Kvitová první zápas v roli světové desítky zvládla

11. 5. 2011, 16:08
Aktuality 4
Petra Kvitová zvládla svůj první zápas v roli světové desítky. Čerstvá vítězka turnaje v Madridu dnes vstoupila do soutěže ITF v Praze ve Stromovce a v 1. kole zdolala Britku Keothavongovou 7-6 a 6-3.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Bylo hrozně těžké začít se koncentrovat po vypjatém turnaji, který byl v Madridu. Nebyla jsem ve své kůži, ještě jsem hrála pod práškama, protože mě stále trápí záda a kyčel. S tím jsem se taky musela vyrovnat. Soupeřka taky nehrála vůbec špatně. Bylo to těžké, ale jsem ráda, že jsem to první kolo takhle zvládla," řekla na tiskové konferenci Petra Kvitová, kterou pravá kyčel trápí nejvíce při servisu.

Jednadvacetiletá tenistka měla s Anne Keothavongovou, 107. hráčkou dvouhry WTA, problémy na začátku utkání, kdy hned ztratila podání. Postupně ale získala převahu, dotáhla sadu do zkrácené hry, v které už dominovala a tie-break vyhrála 7:1. Ve druhém setu hrála Kvitová jistěji a zápas dovedla do vítězného konce.

Na Kvitovou, která je ve světové desítce od pondělka jako šestá česká hráčka historie, se přišlo do Stromovky podívat 400 diváků. "Nečekala jsem, že jich přijde tolik. Je to příjemné překvapení," řekla Kvitová, kterou čeká i natáčení v Show Jana Krause.

Ve druhém kole se svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy utká s další zástupkyní britského tenisu, její soupeřkou bude Elena Baltachaová (82. v žebříčku WTA).

 

Výsledky - Sparta Prague Open (dotace 100.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (1-ČR) - Keothavongová (Brit.) 7:6 (7:1), 6:3, Birnerová (ČR) - Brengleová (USA) 6:4, 6:4, Allertová - Záhlavová (obě ČR) 7:5, 6:2, Pěrvaková (7-Rus.) - Hlaváčková (ČR) 2:6, 6:2, 6:2, Kruničová (Srb.) - Mirzaová (6-Indie) 6:4 skreč, Baltachaová (Brit.) - Gavrilovová (Rus.) 6:2, 6:4, Cirsteaová (Rum.) - Čepelová (SR) 7:6 (7:5), 6:3, Kutuzovová (Ukr.) - Piterová (Pol.) 5:7, 6:4, 6:3.

 

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, uvidíme v druhém kole s Baltachou; jinak já osobně se sice zítra asi půjdu do té Stromovky podívat, ale spíš než její zbytečnou účast na tomto turnaji bych jinak uvítal dobrou přípravu na Roland Garros. Pokud si chtěla mermomocí zahrát před domácím publikem, mohla se zorganizovat třeba exhibice mezi ní a Luckou Šafářovou, samotného by mě zajímalo, jak by takový zápas vypadal (a doufám, že jej neuvidíme třeba v 1. kole Roland Garros).

Příjemně dnes překvapila Denisa Allertová, když porazila Sandru Záhlavovou (která je ovšem v určité herní krizi, minulý týden prohrála s Kristinou Barrois tuším 2:6, 0:6). Díky tomu získala téměř stejný počet bodů do žebříčku, jaké dosud pracně sesbírala na těch nejmenších turnajích a měla by se posunout někam k 640. místu (z 800. místa).

Opět se ukázalo, jaká je i u žen propas
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím.

Já si její jak ty říkáš zbytečné účasti vážím. Co mám z toho, že náš hráč je v první desítce (myslím Berdycha), když ho doma hrát neuvidím. Naopak u petry si jejího rozhodnutí vážím.

Exhibice jsou o ničem, to s normálním zápasem nemá nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale v tomto smru upřednostňuje to, co je nejlepší pro dotyčného hráče, před tím, co je nejlepší pro mě osobně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Věc pohledu.

Já si naopak vážím hráčů, kteří aspoň jednou za rok odehrají nějaký zápas doma.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist