Kvitová podruhé vyhrála. Teď může 'skalpovat' Clijstersovou

2. 9. 2010, 04:52
Aktuality 4
US OPEN ženy - Petra Kvitová od Wimbledonu nevyhrála jediný zápas, na US Open ale ještě neztratila set a po výhře nad Baltachaovou se může těšit na 3. kolo proti obhájkyni titulu Kim Clijstersové.
Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do třetího kola grandslamového US Open. Sedmadvacátá nasazená v druhém kole v New Yorku porazila Britku Elenu Baltachaovou 7-6 6-3.

Dvacetiletá rodačka z Bílovce se mohla v souboji s Baltachaovou spolehnout na servis, který ztratila za celé utkání jen jednou. První sadu rozhodla v tie-breaku, který získala poměrem 7-5. Ve druhé hrála jistě, vedla brzy 5-2 a za hodinu a čtyřicet minut využila druhý mečbol.

Kvitová v prvním kole vyřadila krajanku Lucii Hradeckou. Výhra na Baltachaovou je její druhou od postupu do semifinále Wimbledonu. Po něm totiž pětkrát v řadě vypadla v úvodním zápase.

Příští soupeřkou wimbledonské semifinalistky bude turnajová dvojka a obhájkyně titulu Kim Clijstersová z Belgie, která za necelou hodinu porazila Australanku Sally Peersovou 6-2 6-1.

"Doufám, že až budu mít těžší soupeřky, budu hrát lépe," řekla Clijstersová směrem k duelu s Kvitovou, kterou letos na jaře na cestě k zisku titulu v Miami deklasovala dvakrát 6:1.

O postup do třetího kola bude ze zbývajících českých zástupců ve Flushing Meadows bojovat ještě Iveta Benešová, kterou čeká čtrnáctá nasazená a vítězka turnaje z roku 2006 Maria Šarapovová.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
středeční výsledky (01. 09. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (27-ČR) - Baltachaová (Brit.) 7-6(5) 6-3
Clijstersová (2-Belg.) - Peersová (Austr) 6-2 6-1
V. Williamsová (3-USA) - Marinová (Kan.) 7-6(3) 6-3
Schiavoneová (6-It.) - Camerinová (It.) 6-2 6-1
Dulková (Arg.) - Azarenková (10-Běl.) 5-1 skreč A.
Dementěvová (12-Rus.) - Bammerová (Rak.) 6-3 6-4
Razzanová (Fr.) - Bartoliová (13-Fr.) 7-5 6-4
Pavljučenkovová (20-Rus.) - Mirzaová (Indie) 6-2 6-4
Ivanovičová (Srb.) - Čeng Ťie (21-Čína) 6-3 6-0
Hantuchová (24-SR) - Kingová (USA) 5-7 6-3 6-4
Erraniová (It.) - Klejbanovová (28-Rus) 6-2 6-3
A. Bondarenková (29-Ukr.) - Oudinová (USA) 6-2 7-5
Minellaová (Luc.) - Pironkovová (32-Bulh.) 6-4 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Cirsteaová/Šafářová (Rum./ČR) - Flipkensová/Wöhrová (Belg./Něm.) 6-7(4) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Rok jsem na takovy vysledek cekal a nemuzu byt stastnejsi.Zvlast kdyz se Alona nebala vracet ji ani ty jeji ¨COME OOOOOOON¨ po kazde chybe behem druheho setu.Nadherny pohled jak od te chvile Oudin sklapla a na jeji nechapajici vyraz:-))
Pro Alonu je to jiz druhy GS po sobe, kdy ustala nepratelskou atmosferu a vsichni kolem si prejou, aby prohrala.Pamatuju si na Wimbledonu, jak se cely kurt 15 doslova otrasal na konci prvniho dne, kdyz lidi tlacili Katie O'Brien po vydrenem tie-breaku druheho setu za postupem.Byl to posledni zapas na vedlejsich kurtech, ktery se jeste dohraval az temer za tmy.Lidi stali po vsech vychodech, hlava na hlave, nebylo k hnuti a po kazde vymene stran spustili hromove ¨C'MON KATIIIIIE¨, zacli dupat a busit do vseho kolem jako na Fed Cupu...nebo spis fotbale..:) Na Alone, ktera podavala prvni, byla znat nervozita, ze jsem skoro videl, jak se ji klepe ruka.Tusim dvakrat ztratila brejk, ale nastesti O'Brien se pokazde zalekla prilezitosti a z premiry snahy se vystilela forhendem do site.
Jinak tahle cast se bez Azarenky hodne otevrela a Alona by toho mohla vyuzit, pokud prejde pres nejslabsi nasazenou hracku z osmicky Schiavone.Letsoni vysledky na GS ma vyborne na jeji pomery a dalsi osmifinale s Nastou by byl sen;)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední naděje národa :)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo bude to zajímavý proti Kim, sem zvědav zda ji alespoň trošku potrápí či to bude rychlovka:)...
Káždopádně moje naděje se pomalu přesouvájí do Bělehradu:))
Reagovat
smazaný uživatel
po tom co jsem viděl se už do Bělehradu přesouvají spíš zbožná přání :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist