Kvitová: Pomohla mi zkušenost proti Šarapovové

4. 2. 2012, 21:00
Aktuality 18
Nejdelší zápas v počtu gamů v kariéře má za sebou tenistka Petra Kvitová. V prvním kole Fed Cupu porazila ve Stuttgartu Julii Görgesovou až 10:8 v třetí sadě a získala v duelu s Němkami druhý bod.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Byl to první takhle dlouhý zápas a jsem ráda, že to tak dopadlo. Stačil kousek a mohlo to dopadnout jinak," oddechla si Kvitová po výhře 3-6 6-3 10-8. Dosud nejdelší třetí set hrála předloni ve Wimbledonu, kde porazila Estonku Kaiu Kanepionou 8:6. "Ale tohle bylo o dost vyrovnanější a nervóznější," řekla jednadvacetiletá hráčka.

"Trošku jsme chtěly, aby diváci, když už si zaplatili, něco viděli," vtipkovala Kvitová po utkání, které trvalo dvě hodiny a jednadvacet minut a v Porsche Aréně ho sledovalo 4400 diváků. Časově měl duel ještě daleko k téměř šestihodinovému dramatu ve finále Australian Open mezi Srbem Novakem Djokovičem a Španělem Rafaelem Nadalem. "To si představit neumím a u nás bab to ani nejde," řekla Kvitová.

Zápas s Görgesovou trošku připomínal semifinále Kvitové na Australian Open s Ruskou Marií Šarapovovou. Češka v něm byla v třetí sadě lepší, ale nevyužila své šance a za stavu 4-5 prohrála podání a tím i celý zápas. S Němkou byla Kvitová za stavu 4-5 dva míče od porážky, ale pomohla si vítěznými míči z podání. 

"Řekla jsem si, že nechci, aby to skončilo jako se Šarapkou. Možná mi ta zkušenost pomohla," řekla Kvitová. "Třetí set byl jen o maličkostech. Snažila jsem se udržet ve hře a nechat hrát její bekhend a ona sem tam pomohla," řekla. 

V neděli Kvitová nastoupí již v 11:00 k další dvouhře. Její soupeřkou by měla být Sabine Lisická. Česká jednička se cítila dobře a věřila, že nebude unavená. "To zvládnu. budu v pořádku," ujistila a dodala, že ještě není vyhráno. "Potřebujeme k postupu tři body. Máme na to tři možnosti a věřím, že to dotáhneme," uvedla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Řekla jsem si, že nechci, aby to skončilo jako se Šarapkou."

Ale no tak. Petro, už zase? :D
Reagovat
skott
vypada to, ze tu mame mindracek a la Spotakova:D
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ne. :D Sice se mi nelíbí, když Mashe někdo říká Šarapka, ale Petra je jinak v pohodě. Špotáková je mi silně nesympatická... Celkově je mi z oštěpařek sympatická asi jenom Leryn Franco. :D
Reagovat
Fandina
nemyslím si, nejde o Šarapku, není důvod, Petra ji přehrála ve Wimblu a na TM taky vedla, než se Maria zranila. Rozumím tomu tak, že utkání dnes s Julčou bylo v třetím setu hodně podobné jak SF AO a tam koncovku Petra podcenila. A vida. Dnes se z toho dovedla vyhrát .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo to na TM, ale v Tokiu... A je to Maria nebo Masha! :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak Monty,tak tu Sarapku tak nebran,de vo prt..:))))
Reagovat
skott
snad se nam nezacina uprimna Petra vybarvovat:)
Spotakova = nemam co bych dodal, vystihnuto
Reagovat
smazaný uživatel
Budu ji bránit. Budu a budu a budu! :D
Reagovat
VlS
A my ji budem říkat Maša a Maša a Maša a Šarapka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Grrrrr! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je to "uřvaná Máša":))
Reagovat
VlS
Monty, vážně, jakej je rozdíl mezi tím když řekneš Šarapka nebo Wiliamska?
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba říkám Maruška a Serena. :-)
Reagovat
Fandina
netrapte Montyho. Mě se nejlíp říká Maruška..... no a Kvitka ..... tak jí říkaj trenéři .... já zase Petruška ..... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Žádnej. Nelíbí se mi ani jedno. :D

Maruška je hezké, to vám schvaluju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí říkám Šmarjá :-)))
Reagovat
poutnik
Jako malé dítě :-)
Reagovat
VlS
EJRá ti nevím, pro mě je Maruška křehké skromné děvče, které jde v změ boso pro jahody. Skoro metr devadesát velký ženský, která řve jak stavbyvedoucí na stavbě dálnice, aby přeřval 15 km, tý prostě nemůžu říkat Maruška.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist