Kvitová postoupila, pomohla jí skreč Rodionovové

13. 10. 2010, 15:19
Aktuality 0
Bez jediné porážky prošly české tenistky do druhého kola v Linci. Ke třem svým krajankám se dnes přidala i Petra Kvitová, které vzdala Australanka Anastasia Rodionovová. Renata Voráčová už ale do 3. kola neprošla, proti Italce Erraniové uhrála pouhé čtyři gamy.
Petra Kvitová

"Bylo těžké se soustředit, když víte, že soupeřka má zdravotní problémy, a jsem ráda za postup. Snad to nebude nic vážného," řekla Kvitová, od pondělí nová česká jednička, v rozhovoru na kurtu.

Soupeřka české hráčky se nechala poprvé ošetřovat za stavu 3-1 pro Češku. Odešla do šatny a vrátila se s obvázaným levým stehnem, které ji dál viditelně omezovalo v pohybu. Jednou sice prorazila podání Kvitové, jinak ale skoro neběhala. Po prvním gamu druhé sady přišla k síti a podala Kvitové ruku.

Česká hráčka tak udělala první krok k obhajobě loňské finálové účasti. "Tenhle turnaj mám ráda a ráda bych zase došla co nejdál," přála si Kvitová.

Ve druhém kole ji čeká Němka Julia Görgesová. "Viděla jsem ji tu, sledovala můj zápas... Ještě jsme spolu nehrály, ale letos hraje dobře, vyhrála pár turnajů, bude to těžká soupeřka," řekla Kvitová směrem k letošní vítězce z Bad Gasteinu.

Rodionovová přiletěla do Rakouska povzbuzená, ale možná unavená po sobotním triumfu v premiérovém tenisovém turnaji žen na Hrách Commonwealthu v Dillí, kde ve finále porazila Sanju Mirzaovou z Indie. "Teď se cítím být skutečnou Australankou," vyznala se ruská rodačka a 62. hráčka žebříčku Rodionovová, která odešla do Austrálie již v roce 2005, ale občanství získala až loni v prosinci.

Kvitová se stala čtvrtou českou tenistkou, která letos přešla v Linci první kolo. Před ní to dokázaly Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Zakopalová a Renata Voráčová. Pro posledně jmenovanou je ale druhé kolo také posledním. Hráčka, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, využila proti Saře Erraniové jen dva ze svých 11 brejkbolů, sama ztratila šestkrát podání a za 80 minut prohrála 2-6 2-6. S italskou soupeřkou tak nezvládla ani třetí vzájemný duel.

Výsledky - Linec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (5-ČR)
- Rodionovová (Austr.) 6:2, 1:0 skreč, Erraniová (9-It.) - Voráčová (ČR) 6:2, 6:2, Petkovicová (6-Něm.) - Keothavongová (VB) 6:0, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist