Kvitová propadla proti Gavrilovové a semifinále v Pekingu neobhájí. Siniaková se kvalifikovala

29. 9. 2018, 08:22
Aktuality 56
WTA PEKING - Petra Kvitová semifinále na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Pekingu neobhájí. Česká jednička letos skončila už v prvním kole na raketě Australanky Darjy Gavrilovové, které po utrápeném výkonu podlehla hladce 2-6 1-6. Úspěch naopak slaví ve formě hrající Kateřina Siniaková, která znovu po týdnu prošla kvalifikací.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová letos získala pět titulů, ale posledních sedm turnajů pro ni skončilo nečekaně brzy na raketě papírově slabší soupeřky. 

Osmadvacetiletá Češka za uplynulé tři měsíce nestačila na Sasnovičovou (50. v WTA), dvakrát na Bertensovou (18.), Suárezovou-Navarrovou (30.), Sabalenkovou (20.), Pavljučenkovovou (39.) a dnes v Pekingu se jí nepovedl zápas proti Darje Gavrilovové (33.).

Úplně první utkání hlavní soutěže na China Open trvalo přes jednoznačný výsledek přes hodinu a půl. Řada gamů dospěla do shody, ale zatímco česká hráčka proměnila jediný ze sedmi brejkbolů, sama jich nabídla jedenáct a šestkrát z osmi případů přišla o podání, naposledy při čtvrtém mečbolu.

Kvitové se povedla tři esa proti žádnému soupeřčinu, ale také spáchala šest dvojchyb a 39 nevynucených chyb. Převaha ve statistice vítězných míčů (26-12) proti čtyři roky mladší Australance ruského původu na úspěch nestačila a v pátém vzájemném utkání s ní potřetí prohrála.


Za posledních šest let bude Kvitová v Pekingu teprve podruhé chybět ve čtvrtfinále. V roce 2014 došla až do finále, v sezoně 2013 a loni vypadla v semifinále.

I přes dnešní nejjednoznačnější porážku v sezoně může světová pětka Kvitová získat během následujících dnů jistotu postupu na Turnaj mistryň, o který by neměla přijít. Po něm ji bude čekat ještě finále Fed Cupu proti Američankám.



Siniaková prošla kvalifikací
Další tři Češky vstoupí do turnaje v čínské metropoli v neděli. Karolínu Plíškovou čeká souboj s Australankou Samanthou Stosurovou, Barbora Strýcová vykročí za obhajobou loňského čtvrtfinále soubojem s Chorvatkou Petrou Martičovou. 

To Kateřina Siniaková bude rozehraná z kvalifikace, kterou v Číně prošla druhý týden po sobě. Po Wuhanu, kde nakonec skončila až ve čtvrtečním čtvrtfinále, se mezi elitu prodrala i v Pekingu, kde vyhrála dva dvousetové duely. V pátek si poradila s domácí Fang Ying Xun a dnes přehrála 6-2 6-4 Američanku Bernardu Peraovou.

Dvaadvacetiletá rodačka z Hradce Králové tak potvrzuje svou aktuální formu a herní pohodu, když vyhrála sedm z osmi utkání během devíti dnů. V hlavní soutěži se v prvním kole utká s Alison van Uytvanckovou, s níž jediný dosavadní souboj prohrála.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 4.658.510 dolarů
sobotní výsledky (29. 09. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gavrilovová (Austr.) - Kvitová (5-ČR) 6-2 6-1
Kruničová (Srb.) - Svitolinová (6-Ukr.) 0-6 6-4 7-6(4)
Görgesová (10-Něm.) - Kontaová (Brit.) 6-2 4-6 6-3
Ostapenková (12-Lot.) - Rybáriková (SR) 6-4 7-6(3)
Vekičová (Chorv.) - Sakkariová (Řec.) 6-1 6-4
Collinsová (USA) - Bacsinszká (Švýc.) 6-2 3-6 6-3
• Kvalifikace - 2. kolo •
Siniaková (3-ČR) - Peraová (USA) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

56
Přidat komentář
smazaný uživatel
Včera sem Petru pochválil aspon za to že to dohrála..narážel sem na tu spoustu skrečů..a dnes Kasatkina za stavu 0-1 na sety a 2-4 světe div se ..skreč..
Reagovat
Dobry-den
Chudák Petra. Ještě, že jsem to neviděl. Takový výprask nedostala, už ani nepamatuju.

Ale aspoň má teď dost času připravit se na Singapur. Tam by to mohla zase vyčistit celé. ;-)

Katka v pohodě prošla kvaldou a jestli rozpis nelže, tak by měla hrát 1. kolo až v pondělí, což by pro ni mohla být výhoda.

Trápící AVU je hratelná soupeřka, Katka bude proti ní dokonce mírnou favoritkou...
Reagovat
Dobry-den
trápící se AVU...
Reagovat
tommr
jj Van Uytvanck se v poslední době nedaří a je to pro Katku hratelná soupeřka. Ani Krunicová v případným dalším kole nevypadá jako nepřekonatelná překážka ...
Reagovat
Fransoas
Prognozy, které byly ještě než začal turnaj pro PK byly nadějné.Skutečnost je bohužel jiná.Škoda, že se jí to v tomto důležitým turnaji hned na začátku nepodařilo, neboť tento turnaj je hned po GS hodnocen na vysoké úrovni.Proto se tam sejde celá špička krom Sereny.Co se týká Katky, tak hraje s Belgičankou s ktwerou prohrála v roce 2015.Domnívám se, že nyní je jiná situace.Je to poměrně příznivý los a bylo by to pro ni velkým úspěchem postoupit do druhého kola.
Reagovat
FulnekUltras
peťa holt celokariérně nahoru a dolů - a teď jsme zrovna dole

ještě žes nikdy nezapomněla, kde je výtah, holčičko naše...

https://www.youtube.com/watch?v=L5SIzgXcW5Y
Reagovat
LukasH
Tak ale která ne. Jsme zaměření na Petru, tak se nám to zda. Petře chybí ty body z GS. Jinak by teď byla v trojici s Halep a Kerber. Udržet tu výkonnost celou sezónu prostě nejde.
Reagovat
Nola
valcuje vo svojej 20-tke superky, ak bude takto hrat, tak zanedlho bude v T10, vyborny turnaj, gratulacia
Fedex sa nedavno vyjadril, ze hracky WTA nemaju servis, ale iba skvely return, , Aryna ma oboje, spolu s Naomi buducnost WTA, verim, ze GS titul moze prist uz buduci rok
Reagovat
smazaný uživatel
a to tam je este Ostapko, Anisimova, Kostyuk...buducnost WTA vyzera byt ruzovejsia nez ATP.
Reagovat
tommr
bude hrát v prvním kole s Van Uytvanckovou. To není špatnej los ...
Reagovat
com
zato takova Bertens chytla Cirsteu, s kterou to ma 0:4 :D tak snad to bude 0:5 :)
Reagovat
tommr
to ale budou nějaký starší zápasy, ne? Momentálně je Bertensová bohužel někde úplně jinde než Cirstea a myslím si, že jí dá s prstem v nose ...
Reagovat
Fandina
Sorana je nevyzpytatelná, vloni tady byla ve čtvrtfinále. Takže u ní nikdy nevíš. Klidně může vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý je, že všechny 4 zápasy hrály v 1. kole.
Sorana umí překvapit, zítra přeju víc Kiki.
Reagovat
LukasH
No, prohra mrzí, ale řekl bych, že tělo není úplně ok. Při dnešní náročnosti sezony a počtu top hráček to není překvapení. Žádný to nejde celou sezónu. Fakt žádný. Kdyby měla Petra aspoň jeden větší výsledek na GS, tak je ta sezóna snová. Takhle je velmi dobrá. V Asii jí to vždycky šlo, ale taky byla skoro pravidelně v první půlce sezony tragická. Teď je to naopak. Teď TM a FC a příprava na příští rok může začít. :-)
Reagovat
tommr
vypadá to, že i přes její totální výpadek v Asii bude na TM přece jen hrát. Dnešní nečekaný vypadnutí Svitoliny znamená, že její neúčast v Singapuru je už jen v čistě teoretický rovině. Ještě by to chtělo aby Bencicová porazila Wozniackou nebo Pavlychenková Stephensovou a Petra může slavit ...
Reagovat
Andrew89
Sloane už má sbaleno, toho bych se fakt nebál
Reagovat
blixa
Wuhanská mizérie tenisové špičky zdá se pokračuje i v Pekingu.
Reagovat
com
no klidne by pokracovat i mohla i u ostatnich, ale Karolina at je vyjimka :D
Reagovat
Andrew89
Já ti teda nechci brát iluze, ale ona Karolína nehraje taky nic moc. Jedinej zápas, který se jí povedl bylo finále s Osakou. Jinak je herně taky dost marná. Ale tady má první dvě kola dobrej los, popravdě si neumim představit, že by měla vypadnout se Stosur :D Popravdě když koukám na los tak cokoliv jinýho než čf by byla mizerie. Ale doufám, že se dostane na TM, protože to bude hodně zajímavý...nikdo kdo tam ted je..nemá formu :D:D:D
Reagovat
tommr
Karolína sice v poslední době nehraje dobře, ale má aspoň nějaký výsledky. Petra nemá ani jedno ...
Reagovat
Andrew89
Petra hrále příšerně, tragicky. Porazila sama sebe. Víc k tomu není asi dodávat.

Naproti tomu Elina by se měla jmenovat Jelina!! Jako prohrát vedení 6:0: 4:1 to chce dávku odvahy :D Nechápu. Krunič hrála pak velmi dobře.

OT: Wuhan doufám,že vyhraje Anett. Sabalenku nemůžu ani cejtil, nicméně hraje velmi dobře. TAk jsem na zápas dost zvědavej:)
Reagovat
blixa
Aryna s ní zamete ve dvou setech ;-
Reagovat
lars
tam neni antuka , aby se tam zametalo :)
Reagovat
blixa
To ještě uvidíš, jak bude Anett dělat košťátko :D
Reagovat
Andrew89
nemyslim, že tě to bude mít Aryna lehký. Anett je dost dobrá v defenzivě
Reagovat
blixa
A tak můžu si trochu zapřehánět, ne ? :D
Reagovat
Andrew89
jako jo... :D ale nerad to slyšim. Vsadil jsem si na Anett :D:D:D
Reagovat
blixa
A říkám vám to pořád ! Nesázejte, nesázejte, nebo se z toho zblázníte ! :D
Reagovat
Andrew89
Tak asi se ví jak to dopadne:D, ale kurz byl fajn, tak jsem to zkusil :D jinak na tenis sázim minimálně..to se totiž nedá:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky :-)
Reagovat
Frick
Nejsvětlejší moment byla výhra Karolíny nad Muguruzou, zbytek nestál za moc.

A další sezona asi nebude o moc lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes som stretol na recepcii izraelského hotela Eugenie Bouchard, lol..
Reagovat
Fransoas
Vážně jsem nečekal, že zápas s Gavrilovou bude výsledkově takto jednoznačný, ačkoliv časová doba zápasu tomu neodpovídá. Počet nevynucených chyb - 39 je na Péťu poměrně vysoký. Snad to nebude mít vliv na účast v TM.Počet zápasů je za celý rok asi vysoký.Škoda, že na některých turnajích vypadla na začátku. Pravděpodobně může dojít k eliminaci turnajů pro příští sezonu. Katka potvrdila dobrou formu.Dokázala na dvou turnajích přejít přes kvalifikaci,což je samozřejmě úžasný.Jsem zvědav jakou dostane hráčku v prvním kole.
Reagovat
tommr
dneska i přes extrémně velký zápasový zatížení přehrála ve druhým kole kvalifikace nebezpečnou soupeřku a postupuje do MD ...
Doufám, že bude mít štěstí na los a nevyfasuje Halepku ...
Reagovat
EllNino
Njn, sezona je dlouhá, Petra letos těch turnajů už hrála hrozně moc, doufám, že příští rok přijde nějaká redukce ... od Wimbledonu to není ono, krom toho semifinále v Cincinnati tam nic moc neuhrála, ale nedá se nic dělat, první půlka jí vyšla náramně a teď už si tělo asi žádá ...

Tak ještě TM a Fed Cup, nalaď formu :)
Reagovat
Torn
No, zase bych nepřeháněl. Ten počet odehraných zápasů má tak nějak v normě, ale má to podobně jako loni Karolína, že ta druhá půlka není/nebyla slavná, ale tak u Petry se to dalo čekat, že po lepší části roku přijde ta horší. Osobně jsem si myslel, že se v Asii zvedne, možná by měla Péťa zkusit ještě nějakou evropskou halu, tam se jí nehraje špatně.
Reagovat
EllNino
Uvidime no :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla by si zkusit zažádat o Moskvu...
Reagovat
lars
aby se tam unavila na TM ?
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš, aby se rozehrála.
Reagovat
lars
chces se vsadit, ze Kvitko v Moskve letos nebude hrat na WTA turnaji ?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych se vsázela. Ať hraje kde uzná za vhodný.
Reagovat
lars
protoze hrat v Moskve je podle tebe pro ni vhodny a podle me je to pro ni nevhodny
Reagovat
bIbec
podle mě nemá zdravou motivaci. TM má v podstatě jistý (i když někdo může říct, že ne, tak ta pravděpodobnost, že ne, je extrémě malá). Spíš hlava než nějaká únava.
Reagovat
bIbec
ono to s tou Petrou je to tak pořád. Když bodíky potřebuje, tak většinou tu Asii jede dobře. Když má nahráno za ten rok, tak se na to vysere. Nebo to je možná trošku silnější termín, spíš už se jí prostě moc nechce.
Reagovat
bIbec
a ještě abych nekřivdil, že je Petra proti ostatním holkám flákačka.. neřekl bych. Ten závěr sezóny už je většinou takový. Spíš se prosazují ty, kterým se sezóna moc nepovedla a nebo využívají šance holky, které třeba před tím ještě úplně neprorazily.
Proto mě i celkem mrzí, že má ta Karolína M. zase nějaké zdravotní problémy. Tyhle poslední turnaje sezóny by jí slušely a i věřím, že by na nich mohla něco uhrát a třeba se přiblížit zase kousíček k té stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ma jich skoro nejvic z top 10 hracek a to prisla po takovem zraneni jakem prisla, je alergicka a buhvi co jeste ji trapi :) ja myslim ze klobouk dolu za tu sezonu co ma za sebou a tohle je logicky konec, snad se jeste da dokupy na TM
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
tommr
jeden z nejhorších výkonů co jsem kdy od Petry viděl. Gavrilova byla ve všech ohledech jasně lepší a to ani nemusela hrát naplno ... :(

Petra si dnešní nečekanou porážkou nesmírně zkomplikovala situaci v boji o TM. Vzhledem k tomu, že už pro letošek nemá naplánované žádné další turnaje bude se muset spoléhat na to, že zaváhají i její konkurentky ...
Reagovat
Aresko123
Sakra to je sokujuce! Petruska uhrala len 3 gamy a znovu ako favoritka úplne vyhorela v 1. kole. To sa ešte nestalo. To je sok!
Reagovat
Aresko123
Ale nezatracujme ju, ved tam bolo sucho alebo vlhko. Bolo tam teplo alebo chladno. Hralo sa v rýchlom twmpe alebo lezerne. A by som nezabudol nebola si celkom fit lebo iba ty nás rymu dva mesiace...
Reagovat
smazaný uživatel
Táhni na sk forum ty tatare z blavy!!!
Reagovat
Grape
A Aresko zde zase bleje ta svoje moudra, to je šok...
Petra samozřejmě dnes hrála hodně špatně, ale tvoje komentáře jsou ubohé.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
vendulkabendulka
Až tvůj táta zjistí jak se chováš v diskusích, měsíc jsi bez večerníčku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist