Kvitová: Obhajobu zvládám lépe než před třemi lety

3. 7. 2015, 10:08
Aktuality 30
Za pomoci zkušeností a servisu zvládá Petra Kvitová obhajobu titulu ve Wimbledonu lépe než před třemi lety. Ve dvou zápasech ztratila jen tři hry a při svém podání pouze deset míčů.
Petra Kvitová

Sama říká, že se s rolí úřadující šampionky srovnává lépe než v roce 2012, kdy obhajovala svůj první triumf na trávě v All England Clubu z roku 2011. "Asi mi pomáhají všechny zkušenosti, které mám. Vím, co čekat, jak to bude a nebude. Už jsem to zažila, mám dva Wimbledony, což je lepší, a zatím mi to jde," řekla Kvitová. 

A jde jí to náramně. V prvním i druhém utkání uštědřila soupeřkám "kanára" a lepší start do grandslamu v kariéře si sama nevybavila. "No asi úplně ně. Dlouho to nebylo asi takhle dobrý. Asi to je i tím, že si jdu každý zápas užít. A samozřejmě tady mi sedí tráva, kterou opravdu miluju, a cítím se na ní výtečně," řekla Kvitová. 

Ve 2. kole porazila Japonku Kurumi Naraovou 6-2 6-0. Před zápasem na dvorci číslo jedna se cítila trochu jinak než před prvním duelem, který jako obhájkyně titulu odehrála v úterý na centrkurtu. "Tam jsem po tom, co jsem vstoupila na kurt, cítila jistotu. Ve druhém kole tolik ne, ale výkon byl docela dobrý," řekla Kvitová. 

V prvním utkání proti Nizozemce Kiki Bertensové si při vlastním podání prohrála jen jeden fiftýn, s Naraovou devět a dosud nečelila brejkbolu. Při podání se zatím cítí komfortně. "Určitě mi pomáhá a můžu se o servis opřít a do returnujících gamů jít uvolněnější. Šla mi i zatáčka zleva, což tady používám, když potřebuju bod," řekla Kvitová. 

Její pověstná "levácká zatáčka" ven z kurtu platí především při podání do bekhendu tenistek hrajících pravou rukou. "Holky to sice čtou, ale stejně, když to přečtou, tak to tak dobře nezahrajou," řekla Kvitová. Musí ale měnit směr podání, aby to soupeřky neměly snadné. "Variabilita pomáhá a hráčky dopředu nevědí, kam to padá. Myslím, že to namixování mám už trošku v krvi a vím, jak se s tím poprat." 

Ve třetím kole narazí v sobotu na Jelenu Jankovičovou ze Srbska. Bývalá světová jednička může být nepříjemnou soupeřkou jako před rokem Venus Willimsová ve stejné fázi turnaje. "Na zápas s Jelenou se těším, to přebíjí ty pocity z nervozity. Ona je výbušná, na tom kurtu i nadává, to bude asi zajímavé," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
FulnekUltras
je dobrá Petina kámoška a pro mě i jedna z vůbec nejsympatičtějších hráček na okruhu. Takže žádné nervy - ať obě holky předvedou hezký tenis a když to Bumbrlíčkovi zase vyjde, jen dobře. ;)

Poooooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Carloss
taky si nemyslím že by Jankovicová mohla Petru na trávě ohrozit. navíc Petra se zatím zdá v dobrém rozpoležení. jediný riziko vidím snad jen v tom že Petře nepůjde servis a že takový zápas v turnaji nastane o tom jsem přesvědčen.
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovič že bude stejně nepříjemná jako loni Venus? Ani náhodou!
Reagovat
Kozoroh
Taky nechápu, jak na to pan Zabloudil přišel.
Reagovat
smazaný uživatel
No, oni to píšou všude, není to článek pana Zabloudila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád lepší než kdyby psali, jak je to lehká soupeřka a Petra s ní pak nedejbože prohrála... :))
Reagovat
tommr
já zase nechápu to podcenování Jankovicový. Je to velice nebezpečná hráčka a Petra s ní měla vždycky velký problémy. Loni a předloni Jankovicová Petru poměrně jasně porazila a oba letošní zápasy vyhrála Petra hlavně díky tomu, že Jankovicová nebyla úplně fit. Pokud přes ní Petra přejde ve dvou setech tak budu velice příjemně překvapenej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase nechápu podceňování Petry a nadhodnocování Jeleny na trávě.
Reagovat
tommr
Petru určitě nikdo nepodcenuje, ale je třeba taky vzít v úvahu, že byla nemocná a před Wimbledonem neodehrála na trávě ani jedinej přípravnej zápas ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale před 3. kolem už dva přípravné zápasy zvládla, tak není důvod, aby ten "ostrý" nezvládla taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, beru v úvahu, že BYLA nemocná, a že PŘED WIMBLEDONEM neodehrála přípravný zápas. Ale do třetího kola se nedostala na jiném povrchu, ale na trávě, takže už odehrála 2 zápasy a to by snad mělo stačit. Neříkám, že Jelena dostane kanára, ale věřím, že si Petra neprohraje servis a vyhraje. Jelena uhraje tak 7 gamů (-4, -3). Ale jestli Petru porazí? Na trávě? Ve Wimbledonu? Nevěřím. Uvěřím, až se to stane, měl bych obavy na jiném povrchu, ale v téhle kombinaci je to spíše v rovině sci-fi :)
Reagovat
tommr
Petra JE i podle jejích vlastních slov ještě trochu nemocná. Včera během zápasu smrkala a po zápase vypadala docela strhaná i když se na kurtu zdržela jen necelou hodinku ...
Přesto je jasný, že v zápase s Jankovicovou bude favoritka. Nesdílím ale všeobecný přesvědčení, že Jankovicovou smete a pokud postoupí tak si zhluboka oddychnu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Petra je nemocná pořád :D :D V každém zápase vidím, že smrká a je úplně jedno, který turnaj to je :D :D

Já taky neříkám, že ji porazí jasně, ale to, že ji porazí, to si myslím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tos asi ještě strhanou Petru neviděl. A jak správně píše Denny, ona smrká furt.
Reagovat
Jan
Nechtěl jsem malovat četa na zeď, ale když už to tady je, souhlasím. Když se kyvadlo Petřiny hry vychýlí do spodní sinusoidy, může s Jankovičovou prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby sis byl schopný alespoň ověřit základní fakta, tak bys tolik překvapenej nebyl.
Reagovat
tommr
o jakých faktech mluvíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba o těch, že Jelena nikdy Petru jasně neporazila. Porazila ji dvakrát, ale v obou případech měla Petra v nohách těžké předchozí zápasy a i tak z toho byl v jednom případě tříseťák, o tom že poměr zápasů je 4:2 pro Petru, o tom, že Jelena se letos trápí celou sezonu, takže v Římě to rozhodně nebylo o tom, že by tam byla marod, ostatně ani nevím, jestli si tam vůbec na něco takového stěžovala, ale to jsem možná jenom nezaregistroval, o tom, že Jelena na trávě nikdy nic kloudnýho neuhrála, ona je to především antukářka..
Reagovat
EllNino
Jelena sice letos hraje prd, ale má tam to finále Premier Mandatory v Indian Wells a to je cenný :) ...jinak je to spíš hráčka na antuku a pomalejší hard ...ale na trávě může taky uspět, sice tomu moc nevěřím, ale i z trávy už si odvezla nějaký titul a dokonce na ní porazila Mášu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak IW je přeci jenom něco jiného než Wimbledon, ale cenné to je, to je fakt. Nicméně tráva daleko líp svědčí Petře, ta Wimbledonská obzvlášť. :-)
Reagovat
tommr
má titul z Birminghamu kde ve finále porazila právě Sharapku ...
Letos má z trávy bilanci 7:2 když na ní mj. porazila i Andreu Hlaváčkovou a Terezu Smitkovou. V minulosti na trávě porazila i Lucku Šafářovou ...
Reagovat
EllNino
jojo ten zápas z Wimbledonu, jak Lucku porazila, si dobře pamatuju, hlavně tyhle vyčerpávající výměny :)) https://www.youtube.com/watch?v=rfFU-rrm7GQ
Reagovat
smazaný uživatel
Jinými slovy nic, z čeho by šla extra hrůza.
Reagovat
tommr
hrůza z ní možná nejde, ale tobě chybí obecně hlavně zdravej respekt k soupeřkám Petry ...
Reagovat
smazaný uživatel
To, že se na rozdíl od tebe nesnažím za každou cenu vymyslet, proč Petra s Jelenou prohraje, neznamená, že bych k ní nechoval respekt.
Reagovat
blixa
Bože , nechte tommra pesoušit, vždyť to má v popisu práce !!! Bez jeho těžké dřiny by naše holky tolik nevyhrávaly !!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No když to bereš takhle.. :-)
Reagovat
Pedronegro
neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde;-)
Reagovat
blixa
Tak tak, moje řeč :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist