loni při obhajobě titulu z předloňska. Semifinále na trávě v All England Clubu si třiadvacetiletá tenistka zahrála v roce 2010. 

Sedmadvacetiletá Flipkensová, juniorská vítězka Wimbledonu z roku 2003, dnes hrála poprvé v grandslamovém čtvrtfinále a ve čtvrtek bude bojovat dokonce o postup do finále.

"Je to úžasné, úžasné. Je to něco víc než splněný sen. Loni jsem se tu ani nekvalifikovala do hlavní soutěže a teď jsem v semifinále. Do zápasu jsem šla s tím, že nemám co ztratit a věděla jsem, jak soupeřka hraje. Když jsem vyhrál druhý set, tak jsem cítila, že by to mohlo vyjít," radovala se po utkání světová dvacítka Flipkensová.

V semifinále se utká s wimbledonskou finalistkou z roku 2007 Marion Bartoliovou. Francouzská tenistka si dnes v zápase, který byl opakovaně přerušen kvůli dešti, poradila po setech 6-4 7-5 se semifinalistkou letošního Australian Open Sloane Stephensovou ze Spojených států.

Letošní Wimbledon v sobotu pozná novou grandslamovou vítězku, neboť v druhém semifinále se utká Agnieszka Radwaňská se Sabinou Lisickou. Maximem polské tenistky je finále z loňského Wimbledonu, Němka dnes postupem do semifinále vyrovnala své maximum z předloňského Wimbledonu.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
úterní výsledky žen (02. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Flipkensová (20-Belg.) - Kvitová (8-ČR) 4-6 6-3 6-4
A. Radwaňská (4-Pol.) - Na Li (6-Čína) 7-6(5) 4-6 6-2
Bartoliová (15-Fr.) - Stephensová (17-USA) 6-4 7-5
Lisická (23-Něm.) - Kanepiová (Est.) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice:
A. Radwaňská - Lisická, Bartoliová - Flipkensová. 

Čtyřhra - 3. kolo: 
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Suárezová/Solerová (Šp.) 6-4 6-3
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (16-Něm./ČR) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 3-6 6-3 6-2

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Matkowski/Peschkeová (11-Pol./ČR) - Ram/Spearsová (Izr./USA) 7-5 7-5
Rojer/Duševinová (Niz./Rus.) - Mirnyj/Hlaváčková (4-Běl./ČR) 7-6(3) 6-3

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (3-ČR) - Fettová (Chorv.) 6-3 6-1
Krejčíková (4-ČR) - Okamuraová (Jap.) 6-3 6-2
Haddadová Maiaová (Braz.) - Pantůčková (ČR) 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Loebová/Okunová (USA/Jap.) - Bouzková/Ploskinová (ČR/Ukr.) 6-1 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

187
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nie som predpojata,nie som SVK,ani CZ viem slovensky v detstve som zila v SVK,teraz uz iny kontinent,ale ku P.Kvitovej.Nema pohyb na kurte,je zle sa na nu divat,nema iskru a svih po ziadnej stranke.Teda ani hernej ani osobnostnej.To,ze sa ocitla tam kde je,je skor velke dielo stastia,ako poctivej prace na kurte.Ze ju kritizuju?To je predsa normalne ak si niekto zaplati vstupne/nie male-chce vidiet hru,ved kazdy kto nepodava vykony je predmetom kritiky a musi niest i nasledky,ci v studiu alebo v praci.Moje studium je narocne,nikdy nehladam vyhovorky,zacinam vzdy pracovat na sebe,to je cele
Reagovat
petrulinka
Tak vidím, že jste pěkně ponocovali a hezky si spolu pokecali. Já s váma musím souhlasit. Na idnes je nejlepší na diskuzi vůbec nechodit. Vlezla jsem tam jednou a zděsila se, co lidi dokážou ze sebe vypudit. To tady to je ještě myslím si v nějakých mezích. Nechápu, proč je neustálým terčem většinou jen Petra, do ostatních hráčů či hráček se tak nenavážejí. Myslím si, že to je určitá frustrace, mohou to být lidi, kteří sami v životě nic nedokázali, možná u některých ani jejich děti, no a tak vkládali svoje promarněné ambice do Petry. Jenže ta nesplňuje jejich představu o naprosto dokonalé, nechybující a nejlepší hráčce č. 1. Proto zuří, jsou vlastně naštvaní sami na sebe, ale vylévají si zlost na Petře. Je to smutné, kolik zlých lidí se v takových diskuzích najde.
Reagovat
Jan
Lidi se strefují do Petry, protože byla obrovským talentem, kterým je stále a zářivou hvězdou, která nenavázala na své výkony a jde dolů. Navíc poslední rok a půl, jak jsou její výkony čím dál nevyrovnanější a zápasí težce s hráčkami top 100, které ještě s odřenýma ušima porazí a na hráčky top 20 v podstatě nemá, díky své chybové hře. Navíc po každém prohraném zápasu na GS či loni na OH, TM vyrukuje s nějakým zraněním či nemocí, které má omlouvat její špatné výkony a působí to aspoň na mně už podezřele, jestli to není jen zástěrka na její špatnou přípravu, kondici i hru. A protože má Petra pořád ambice na nejvyšší příčky, které díky podivné připravě a výkonům nenaplňuje, proto se do ní strefují. Ostatní hráči jsou konzistentní ve výkonech a nevyčnívají nahoru ani ambicemi ani výkony, tak jsou z hlediska pozornosti v klidu.
Reagovat
LukasH
Ty její nemoci jsou záležitost psychosomatiky. Má to psychický podklad. Pamatuju si, jak jsem na vysoké párkrát onemocněl před větší zkouškou nebo státnicí. Je to z přílišného tlaku a tělo se takhle brání, protože nemoc je pak omluva pro cokoliv.
Ale opět je to tady. PETRA SE NA TO NEVYMLOUVALA. Ale bylo jí blbě - volala si doktora, hned po zápase se na ní sesypou novináři a všichni se jí ptají, co jí je - ona řekne, že jí nebylo nejlíp, ale že to na to nechce svalovat. Její špatné výkony to neomlouvá a ona to nikdy neřekla.
Hraje nevyrovnaně, ale objektivně se nedá říct, že nemá na hráčky z první 20. Jaké hráčky kromě prvních 3 jsou výrazněji lepší než ona?
Reagovat
LukasH
Ještě k tomu, jak jsem napsal, že nemoc je omluva pro cokoliv - to jsem myslel obecně. Že takhle to tělo může reagovat a tím se zbavuje toho přílišného napětí.
Reagovat
Fandina
Pořád čekám, kdy se objeví moudrý přispívatel, který napíše, Petra hrála a byla nemocná, není divu, že se to nepovedlo. Místo toho čtu, že se vymlouvá. Neuvěřitelné, trapné.
Reagovat
Frick
Je Kirsten lesba?
Reagovat
Frick
http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=na_to_ze.jpg
Reagovat
Frick
Není ještě jakž takž reálná varianta, že by Petra po USO vylítla z TOP 8, ale pak by se do ní ještě vrátila, když mezi USO a TM obahuzje jen 2. kolo v Pekingu? Co s ní vlastně tenkrát bylo?

A tedy, kolik těch turnajů by mohla objet v USA? Koukám, že je tam celkem pět týdnů, kdy bude nějaký turnaj. To Petra nastoupí ve všech těchto pěti týdnech? A s body za QF LOH 2012 to bude jak?
Reagovat
misa
Body za olympiádu se odečítají, když se letos nehraje. V případě Petry je to 175 bodů, místo nich si připíše 120 za Stuttgart. Pochybuju, že bude hrát před Torontem - takže ji čeká tento turnaj + Cincinnati a asi New Haven.
Reagovat
Frick
http://www.vysledky.cz/zapas/Q7OMvOsr/#prehled-zapasu

Že tohle nebyl zápas, ve kterém Petra navždy o něco přišla. To se v tý sezóně 2011 prostě stát mělo.

Nicméně, asi spíš by měla litovat tohoto
http://www.vysledky.cz/zapas/Q7OMvOsr/#prehled-zapasu
TO spíše tohle bylo to, co jí připravilo o trůn?
Reagovat
Frick
OPRAVA: http://cs.wikipedia.org/wiki/US_Open_2011_-_%C5%BEensk%C3%A1_dvouhra#5._sekce
Reagovat
PetaM
Byl to osud :) Holt do sebe nezapadla všechna kolečka a Petra se jedničkou nestala. Je ale k vzteku, že pokaždé, co v Semi na GS prohrála s Márií, tak by měla myslím 98 % šanci, že získá GS :) Pokud by Mářii porazila na AO, tak by Viku smetla. Pokud by Márii porazila na FO, tak se Sarou by neměla sebemenší problém. A už mohla mít 3 GS tituly .. A Bůh ví, jak by to potom vypadalo s její psychikou .. :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
s tím už nic nenaděláme.. kdyby je kdyby.. Petra se uzdraví a v Americe si to vynahradí... musí se dostat na TM, tam by hrála s nejlepšími a to umí :D
Reagovat
Frick
Je Kvítko naší nejlepší současnou tenistkou? Když se podívám na Wimblas a syrovou řeč čísel, tak dvě naše hráčky okázaly zdolat výše nasazené soupeřky, než byla Kirsten.

A ke skalpu hráčky té nejužší špičky se přiblížila jednoznačně nejblíže Klára, když měla Na-Li na lopatě.

Si řikám, kdyby proti Kerolajn, Sloane nebo Na-Li šla Petra (K.), dokázala by je vůbec porazit / potrápit do té míry, že v rozhodujícím setu by je měla bejklý, tak jako to dokázaly Petra C. nebo Klára? Je tedy kvalita Petřiný (K.) hry někde na úrovni Kláry nebo Petry C., jenž patří někam do TOP 20 - TOP 50?!

No a pak tu máme ještě Luciny. Ta si to holka taky slušně zazdila. Nebyli i tací, co po jejím sukcesu na finále FC 2012 věřili v to, že touhle dobou by klepala na TOP 10?

No a v případě Petry C. a hlavně Kláry je problém v tom jejich vyššim věku.

Neříkáte si, kdo tenis déle sledujete, jestli třeba Klára nemá/neměla talent, kterej z nějakýho důvodu kdesi podusila?

Tak pokud se podíváme na mladší ročníky, je třeba oprávněné se dívat ku Karolíně? Nebo ji už zkrátka taky není 17 či 18, alebrž 21 a kdyby to byl skutečnej talent, tak by byla jinde než kolem 75. místa? Na druhou stranu je fakt, že WTA titul, vedle Petry získala z našich pouze ona. Ovšem, nemáme to zase tu bolest v podobě nevyrovnaných výkonů? Aspoň tu Martič asi dát mohla, ne? A mohly by Karol aspoň dobře sedět ty hardy, co teď budou - a tedy, že by mohla ukázat, co v ní je?
Reagovat
LukasH
Promiň, ale to, co píšeš jsou nesmysly. Srovnáváš hráčky pouze papírově. Na Li teď nehraje nic moc. Jsem přesvědčený, že by jí teď Petra dala. Wozniackou dala, kdy si vzpomněla. Srovnávat to tak, že Klára porazila soupeřky výše nasazené než Kirsten - to je fakt mimo. Viděl jsi jak Kirsten hrála? Její servis? Pak se podívej na servis Radwaňský, Na Li, Wozniacký a vůbec. Flipkens jde nahoru, za rok se posunula o 200 míst nebo o kolik. To je jako bys třeba napsal, jestli Klára není lepší tenistka než Serena, protože Serena vypadla se soupeřkou, která je v žebříčku níž, než tak, kterou Klára porazila.
Reagovat
Frick
Je třeba na místě srovnání s ní? V 20 a půl byla no. 1, tak proč se třeba teď plácá v druhý desítce, kor když věkem je v necelých 26 na vrcholu sil. Kde se stala chyba u ní?
Reagovat
Sonja
Reagovat
LukasH
Jasně, no. Ale vážně, lepší je to vůbec neotvírat. Já jen nechápu, že lidi jsou fakt tak hnusní. I kdyby si to stokrát mysleli, ale že jsou schopni to tam napsat. Jednak mi to přijde pod lidskou důstojnost a pak bych si představil, že to třeba sama Petra otevře. Jak by se jim všem líbilo, kdyby někdo neustále hodnotil jejich život, práci, chování atd...
Reagovat
smazaný uživatel
"Je to veřejně známá osoba, musí s tím počítat.."
Reagovat
smazaný uživatel
No byla jsem nadšená diskutující blbka, teď jsem občasná diskutující. Tak vždyť je to ideální, jsem nas.anej fanda, nebo jsem jinak frustrovanej, tak si sednu ke compu a pěkně v anonymitě chrlím svoje jedy a když si nás sejde víc a notujeme si, není to paráda? Vždycky si říkám, že mě už v diskusích nic nepřekvapí, ale kdepak, stále jsem málo školená :)
Reagovat
LukasH
To určitě ano. Taky ona s tím počítá a proto to nečte. Já mluvil o těch lidech, že vyblijou cosi, ale dál už se nad tím nezamýšlí.
Ale to je jedno. jen, že jsme to tu řešili. Internet to umožňuje a vlastně je lepší vůbec se tím nezabývat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nejčastější argument těch, co mají potřebu se do Petry navážet nebo řešit její soukromí, ne můj názor. Proto jsem to taky dal do uvozovek. ;-)
Reagovat
LukasH
Tak nevím, jestli je to úplně vztek, ale pokud třeba prohraje tak, že vyhraje první set, ve druhým vede třeba 4:2 a pak nastane ten strašný propad, kdy si ani neudrží podání, přitom je soupeřka slabá a jen míň chybuje, tak mám pocit (jako poslední dobou na menších turnajích), že to Petra tak trochu pouští. Vůbec bych to neříkal, kdybych neviděl ten rozdíl ve wimbledonu, kde navzdory chybám se fakt moc snažila.
Reagovat
misa
Zdá se mi, že občas rezignuje, když jí nejde servis. Ví, že dlouhýma výměnama to třeba na antuce nezvládne. Wimbledon je pro ni to nej, takže snaha byla maximální. Petra ještě potřebuje vyladit hlavu. Snad bude šťastná v soukromí (doufám, že pan R. Š. to bere vážně a ne nějaké 4 měsíce a nazdar), to ji může dodat pohodu i při hře.
Reagovat
Carloss
Nejen že jsou naprosto mimo mísu, ale je to fakt hodně smutný. Hodně lidí si do Petry projektuje svůj vlastní život, svý nezdary atd. Tohle je tlak kterej si Petra nesmí vůbec připouštět. Psal jsem to už níže, že evidentně málo lidí chápe, že Petra má i svý limity, zkrátka že ten její vývoj teď nepůjde tak strmě nahoru jako tomu bylo v roce 2011. Smířit se s faktem že to není zas až takovej geniální talent. Vemte si že Petra třeba nikdy nedokázala porazit Serenu. Nicméně takovými krizemi si prošla řada špičkovejch hráček. Na druhé straně si myslím že by Petra opravdu měla udělat nějaké zásadní rozhodnutí v týmu co ji vede, změna trenéra atd. Zkusit prostě něco (někoho) nového, co ji dodá nový impuls. Myslím že to k tomu směřuje ale asi až po konci sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, zatím tedy nemám pocit, že by Petra chtěla nebo měla zájem měnit trenéra. Ale ona asi není ten typ, který by uměl praštit do stolu. Což je na jednu stranu fajn, že je to hodná holka, na druhou stranu vzhledem k tomu, že by to měla být ona, kdo ve svém týmu určuje pravidla hry, to je určité mínus..
Reagovat
misa
http://sport.idnes.cz/kvitova-prohrala-ve-ctvrtfinale-wimbledonu-fzo-/tenis.aspx?c=A130702_204845_tenis_ma
Reagovat
lars
skoda ze nenapsali, kam presne chtela ten nality volej v 9. game umistit
jest-li 10 cm pred zaklad. caru ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, třeba.. do kurtu?
Reagovat
LukasH
Některé komentáře jsou naprosto mimo mísu - prognózy do budoucna, dnešní výkon označen za ostudný nebo diskuze o víře v Petru.
Nikdo nemůže vědět, jak to bude s Petrou v budoucnu. To, že se teď trápí neznamená, že zase nemůže začít hrát dobře. Flipkens poskočila za rok asi o 200 míst v 27 letech.
Ostudný výkon Petra rozhodně nepodala. Většina už je tak zaujatá, že se na situaci nedokáže koukat objektivně. Neříkám, že hrála Petra oslnivě, ale celý zápas nezaznamenala výraznější herní propad, do toho osudného gamu si s přehledem držela servis a vyhrála i hodně výměn. Bohužel těch chyb, co dělá, se nezbaví přes noc. Pokrok tam ale byl velký oproti minulým zápasům.
A k těm komentářům, kde zaznělo, že ti, co věří Petře, jsou vlastně blázni - to opravdu nechápu. Dneska o zápase rozhodla úplná koncovka - 3 klíčové míče. O té nesmyslnosti by to možná bylo na místě, pokud bychom věřili např. Andree Hlaváčkové proti Sereně. Tam by to skutečně nemělo reálný podklad.
Mám trochu pocit, že někteří už neví, o čem by mluvili, takže o podivné řeči není nouze.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas sem neviděl :-( tudíž výkon tenistek a jiné aspekty nehodnotím,ale to co píšeš,na to něco bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi to hezky, bez emocí, normálně. Já jsem z toho pořád mrzutá, snad to zaspím, ale souhlasím, že tady na Wimblíku podala lepší výkon než v minulých zápasech. Jen je někdy s podivem, jak dokážou někteří někoho jinýho tak rychle a nekompromisně odsoudit.
Reagovat
LukasH
Tady sice píšu bez emocí, zato po zápase jsem málem rozmlátil všechno kolem. Obvykle mívám na Petru vztek, když prohraje, ale dneska mi jí bylo neskutečně líto. Nějak jsem cítil, že na kurtu opravdu nechala všechno, i když chybovala. Hlavně Flipkens jí opravdu nic zadarmo nedala a pokud by Petra nehrála na riziko, skóre by asi taky vypadalo jinak. Nejvíc mě to štve kvůli Petře, protože výhru nad takovou soupeřkou by potřebovala jako sůl, výhru, kde rozhodne právě pár posledních míčů. Kvůli sebevědomí do budoucna.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já nemám chuť něco rozmlátit (zatím) :) Souhlasím s tebou, mně jí bylo taky líto, protože opravdu už potřebuje zase úspěch, Dubaj už je zapomenutá a nedá se z toho pořád žít. Pořád si říkám, proč jí vlastně fandím, když mi nedává poslední dobou vůbec žádný důvody. Jenže to tak prostě mám .. Jako žena jí víc chápu a čím víc se jí nedaří, tím víc jsem při ní.. nevím, možná sama potřebuju psychologa. :))))
Reagovat
LukasH
Já jí fandím proto, že to sympatická holka a nějak mi připadá odlišná od ostatních na okruhu (ale je to značně subjektivní) a hlavně protože se mi líbí její styl tenisu (když jí to jde). Jede na vítězné údery a nečeká na chyby soupeřky.
A přijde mi dost nefér, jak jí strašně lidí uráží a shazuje. Nedivím se, že má zákaz chodit na diskuse, protože když si je občas přečtu třeba na idnes, tak mám pocit, že jsme tlupa nepřejících závistivých kreténů.
Petra je slušně vychovaná holka, která od mala hraje tenis, dosáhla téměř na vrchol a teď jí to nejde, jak by si představovala. Nikomu nic neudělala, neublížila a přesto jen urážky, nepřejícnost, ponižování atd....doufám, že je to jenom v rámci podřadných internetových diskuzí.
Reagovat
misa
Proč bys měl mít na Petru vztek, když prohraje? Prostě jí to nevyšlo, soupeřka byla lepší nebo nemoc, zranění, atd. Občas ji tady po porážce zkritizuju, ale vztek jsem na ni kvůli tenisu ještě neměl. Věřím, že se snaží. Ale ten žlutý míček, který ji občas neposlouchá, mě fakt někdy štve :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče komentářů na Idnes, tam bych dala všem okamžitý bany, normální kritiku beru, ale co je moc, to je moc. Je zajímavý, jak hlavně chlapi zajímá, jestli ji Štěpánek udělal cucfleka na krku a jak je tlustá, než aby normálně reagovali. Jak jsi psal, Petra rychle vyletěla, hodně lidí do ní vkládali naděje a najednou nedokážou pochopit, proč není světová jednička a proč hraje tak nevyrovnaně. Jo, je milá a normální, skromná, není až tak ambiciozní, což je chyba. Chápu, že nemůže bejt každýmu sympatická, ale už se z ní dělá pomalu tenisový zombie nebo žena v domácnosti. A to je děs :)
Reagovat
smazaný uživatel
No idnes je tragickej, ale je fakt, že po zrušení anonymních účtů se to tam zlepšílo. Ale on pak stačí jeden blbec a je to..
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden blbec? Četl jsi dneska tu diskusi? To je přímo stádů blbců, navíc si tam můžeš dát jiný jméno než máš a jedeš si vesele dál. Chlap tam dělá ze sebe ženskou, no prostě je tam teda pěkná sebranka někdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Kupodivu chvíli i četl, asi sis všimla, že jsem tam dal i pár příspěvků, ale dlouho se to vydržet nedalo..
Reagovat
LukasH
Před chvílí vyšel rozhovor s Petrou na idnes, kde to Petra hodnotí naprosto objektivně. Že je moc zklamaná, šance tam byly, nevyužila je atd... Mluví se tam o viróze, kde Petra důrazně říká, že by se na to nechtěla vymlouvat a že soupeřka hrála skvěle a vzápětí se objeví komentáře typu "zase se vymlouvá na nemoc, na co to bude příště" nebo "jaký šance, můžeš bejt ráda, žes nevypadla v prvním kole" atd......nejen, že jsou ti dotyční hnusní, ale navíc zřejmě neumí číst a hlavně nemají vůbec ponětí, jak to v tenise chodí. Ale jediný způsob je vůbec to neotvírat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám na mysli diskusi na sport.cz, je to ono, co píšeš ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten rozhovor jsem četla, Petra se na nic nevymlouvá, v pohodě. Je zajímavý, že když Petra vyhraje, sejde se pár příspěvků, ale jakmile prohraje, to se vyrojí hafo odborníků, trenérů, lékařů, psychologů, sexuologů, dietologů - to by člověk plakal. Ale je to vždycky u Petry, u jiné hráčky nebo hráče tohle neregistruju. Je fakt jak mucholapka na šílený virtuální existence :)
Reagovat
LukasH
idnes nebo sport.cz - vyjde to nastejno. Na sport.cz je snad nablito ještě víc. Tam jsou stálí...ehm...individua, kteří tam "blijí" hlavně, když Petra prohraje. Pokud vyhraje, tak se zpravidla zkritizuje její hra. Nikdo to tam nehrál, ale všichni tomu náramně rozumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Na sport.cz nechodím, já mluvil o idnes.cz

Víš, co se říká o fotbale? Že je tak populární především proto, že při něm 50 000 naprostých nýmandů může řvát na 22 multimilionářů "co se flákáte, hovada??" No a u tenisu je to, zdá se, dost podobné..
Reagovat
smazaný uživatel
Já se s děsným nadšením vloni zaregistrovala a těšila se, jak si pokecám o tenise s příjemnýma lidma a když jsem dostala párkrát těžkou sodu, tak jsem nechápala :) Naštěstí se tam dá normálně pobavit, ale při prohře Petry tam nelezu, protože už vím, co bude následovat. Admini mažou co mazat nemají, takže hovada tam mají pré.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to znám trochu jinak: že na ně řvou "makej hajzle" :))) ale princip je stejnej..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to znáš ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Znám a dost mě to pobavilo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě taky, a myslím, že je to vcelku trefné :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě trefný je. Proto je fotbal tak masovým sportem, i když pro mě je to hra, při které nechápu, proč se 22 pěknejch chlapů honí za míčem sem tam a podrážej si nohy :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Protože jim za to platěj :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, to mě nenapadlo :) No jo, jak říkám, jsem blondýna :)))) tak se měj, díky a dobrou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ipek Soylu[16]-Barbora Krejčíková[4] kurt č.8
12:00SEČ
Reagovat
smazaný uživatel
Kateřina Siniaková.[3]-Louisa Chirico[15] kurt č.7 12:00 SEČ
Reagovat
smazaný uživatel
POJĎ KATKO!!! :)
Reagovat
PetaM
Zítra hrajou Háčka na kurtu č. 2! Program začíná ve 12:30 (našeho času), a hrají druhý zápas. Pro ty, koho to zajímá - budete fandit? (Vím, že v tu dobu asi bude začínat Tom, ale zeptám se :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Já určitě budu fandit :-) Mám k dispozici jenom streamy na PC, většinou mám na obrazovce víc zápasů na jednou,takže budu případně koukat na oboje současně (a fandit jak Háčkám tak Tomovi to je jasné).
Reagovat
smazaný uživatel
nějak podobně.V TV Berďu a na pc holky s háčkama:-)nenechám si ujít!
Reagovat
smazaný uživatel
HÁ+HÁ druhý zápas v pořadí na kurtu č.2 proti 12ému nasazenému páru
Ashleigh Barty-Casey Dellacqoua-program začína 12:30 SEČ
Reagovat
PetaM
Ou, předběhl/a jsi mě :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo.Na noční nuda,tak gůglím
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sa spýtam, bol turnaj kedy Kvitová bola zdravotne v pohode ? Okrem tých čo vyhrala ?

Mám pocit akoby za každú jej prehru mohli závraty, bolesti, horúčka, viróza a neviem čo ešte. Pomaly sa bude nápadne podobať na jedného kolegu, zhodou okolností tiež ľaváka ;)
Reagovat
PetaM
Madrid, Eastbourne :) Co vím.
Reagovat
Fandina
rfever ... ona toho vyhrála už dost, proti jiným. Evidentně dnes nebyla zdravá, dost se potila a byla zarudlá v obličeji. Měla teplotu, tak evidentně na ní něco lezlo. Pořád došla do čtvrtfinále, úspěch, co by jiné za to daly.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně !!! proto na Kvitovou nechodím a nemám ji rád,právě kvuli těm výmluvám jak ji nevyjde zápas,radši si zajedu na Sharapovou,která má stabilní výkony a když jí je blbě tak prostě nehraje..,atd.....
Reagovat
Fandina
Tak to je těžké, když někdo neuzná, že druhý prohrál a zároveň byl nemocen, tak asi není schopen respektovat realitu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě prohrála nooo.....vymlouvat se pořád na nějaké virozy.... Wimbledon už vyhrála to jí nikdo nevezme+co dokázala za česko,ale Steffi Graf nebo Sharapova s ní stejně nikdy nebude!!!!!
Reagovat
misa
tam po mečbolu stála jako zkamemělá, tahle prohra ji jistě hodně bolí. Škoda téhle šance. Lehkost bezstarostné dívky, s jakou vyhrávala důležité výměny velkých zápasů, se během času někam vytratila. Taky mi připadá, že od ledna do listopadu má Petra pořád něco pochroumané nebo ji trápí nějaká nemoc, do toho to astma. Má to holka těžké.

Nic ale není ztraceno, takže Petro: osušit slzy, vyléčit nohu, uspořádat si soukromí a směle do práce. Ukaž jim, co v tobě je. Držím palce.

V době hořkých porážek,
kdy čas nejde vrátit nazpátek,
sny Petry rychle vadnou
a z mých očí slzy kanou,
rád ji mám jako vždycky,
alespoň na dálku, platonicky.
Reagovat
PetaM
Co s tím všichni máte :D Petra nestála jako zkamenělá, čekala na jestřába. Sama si o něj řekla a dívala se na umpairovou rozhodčí (nebo na tabuli vzadu) :) :) Myslím, že to eso čekala, ta bílá lajna dost zaprášila ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem viděl všechny zápasy čtvrtfinále kromě Sabine vs. Kaia a musím říct, že největší favoritka na titul je pro mě Marion Bartoli! I když mi vyřadila Sloane budu jí fandit!!
Reagovat
Heather_Fedex
pro mne osobne aga radwanska
ovsem finale flipkens vs lisicki by bylo celkem kuriozni ;)
Reagovat
VlS
Doufám, že tu kuriozitu uvidíme, byla by to určitě lepší podívaná, než Aga Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď zase já souhlasím s tebou. :D
Reagovat
Fandina
Ať bude složení finále jakékoli a jakákoli vítězka, nebude to kuriozita, ale realita.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím toto: Titul vyhraje buď Lisicki nebo Radwańska, pokud Sab porazí Agu, tak to vyhraje Sab, ale pokud do SF postoupí Aga, tak to vyhraje ona. To by byla euforie pro Polsko
Nevíte, jestli nějaký polský hráč či polská hráčka vyhrála alespoň jednou grandslam v historii?
Reagovat
Mr.Pink
tiskovka Li Na
https://www.youtube.com/watch?v=tSgHPmHUnHA
hlavně reakce na poslední otázku je super :)
Reagovat
VlS
Proč mě to říkáš až teď :-D Se dorvu. Sympatická holka.
Reagovat
Sonja
:-D:-D
Super. Dík, žes to sem dal:-))
Reagovat
Mr.Pink
jo, velká sympaťačka. Moje nejoblíběnější hráčka.
Ale tak příště si už challenge vezme :)
Reagovat
BooOoo
tak nejak jsem tusil, jak to dopadne. Ale ten pohled/vyraz Petry pred tim nez se spustilo jestrabi oko me chytl za srdce
Reagovat
smazaný uživatel
Podle vojenského slovníku z odpoledne.

Division Walonie dobyla českou kotlinu a Pobaltí je také v rukou nepřítele. Jako důstojník vím, co je mojí povinností.

PS: kdo neví, nechť si zadá do google: division wallonie kara :D
Reagovat
smazaný uživatel
Čemu se dnes vlastně všichni divíte? Petra si dva roky ničila kariéru nesmyslným románkem s dorostencem. Jak asi vztah zralé ženy s chlapečkem může dopadnout? Výsledek je od počátku jasný. A po krachu samozřejmě u ženských nastává psychický kolaps a u sportovkyň dlouhodobý propad formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě větší blbec, než jsme doufali..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi ty náhodou ženskej psycholog? :))) Víš, co ženskou rozhodí, kdy nastane kolaps.. asi k tobě začnu chodit na sezení :)
Reagovat
VlS
Normálně do tebe nerejpu a respektuji tě, ale tohle jsi tedy přehnal. Já bych se na tvým místě omluvil. No nic, zkontroluji mezery a čárky před odkliknutím a .............
Reagovat
smazaný uživatel
To byla trefa do černého! :D
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA po zkompletovaným čtvrtfinále ve Wimbledonu. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru, hvězdička znamená, že hráčka postoupila do semifinále a ještě může ve Wimbledonu získat další body (maximálně je ještě možný získat 1100 bodů za titul):

1. Williams, S. (+7460 bodů)
2. Sharapova (+4800 bodů)
3. Azarenka (+4390 bodů)
4. Radwanska, A. (+1530 bodů) *
5. Li (+1120 bodů)
6. Errani (+745 bodů)
------------------------------
7. Kvitová 4435 bodů
------------------------------
8. Kerber (-465 bodů)
9. Wozniacki (-775 bodů)
10. Bartoli (-860 bodů) *
...
15. Flipkens (-1529 bodů) *
...
21. Lisicki (-2285 bodů) *
...

Petra postupem do čtvrtfinále obhájila lonský body a s největší pravděpodobností bude po Wimbledonu na sedmým místě ...
Pokud ale Bartoliová získá titul posune se před Petru na sedmý místo a Petra zůstane i po Wimbledonu osmá ...
Reagovat
mac.hall
Bohužel Petra podala ostudný výkon a naprosto zaslouženě prohrála. PO druhém setu jsem jsem utkání přestal sledovat , protože nejsem duševní masochista. Jediné , co sledování zápasů Petry cca poslední 2 roky přináší , jsou mírně řečeno, pocuchané nervy a znechucení na jejími výkony a to i při vyhraných zápasech. Letos měla naprosto jedinečnou šanci se dostat až do finále , ale to by musela mít alespoň svou slušnější formu. Neměl bych to asi říkat , ale myslím si , že již nikdy se nedostane herně na úroveň z roku 2011 a její tenisová dráha se bude ubírat směrem dolu.
Reagovat
VlS
Ostudný výkon vypadá jinak.
Reagovat
Jan
Také to tak vidím, že Petra půjde jenom dolů. Je to tak už rok a půl. Třeba se budeme mýlit.
Reagovat
smazaný uživatel
Už rok a půl je pořád plus mínus na stejné pozici, žádné "jenom dolů" se nekoná a konat nebude.
Reagovat
Fandina
je uvedeno, že na Petru lezla viroza. Tak pořád si utírala čelo a v obličeji byla nezdravqě zarudlá.
Reagovat
mac.hall
Ano, máš pravdu, ale je to jen otázka času , kdy začne postupně ztrácet dříve nastřádané body a začne se propadat níže. Ono není žebříčkové postavení to nejdůležitější. Pro mě je podstatnější kvalita hry a ta je u Petry dlouhodobě velmi špatná a nevypadá to , že by se blýskalo ne lepší časy. Spíš naopak a ani se nedivím. Pro samotnou Petru to musí být očistec. Chodit na kurt s tím , že každý můj úder je tak trochu malá loterie, jak dopadne, bez sebemenší jistoty. Přiznám se , že na vlastní kůži bych to nechtěl zažít. Už mnohokrát se zde vedly debaty o tom , že pokud má u Petry nastat výrazný obrat v kvalitě její hry , bude nutná zásadní změna v jejím realizačním týmu. Něco na tom asi bude.
Reagovat
smazaný uživatel
A je tohle normální? Kdy byla naposledy aspoň celý měsíc zdravá? Ví to někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi špatná? A proto se už třetím rokem s přehledem drží v top 10. Uvažuješ taky někdy, než něco napíšeš? Neříkám, že její hra je ideální, že není co zlepšovat, to je vždycky, ale psát, že úroveň její hry je velmi špatná vyžaduje značnou dávku nesoudnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní květen a červen.
Reagovat
Jan
Ještě před rokem by Flipkensovou a i potom např. Bartoliovou zvládla, neměla pouze na hráčky top 3. A i když budeš namítat, že Flipkensová šla nahoru, což asi ano, tak by ji v loňské formě zvládla a cesta do finále by pro ni byla schůdná. Také je zvláštní, že vždy po prohraném zápase se objeví nějaké zranění či nemoc. Jednou to je břišní svalstvo, jindy nachlazení, teď viróza. Asi ji chytla, přinejmenším v obličeji vypadala špatně, i když to mohlo být i slabou fyzičkou, ale působí to divně. Uvidíme, co bude dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Doteď měla s Flipkensovou bilanci 1:1, s Bartoliovou prohrála loni na US Open, i s kanárem. Na tom, že jsou profitenisté zranění, při jejich hodně náročném programu, nic zvláštního není, ostatně zrovna teď na Wimbledonu jsem neviděl snad jedinou hráčku, která by neměla nějaký tejp nebo obvaz.

Vzhledem k tomu, kolik tříseťáků letos zvládla bez problémů, je tvá poznámka k fyzičce mimo mísu. Ostatně jako celý tvůj příspěvek..
Reagovat
smazaný uživatel
Kveši, opravdu tě sledování mišelinky pořád baví? Já už se téměř nedívám, protože mi to za to rozčilování nestojí. Mlácení a chyba za chybou. Turnaje skoro nevyhrává a podařené utkání je něco jako výhra v loterii. Naštěstí nejsem fanatik, ke koukání je toho víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Baví. Asi proto, že je mi Petra sympatická a mám ji rád. Ale to ty jako arogantní narcis nikdy nemůžeš pochopit, tak co se vůbec snažím..
Reagovat
Fandina
Je hodně lidí, kdo fandí tenistům. A pak jsou lidé, kteří tenisty shazují a tam patříš ty. Ubohé.
Reagovat
Heather_Fedex
mroz je obycejny chudak, kt. v zivote nic nedokazal a proto si to kompenzuje tady na webu.... at uz nekdo prohraje zapas, nebo udela gramatickou chybu, nebo kouka na zapas pres stream
smutne a zaroven politovani hodne
Reagovat
smazaný uživatel
Napsala jsi to úplně přesně. Broz je obyčejná špína a jeho cílem je hlavně provokovat.
Reagovat
misa
Chápu, že Broze nemáš rád, protože jeho kritika montygirls :-) je často za hranou.
Reagovat
smazaný uživatel
Montygirls, to je hezké. :) No, nejedná se jenom o to. Broz prostě kritizuje všechno a všechny. Je hnusný nejen vůči tenistkám, ale i arogantní vůči ostatním diskutérům (jak vyjmenovala Heather)... Navíc je ubohý taky v tom smyslu, že fandí hráčkám jenom tehdy, když se mu to hodí. Třeba dřív fandil Caro a jakmile se jí trochu přestalo dařit, tak ji začal shazovat. Dřív mu byla dobrá, když třeba Caro porazila Mashu a on tady mohl urážet skotta... Brozův obvyklý diskusní styl vypadá tak, že většinou nic vlastního nenapíše (kromě souřadnic na satelity), ale projde si diskuse a dost arogantním způsobem zkritizuje všechno, co se mu nelíbí. Někdo to snáší líp, někdo hůř. Já už něco takového prostě netoleruju... Broz je obyčejný vřed tenisportálu a tím, co tady dneska předvedl, ze sebe udělal ještě většího ubožáka.
Reagovat
misa
Takové dávné historie ani neznám, protože to tady čtu teprve od loňského října. Tak díky za osvětlení.
Reagovat
Carloss
Petra žádnej ostudnej výkon nepodala. Hrála co mohla ale Flipkens byla prostě hodně dobrá. A vůbec, takovéhle depresivní plky nemaj vůbec žádnou cenu. Možná si tady málo lidí uvědomuje že Petra má i svý limity a že ten její vývoj teď nepude tak strmě nahoru jako tomu bylo v roce 2011. To jediný co může dělat je na sobě makat a nepřipouštět si takovéhle depresivní kritiky, to by to mohla rovnou zabalit jako Vaidišová. Jsem přesvědčenej o tom, že Petra ještě překvapí, potřebuje k tomu ještě ňákej rok dozrát, je furt hodně mladá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani tak nebudu hodnotit zápas, protože ten asi všichni viděli... Původně mi bylo tak nějak jedno, jestli vyhraje Petra nebo Kirsten, ale přiznám se, že po konci toho zápasu jsem měl dost divný pocit. Zaprvé mi bylo líto Petry, protože na ní bylo vidět, že jí to asi hodně vzalo. Jak si ještě po mečbolu brala jestřábí oko, jakoby tomu pořád nechtěla věřit a potom jak musela čekat před odchodem z kurtu na Kirsten, to asi taky nebylo zrovna příjemné... No, to semifinále Bartoli - Flipkens je prostě zvláštní. Tak nějak nevím, co bych k tomu víc napsal.

Teď se ještě vrátím k Petře: Četl jsem spoustu článků a komentářů, ve kterých jsem viděl naději, že by to Petra letos zase mohla vyhrát. Vývoj turnaje jí celkem hrál do karet a soupeřky neměly až tak zvučná jména... Ale abych byl upřímný, já jsem fakt nevěřil, že to Petra vyhraje. Její výkony mě prostě nepřesvědčily. Dvakrát vyhrála tříseťák, jednou postoupila bez boje a jednou vyhrála ve dvou setech, ale ten zápas proti Carle mi nepřišel zrovna moc dobrý. Ta forma tam prostě nebyla a jestli se Petře něco vyloženě povedlo, tak to byla jenom dohrávka zápasu s Káťou... Asi někoho z vás nepotěším, ale prostě si myslím, že letos na to Petra neměla. Její výkony pořád nejsou ideální a ještě k tomu měla nějaké zdravotní problémy, takže se to asi nakupilo. Určitě rozumím fanouškům Petry, že jsou smutní a naštvaní, ale vážně bych nebral čtvrtfinále jako neúspěch. Spoustu lidí před turnajem nevěřilo Petře ani na tu obhajobu loňského čtvrtfinále a nakonec tam opravdu byla. Jak se tam dostala, na to už se nikdo ptát nebude... Prostě kdybych byl fanoušek Petry, tak bych teď byl taky smutný, ale zítra nebo pozítří už bych to bral jako dobrý výsledek. Vzhledem k momentálně formě a herní pohodě Petry se to podle mě ani jinak brát nedá...
Reagovat
Fandina
monty ... já fandím Petře a vždycky když prohraje, tak jsem zklamaná a smlutná, ale na rozdíl od tebe jí fandím a věřím že může vyhrát kdykoli, takže jsem předpokládala, že by mohla vyhrávat a vyhrát i tady. Jednou to bylo a proto to může přijít kdykoli. Jinak mě samozřejmě moc mrzelo, jak byla Petra nevěřícná, že už je konec a prohrála. Ale jinak jí věřím a budu věřit vždycky, že může vyhrávat. A to proti komukoli.
Reagovat
Michaelus
Víš o čem mluvíš protože Caro,Maria,Ana atd. ti vypadly už dříve (bohužel).
Hodnotný komentář!!
Reagovat
VlS
kupodivu s tebou taky někdy souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě na to Petra měla. Ale jestli doteď měla na turnaji štěstí, tak dneska si tu smůlu vybrala i s úroky. Proti ní soupeřka, co nechala nervy v šatně a i proto jí to tam hodně padalo, Petra nechybovala moc, ale bohužel v těch nejdůležitějších momentech, navíc viróza a na konci ji i možná proto docházely síly. Podle mě si dneska prohrát nezasloužila. Ne dneska, ne takhle.
Reagovat
mac.hall
Fandino , nechci se tě dotknout , ale tvá víra v Petru mi připadá podobně jako víra v Boha, tedy něco absolutně nereálného a zcestného. Z tvých příspěvků doslova číší , že tvá víra nemá naprosto žádný reálný základ. Samozřejmě je to tvoje věc, to právo ti nikdo neupírá a asi nezazlívá , ale na druhou stranu působíš dost často až úsměvně. Evidentně nejseš schopná rozlišit skutečnost a svá zbožná přání. Připomínáš mi někdy naše skvělé politiky , kteří s vážnou tváří říkají věci , kterým sami nemohou věřit. Mezi nejčerstvější příklady patří prohlášení našeho bývalého premiéra Nečase , kdy opakovaně prohlašoval " Jsem hluboce přesvědčena , že prezident Zeman se zachová jako demokrat a pověří vládou paní Němcovou. Skutečnost dopadla samozřejmě podle očekávání jinak. Tvoje časté příspěvky řadím do stejné kategorie.
Reagovat
Fandina
Kirsten prohrála ve finále Hartengengosch před pár dny po dobrém výkonu s Halep. Hrála v pohodě a s přehledem, takže rozhodlo pár chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší deset ,možná naivních, ale spíš ne, Fandin, než jede mac.hall, co neumí nic lepšího, než jenom kritizovat a shazovat.
Reagovat
Fandina
mac.hall a víš, že věřit někomu, že vyhraje zápas není nic nereálného. Obvzlášť v případě, když toho hodně vyhrál. Nereálné by bylo věřit někomu, že něco vyhraje, který vždycky prohrál. Zajímalo by mě, jak ty fandíš. To jdeš fandit někomu, komu nevěříš, že vyhraje? To přece nemá logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutní souhlas, pro Petru je to přI současný formě maximum. Klidně mohla vypadnout v 1. kole
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psala ve vedlejším vlákně, díky za utěšení (i když jsem si o něj řekla) :) Nestává se mi, že bych ho potřebovala, ale dneska jsem prostě z Petry nějak v pytli a chybí mi tu takové to pochopení mezi fanoušky. Nějak se vytrácí normální komunikace bez urážek a napadání. Nebo jsem jen dneska mimo formu a všechno si moc beru..
Reagovat
mac.hall
Vidíš Fandino a v tom je asi zásadní problém. Já jsem naopak na rozdíl od tebe přesvědčen , že fandění někomu není jednoznačně spojeno s vírou že může zvítězit. Prostě reálně hodnotím možnosti. Samozřejmě, že na začátku každého zápasu mají oba hráči teoreticky stejnou šanci na vítězství , ale skutečnost bývá obvykle na straně těch momentálně lepších. A to , že Petra kdysi podávala skutečně skvělé výkony a porážela absolutní špičku je sice pravda, ale je to přeci jen již trochu stará záležitost. Abych mohl věřit , že je Petra v této době schopna zopakovat své nejlepší výkony , muselo by to být podloženo nějakou reálnou zkušeností z blízké doby. Ta ovšem u Petry již dlouho absentuje. Proto je těžké věřit , že vyhraje např. Wimbledon. To by skutečně muselo asi dojít na zázraky.
Reagovat
smazaný uživatel
Víra v úspěch za všech okolností je základním předpokladem fandění. Kdo ji nemá, není fanda. Tečka.
Reagovat
mac.hall
Queshi , podle toho , co říkáš, bych skoro soudil , že jsi fanatik. Promiň , ale větší kravinu jsem ještě neslyšel. Víra tvá hory přenáší asi v některých případech může fungovat , ale rozhodně ne na sportovním poli. Pokud jsem prokazatelně na výrazně nižší kvalitativní úrovni než můj soupeř, tak mi má víra moc nepomůže. Budeš se asi divit , ale Petře jsem vždy fandil a nadále v tom budu pokračovat, ale vždycky s tím , že budu reálně posuzovat její šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pocit, že to, že někomu věřím, i když se mu zrovna nezadařilo, je kravina? Já nechci zpochybňovat fandovství tvé ani jiných, ale když si myslíte tohle, tak mi to dělá docela problém.
Reagovat
VlS
už jsem ti to psal i jinde, ale znovu. Jsme na tenis portálu. Diskutují zde předevšim fandové tenisu jako takového a ne jen skalní fandové Petry. I lidi, kteří Petře fandí mají připomínky, pocity a já nevím co ještě a prostě je vyjadřují. Pokud nejsou sprosté, tak nemá nikdo, ani ty, právo někoho cenzurovat a umravňovat jen proto, že si myslí něco jiného než ty.
Nikdo ti nebere právo Petře bezvýhradně fandit, věřit až za hrob a vyjadřovat tvé přesvědčeni. Podívej se, jak reaguješ na slušně se vyjadřujíci lidi generace tvých prarodičů. Nic proti sebevědomí mládí ale už toho začíná být opravdu trochu dost.
Reagovat
Fandina
Fandím, protože věřím, že vyhraje. Když přestanu věřit, že vyhraje, nefandím. Nebo fandím někomu, protože ho mám rád a fandím pořád. Tak si vyber.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nikoho necenzuruji ani neumravňuji, ale když s někým nesouhlasím, tak to holt napíšu. Možná jsem trochu přecitlivělý, když tu někdo dokolečka opakuje stejnou již několikrát vyvrácenou blbinu, to připouštím.

Na rovinu přiznám, že tu nikomu občanky nekontroluji, tak nevím, kolik je tady komu let. A podle vyjadřování se to ne vždy pozná. Jo, a to že někdo nepíše sprostě ještě neznanená, že neuráží.
Reagovat
Fandina
mac.hall ... co se týká Petry, tak té fanadím, protože jí věřím, že vyhraje, věřím, že mohla vyhrát i dneska a když nevyhrála, věřím, že může příště. A jinak mám i Petru ráda, takže jednoduché fandění. Věřím jí, že může vyhrát všechno a ještě jí mám ráda.
Reagovat
misa
Často píšeš zajímavé komentáře k Petře. To bude tím, že nejsi její fanoušek a můžeš věci vidět z většího odstupu.
Reagovat
smazaný uživatel
A ke svým favoritkám nepíšu zajímavé komentáře? :) Ale jo, chápu, jak to myslíš...

Jinak díky všem za reakce. Soustředil jsem se hlavně na vedlejší diskusi a tady jsem to chvíli nesledoval... Nečekal jsem, že vás bude tolik a že se mnou budete vesměs souhlasit. :)
Reagovat
VlS
Jenže to, co je blbina a co je vyvrácená blbina určuješ ty a nepřipustíš vůbec pochobnost, jestli to náhodou není pravda. No, osobně čekám, že letos se Petra na TM nekvalifikuje a pravděpodobně z desítky vypadne, pokud jí náhodou nevyjde nějak super USO a Asie na podzim - přál bych jí i sobě, aby jí to vyšlo, ale ohad reálných šancí s ohledem na současnou hru vypadá jinak.
To neznamená, že příští rok nebude vše jinak. Možná by dokonce dočasný ústup trochu do pozadí mohl být prospěšný a mohl by z Petry sejmout tlak.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic neurčuju.

Nemyslím si, že by měla vypadnout z top 10, a to z několika důvodů. Zaprvé dnes předvedla poměrně dobrý tenis, ale holt v závěru měla trochu smůlu, takže určité zlepšení vidím, zadruhé i když si nemyslím, že obhájí všechno, tak si zároveň nemyslím, že už by neuhrála nic. Zatřetí, v race žebříčku bude po Wimbledonu sedmá a konečně za čtvrté, její největší konkurentky, tedy ty, co by jí měly předběhnout, na tom nejsou o moc lépe, spíše naopak. Takhle nějak vypadá odhad reálných šancí dle queshe :-)
Reagovat
Fandina
VlS sice mi do toho nic není, ale podle mě kádruješ ty. Je každého věcí, co tu píše, bohužel se ne všechno může všem líbit a tak to také je. Bylo by to jednoduché, kdyby všichni byli stejné a všechno stejně viděli. Doufám, že Petra z desítky nevypadne. Přece jenom i ostatní holky pořád nehrají top. Musel by jí někdo přeskočit a každá pořád něco obhajuje. Tak Peti pojď!
Reagovat
Fandina
quesh ... já teď píši, že i ostatní něco obhajují, takže nevím, proč by měla Petra vypadnout z desítky a ty píšeš něco podobného, neopisovala jsem, přísahám, jen mi trochu trvalo, koukám dvě minuty, než jsem sem poslala příspěvek.
Reagovat
misa
Taky si myslím, že v srpnu vypadne z desítky. Obhajoby má Petra tak velké, že když bude končit v úvodních kolech, je skoro jedno, jak budou hrát její konkurentky. Nevadí, pokud bude poctivě pracovat, jistě pro ni nebude problém vrátit se zpět. Mám ale obavy z neustálých zdravotních problémů, jistě jí to bere spoustu psychických sil.
Reagovat
smazaný uživatel
A ostatní holky nic neobhajují? Btw. pro další vývoj situace má daleko větší vypovídací hodnotu race žebříček a v tom se nic neodepisuje. Ten průběžný tak, jak je nastaven dnes, je k ničemu..
Reagovat
misa
Jistě se něco k obhajobě najde i u ostatních. Petra jako loňská vítězka US Open series má těch bodů na obhájení nejvíc - něco kolem 2000 i s US Open. To je strašné číslo.

Jde mi hlavně o to, že pokud by se propadla, tak ji pořadatelé turnajů začnou dávat na nějaké trapné kurty bez kamer, takže za chvíli ani nebudeme vědět, jak hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas tak hrozivé není, i když tak vypadá. Neříkám, že obhájí všechno, ale nemyslím si, že všechno odepíše. Navíc ona těch něco kolem 2000 bodů neobhajuje do konce srpna, ale fakticky až do Dauhá.
A že ji pořadatelé budou dávat na zastrčené kurty? No když nemají úctu k šampionkám..
Reagovat
VlS
ale vlastně radši nic
Reagovat
Jan
Petra si to prohrála sama jako už mockrát. Tak lehký grandslam a vymetenou cestu do finále už jen tak mít asi nebude. V tom zápase vypadala ve tváři na odpis, jestli je to fyzičkou ?
Reagovat
LukasH
S tím úplně nesouhlasím. Petra dneska hrála mnohem líp, než kdy dřív, bohužel selhala ve špatnou chvíli. Ta příležitost vzít Flipkens servis byla ve 3. setu jediná. A co si budeme povídat. Petra na tom teď opravdu není herně a psychicky tak, že by jí jedna příležitost stačila.
Určitě bych netvrdil, že si to Petra prohrála sama (tedy jenom). V předposledním gamu 3. sady je to už pro hráčky docela psycho a Petra zpanikařila.
Flipkens ale hrála neuvěřitelně, na servisu byla témeř bezchybná.
Lehká grandslam? Vymetená cesta? Viděl jsi hrát Lisickou, která porazila Serenu a troufnu si říct, že by momentálně vyprovodila i Šarapku s Azarenkou. Flipkens taky předvádí tenis top 5.
Bylo to jenom papírové zdání.
Reagovat
Fandina
Také jsem si všimla, že si pořád utírala čelo, jako by se necítila dobře.
Reagovat
VlS
Tak ty superfavoritky někdo vyřadil, takže mluvit o nějaké volné cestě je tak trochu zvláštní. Kirsten hrála moc dobře, k poražení byla, ale nestalo se. Myslím si, že dnešní Kirsten by včerejší Serenu dala ve dvou. Uvidíme, jak si povede v SF.
Reagovat
Fandina
Teprve teď jsem si přečetla v nadpisu článku, že Petra byla unavená vlivem začínající vizory. Tak vidět to tam trochu bylo. Pocení evidentně.
Reagovat
smazaný uživatel
Prý Serenu :-) To je nesmysl. Při srovnání s Petrou vypadla její hra slušně, ale jenom proto, že ta dávno je bez formy. Neznáte její minulé zápasy na turnaji? Bída, utrpení a fůra štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekni mi, Broži, jsi takový vůl i ve skutečnosti, nebo jenom tady na diskuzi?
Reagovat
VlS
Viděl jsi včera Serenu? Neschopnou dát 1. servis, jalovou na returnu, se spoustou UE ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zase budeš mít dlouhou šichtu. Obhajuješ neobhajitelné u svého miláčka i na íděsu? Já už to tam po loňském zrušení nicků moc nesleduju.
Reagovat
VlS
Nevím jestli je to na queshe nebo na mě, ale já jsem na Iděsu nikdy nebyl
Reagovat
smazaný uživatel
Já obhajuji obhajitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo tak na 90 % na mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Na 100%, tady se další odpovědi už nevětví. Měl jsem tam napsat nick.
Reagovat
Fandina
Broz ... nic mi do toho není, ale je to tak důležité pro tebe, jestli nějaký nick píše na idnesu, nebo to píšeš jen, aby řeč nestála?
Reagovat
Carloss
btw IMHO Petra by měla po Wimblasu poskočit o jedno místo před Kerber která neobhájila semifinále z loňskýho roku. Ta letos hraje opravdu tušku. Ale o nic víc nezaostávaj i Wozniacki, Stosur, Kirilenko taky přijde o body páč neobhájila čtvrfinále.
Reagovat
lars
Pokud Bartoli vyhraje Wimbledon tak ji preskoci v zebricku.
Ale Peta asi opusti top10 do konce US open, nebot na letnich turnajich v severni americe obhajuje asi 2000 bodu, coz pri jeji forme je nepravdepodobne, ze by obhajila vic jak 1000 bodu.
Skoda , ze se nedostala aspon do semifinale-400 bodu by se hodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měla opouštět top 10? Kdo by ji jako podle tebe měl přeskočit?
Reagovat
VlS
Nikdy nevíš , sice vítězství v Rogers Cupu, (letos by to mělo být Toronto), SF v Cinci a titul v New Havenu je slušná nálož, ale nikde není napsáno, že nezopakuje loňský rok ( taky jí nikdo nevěřil a nedával šanci, protože předtím v amice na betonech neuhrála nikdy nic), a nikde není napsáno, že se tam ostatním bude bůhví jak dařit.
Reagovat
lars
To je prognoza ne jisty jev.
Reagovat
lars
Hracky pod ni ve WTA :))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš ty, co vyhučely už v prvním, resp. druhém kole Wimblasu? :-DDDD
Reagovat
lars
ty to mohou byt taky. nejspis Bartoli, Lisicka
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, výkony mají ještě nevyrovnanější než Petra..
Reagovat
Heather_Fedex
kdy naposled se na gs stalo, ze se do semifinale nedostala zadna gs vitezka???
Reagovat
Titan
http://album.autokanaal.be/foto/kirsten-flipkens-in-100-foto-s/id565154-kirsten-flipkens-voor-sjiek-ld-0208-jpeg.aspx#foto
Následující "Volgende" snímky jsou také velmi pěkné...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Flipkensová šla výkonostně hodně nahoru. Přesto na Petra měla.
Reagovat
smazaný uživatel
Samosebou jsem zapomněl na Berďu, ten by mohl Djoka porazit, ale muselo by to být velmi těsné na pět setů nebo by Novak nemohl mít svůj den. Takže všichni jen a jen fandit :D !
Reagovat
smazaný uživatel
Za ty Kirsteniny ksichty po podání ruky na konci zápase bych ji zabil. Ne jenom, že porazila Češku, ale i přesto, že to bylo jako posmívání na stranu Petry. Dost lidí a tenisových expertů říkává, že Kirsten je tak doslova divná a nepříjemná (ne herně, ale povahově) hráčka. Já s tím souhlasím. Carloss s tebou souhlasím, že hrála skvěle a hlavně sebevědomě. Petra nebyla psychicky v pohodě. Finále teda opravdu nebude atraktivní. Lisicki má na to porazit i Radwańskou a dovršit to až k zisku titulu, přál bych jí to. :D
Teď jen držet palce H+H, Groenfeld a Peschke, Goerges a Záhl. Srrýcové, nebo také i Paesovi a Štěpánkovi. Nezapomenu ani na Siniakovou a Krejčíkovou, jak v juniorském singlu, tak i ve společném deblu. Aspoň jeden titul by byl hezkej ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaké ksichty dělala? Neviděl jsem to, není to někde na youtube? Jinak souhlasím, že Flipkensová je od pohledu dost nesympatická baba.
Reagovat
Carloss
Je fakt že Kirsten nepůsobí zrovna sympaticky. :) Ale ten její výkon člověk musí ocenit. Ty bomby co dávala při svým servisu měly snad kolem 200 km v hodině IMHO. Jsem zvědav jak si povede proti hopsalce ale vsadil bych se že to dotáhne do finále. Ten výkonostní růst je u ní dost patrnej, ale pamatuju si ji ještě z fed cupu jak zle zatopila Barboře Strýcový. To už jsem si tehdá říkal že ta holka patří mnohem vejš. Petra se nemá za co stydět. Měla šanci přišla o ní jede se dál. Ona se musí poprat s tím že už není ten outsider co může jen překvapit. Její chvíle určo ještě přijdou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli je to i na YouTube, ale prostě si šli podat ruku, něco si řekly, šli k hlavní rozhodčí, a když se Petra otočila směrem od Kirsten, tak Kirsten asi na několik sekund vyplázla jazyk tak, že to vypadalo, jako kdyby se Kirsten Petře fakticky posmívala. Přišlo mi to nehráčské a hnusné.
Opravdu neznám nikoho, komu by Flipkens připadala sympatická. Ale výkon se u ní musí cenit!!!
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/215634_1708170273642_3571928_n.jpg
Reagovat
tito
Tedy mně osobně sympatická také není, ale ten vyplazený jazyk směrem ke svému doprovodu je spíše její specifický (byť velmi neomalený) způsob vyjádření radosti, tam bych analogii zrovna s Petrou nehledal. Uvolnění po koncentrovaném výkonu. (Což byl nejpodstatnější rozdíl mezi nimi - Petra se snažila, to již zde bylo vícekrát řečeno, ale měla výkyvy. Bohužel právě ve chvílích big pointů selhávala. Naopak Kirsten nepolevila od začátku až do konce.)
Reagovat
smazaný uživatel
Co nadelas nezatopis... hlavne potom zacatku supr vymeny a hodne casto ji Petra drtila na vlastnim podani a v tom tretim setu jsem veril ze to dokaze ale ten brejkbol za stavu 4-4 vsechno pos... a bylo jasny ze je to v pr... ale vzhledem k tomu ze Petre nebylo nejlip a jak dobre Flipskensova hrala se neda nic vytknout...tak uz jen Holky na ctyrhrach a Berda a ten to bude mit jeste tezsi tak uvidime...
Reagovat
Carloss
Kirsten podala výkon hodnej světový pětky. Už dlouho jsem neviděl v ženským tenise takovou sebejistotu při vlastním servisu. Krom Sereny. Petra se snažila ale byla prostě o chlup horší. po celej zápas.
Reagovat
deLaFere
Přesně, přesně!
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodl větší počet nevynucených chyb od Petry. Šance byly, ale soupeřka byla trpělivější, ale bylo o fous...
Reagovat
LukasH
Přesně tak. Než sem začnou psát škarohlídi nebo hodně zklamaní fanoušci (jsem jeden z nich), tak je prostě pravda, že Flipkens hrála dneska naprosto dokonale. Téměř bez emocí, nerozhodil jí jediný míč, ani to, když se na ní Petra snažila zatlačit. Jenže srovnejte si to. Flipkens - 27, let, jeden titul WTA, za rok skok z nějakého místa mimo první stovku na 20. místo, uvolněná hra typu nemám co ztratit.
Petra - 23 let, 10 titulů WTA - Masters, Wimbledon, bývalá světová 2., v hlavě pocit, že by to měla zopakovat plus nálož všech prohraných zápasů z letošní ne moc dobré sezóny plus tlak, že má cestu s letošnímu titulu z Wibledonu umetenou.
No, pokud si to všechno takhle řeknu, tak se přesně ten tlak projevil v těch nejdůležitějších momentech, kvůli kterým zápas prohrála.
Závěr - jsem moc smutný, že Petra prohrála, ale opravdu vzhledem ke svým posledním výkonům nehrála špatně. Zato Flipkens hrála výborně a Petře nedala moc šancí a ty které dala, Petra nevyužila.
Já rozhodně pokrok v Petřině hře vidím. Dobře servírovala a dokázala si podržet servis - bohužel ne v té nejdůležitější chvíli. Přesto, až smutek opadne, měla by se na to podívat pozitivně.
Reagovat
dadaft
souhlas, od Petry to nebylo špatné, formě navzdory, závěr dozmatkovala, ale je fakt, že Kirsten hrála s klidem a na servisu byla téměř neohrozitelná............
Reagovat
lars
Bohuzel Peta hraje prilis riskantne v situacich, kdy to neni potreba. Viz 9. hra 3. set: ma odvratit breakbol a nality volej asi 2 m od site da asi 15 cm za zakladni caru. Misto stopbalu na zakladni care hraje tezky volej do site, .......
Reagovat
LukasH
Já tady budu asi dneska působit dost atypicky a budu se Petry zastávat. To s tím nalitým míčem v 9. hře 3. setu je určitě pravda. Petra zpanikařila. Jenže. Flipkens se tak skvěle pohybovala, četla hru a několikrát Petru geniálně prohodila, že se Petra bála, aby se to nestalo. Proto do toho šla z voleje - chtěla si to pojistit a bohužel zkazila.
Všechno to píšu proto, že Flipkens na mě působila podivně - až budila hrůzu, jak byla bez emocí, nic jí nerozhodilo a myslím, že Petru tímhle mimo jiné odrovnala. Petra se prostě při tom breaku lekla. Ono se to fakt snadno radí, jak to měla nebo neměla udělat.
Je mi jí dvojnásob líto, protože dneska bylo vidět, jak se snaží, jenže ono to nejde úplně podle představ. Byla soustředěná a hlídala si servis až do onoho osudného gamu.
Reagovat
VlS
Souhlas, byl to nejlepší Petřin výkon na letošním Wimblu. S čím nesouhlasím jsou ty skvělé prohozy - převážnou většinou špatného rozhodnutí Petra, která ji míč dala na raketu v dárkovým balení, i když dvě třetiny kurtu zely prázdnotou.
Reagovat
lars
i kdyby ten jistejsi volej Flipkens nahodou vratila, tak by Peta mela dalsi volej a rozbehala by ji
zjisti si kolik mela Peta UE za zakladni caru.
Reagovat
LukasH
Pár prohozů tam ale bylo a toho se Petra asi lekla. Prostě to chtěla ukončit. Já nepopírám, že by to šlo zahrát jinak, líp a že to bylo všechno úplně špatně vzhledem k tomu, že to byl vlastně rozhodující míč.
Chci jen říct, že jsem to hrozně prožíval s Petrou - mnohem víc než kdy jindy a že se vůbec nedivím, že měla z Flipkens nervy na dranc.
S čím naprosto souhlasím je to, že Petra dost špatně čte hru. Kolikrát byla u sítě nebo v půlce u nalitýho míče, měla moře času podívat se, kde je soupeřka a dát míč na opačnou stranu. Jenže dneska to nebyly momenty, co rozhodly, takže spíš asi pak horší pro psychiku.
Reagovat
VlS
a já si právě myslím, že to byly ty momenty, které rozhodly. Znáš to, když si držíš servis v pohodě , hraje se ti úplně jinak, než když ho uhráváš přez shody a odvracení brejků. To psychicky utahá a psychická únava sebou nese rychlej nástup fyzický únavy.
Reagovat
VlS
přes, ne přez
Reagovat
Jabadu
Na druhou stranu alespoň můžeme oslavit Cyrila s Metodějem. A pak i Husa. Aneb jak pravil Mistr: "Kdo chce zapalovat, musí sám hořet". :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist