Kvitová pomstila Vaidišovou a se Šarapovovou se utká o finále

19. 2. 2010, 08:57
Aktuality 15
WTA MEMPHIS - Petře Kvitové se v Memphisu daří. Ve čtvrtfinále sice poprvé ztratila set, duel s třetí nasazenou Estonkou Kanepiovou však otočila a zahraje si proti Šarapovové o finále.
Petra Kvitová

Petra Kvitová hrála v Memphisu poprvé předloni, kdy jí ještě nebylo ani 18 let. Tehdy jako úspěšná kvalifikantka senzačně vyřadila Venus Williamsovou, ale do čtvrtfinále nepostoupila. Nicméně letos je už v semifinále.

Devatenáctiletá tenistka se ve čtvrtfinále střetla s Estonkou Kaiou Kanepiovou, se kterou předloni prohrála v Miami i v osmifinále French Open. V hale ve Spojených státech se ale konečně dočkala, byť v prvním setu dvakrát ztratila podání a prohrála 1-6. 

Ani Estonka však oproti předchozím duelům nepodávala dobře a rodačka z Bílovce toho využila k vyrovnání po zisku druhé sady 6-3. V rozhodujícím dějství musela Kvitová za stavu 4-5 odvrátit při vlastním servisu mečbol, nakonec ale dokázala set dotáhnout do tie-breaku a v něm soupeřce nepovolila uhrát ani jeden míč.

O postup do finále si zahraje s nejvýše nasazenou Marií Šarapovovou z Ruska, která si ve dvou setech 6-2 7-5 poradila s Britkou Elenou Baltachaovou.

Šarapovová, která ve třech zápasech ztratila jen jedenáct her, se s Kvitovou utká poprvé.

Radost domácím fanouškům neudělala Melanie Oudinová. Druhá nasazená Američanka nečekaně nestačila na 139. hráčku světa Sofii Arvidssonovou, které podlehla hladce 1-6 3-6.

Arvidssonová hrála před týdnem podnik ITF v Midlandu, kde ve čtvrtfinále prohrála s Hradeckou. "Do Memphsiu jsem přiletěla těsně před kvalifikací. Skoro jsem se do turnaje nedostala. Tento týden je pro mě šťastným, v zápasech se snažím bojovat. Je to prostě neuvěřitelné," radostí se rozplývala Arvidssonová.

Šestadvacetiletá Švédka v minulosti v Memphisu dosáhla svého životního výsledku, když před čtyřmi lety získala jediný titul. 

V pátečním semifinále na ni čeká Britka Anne Keothavongová, jež ještě neztratila ani set a po výhře nad Chorvatkou Špremovou obhájila své loňské počínání. 

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (18. 02. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (5-ČR) - Kanepiová (3-Est.) 1-6 6-3 7-6(0)
Šarapovová (1-Rus.) - Baltachaová (Brit.) 6-2 7-5
Arvidssonová (Švéd.) - Oudinová (2-USA) 6-1 6-3
Keothavongová (Brit.) - Špremová (Chorv.) 6-4 6-3

Semifinálové dvojice: Šarapovová - Kvitová, Keothavongová - Arvidssonová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Tenvi
Proč tu někdo fandí Šarapovový proti naší Petře? Je to jen kvůli vzhledu a to, že u toho heká nebo máte nějaký jiný důvody??
Reagovat
smazaný uživatel
ja to taky moc nechapu ale urcite ti sem nekdo napise ze neni vlastenec... ale ja ani jinak sarapovove nefandim me jednoduse jeji hra neupouta a tak fandim petre me je totiz kvitacka sympaticka aj chovani aj vzhledem
Reagovat
skott
Jestli melo byt na me, tak ja fandim Marii spousty let, podobne jako vetsine Rusek od vstupu mezi dospele.Bylo by to na delsi vysvetlovani.Petru mam taky rad, ale musi toho jeste hodne dokazat, nez se u me dostane na stejnou uroven jako Masha.Ze je Ceska nestaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto je teda otázka :-)) Ja napríklad fandím Maruš už len z princípu... niekto totiž uprednostňuje kvalitu pred vlastenectvom. Tým samozrejme nechcem povedať, že je Petra nejaké nemehlo, ale tými úspechmi sa s Maruš nedá ani porovnávať. Pre mňa nielen vyzerá, ale aj hraje a vystupuje na kurte aj mimo neho lepšie. Shara je jedna z mála, kt. sú pre mňa dámy už len tým, že prídu na kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Marušce fandím už od roku 2004 od Wimbledonu kdy mi bylo teprve 11 let... Je to moje nejoblíbenější tenistka, žádný jiný jsem nefandil nikdy více... :-) Loni ve Varšavě jsem se na ní dokonce byl i podívat... A co se týká Petry tak je to pro mě taky velmi oblíbená tenistka a přeju jí hodně úspěchů ale čech nečech pro mě je největší favoritkou Maruš...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze petra by to mohla dat ale mela uz potize s kanepiovou...
urcite budu drzet palce aby se to povedlo - dotoho petroooo!!
Reagovat
EllNino
Gratulace Petře !!!!!!
Reagovat
skott
Tak nezbyva nez drzet Marusce palce, aby to zvladla.Petra je vlastne jedina vetsi prekazka, finale by mela byt jen formalita.Smula, ze zadna TV neprenasi zenskou cast Memphisu, strasne rad bych tohle utkani videl:(
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych to chtel videt! ale kdyz minule vysilali i pattayi finale na fromsportu tak by mohli i memphis... :))
Reagovat
skott
Kamery na centru jsou, kdyz normalne davaji ATP utkani, zrejme nejaky problem v pravech na vysilani, nevim.Tezko se to ale zmeni na semi a finale.
Reagovat
smazaný uživatel
to asi ne ale i presto vstanu ve 4 abych to videl alespon na skore.. :-)):-D a budu se modlit aby i na kameře! :DD
Reagovat
skott
jj, ja budu stejnak vzhuru kvuli olympiade, takze jednim okem potlacim i Mariu na livku;-)
Reagovat
marika
Ty do rána nejdeš vůbec spát? Kvůli olympiádě?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ale tank, Petro, jen tak dál!!!!!!!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
GO Maria... :)):D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist