Kvitová po devíti letech nezvládla vstup do Wimbledonu, Sasnovičová ji dorazila kanárem

3. 7. 2018, 18:29
Aktuality 174
WIMBLEDON ŽENY - Dvojnásobná šampionka Petra Kvitová ve Wimbledonu poprvé od roku 2009 nezvládla svůj zahajovací zápas a vůbec poprvé na trávě v All England Clubu dostala kanára. Česká jednička letos v prvním kole nečekaně podlehla 4-6 6-4 0-6 Bělorusce Aliaksandře Sasnovičové. Vypadly i Denisa Allertová a Markéta Vondroušová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová letos na trávě vyhrála všech šest zápasů, minulý týden ale kvůli zranění stehenního svalu odstoupila z turnaje v Eastbourne a do Wimbledonu nedorazila stoprocentně fit.

A možná i proto dnes na svém oblíbeném travnatém grandslamu překvapivě nezvládla v prvním kole roli favoritky proti 50. hráčce světa Aliaksandře Sasnovičové. Třiadvacetiletá Běloruska, které se v posledních měsících vůbec nedařilo, v prvním vzájemném duelu zvítězila 6-4 4-6 6-0, na pátý pokus si připsala první skalp hráčky Top 10 a vyrovnala své wimbledonské maximum.

Kvitová od začátku nepůsobila uvolněně, trápila se na servisu a odvracela brejkboly. Téměř hodinu trvající úvodní set prohrála 4-6, ale na počátku druhé sady se povedl brejk i jí a dokázala s velkým úsilím srovnat.

V rozhodující sadě ale obrat nedokonala. Naopak za 33 minut třetí set ztratila a dokonce neuhrála ani game. Kanára Kvitová schytala po jedenácti měsících a vůbec poprvé na wimbledonské trávě, na které odehrála 39. utkání.

"Většina věcí nefungovala. Bylo to první kolo a nervy zase pracovaly. Bojovala jsem sama se sebou a byla si největší soupeřkou. Snažila jsem se, ve druhém setu to změnila, ale ve třetím mi rychle utekla a už jsem se s tím nevyrovnala," řekla Kvitová na tiskové konferenci. "Samozřejmě jsem smutná. Chtěla jsem vyhrát, ale možná až moc. Neměla jsem čistou hlavu, ale nehroutím se z toho," doplnila.

Vítězka z All England Clubu z let 2011 a 2014 Kvitová vypadla v prvním kole Wimbledonu potřetí v kariéře a poprvé po devíti letech. Přes úvodní zápas na svém oblíbeném turnaji v minulosti nepřešla jen v letech 2008 a 2009.

Svěřenkyni Jiřího Vaňka se letos na grandslamech nedaří. Přestože už získala pět turnajových titulů, v Austrálii dohrála rovněž v prvním a v Paříži ve třetím kole. "Pořád mám výbornou sezonu, nebudu se z toho hroutit. Vím, že hraju dobře. Zkusím to příště a uvidíme, jak to půjde," řekla Kvitová. Letos jí zbývá ještě US Open.

Po čtyřech letech bude ve druhém kole Wimbledonu chybět Denisa Allertová. Po třech postupech letos nestačila v úvodním utkání na turnajovou osmadvacítku Anett Kontaveitovou z Estonska a prohrála hladce dvakrát 2-6.

Jako poslední z deseti českých zástupkyň nastoupila Markéta Vondroušová, ale ani ona dnes neuspěla. Devatenáctiletá rodačka ze Sokolova marně usilovala o první wimbledonskou výhru, když prohrála snadno 1-6 2-6 s Američankou Sachiou Vickeryovou a utrpěla pátou porážku v řadě.

Z deseti českých tenistek se tak do druhého kola dostaly čtyři, už včera uspěly Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn / Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
úterní výsledky (03. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sasnovičová (Běl.) - Kvitová (8-ČR) 6-4 4-6 6-0
Kontaveitová (28-Est.) - Allertová (ČR) 6-2 6-2
Vickeryová (USA) - Vondroušová (ČR) 6-1 6-2
Halepová (1-Rum.) - Naraová (Jap.) 6-2 6-4
Muguruzaová (3-Šp.) - Broadyová (Brit.) 6-2 7-5
Bencicová (Švýc.) - Garciaová (6-Fr.) 7-6(2) 6-3
Kerberová (11-Něm.) - Zvonarevová (Rus.) 7-5 6-3
Ostapenková (12-Lot.) - Dunneová (Brit.) 6-3 7-6(5)
Kasatkinová (14-Rus.) - Fettová (Chorv.) 6-2 7-5
Mertensová (15-Belg.) - Collinsová (USA) 6-3 6-2
Bartyová (17-Austr.) - Vögeleová (Švýc.) 7-5 6-3
Ósakaová (18-Jap.) - Niculescuová (Rum.) 6-4 6-1
Kontaová (22-Brit.) - Vichljancevová (Rus.) 7-5 7-6(7)
Ďjačenková (Rus.) - Šarapovová (24-Rus.) 6-7(3) 7-6(3) 6-4
Gavrilovová (26-Austr.) - Dolehideová (USA) 6-2 6-3
Suárezová (27-Šp.) - Witthöftová (Něm.) 6-2 6-4
Sue-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Pavljučenkovová (30-Rus.) 6-4 4-6 6-3
Stosurová (Austr.) - Shuai Peng (Čína) 6-4 7-5
Cibulková (SR) - Cornetová (Fr.) 7-6(3) 6-1
Lapková (Běl.) - McHaleová (USA) 5-7 7-5 7-5
Arruabarrenaová (Šp.) - Bogdanová (Rum.) 6-1 3-6 8-6
Liuová (USA) - Konjuhová (Chorv.) 6-2 6-7(2) 6-3
Van Uytvancková (Belg.) - Hercogová (Slovin.) 6-2 6-2
Bradyová (USA) - Kozlovová (Ukr.) 6-2 6-7(4) 6-2
Bouchardová (Kan.) - Taylorová (Brit.) 6-0 4-6 6-3
Townsendová (USA) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-4
Saisai Zheng (Čína) - Qiang Wang (Čína) 6-3 4-6 6-1
Keninová (USA) - Sakkariová (Řec.) 6-4 1-6 6-1
Riskeová (USA) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-1 6-1
Boulterová (Brit.) - Cepedeová (Parag.) 6-4 5-7 6-4
Sorribesová (Šp.) - Kanepiová (Est.) 7-6(5) 6-1
Flipkensová (Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-4 7-5
Putincevová (Kaz.) - Linetteová (Pol.) 6-3 3-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

174
Přidat komentář
Fandina
Jj, tak to bývá, že někdo si kritiku zaslouží a jiný ne. :-))
Reagovat
Fandina
Sem to nepatří, už jsem hlavou na cestě do Wimblu. Sorry.
Reagovat
lars
Co je vetsi prekvapeni?
Prohra Marfusi ze stavu 7:6 5:2 nebo kanar pro Kvitko ve 3. setu
Reagovat
Marduch
přirozeně že vypadnutí hráčky co už letos udělala 5 titulů a trávu miluje.
Reagovat
Haitik
Maria si dneska vyhrát nezasloužila.. Strašný pinkání, nechala Diatchenko tvořit hru, po většinu hry se bránila, strašný výkon opravdu.. Čekal jsem, že na trávě to bude průser, ale že až takový, to jsem tedy nečekal.. Servis, když potřebovala, tak nefungoval, nic nefungovalo.. S tím doservírováním zápasu či setu je to k neuvěření, ale mám pocit, že od Říma se jí to povedlo jen třikrát (!!).. To už není normální..
První porážka v 1. kole ve Wimbledonu v její kariéře, první prohraný zápas v její kariéře, který trval více než 35 gemů.. Přemýšlím, který letošní zápas byl horší, jestli tenhle nebo s Monicou v Kataru..
Reagovat
VlS
Nemládne Haitiku, nemládne.
Reagovat
tommr
v podstatě totéž by se dalo napsat i o Petře ...
Reagovat
smazaný uživatel
v podstate se to da napsat o komkoliv:)
Reagovat
VlS
Vlčáku, pravda, taky nemládneme. Restart ve dvaceti je něco trochu jinýho, než po třicítce a to je něco úplně jinýho, než po šedesátce. Ale v tom je jakási pos.... spravedlnost :-)))
Reagovat
a.magerova
Jj moje klasika, zrovna když si ji dám do Fantasy místo Sereny... stejně jako Berdych na FO, poprvé po 5 letech vypadl v 1. kole, zrovna, když jsem ho tam poprvé šoupla... a Petra totéž, naposled vypadla ve Wimblu v 1. kole v roce 2009... fakt těm lidem přináším smůlu... :-/
Reagovat
lars
a co diva Bara na FO letos?
Reagovat
a.magerova
Bára mi udělala radost velikou, i přes její velké nezdary před FO, jsem jí dala důvěru a ona ji nezklamala... jo aháááá, jakože si mám dávat do Fantasy lidi, kteří jsou před GS tragičtí... to asi bude ta cesta... a já blbec zjišťovala, komu se letos i v letech minulých na trávě aspoň trochu dařilo...
Reagovat
Fandina
To je hrůza, tak příště si tam Berďu ani Petru nedávej, aby neprohrávali ... úsměv
Reagovat
a.magerova
OK... už mi do Fantasy nesmí... žádní naši... ani Češi ani Švýcaři.... :-)))
Reagovat
Fandina
To byla samozřejmě nadsázka, nicméně, jak myslíš, ale každá výjimka potvrzuje pravidlo, takže občas nějaký tam být snad může ... :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
10 nasazených venku (včera 6, dneska 4) - z toho 4 z top 10 (no.4 - 7)
Venku 4 finalistky letošních travnatých turnajů WTA.
Mrzí mě hlavně vypadnutí Petry a Magdy.
Zajímavé záasy 2. kola:
Lucka vs Aga, Alison vs BeBe, Ash vs Genie, Dominika vs Johanka, Kirsten vs Penko, australské derby ...
Reagovat
tommr
její předčasnej konec jsem sice čekal, ale překvapilo mě jak žalostně hrála. Petra prostě podává na GS špatný výkony a ještě k tomu se neustále zhoršuje (konkrétně ve Wimbledonu je to od roku 2015 postupně 3K,2K,2K,1K). Pokud chce ještě někdy na nějakým GS uspět tak bude muset v přípravě něco zásadně změnit ...
Denisa Allertová a Markéta Vondroušová podaly dneska podobně příšerný výkony jako Petra ale u nich to tak nepřekvapilo. Všechno zatím bohužel nasvědčuje tomu, že jsem se s mým odhadem nemýlil: většina našich hráček skončí letos už v prvním kole a zbytek ve druhým ...
Reagovat
LukasH
Cim dal hur snasi ten tlak na GS. Herne je na tom letos hodne dobre. I kdyz je mi jasny, ze se nad ni ted zas zacne lamat hul, tak ji presto verim, ze se jeste povede. A asi je jedno, na jakym. Nejlip by bylo, kdyby se zavedla moznost koucovani na GS. A vsadim se, ze by ty vysledky byly najednou uplne jiny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koucing na GS?
ok, ale at potom hraji na tri vitezne sety. :)
Ztratil by se vyznam rozdilu mezi GS a jinymi turnaji...
Reagovat
VlS
Spíš bych přemýšlel o zákazu on court coachingu všude, s výjimkou mládežnickejch a dětskejch kategorií. Barča by měla půlku příležitostí ze sebe udělat Nánu.
Reagovat
LukasH
No, nebylo by to od veci. To, ze fandim Petre a ze ji Vanek na kurtu nesmirne pomaha je jedna vec, druha pak ze se to zda byt medvedi sluzba pro GS. A vubec, soucasti tenisu by melo byt umet si poradit se situaci. Pokud hracka zvoli taktiku a druha ji neprokoukne, prijde kouc a rekne ji to, neprijde mi to uplne dobre. Serena? Nikdy, ty by to prislo nedustojny. U Azy jsem ho taky nikdy nevidel a u Marie jednou.
Reagovat
VlS
A tak u Viky byl Sam co chvíli
Reagovat
Fandina
A u Márie také.
Reagovat
LukasH
Fakt? Tak ja jsem je tam moc neregistroval.
Reagovat
kada.tom
Souhlasím, couching bych zakázal, když si kouče nevolaj chlapi, tak proč ženský by měly. Prostě bych to zakázal, přesně jak píšeš - hráčky by si měly proadit :-)

A jo, Serena by takto neklesla (v jejích očích), ona si dovede poradit sama.
Reagovat
slacker
zensky jsou nesamostatne fnukny, vsechno je "problem" ktery se musi rozebirat donekonecna z tisice stran
Reagovat
George_Renel
Ale je to zase TVdivácky přitažlivé vidět ty reakce hráček troško jinak a WTA to dobře ví.
Nakonec se přece uvažuje o múplném povolení koučingu i mezi gamy z hlediště. Ato i u chlapů.
Reagovat
lars
to by bylo spatne
Reagovat
Fandina
Nejsem si tak jistá, jestli nepřeceňuješ vliv kaučinku. Pořád je potřeba si uvědomit, že zase záleží na hráčce, jestli si trenéra zavolá nebo ne. Petra letos vypadla ve Stuttgartu a Charelstonu také v prvním kole a kaučink byl povolen. Takhle se to nedá brát.
Reagovat
LukasH
Pisu, co vidim. Samozrejme nic se neda brat na 100 procent. Neni to vsespasny. Pokud je tam unava, nedostatek motivace atd. Vsimni si..Karolina, kdyz si zavola Krupu, vysvetluje ji taktiku, ale dost stroze. Mugu treba..trener ji rekne..muzu pro tebe neco udelat. Nabehne tam Vanek, klekne si blizko primo naproti Petre a rika ji, jak je nejlepsi, at vsechno, co bylo zahodi, at je v klidu...a Petra je vetsinou pak jak polita zivou vodou (nerikam ve 100% pripadu)
Reagovat
Fandina
Vaněk taky radí, jak má co zahrát, není to jen vychvalování, jak je nejlepší, to by tam nemusel chodit. Kolikrát jsem od něj slyšela, jak má hrát, podávat atd..
Reagovat
smazaný uživatel
Neprotlačíme některou do 3. kola?
Báře to letos na GS zatím jde.
Azarenka zatím snad není ve formě. Takže Karolína se sice protrápila 1. kolem, ale zítra by to mohla dát.
Lucka s Agou, to bude boj. Vydržet. Aga přežila klinickou smrt.
Katku třeba posílil deblový titul + vítězství nad CoCo.
Aspoň trojlístek do 3. kola, když ne čtyřlístek :-)
Reagovat
d@ve
Tak jak nás včerejšek rozradostnil, tak dnešek teda holkám vůbec nepřál.. :(
Reagovat
peggy
Nyni se muze Kvitova vzit se Sarapovovou za ruce a jet na dovolenou,obe nic nepredvedly.
Reagovat
kada.tom
a v počínající tmě nastala temnota i pro Sharapovovou, přeci jen ten den ve Wimbledonu neskončil tak černě, jak se mohlo dnes během dne zdát :-)
Reagovat
misa
Seznam tenistů a tenistek, kterým nepřeješ je dlouhý. Velmi dlouhý.
Reagovat
kada.tom
ne nijak nepodobně dlouhý seznamu hráčů a hráček, kterým fandím :-)
Reagovat
blixa
Někomu fandit je normální. Někomu nepřát je úchylný. Seš magor.
Reagovat
Aussie
Já nepřeju žádnejm hráčkám co řvou, ječej, křičej, houkaj, sténaj a podobně. Je tohle úchylný?
Reagovat
blixa
JO ! ;-)
Reagovat
lars
a L.Safarovy taky neprejes ?
Reagovat
smazaný uživatel
bum! :)
Reagovat
aligo
Slevě!! Moje stará dobrá oblíbenkyně
Reagovat
EllNino
dnes překvapivě končí ... nevím, kterou to bude bolet více ... jedna dostala kanára, druhá vedla 7:6 5:2 ...

Ale Vitalii to přeju, za ta věčná zranění
Reagovat
Haitik
Maria měla 7:6 a 5:2, pak dvakrát break nahoře ve 3. setu a teď jde podávat na udržení v zápase.. Hnus, hraje strašně, pinká si, Wozniacki by byla pyšná..
Reagovat
Haitik
A ten mečbol ten její výkon celkem zhodnotil..
Reagovat
tmora
po zmene trenera podani hruza, hra hruza. vic rve nez hraje..
Reagovat
smazaný uživatel
ruske derby jak remen...
...neblbni, koukal jsem jak mala Julca vybirala Magde prohozy...
letosni trava prusvih, bohuzel se Wilander ted moc nesekl s tim, ze upozornil, ze letos vyssi odskok micku. Takze posledni turnaj, kde se jeste obcas dalo hrat kreativne a utocne, tak letos asi spis to bude na cekacku...
Reagovat
smazaný uživatel
a pinkacku...:)
Reagovat
Frick
Dát PM z prvního kola na charitu.

Pomohla by potřebným a dala by jasně najevo, že si uvědomuje, jak zle selhala.
Reagovat
Grape
No, ty naštěstí nerozhoduješ o tom, jak někdo jiný naloží se svými penězi. :-)
Reagovat
blixa
Dej svoje dávky na charitu. Pomůžeš potřebným a uvedomíš si, že jsi tak nebetyčně zbytečný, že ani nemůžeš selhat.
Reagovat
Frick
To už fakt začíná bejt regulérně ostudný. Možná by na ní někdo měl zvýšit.
Reagovat
misa
Od zranění ve Stuttgartu nevyhrála zápas.
Reagovat
vendulkabendulka
Největším tenisovým úspěchem Markéty za poslední 2 roky je, že si našla přítele a pořídila psa.
Ta holka má talent, jaký jsme tady neviděli 30 let. Ale není hladová po úspěchu a nikdy nic nedosáhne.
Reagovat
bIbec
to s tím talentem si opravdu myslíš? Takže má větší talent než třeba má Kvitová nebo Strýcová nebo měla Cetkovská?

To je HODNĚ diskutabilní. Můžeš to nějak konkretizovat?
Reagovat
bIbec
nebo víc rozvést prostě :-)
Reagovat
tommr
já jsem si to dlouho taky myslel, ale začínám o Markétě vážně pochybovat. Prvním důvodem je její náchylnost k nemocem a zraněním a druhým její nedostatek bojovnosti na kurtu ...
Reagovat
vendulkabendulka
Ano, podívej se na její techniku a čtení hry. Podle mě je lepší než Petra, o Karolíně nemluvě. Ale ten talent chcípá a nerozvíjí se. Vím, že ji brzdí zranění, ovšem podle mě za poslední dva roky něudělala skoro žádný pokrok.
Reagovat
LukasH
Je ji 19, nemuzes napsat, ze nikdy nic nedosahne. Kde byly ostatni nase holky v 19?
Reagovat
VlS
Mít talent nestačí, k tomu je třeba spoustu dalších podmínek - vůle, zázemí klubu, osobní zázemí, štěstí na lidi, všechna ostatní štěstí na něco ........
Talent mají všechny v první stovce, možná tisícovce, ale jen tak 20 se to sejde tak, že se dostanou do desítky a jen tak 3, možná 5, že se někdy stanou na chvilku No 1.
Neodsuzujme Markétu, ani jiný holky, všechny toho totiž dokázaly zatraceně víc, než my. Ke komentům na TP stačí mít comp, ani kam patří jaký i(y) nemusíš umět.
Reagovat
lars
pred 2 lety byla mimo top 300
Reagovat
Frick
Zřejmě to bude chtít nulový kontakt s novináři, žádný party, zcela ignorovat zkazky o ní jako favoritce, prostě by měl její tým kolem ní vytvořit bublinu a tu držet.

Něco jako Ledecká.

je to zvláštní. Petra spíše platíávala za hračky, co se nepo... viz. třeba její finálová bilance.

Je to špatný.
Reagovat
Mac
co se nepo...? to akorat kdyz byla mlada a tlak si moc jeste neuvedomovala v tom slavnem roce 2011. od te doby na GS, kde uspeji jenom ti mentalne solidnejsi, se systematicky klade, i kdyz s vyjimkou 2014, coz ale bylo spis mistrovstvi CR...nejlepsi byl rok predtim, kdyz z favoritek ve 1/4 zustala jedina a dokazala slehnout s flipkens.
Reagovat
Frick
Tak finále má dobrý celou kariéru. Těch prohraných je fakt málo.
Reagovat
Mac
to jo, ale jedno takove finale odpovida financne a bodove prvnimu ci druhemu kolu gsovych turnaju... a pro hracku jejiho talentu jedina vec co by se mela pocitat jsou prave vysledky tam...
Reagovat
Frick
:-D Znalec.

Titul z Premier turnaje (Petrohrad, Birimingham...) je nad ČF na GS a titul z Madatory (Madrid) je lepší než SF na GS.
Reagovat
Nola
Petra smutny pribeh dnes, skoda
Reagovat
letityfanousek
Pošli ty ublížené kopálisty domů
Reagovat
EllNino
ani houno :D
Reagovat
Frick
byla vystresovaná z toho, co zazpívá R.Ž.
Reagovat
misa
R. Ž. je ten násilník?
Reagovat
Frick
Ano.

Násilník? No právě. Aby se neukázalo, že to nebylo jen tvoje nepřesný označení.
Reagovat
VlS
Ne, je vystresovaná z toho, jakou volovinu zas ty vymyslíš
Reagovat
vibbi
Petře nepřeje úspěch mnoho lidí.
Sázkoví frustráti a zakomplexovanci. Chlapi, mladí i staří, kteří se dokáží hnusně vyjadřovat k mladé holce. Proboha kdo si myslíte, že jste, abyste tak negativně hodnotili nejúspěšnější českou tenistku?

A nějaká Mařena Mestlová z Nýřan zde známější pod nickem Peggy, která pro Petru nemá jediné vlídné slovo. Těžko říct, jaké jsou pohnutky její nenávisti, ale na to, že je to baba v letech, by měla mít nějakou úroveň vyjadřování.
Reagovat
Mac
no jo, jenze 7 let soustavneho ocekavani a sytematickeho zklamavani odrovna i ty nejotrlejsi...a tech nekolik mensich vyhranejch turnaju + FC je docela slaba naplast za tak promrhanej talent...
Reagovat
Fandina
A co očekáváš od tenistky, že mluvíš o 7 letech očekávání? Vyhrála toho dost, je nejúspěšnější českou tenistkou od dob Jany Novotné. Nevím, co bys ještě chtěl.
Reagovat
VlS
Být šťastný, a ta můra mu to nedala. No, nezabila bys jí?
Reagovat
Fandina
Jj, je to potvora, co si to vůbec dovoluje ... úsměv
Reagovat
Mac
jenom jsem chtel vysvetlit "reakce tech frustratu a zakomplexovancu"....;-)
samozrejme se k nim nepocitam!
petulka je nejkrasnejsi a nejhodnejsi a kazda kritika je zlocin!
Reagovat
Dobry-den
Nevím, kdo je Djatčenko, ale zatím vede s Melďačkou vyrovnanou partii nejen herně, ale i řevem...
Reagovat
Dobry-den
Markéta zcela bez zájmu. Plíšková hadr. -_-

Limitovaná mi ničím nepřišla, skoro se mi chce říct, že se její kariéra začíná ubírat nesprávným směrem.

Chtělo by to spolupráci s psychologem a návrat na oblíbené pětadvacítky, aby nabyla zpět ztracené sebevědomí, protože takhle to vážně dál nepůjde. V Nů Jorku bude muset nejspíš do kvaldy :-(

Pro mě teda zklamání roku. Nemyslím jen dnešní zápas, ale její sezonu celkově...
Reagovat
kada.tom
takhle na konci dnešního programu mi ale Vondroušová udělala radost, to joo :-))
Reagovat
Fandina
prohrála v prvním kole. Dneska to nebyl její den. Zdála se mi zpomalená, nebyla tak rychle u míče, jako tomu bylo předtím a dělala dost chyb. Vypadala i nervozně. Škoda, ale jinak dobrá sezona, pět titulů, kdo to letos má. Škoda, že na GS se jí nedaří. Ale třeba to vyjde na USO, poslední dobou je tam nejúspěšnější. Takže držím palce a těším se, že ještě nějaké výhry letos přidá. Tituly by se mi moc líbily. Peti pojď!!!
Reagovat
Dobry-den
Markéta bohužel neví, že musí dostat míč přes síť na soupeřčinu stranu a do kurtu. Jinak prohraje. Proč jí to, sakra, někdo neřekne? Dyť ta holka vůbec neví, která bije!

A taková šikovná holka to byla!
Reagovat
Mac
rychlokvaska, vracecka bez talentu, psychicky silne podprumerna a jeste k tomu nepohledna....z narodnostni solidarity clovek doufal, ze se jeste necemu priuci, ale bohuzel....
Reagovat
com
a Vondrousova doplni Allertovou a Kvitovou a ve ctvrtek bude cesko zastupvat jen Vesely :D
Reagovat
Kozoroh
https://sport.idnes.cz/petra-kvitova-wimbledon-konec-prvni-kolo-fp9-/tenis.aspx?c=A180703_194940_tenis_dm
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je podrobnější.
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/339425/kvitova-po-sokujicim-krachu-sama-sobe-jsem-nejvetsi-souperkou.html
Reagovat
Fandina
Moje topky končí v prvních kolech, Gríšánek, Ríšánek, Bustička, Garcia, Petruška, Terka a další naše holčiny. Tak ještě, že Rogii hrál včera tak super a postoupila i Caro. A samozřejmě mě těší Kája, Bára, Katka, Šafinka a Veselka. Kdyby se tak ještě zadařilo Maky.
Reagovat
EllNino
Reagovat
smazaný uživatel
Ať je fit a posílám kaďákovi vítězné pozdravy :-)
Swiss hop! Pome!
Reagovat
smazaný uživatel
Že by za to mohl opět zvonek?
Reagovat
Lina
Evidentně se u tebe inteligence rovná 0 nebo spíš v mínusu.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš na ten mínus bych to viděl...
Reagovat
Dobry-den
Petra letos jen na 5 turnajích ze 13 postoupila do čtvrtfinále. Takto nevypadá kvalita ;-)
Reagovat
Dobry-den
dokonce 5 ze 14 ;-)

Česká jednička ;-)
Reagovat
blixa
Je třetí v Live Race. Takže je to kvalita, ať žvatláš, co žvatláš ;-)
Reagovat
Carloss
nutno říct, že Petra má zatím za sebou mimořádně bizarní sezónu, vypadá to, že formu dokáže načasovat na menší turnaje ale na GS je úplně vyhořená. snad ten zbytek sezóny bude lepší než tohle ?
Reagovat
misa
Petřiným cílem je 50 výher za sezonu. Hráčka jejích kvalit by měla mít trochu jiné priority, zvláště když jí zbývá posledních cca. 10 grandslamů, na kterých se může ucházet o titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v první řadě její cíl byl vůbec nejak slušně zase hrát! A to plní vrchovatě!
Reagovat
LukasH
Nevim, jak si ty priority chces ve skutecnosti nastavit v hlave a splnit je. Petra hrala na GS spatne pred Vankem a hraje na nic spatne i ted. Kdyz si rekne, ze se bude soustredit na GS, tak co to bude znamenat? Ze tam zacne hrat lip? Tezko. A cim min se ji na nich dari, tim vic chce uspet a tim vic je svazana.
Reagovat
bIbec
to jo. Petra mimochodem po zápase řekla, že asi bude vynechávat grand slamy, protože se jí na nich stejně nedaří nebo něco v tom smyslu. V žertu samozřejmě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za objektivní komentáře a za fanouškovskou podporu.
V tom balastu a hejtování potěší.
Už když v r. 2014 někteří odborníci psali, že druhým gs se Petřina kariéra zlomí, říkal jsem, že budu rád, když dál bude vyhrávat tak, jak vyhrávala do r. 2014.
Wimbledon 2014 byl "jen" o nejtěsnějším vítězství nad Venus. Wimbledon 2011 o bezstarostnosti. Tu si udržela Petra i na gs v r. 2012.
Po prosincové události 2016 jsme rád, že Petra hraje, že vítězí. A věřím, že ještě jednou bude hrát aspoň "o finále".
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
misa
Že začne směřovat načasování formy na grandslamy a bude hrát méně turnajů.
Reagovat
Fandina
A co když vypadne na GS v prvních kolech, tak k čemu jí to bude.
Reagovat
LukasH
Porad nevim, co si mam predstavit pod pojmem "nacasovat formu". Rict si, budu mit formu na GS? Jo, kdyby vyhrala Birmingham a Eastbourne a padla unavou, to jo. Ale o nicem takovym se vubec neda mluvit. Mnozstvi turnaju je v poradku. Pred RG i W odpocivala. Neda se nic delat. Je specificka. Poctem vyhranych turnaju, zpusobem zvladnutych finale, semifinale, je sampionka. V uvodnich kolech GS bohuzel podprumerna hracka a souperky to vedi.
Reagovat
Fandina
Soupeřky asi chtějí vyhrát i na těch jiných turnajích, v tom nevidím problém, vyhrát chce každá, tady jde o to, že Petra dneska nehrála svoje top. V soupeřkách to není.
Reagovat
Carloss
možná by Petra měla zauvažovat zaangažovat alespoň na GS nějakého toho superkouče. ty špatné výsledky na GS už nemůžou být náhoda, ale nějaký chyba v přípravě a taktice.
Reagovat
misa
Z vlastní zkušenosti ti neporadím, ale řada sportovců se zmiňuje o tom, že formu směřují k nějaké významné události. Tak na tom asi něco bude.
Reagovat
EllNino
ale tak směřovat jí mohou, a pak to stejně nevyjde ... něco jako načasovat formu v tenise moc nejde
Reagovat
LukasH
No to se spis tyka tenistu typu Federera, Nadala, Sereny nebo drivejsi Marie, kteri v naprosty vetsine nemaji problem prejit uvodni kola. Petra muze ladit, co chce. Na normalnich turnajich proste hraje dobre, protoze vi, ze vubec o nic nejde.
Reagovat
Fandina
Nehraje vždycky dobře, taky vypadává v prvních kolech na normálních turnajích. Neumí vyhrávat pořád, ale vyhrává dost a to je podstatné.
Reagovat
LukasH
Ty me chytas za slovo a uplne se odklonis od toho, o cem se mluvilo. Jasne, ze nehraje dobre vzdycky. Ale sama rekla, ze je na GS mnohem vic svazana. A ja reagoval na Misu, kdyz psal, proc nevyladi na GS formu. Kdyby vedela jak na to, tak ji prece vyladi.
Reagovat
Fandina
Tak to je známá věc, že na GS chce každý uspět. Ale jen málokomu se to povede. Petra v tomhle není výjimka, ale také je úspěšnější, než jiní nebo jiné.
Reagovat
LukasH
Ale na tenistku Petrinych kvalit i vzhledem k vysledkum na ostatnich turnajich nejsou ty vysledky dobry. Ale treba uspeje na USO. Posledni roky tam hraje nejlip.
Reagovat
Fandina
Jenže kvality tenistky se neodvíjí od našeho pocitu, ale od toho, jaké má výsledky. Takže Petra je super, má dva GS, což má málokdo a 25 titulů. Takže je to hodně úspěšná tenistka.
Reagovat
peggy
Souperky nemuze nikdy podcenovat,videla se jiz vitezskou.
Reagovat
filp
Nelzete! Nic takoveho nerikala, prave naopak.
Reagovat
bIbec
tak věřila si. Jinak by neprohrála =)
Reagovat
Marduch
Z každýho jejího vyjádření před turnajem bylo patrný, jak je jí to pasování od okolí na (spolu)favoritku nepříjemný.
Reagovat
Blondie
přesně. Ale někdo má holt (třeba i nepřiznanou) radost z toho, že někdo, kdo měl potenciál, ho tentokrát nenaplnil, no :(
Reagovat
bIbec
tak to je jasná věc, to se ovšem nevylučuje s tím, že si ona sama nevěřila.
Reagovat
bIbec
třeba letos ten Madrid. Bych řek, že to měla nastavené v té hlavě nějak jakože "tvl, teďkom sem vyhrála Prahu, si půjdu ještě pinknout do Madridu, aby se neřeklo".. tady ty očekávání byly jiné u ní vnitřně.

Nedokáže se hodit do klidu, páč je v průběhu sezóny dost solidní a pak to odnášejí ty nejdůležitější turnaje.
Reagovat
LukasH
Je to presne tak. Ze zacne konzistentne dosahovat na GS dobrych vysledku, uz necekam. Spis by se ji to mohlo nekde povest. A chtelo by to do prvnich kol stesti na vylozene slaby souperky. Pak uz se uklidni.
Reagovat
smazaný uživatel
dej si secesi
Reagovat
Dobry-den
Na turnajích WTA je jedničkou. Ale na těchhle přiblblejch ITFkách jí to vůbec nejde, asi jsou pod její úroveň ;-)
Reagovat
evzenam
Dnes to vypadá spíš na zdravotní problém. Bylo to patrné z jejího výrazu již od začátku. Chyběla razance, nešly nohy. Takhle Petra zápasy neodevzdává, ani když se jí herně nedaří. Tak ji hned nezatracujte. Ona určitě nejvíc chtěla, aby to dopadlo jinak.
Reagovat
filp
Na zacatku jsem myslel, ze se pozvraci, ale potom mi to uz neprislo.
Reagovat
Meceon
Nevím proč sem ještě nikdo nenapsal,jak fantasticky sasnovich hrála...minimum chyb,tenis na riziko a Petru paradoxně doslova umlatila... škoda
Reagovat
LukasH
Ano, ale Petra ji nechala. Udery mela tak tretinovy. Je fakt, ze Sasnovich tam toho dost padalo. Petra dneska pro utrpny den potrebovala slabsi souperku, co se vyhazi.
Reagovat
filp
Ano hrala svuj nejlepsi tenis, je pravdou, ze se to malo zminuje. Je to jako Puigová na olympiade, mela proste svuj den. Ale petra ji bohuzel v prvnim setu sama pustila do zony.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to prirovnani k Monice ti dost uletelo do autu, no rekl bych ze mozna az na tribunu...
Monika jako mala holka hrala tenis s jednim velkym snem a to Olympiada...kvuli Portoriku, nebot chtela uz jako mala holka byt prvni zenou, ktera ziska pro Portoriko zlato...
Podle mne respekt...mela sen, a splnila ho do puntiku. Tady rozhodne neslo o to, jestli ma dobry den, nebo ne...
To, co tam predvedla, se beze sporu zapsalo do nejakeho zlateho fondu (momentu) letnich OH.

Dnesni zapas nevim, Petra hodne v psychickem blackoutu. Sasnovic hrala na riziko, uvolnene, neb nemela co ztratit...
Uvidime jak si bude vest v dalsich zapasech...
Reagovat
filp
Nesouhlasim, hrala tam svuj nejlepsi tenis, ted uz to neni schopna zopakovat. A vy vite ze Sasnovis ten Wimbledon nevyhraje, kdo by to rekl pred turnajem 2011 o Kvitove?
Reagovat
Dobry-den
To chce klid.
Reagovat
filp
Byt klidny znamena odkyvat kazdy nazor s kterym nesouhlasím?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, ale moc tomu neverim...ale i tak jsem napsal, ze uvidime v dalsich zapasech.
Kazdopadne, nevim jestli Monika snila o GS jak o tech OH...
...beru ji opravdu jako takovy zajimavy pripad...
...rozhodne na sve strane mam vysledek Moniky a jeji pribeh, ktery inspiroval.
Vy zatim mate na sve strane vyhrane 1.kolo. dost malo...

Takze to prirovnani bych chapal az potom, co by Sasnovic vyhrala ten Wimbl,,,a nebylo to o jednom zapase...a jednom dni...
Reagovat
Holahej
The splendid WTA Media Guide discloses, among other facts about Aliaksandra Sasnovich, that it is her dream to win Wimbledon one day.......
Reagovat
smazaný uživatel
no to mne opravdu prekvapuje, ze tenista ma sen vyhrat Wimbl:)
Je to mekka. Teda kromne Puig... jeji metou bylo OH.
Porad je ale "pouze" ve druhem kole...stale to jeste nevyhrala, tak zkuste prijit za 14 dni:)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to zjistit, jestli si pořídila Saša štěně a jak ho pojmenovala :-)
Třeba Lucčin Rambo má nějaký krysí jméno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
krycí (sakra, to jsem nahrál Frickovi)
Reagovat
filp
Jeste k tomu reknu, ze kdyz se vyhraje, tak mela ten sen. Stejny sen mely i jine deti, ale nepovedlo se jim to. Urcite nema sen o RG a Wimbledonu urcite ne -))
Reagovat
smazaný uživatel
psalo se to jednak uz pred OH, a behem OH v novinach kazdy postup komentovali vic a vic tim pribehem...
...vzdyt pisu, ze mne v tom prijde jako zvlastni pripad, kdyz jsem si cetl, ze o GS tak nesnila jako o OH,,,
Reagovat
Kozoroh
Možná ji rozhodila ta rekognice pachatele, kdo-ví...
Reagovat
evzenam
To není nikterak vtipné.
Reagovat
Frick
A v Brimu jí nerozhodila?
Reagovat
LukasH
Jak sleduju Petru pres 6 let, tak jsem to presne tusil. Snazil jsem.si namluvit, ze to tak nedopadne. Jakmile vsude visi, ze je Petra favoritka, mnozi ji zas videli s talirem v ruce a plus ty predchozi uspechy, tak jsem vedel, ze je to v haji. Nejvic bych ji veril na tom USO, pokud nevyhraje predtim ani zapas.
Reagovat
petrulinka
Já to mám úplně stejně, ještě dnes, kdy jsem slyšela v rádiu, že dnes hraje Petra, a že si půjde pro titul, jsem to prostě tušila a stejně jako ty jsem si namlouvala, že to dopadne dobře. Ale bohužel moje tušení bylo správné
Reagovat
LukasH
Jj. Ja porad verim, ze se ji jeste GS podari. Bude to ale ve chvili, az to nebude nikdo cekat.
Reagovat
Lina
Já se bohužel připojuji. Taky jsem si říkala, aby se skvěle rozběhnutá sezona nepohnojila právě ve Wimbledonu, jen jsem myslela, že uhraje víc kol. Bohužel při sledování zápasu, jsem pochopila, že asi ne. Pokud nemá žádný zdravotní problém, tak ta deka byla hodně těžká. A hodně hořká pilulka pro Petru. Ale zatím svět nekončí.
Reagovat
Kozoroh
Od ročníku 2015 Petra ve Wimbledonu nedošla do ČF. Tristní bilance na její nejlepší GS turnaj.
Reagovat
Rudolfek
Prostě tomu nevěřím. Na trávě vyhráno 100%, a hvězdy, najednou 50 a nehratelný problém ? To bude nějaká mafča.
Reagovat
Rudolfek
Vidím to na nějaký Soči styl. Na Petru nemůže mít.
Reagovat
historik
To zas bude pláče a skřípění zubů. No prostě klasika. Kdykoli se v poslední době mluví o Češkách jako o favoritkách, tak vyhoří. A k tomu připočtěme nevyzpytatelnou Petru u níž člověk nikdy neví. A takhle to bude po celý zbytek její kariéry. Tituly bude střídat se šokujícími porážkami v úvodu turnajů. Mě už to ani neštve, protože jsem se s ní už nanervoval dost a stejně se nic nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to treba vzdy videt z ruznych perspektiv...
...tak nepotesilo mne to nejak,,,
...ale zase si uz nemusim delat starosti,
jak ta Lucka tu Petru ve finale poprve porazi v zivote a jeste na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
misa
Lucie letos vyhrála na grandslamech víc zápasů než slavná Kvitová.
Reagovat
Dobry-den
Tak to má většina kvalitních hráček ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna by Lucy mela objizdet uz jen GS jak Serena:)
Reagovat
misa
Přesně k tomu směřuje.
Reagovat
PetaM
A k čemu jí to je?
Reagovat
smazaný uživatel
Šafině k ničemu, ale Míša si muže rejpnout!
Reagovat
bIbec
na chvilku sem si odskočil než začal ten třetí set, že něco podělám a pak když sem se vrátil zjistit, co a jak, jak to mastí, tak sem uviděl výsledek 6-0. Njn, co se dá dělat. Tož hodně štěstí v Americe, Kvítí.
Ty Gé-eSka, to je poslední roky vyloženě katastrofa.

Snad to tam celé vyhraje Maky nebo Lucie!
Reagovat
letityfanousek
a je to jen sport. Jsi stejně naše jednička :), gl
Reagovat
Mayo
Péťa slabá ako čaj.
Reagovat
Carloss
jako upřímně řečeno to bylo příšerný představení. tohle je snad Petřina nejhorší prohra za celou kariéru.
Reagovat
smazaný uživatel
nastesti jsem vcera videl jeden set Siniakove,,,
...takze mne to az tak strasne neprislo...
Reagovat
aligo
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
PetaM
Upřímně jsem rád, že jsem jenom fanoušek. Rozhodně bych teď nechtěl být Petrou ... Co už, život jde dál a jsou důležitější věci :)
Reagovat
petrulinka
To máš pravdu, jen to pořád jen tenis. A taky máš pravdu v tom, že my jsme jen fanoušci, ale Petře musí být hodně těžce, myslím, že si popláče a to ještě chuděra musí na tiskovku, to musí být mazec. Vůbec jí to nezávidím.
Reagovat
Ravik
aby si se z toho taky neposrala
Reagovat
Dobry-den
To je skutečně kvalitní příspěvek.
Reagovat
misa
Proč ne? Mít milióny není k zahození.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist