Kvitová s hledáním nového trenéra nespěchá. Až mě to trkne, tak mě to trkne, říká

7. 2. 2016, 20:32
Aktuality 46
Petra Kvitová s hledáním nového trenéra nepospíchá. Před necelými čtrnácti dny ukončila po sedmi letech spolupráci s Davidem Kotyzou a náhradu intenzivně nehledá. Umím si představit být teď nějakou dobu bez kouče, přiznala česká jednička.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Nechtěla bych zmiňovat datum. Není to tak, že bych to řekla do měsíce. Promyslím to a až to ucítím, tak to ucítím," řekla Kvitová v Kluži při Fed Cupu. "Jsem ráda za situaci, která teď je. Pomůže mi to psychicky a všechno si v klidu urovnám v hlavě. Extra nad tím nepřemýšlím. Až mě to trkne, tak mě to trkne," doplnila.

Po Fed Cupu v Rumunsku by chtěla hrát od 15. února turnaj v Dubaji, na kterém požádala o divokou kartu. Pak se objeví v Dauhá a v březnu má v plánu tradiční velké akce v Indian Wells a v Miami. Na všechny pojede bez kouče.

"Sem tam jsem na turnaj jela sama. Je asi dobrý čas zajet někam na turnaj sama," řekla a připomněla rok 2013, kdy bez Kotyzy získala titul v Dubaji. Je možné, že bez trenéra stráví delší čas, klidně by tak mohla odehrát třeba i sezonu. "Těžko říct. Neříkám, že bych si to nedovedla představit, asi teď nějakou dobu takhle fungovat budu."

Už dříve řekla, že by ráda českého trenéra, ale v případě potřeby bude hledat i v zahraničí. Uvedla také, že o Martině Navrátilové neuvažuje a nevrátí se ani ke svému otci Jiřímu, který ji vedl do 16 let a dal jí úderové základy. "Asi to bude tátu mrzet, ale ne," řekla.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu je jasné, že nebude jednoduché někoho najít. "Je to tak, není to jen tak," řekla a dodala: "Tím, že jsem povahově jaká jsem, tak potřebuju člověka, který mi sedne i lidsky a v tom jsem asi trochu vybíravá, bohužel. A zároveň, aby byl dobrý trenér, takže to není lehký. Upřímně."

Když bude na cestách potřebovat zvednout náladu, v první řadě zavolá příteli Radku Meidlovi. "Podporu v životě mám Ráďu. A spoustu věcí budu po telefonu řešit s Davidem Vydrou ohledně kondice, abych byla ready na zápasy. Potom podle pocitů budu trénovat, hrát a možná si zahraju i debla," uvedla.

Už před fedcupovým zápasem využívala v Prostějově na trénink při sparingu muže a stejně to plánuje dělat dál. Na turnajích se bude domlouvat s ostatními hráčkami. "S Angie (Kerberovou), s Agou (Radwaňskou), s Češkami," zmínila.

Komentáře

46
Přidat komentář
slacker
Kotyza ven a nikdo dovnitr? Ta je jeste bezradnejsi a bez kompasu nez jsem si myslel, kdyz se drzela Kotyzi
Reagovat
smazaný uživatel
Ta to má v hlavě víc srovnaný než ty.
Reagovat
babolat.cz
spíše si najdi někoho místo vydry, jako kondoční trenér stojí za velký bobek
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, Berdych, který ho měl tolik let před ní, je přeci známý svojí chatrnou kondicí a mizerným pohybem :-p
Reagovat
babolat.cz
nelze srovnávat kolikrát chlapa s chlapem, natož ženu s chlapem, každý potřebuje jiný přístup.
Reagovat
rusedski
Taky dobrá věta :)
Reagovat
Frick
Petra v FC outfitu vypadá z profilu dost špatně.

Povislý ňadra a povolený břicho. :-/
Reagovat
George_Renel
Nerozmetej zase hnoje, fekálko.
Reagovat
LukasH
Petre verim a libi se mi, ze jde svou vlastni cestou. Tlak ze strany Kotyzy byl citit od TM.Uz se meli navzajem dost a ja se nedivim. Takze opet na zacatku roku nepohoda, nemoc a herni bida. Ale to uz tu prece bylo tolikrat...jasne, nezvladla ted FC, ale to prece neznamena, ze uz se ji nebude darit. Dobre si vzpominam na Agu loni, jak se trapila, ve FC taky a kde je dneska. Ti, kteri vynaseji soudy a prognozy, opravdu jako by neznali zensky tenis...Karolina ted opravdu skvele, zazarila, vsechna cest, ale tvrdit, jak na tom bude za rok, to si fakt netroufnu. Petra uz ma byt 3 roky kolem 50 mista a nic. Po RG 2014 se psalo, jak je na tom zle, ze je to hruza, tady bylo jako obvykle nablito, prognozy presne jakk ted, ze by mela radsi skoncit a ze na konci bude mimo 20 atd. A ona o mesic pozdeji vyhrala W, obhajila NH, Asii jeste vylepsila a byla znovu na chvili svetova 2. Hateri zmizeli a cekali tedy na dalsi prilezitost. Ted je to tu zas, tak doufam, ze Petra predvede poradnej sok.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je prostě přírodní úkaz. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli jsem to tvrzení jistého H.N. na tennisforu pochopil správně, tak ona zmíněná "bomba" mělo být právě to, že je Petra ochotná absolvovat část sezony bez trenéra.
Reagovat
FulnekUltras
No věřme, že se v dohledné době už nic bombastičtějšího nedovíme... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám. ;-)
Reagovat
Marduch
Petra si v těchto dnech uvědomila, že je vlastně možné trenéra nemít..a nemůže říct, že by jí tahle nová situace byla nepříjemná...
Reagovat
Pedronegro
ehm..., tak na to jsem zvědav a držím palce :)
Reagovat
Fandina
Po Martině ani tatínek, takže další z potencionálnéích trenérů odpadl. A celkem mě překvapilo, že s ní nepojede ani David Vydra, konzultovat spolu budou kondičku po telefonu. Tak to je hodně zajímavé. Dnešní zápas s Halep nebyl špatný a moc nechybělo. Tak držím palce Peti a jsem zvědavá na trenéra a na zápasy. Ať se daří. Peti pojď!!!
Reagovat
COMEON
dnes som druhy set nevidel ale pačilo sa mi ako hrala v tretom sete, nebušila do toho bezhlavo. Vytrvala vo vymene a pripravila si poziciu na zakončenie a ani to zakončenie nebolo hrane na riziko :) krasa , škoda že to vydržalo len polovicu setu a potom Simona prevzala kontrolu na kurte ale ktovie , nabuduce to už hadam zvladne víťazne Petra.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Simona byla ke konci třetího setu o chlup lepší a to rozhodlo.
Reagovat
bIbec
nevím, trošku se mi z těchto vyjádření vážně zdá, že ji David Kotyza něčím musel nas*rat. Prostě že jí mluvil do těch osobních věcí a tak.. ale jak říkám, ZDÁ SE MI TO, abych nebyl nařčen, že mluvím nesmysly. Protože já vážně nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná jí ani ničím nasrat nemusel, ale určitá ponorka po tak dlouhé spolupráci by nebyla nic tak moc překvapivého.
Reagovat
VlS
Nevím, asi ten rozchod nebyl úplně v objetí přátel.
Koupil jsem si kvůli rozhovoru s GábInou soukalovou Sport Magazín z 5.2. a je tam stránka z Petřina FB, kam Petra dala text : Hledá se trenér, zn. spěchá a reakce osobností ( až mě to udivilo kdo všechno ( Špotáková, Mourinho .....) a je tam od Lewise Hamiltona: Za mě v pořádku. Základem jsou zrcátka, ruční brzda a airbagy. To vše jsi ve výbavě v Austrálii měla. A k tomu koment Kotyzy :Blbý je, že po návratu domů použila ještě stěrače".
A jen jako perlička od Gábiny:
Peťo, trénovat tě sice nebudu, ale kdybis chtěla jakkoliv pomoct, písni.
Petra: Dík Gabčo, obdivuju tě, tak mi prosím poraď, jak být konečně sama sebou.
Gábina: Drž se dál od starších chlapů
Petra: Ale oni mi vždycky říkají že jsem eso. Navíc tvrdí, že mi zajistí plný servis.

Tak teda nevím, no.
Reagovat
VlS
Kdybys - pardon
Reagovat
smazaný uživatel
"Uniklo z Facebooku" ve Sport magazínu je všechno vymyšlený... :D
Reagovat
VlS
To nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit, proto uvádím přesně zdroj. Moc mě nenapadá, proč by si někdo dával tu práci, vyrábět takový falzum, ale možný je všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to sranda, chápeš? :D
Reagovat
VlS
Nějak jsem to nestudoval, stránka jako sranda nijak označená není, ale je to fuk.

Jak by se Hamilton naučil Česky - ty asi nevíš, že Louis měl českou chůvu, která neuměla AJ, ale vařila super kaši a tak ho vychovávala do 16.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože humor? ;-) Vážně si myslíš, že by její statusy komentoval zrovna Hamilton? :-)))
Reagovat
rusedski
A ten Hamilton, jak se naučil česky, frajer, co?
Reagovat
tedi
proc? protoze je to vic blesk nez sport... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Udělala rázný krok, když se zbavila Kotyzy. A jsem zvědavý, co bude dál. Musí si ujasnit, jaké má priority a jaké má ještě sportovní ambice. Pokud potřebuje změnu či nový impuls, myslím, že by bylo dobré pokusit se pohledat nějakého trenéra v zahraničí, který má zkušenosti s tréninkem špičkových hráček. To má až jako poslední možnosti asi vzhledem k tomu, že v Česku má rodinné zázemí a především přítele a spolupráce se zahraničním trenérem by zřejmě znamenala strávení části přípravy v zahraničí. Lidsky je tenhle přístup pochopitelní, profesně se obávám, že ji to zbrzdí a neposune tam, kam by se snad chtěla posunout. Obávám se, že pokud bude čekat na nějakého vhodného českého trenéra, tak se může dost načekat, vzhledem k tomu, že ti použitelní by se dali spočítat na prstech jedné ruku zasloužilého dřevorubce a trochu se bojím, že by šlo o horší verze Kotyzy a i když by to třeba na začátku zafungovalo, mohlo by se stát, že by se za chvíli vrátila do toho stereotypu, ze kterého asi touží vystoupit.

Každopádně doufám a přeju jí, ať si to srovná co nejdřív a ještě něco velkého vyhraje. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Zápasový nadhled by jí možná ten Jirka Hřebec dodat mohl. To je v podstatě všechno, co teď Peťa potřebuje a co se s ní reálně ještě dá udělat... ;) Ostatní základní poradenství a analýzy soupeřek zvládne víceméně kdekdo. Ovšem skloubit tohle všechno speciálně s psychikou Petry - to už vyžaduje záběr mnohem širší a hlubší ;) než "jen" trenérský.
Reagovat
Lunej..
Jirka Hřebec - to je dobrý psycho, když si vzpomenu, co na kurtu předváděl, pomalý český Mc Enroe. :) Ten by jí nadhled jistě dal, sám rozbil pár raket, vztekal se, ale teď už je jistě ukázněný a srovnaný. :)
Reagovat
FulnekUltras
Po operacích obou kyčlí už je to naprostá pohoda... ;) Takhle srovnaní ;) bouřliváci bývají svými neotřelými metodami někdy hodně efektivní.
Reagovat
Dobry-den
To jsou rozhovory jak noha. Taky vám přijde tak děsně nesympatická jako mně?
Každopádně, tenis už u ní očividně není na prvním místě a její konec se nezadržitelně blíží, což to je dobře. Nemůžeme po ní chtít, aby dělala něco, co ji nebaví...
Reagovat
lars
nedelej si z toho doby den :)
Reagovat
lars
* dobry
Reagovat
Dobry-den
Nedělám. Přijde mi namyšlená. A falešná.
A vyhořelá.
Reagovat
Lunej..
Z titulků si nejde udělat přesný dojem, jsou to jen písmenka, navíc občas překroucená. Petra mi přijde normální a že má své názory neznamená, že je namyšlená. Na rozdíl od nás má toho už dost za sebou v tenisovém profi světě, takže jistě sama ví, jaké nároky chce mít na trenéra, koneckonců si ho bude platit, tak proč by si nemohla vybírat, když bude z čeho.
Reagovat
Marduch
Mám podobné dojmy:(( Jestli se doteď cítila do tenisu nucena ať už od Kotyzy nebo otce atd., tak to také postupně může nabrat jistý spád, což by byla strašná škoda pro český tenis. Ale samo ať si jde svojí cestou, ať to bude kamkoli, že ano.
Reagovat
PetaM
Jo, to budou sranda turnaje. Tipuju, že jeden z nich vyhraje.
Reagovat
FulnekUltras
a pak už nikoho ani hledat nebude ;)
Reagovat
janek_da
Myslíš, že už je dostatečně v, tam dole, aby zase vyhrála turnájek?

Petra mi začíná připomínat Luďka Sobotu z filmu Jen ho nechte ať se bojí.
Reagovat
Marduch
:-)
Reagovat
lars
ASPON ze ma WC do Dubaje
ale trener ji muze dat uzitecnou radu behem zapasu na turnaji
Reagovat
FulnekUltras
co teď Petra potřebuje - zvlášť když by tato funkce v daném případě měla být vlastně jen doplňková... ;)
Reagovat
Frick
Jdi se zahrabat, woe!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist