Kvitová se finále nedočká ani v Římě, Kerberová ji zastavila už ve čtvrtfinále

18. 5. 2012, 22:26
Aktuality 97
WTA ŘÍM - Petra Kvitová vypadla z generálky na French Open ve čtvrtfinále a na první letošní finále tak musí čekat dál. Česká jednička dnes na antuce v Římě nestačila na Němku Angelique Kerberovou, proti které příliš chybovala a prohrála ve třech setech.
Petra Kvitová

Petra Kvitová si od loňského triumfu na Turnaji mistryň ani jednou nezahrála ve finále a nedočkala se ho ani v přípravě na French Open. Po nezdaru ve Stuttgartu, kde v semifinále nestačila na Šarapovovou, a nečekané porážce od Hradecké v Madridu, vyadla už ve čtvrtfinále na antuce v Římě. Česká tenistka prohrála 6-7 6-1 1-6 s Němkou Angelique Kerberovou, které se povedla odveta za vyřazení ze Stuttgartu.

Kvitová až na druhý set marně hledala zbraň na běhavou jedenáctou hráčku světa Kerberovou, pro níž nebyl žádný míč ztracený. Navíc sama hodně chybovala, jen v první sadě udělala 33 nevynucených chyb, a měla i problémy zřejmě s břišním svalem. Po prvním setu, němž otočila stav z 1-3 na 5-3, ale přesto v tie-breaku prohrála, se nechala česká hráčka ošetřit v šatně a pak ještě jednou na kurtu v průběhu druhé sady.

Právě tehdy měla zápas plně pod kontrolou, výborně returnovala a nutila soupeřku k chybám. Ve třetí sadě se však role obrátily a utkání ovládla Kerberová. Kvitová stále působila dojmem, že není fyzicky v pořádku, na poslední chvíli odvrátila "kanára", ale zápas už nezachránila.

Čtyřiadvacetiletá Kerberová se o finále utká s Marií Šarapovovou,  Ruská tenistka v italské metropoli zvládla i druhý souboj bývalých světových jedniček, po Srbce Ivanovičové dnes porazila 6-4 6-3 Venus Williamsovou.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Serena Williamsová, které už po čtyřech odehraných gamech vzdala Italka Flavia Pennettaová, a přemožitelka Slovenky Dominiky Cibulkové Číňanka Na Li.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.166.400 dolarů)
páteční výsledky (18. 05. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (12-Něm.) - Kvitová (4-ČR) 7-6(2) 1-6 6-1
Na Li (8-Čína) - Cibulková (14-SR) 6-1 7-6(4)
S. Williamsová (9-USA) - Pennettaová (It.) 4-0 P.
Šarapovová (2-Rus.) - V. Williamsová (USA) 6-4 6-3

Semifinálové dvojice: Kerberová - Šarapovová, Li Na - S. Williamsová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

97
Přidat komentář
smazaný uživatel
Za co všechno teď má Kvitová body do žebříčku? :D Počítám a nějak mi to nevychází :P
Reagovat
tommr
body z letoška:
AO(900) + Doha(0) + Dubai(0) + IW(80) + Miami(5) + Stuttgart(200) + Madrid(80) + Řím(225)
-------------------------------------------------------------
body z lonska:
FO(280) + Eastbourne(320) + Wimbledon(2000) + USO(5) + Tokio(395) + Peking (5) + Linz(280) + TM(1500)
-------------------------------------------------------------
body celkem 6275
Reagovat
smazaný uživatel
A Sydney tak není?
Reagovat
tommr
každý hráčce se započítává jen 16 turnajů. Výsledek ze Sydney byl nahrazenej výsledkem z Říma, kterej je pro Petru lepší. Kromě Sydney se Petře nezapočítávají ještě lonský výsledky z Toronta a Cincinnati ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
K tvému textu o poloze bytu.
Trochu se mýlíš, pokud má někdo okna, lodžii nebo terasu na východní straně a stěna domu je orientována přesně ve směru sever - jih, pak samozřejmě dost významná část satelitních pozic je přijímatelná. Paraboly v těchto situacích jsou natočeny vůči fasádě v úhlu blízkém 90 stupňů. Pokud v daném směru výhledu nic nebrání, žádný problém. Je potřeba mít nerušený výhled v elevaci okolo 30 stupňů, měřeno od země nahoru (nadhlavník má elevaci 90 stupňů).

Astra 19E s volnými německými programy a Astra 23,5E s CZ/SK programy platformy Skylink jsou v naší zeměpisné délce přibližně nad jihem, ovšem ve skutečnosti s azimutem o pár stupňů na východ.
Ještě o několik stupňů víc na východ jsou na 28E britské satelity (Astra 2A/2B/1N + Eurobird 1) s aktuálně velmi atraktivními programy BBC v HD (+ skvělý Wimbledon s kvalitními SD přenosy z několika kurtů současně).
Reagovat
smazaný uživatel
:D hm, a zase nechápu ty body...
Reagovat
Heather_Fedex
velice solidni vykon od masi... ve finale mirne favorizuji mariu...obcas nejake ty sharapovske kiksy, ale v dulezitych bodech hrala jako opravdova sampionka...je videt, ze si masa hru na antuce moc uziva
Reagovat
tommr
tak nakonec to dopadlo podle očekávání. Já jsem spokojenej a Mashe budu přát i zítra proti Li Na ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
a nefandis nahodou masi jen proto, protoze se na petu v rankingovem postaveni tlaci na ?? ;)
Reagovat
tommr
to samozřejmě taky, ale Maria je mi velice sympatická i jinak. Pro mě je to podobnej případ jako Federer mezi muži. Masha má oproti jejím největším konkurentkám určitou vysokou úroven na kurtu i mimo něj ...:)
Reagovat
Heather_Fedex
aha, takze se muzes pridat do klubu mariinych fanousku...uz je nas tady na tp myslim 6 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Petru je výhodnější, aby uječená vyhrála? Vlastenečtí fandové typu počtář ohrožení žebříčkových pozic "našich" jsou poněkud legrační.
Reagovat
tommr
a zítra se proto můžeme těšit na ryze český finále Šafářová-Zakopalová. Pro obě hráčky to zároven znamená, že získají pár cennejch bodů do žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře. Já jsem se tam dnes chtěl jít podívat, ale těšil jsem se na to první semi., mohl to být pěkný tenis, tak jsem nikam nešel a pak mě to docela mrzelo.....
Reagovat
tommr
za jinejch okolností bych se asi do Stromovky šel podívat, ale konkurence turnaje v Římě a hokeje je příliš velká. Všechno najednou bohužel nejde stihnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže první dvě nasazené ve finále... Favoritkou je Lucka, ale přeju to Klárce. :)
Reagovat
tommr
já budu přát samozřejmě Lucce, která je moje nejoblíbenější hráčka hned po Petře Kvitový. Když ale vyhraje Klára tak rozhodně nebudu smutnit ... :)
Reagovat
rib
pánové máte čeho litovat, ve Stromovce byl vidět vynikající tenis - nejen od našich hráček, ale hlavně od Ivana Lendla!!! Ty jeho známé údery, jako by se vrátila 80.léta, jen jeho bříško a udýchanost prozrazují, že je starší. Jeho tenis byl opravdová lahůdka...
Reagovat
Heather_Fedex
zatim klepu na drevo...maria hraje s rozumem . 5:2....
Reagovat
Heather_Fedex
jeste bych vyzdvihla masin pohyb...na antuce je posledni dobu jako ryba ve vode...
Reagovat
dadaft
jj, Máša už se umí sklouznout, když je zapotřebí...
Reagovat
Heather_Fedex
angie ted trochu rezignovala...pevne verim, ze si masa udrzi koncentraci az do konce....
Reagovat
Heather_Fedex
masa hraje proti brejkbalum jako bohyne...
Reagovat
Heather_Fedex
jsem to zakrikla...
Reagovat
tommr
tak nakonec to dopadlo podle očekávání. Já jsem spokojenej a Mashe budu přát i zítra proti Li Na ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Masha už není kráva na ledu, jak sama sebe nazvala, když hraje na antuce. :D
Reagovat
smazaný uživatel
26 stupňů východně: Badr 4
Dubai Sports 1 - frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 90-100 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Stream na Marii ??
Reagovat
smazaný uživatel
tak už dobré.... ;)
Reagovat
duhove_hovinko
http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
tommr
Petra zůstane i po Římu na čtvrtým místě. Do žebříčku si připíše 25 bodů navíc. Její náskok na pátou hráčku se ale ztenčí - pátá Serena na Petru momentálně ztrácí jen 580 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
V Římě loni Petra nehrála a letos si za ČF přičte jenom 25 bodů. A pak mě někdo zkoušejte přesvědčit, že žebříček a hodnocení je nastavené správně a spravedlivě..
Reagovat
smazaný uživatel
Sestavování žebříčku není jistě optimální, ale odráží to, jak si daná hráčka vede po celých 52. týdnů.
O formě a postavení v aktuálním roce je tu WTA race.
Proto já vždy respektuji "aktuální Nr.1" podle žebříčku, ale nepovažuji to za vypovídající faktor ohledně toho, kdo je v danou chvíli nejlépe hrající tenistka nebo nejlepší tenistka světa....
Reagovat
tommr
a co se ti na tom proboha nezdá? Každá hráčka si může započítat jen 16 nejlepších výsledků. A protože Petra loni v Římě nehrála můžou se jí body z Říma započítat jen když se jí zároven škrtne nejhorší započítávanej výsledek tzn. semifinále ze Sydney, kde získala 200 bodů. Na tom není absolutně nic nespravedlivýho nebo nesprávnýho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nelíbí se mi třeba to, že nejhorší výsledek pro ní je 0 v Dauhá a v Dubaji. Ani jednu si ale bůhvíproč škrtnout nemůže..
Reagovat
tommr
tyhle dvě nuly si bohužel škrtnout nemůže, protože to jsou penalizace za neúčast. Kdyby se o Petru starali trochu inteligentnější lidi tak se tomu dalo předejít - viz příklad Azarenkový a její odstoupení tady v Římě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Čemu se dalo předejít? Z Dauhá se odhlásila týden předem, což pro většinu lidí je dostatečný předstih, želbohu ne pro WTA a Dubaji se nedalo předejít už tuplem, protože angína (nebo co to měla) jaksi neoznamuje s předstihem, že se dostaví. Že Vika je herečka, to je celkem známá věc, s ní bych to nesrovnával.
Reagovat
ludolf
To jako myslíš, že měla s horečkou odletět do Dubaje a odehrát jeden zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle taky vůbec nesouhlasím, když jsou hráč či hráčka prokazatelně nemocný nebo zraněný, tak penalizaci považuji za dost nefér.
Stejně se to dá obcházet a hráče nedonutí odehrát naplno celý turnaj. Viz Azarenka, odehraje jeden zápas, odhlásí se a nemá problém, že jí tam bude strašit nula až do příštího roku.
Zatímco poctivý, opravdu nemocní nebo zranění hráči, jsou na tom byti. Petře tam teď kvůli těm nulám líta 2x125 bodů, jestli se nemýlím.
Reagovat
ludolf
200 + 125 (Sydney, Toronto nebo Cincinnati).
Reagovat
smazaný uživatel
"jsou na tom od asociace BYTI"

Samozřejmě BITI.;)
Reagovat
tommr
Petra nemusela všude rozhlašovat, že jí bolí achilovka, mohla jet do Doha a v prvním zápase odstoupit. Udělala by si dobře placenej výlet a nedostala by penalizační nulu. Léčit achilovku mohla i v Arábii a navíc by možná v tom teple nechytla žádný nachlazení nebo co to vlastně měla ...
Reagovat
tommr
a kdo říká, že by tu horečku měla kdyby předtím jela do Doha? K tomu onemocnění v teplým klimatu vůbec nemuselo dojít ...
Reagovat
smazaný uživatel
A nemyslíš, že by nebylo přeci jen lepší, kdyby WTA změnila pro odhlašování z nepovinných turnajů pravidla? Aby se hráčky v honbě za body do žebříčku neuchylovaly k takovýmto trikům......
Stejně se na to pak po prvním zápase vyfláknou a na atraktivitě to nepřidá....
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvé to Petra nijak zvlášť nerozhlašovala, to z ní spíš vytáhli novináři, zadruhé problém s achilovkou měla už v Austrálii, zatřetí kromě léčby achilovky potřebovala i trochu potrénovat, což se lépe dělá doma, začtvrté vzhledem k panujícím extrémním mrazům v ČR bylo riziko nakažení v ČR menší než v teplé Dauhá, bohužel pár dní před plánovaným odjezdem do Dubaje se silně oteplilo, zapáté člověk, který celý rok lítá všude možně po světě je vděčný za každý den, který může strávit ve společnosti svých blízkých.
Reagovat
tommr
já ty pravidla ale nijak neobhajuju. Pokud ovšem jednou platí tak je třeba se jim podřídit a trochu u toho taky myslet. Petra zbytečně přišla o 325 bodů (bráno k dnešnímu dni - později to může být dokonce ještě větší ztráta) a to je v její situaci citelná ztráta ...
Reagovat
tommr
trochu nechápu proč by studený počasí mělo bejt proti nachlazení/chřipce lepší než teplý - já si možná naivně myslím, že je to naopak ...
Jinak chápu, že to Petru třeba táhne domů, ale pokud chce bejt úspěšná na tý nejvyšší úrovni tak tomu musí taky něco obětovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že to neobhajuješ, jen pracuješ s tím, co je dané. Myslím ale, že Petra prostě není z těch hráček, které by se uchylovaly k takovýmto manévrům.
A jen jsem psal, že se mi toto pravidlo nelíbí, ani v něm nevidím nějakou efektivitu. A myslím, že by bylo i dobře, kdyby hráčky nedělaly to, co Azarenka v Římě, ale spíše tlačily na změnu.
Nemyslel jsem to proti tobě, ale vyjadřoval jsem jen, jak to vidím já.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jednoduché - mikrobi způsobující chřipku nebo angínu se převážně šíří vzduchem a v mrazu nepřežijí. To je poměrně známý fakt a své o tom vědí třeba polární expedice.
Jinak já myslím, že Petra tomu obětuje víc než dost a chápu, že tehdy radši zůstala doma, protože byla více než měsíc pryč.
Reagovat
tommr
nakonec ale Petru nemoc skolila u nás a v Arábii by to tudíž horší být ani nemohlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Želbohu skolila, protože se výrazně oteplilo, což jsou pro šíření kapénkové infekce naopak takřka ideální podmínky. Jestli by to v Arábii nakonec bylo lepší nebo ne se nedozvíme, protože tam Petra nebyla. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasně každý ted říká na trávě se ji bude dařit aha a jak vypadla v americe na betonech tak každý tvrdil že to dožene na antuce v Madridu a v Římě to je opravdu dost k smíchu co tu někteří píšou za blbosti . A jak Petra vypadne ve třetím kole ve Wimbledonu tak pak tu budou zas Joudové psát že to všechno zas nahoní a US open proboha proberte se všichni tady fanatici pohlupavý neumíte si přiznat že vaše Petra je úplně v prdeli .
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sis vyhonil (ego), tak to po sobě taky nezapomeň uklidit.
Reagovat
duhove_hovinko
Dobře ty! Musíš bejt docela dobrý pako. Znalé tenisu a pravopisu. Přesně jak napsal quesh, nezapomeň uklidit a utřít si sliny. Je na diskuzi, zda sem mohou psát jedinci po lobotomii.
Reagovat
fazil
v prdeli uplne ne,ale bude rada, kdyz nevypadne z desitky. proste loni mela lauf a ten uz nema... jeji hra odpovida tak top 15 a tam se udrzi. ti,co z ni po lonskym laufu delali druhou steffi, byli mimo realitu..
Reagovat
tommr
včera statečně bojovala a chvílema (hlavně ve druhým setu) předváděla i docela dobrej tenis. Slabý podání zaviněný zraněním a často až tragikomický UFE jí ale nedovolily porazit extrémně běhavou soupeřku. Celkově se turnaj v Římě musí hodnotit jako další zklamání ...
Výhled do zbytku sezony není moc veselej. Petra je z formy a neustále bud zraněná nebo nemocná. Za takovejch okolností se Petra bude muset soustředit hlavně na to, aby se vůbec udržela v elitní osmičce. Ještě štěstí, že ztráta formy nebo zranění postihly i další adeptky na osmičku (Wozniacki, Zvonareva, Petkovic, Lisicki, Schiavone a další) a Petra to má proto i nadále ve vlastních rukou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petru včera limitovalo zranění, což je proti hráčkám typu Kerberové dost zásadní problém, zvlášť na takhle pomalé antuce, kde Kerberová dobíhala skoro nemožné (z čehož pramenila ta spousta nevynucených chyb). Turnaj sice nedopadl podle předpokladů, o vyložené zklamání ale nešlo, tím spíš, že bylo vidět, že Petřiny výkony se zápas od zápasu zvedaly a i když její forma není optimální, rozhodně na tom není nijak tragicky. Problém může být to zranění, nezbývá než doufat, že to nebude nic vážného.
Co se týče vyhlídek do budoucna, pokud se dá dohromady, může udělat zajímavý výsledek už na FO, pak přichází letos poměrně dlouhá sezona na trávě, což bude Petře vyhovovat a bude schopná tam nahrát spoustu bodů. Pak až do Lince prakticky nic neobhajuje, takže i tam si může značně přilepšit. Suma sumárum by to na udržení v top 5 mělo v pohodě stačit.
Reagovat
dadaft
myslím, že jsi na Petru moc přísný. zklamání by bylo, kdyby vypadla v prvním zápase s Pavljučenkovou.
bez té včerejší limitace (nebo na trávě i s ní) by Kerberovou dokázala porazit, to myslím viděli všichni.
já bych tenhle turnaj zhodnotil jako průměrný.
Reagovat
tommr
na trávě Petra naopak spoustu bodů ztratí. Musí obhajovat finále z Eastbourne a hlavně titul z Wimbledonu a to se jí v její současný formě asi nepodaří. A i jinak slušnej výsledek jako čtvrtinále nebo semifinále ve Wimbledonu bude proto znamenat velkou bodovou ztrátu ...
Nějaký body by si Petra teoreticky mohla nahrát na podzim na turnajích v Americe a v Asii, ale všichni víme jak se jí na americkejch kurtech daří ...
Reagovat
tommr
Petra byla nasazená jako čtyřka a měla proto dojít aspon do semifinále. Navíc vypadla s hráčkou, která je v žebříčku daleko za ní. Je to proto jasnej neúspěch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko se ten včerejší "podivný" zápas hodnotí, protože to zranění ho výrazně zkreslovalo.
Ja jsem na Petře včera ocenil bojovnost a vůli. Její výkon ve druhém zápase na turnaji byl lepší než ten s Nasťou a včera to bylo ještě lepší. Pohyb na antuce letos asi nebude už ideál, ale včera už to bylo také lepší. Takže ta vzestupná tendence tady je a to je pozitivní. Na RG může pouze mile překvapit a na trávě to bude zase o něčem jiném. Tam se stále domnívám, že pokud bude zdravá, může udělat dobré výsledky.
Souhlas s Tommrem, udržet osmičku je důležité, aby měla alespoň volno v prvních kolech. Ale to mi teď zatím přijde předčasné....
Reagovat
dadaft
ženský tenis není jako mužský, kde víš předem, kteří hráči budou v SF. (((((
a chtít po hráčce, která nemůže pořádně podávat, vítězství, je prostě přehnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se jí to nemělo podařit? Její forma sice není tak ideální, jako loni, to ale nemění nic na tom, že tráva je její povrch, což koneckonců dokázala nejen loni, ale i předloni, kdy ve Wimblasu došla až do semi a to tuším v žebříčku nebyla ani v top 50.
Mimochodem, Kerberová se po včerejší výhře nad Petrou dostala do top 10, což definici "daleko od sebe" příliš neodpovídá.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ještě štěstí, že ztráta formy nebo zranění postihly i další adeptky na osmičku (Wozniacki, Zvonareva, Petkovic, Lisicki, Schiavone a další)"

Tommre, s tím nesouhlasím, zranění jsou velmi nepříjemná, nepřeji je nikomu a nám by se také nelíbilo, kdyby takto někdo psal o Petře....
Ztráta formy během roku patří k tenisu, ale k jeho kvalitě na turnajích nepřispěje.
Já bych Petře přál, aby se jí začalo dařit a udělala dobré výsledky a vyškrábala se nahoru díky sobě a ne na úkor stejně bez formy nebo zraněných tenistek. Protože když ukáže své umění proti kvalitním hráčkám, v kvalitních zápasech, bude to pro ni i pro tenis daleko přínosnější......
Vím, že jsi to myslel s ohledem na žebřík. Ale být např. Nr.2 bez formy pouze díky absenci kvalitních soupeřek, považuji za horší,než být Nr.4 s kvalitní formou a s vyrovnanými soupeřkami....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, že z pohledu jejího nasazení a pozice v žebříčku, se prohra s Kerber musí brát jako neúspěch. Ale nic není černobílé a vzhledem k okolnostem nehodnotím tento turnaj jako nevydařený.
Kdyby ve třetím kole vylítla se Soranou, aniž by dokázala využít jejího hrozně nevyrovnaného výkonu (jak jsem si v některých chvílích myslel, že k tomu snad dojde), tak to bych pak považoval za jasný neúspěch a propadák.
Reagovat
tommr
já si ale přece nepřeju, aby její soupeřky byly zraněný nebo z formy. Jen to konstatuju jako fakt, díky kterýmu Petra zůstává i přes její letošní mizerný výsledky stále na velmi lichotivý čtvrtý pozici a může se tam udržet i nadále pokud začne něco hrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, já vím, jak jsi to myslel.;)
Nikomu to nepřeješ, ale když už ta situace je, tak je dobře, že z ní může alespoň Petra trochu profitovat.;)
Prostě a jednoduše už by potřebovala něco uhrát a chytit se, protože tento rok je to zatím kapku "trápeníčko".......
Reagovat
smazaný uživatel
Pane maart jak víte že je slušná pracovitá a nepodvádí vy Petru znáte osobně ? nebo to poznáte s vystupování nebo máte křišťálovou koulí ? .To si taky plno lidí myslelo o panu Davidu Rathovy a jaký to je slušný člověk.Pokud toho člověka neznáte osobně tak nemůžete tvrdit nic , jen se podívejte na zpěváka Kalouska taky si o něm každý myslel jaký je slušný člověk a ted je podezřelý s korupce a úplatku jako regionální politik .
Reagovat
dadaft
zajímalo by mě, co asi tak Petra získala podvodem, že servírovala o 60km v hodině pomaleji než obvykle...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena odstoupila z Říma...
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/426650-serena-williamsova-v-rime-kvuli-zadum-nenastoupila-k-semifinale.html#hp-artcl
Reagovat
dadaft
ach jo.
turnaje těsně před grandslamy jsou dycky takové...
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu škoda. Zápas těhle dvou mohl být hodně zajímavý. Těch odstoupení nebo zranění pár dnů před RG je tedy vážně hodně (Coroline, Azarenka, Pennetta, včera Petra, dnes Serena).
Snad se dají všechny rychle dohromady. Je ale lepší neriskovat další zhoršení a nesnažit se to lámat přes koleno, právě proto, že se blíží RG.
Vzhledem k tomu jsem se včera trochu divil Petře, že přes to zjevné zranění raději neodstoupila. Ale to musela nejlépe vědět ona, třeba to bylo pouze limitující při některých úderech a hlavně při servisu, ale ne tak závažné....
Reagovat
tommr
já se zase naopak trochu bojím, aby to nebylo nějaký chronický zranění - Petra už měla s břišníma svalama potíže loni a letos se to znovu objevilo poprvé už při jejím kondičním soustředění v Turecku ...
Reagovat
Heather_Fedex
ou tak to je skoda, ale zas na 2. strane beru do finale radci na nez serenu ;) a jeji souperku jsi neodvazim tipnout. ja davam masu, ale ocekavam 3-setovou rezbu do spiku kosti...
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdyby to bylo chronické, tak by to byla nepříjemnost. Musíme počkat, jestli se k tomu také někde vyjádří. Ale já myslím, že se to včera snažila dohrát i proto, že si byla vědoma toho, že už konečně potřebuje nějaké body.
Já neviděl ten MTO ve druhém setu, ale někdo tu psal, že jí oblepovali větší část břicha.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se podaří Sharapové omezit alespoň trochu ty UE, tak ji tipuji na celkovou vítězku turnaje. Finále vidím na větší bitvu, dnes si myslím, že postoupí ve dvou setech.
Reagovat
Heather_Fedex
i angelique se umi vyhazet (viz 2. set proti petre) a krom toho maria bude celkem jiste na podani lepsi, jen se nesmi sama dostat pod tlak, kdyz pujde pres 2. servis...
Reagovat
tommr
myslím si (a zároven si to i přeju), že nejen dneska ale i ve finále vyhraje Maria. Po vypadnutí Azarenková a Sereny si bude určitě víc věřit a nenechá si obhajobu titulu ujít ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by jiný výsledek než turnajové vítězství pro Marii hodně překvapil. Už si může dělat na poličce místo na trofej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tož jsem se včera zase jednou díval na tenis, snad už mi to teď bude vycházet častěji. Je mi moc líto, že má Petra letos pořád nějaké potíže, ale není to žádná tragédie, podívejme se třeba na Petko... prostě tohle se u sportu stává. Ale Petra bojovala co to šlo, navíc na pomalé římské antuce, kde stejně nemůže plně uplatnit přednosti své hry. Zápas dohrála a za to si ji vážím, i když si nejsem jistý, jestli to bylo rozumné. Stejně jako zápas s McHale v Indian Wells. Většina hráček takové zápasy skrečnou. Petra prostě netaktizuje, je taková, hraje výsostně fér. Stejně tak někdy i obětuje svůj vlastní individuální úspěch za týmový Fed Cup, za to si ji taky vážím. V obou oblastech se nabízí srovnání s Vikou, ale nebudu to rozpitvávat.
Takže Peťko, držím palec do pokračování sezony, a jenom malinko, kdyby to šlo, prosím, prosím, tak o 1/4 snížit ty někdy úplně zbytečné UE a bude to super. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
MYSLÍM, ŽE TI JE DOST LÍTO, CO JSI NAPSAL. PETRA, POKUD JSI TEN ZÁPAS SLEDOVAL, MÁ NATAŽENÝ BŘIŠNÍ SVAL, NEMŮŽE PODÁVAT, PODÁVALA RYCHLOSTÍ 110 - 130 KM A TO JE DOST MÁLO, ALE TO TY URČITĚ VÍŠ, ŽE PETRA PODÁVÁ NORMÁLNĚ I DRUHÉ TAK 150 KM. VIĎ? NAOPAK, PETRA JE ÚPLNÝ OPAK VŠECH POLITIKŮ I SPOUSTY NAFOUKANEJCH HRÁČEK, JE SLUŠNÁ A ZÁPAS DOHRÁLA!!! A JE VELNI SKROMNÁ, NEHRAJE SI NA BŮH VÍ CO A JE VELMI SYMPATICKÁ, PRACOVITÁ A NEPODVÁDÍ!!!!!! TO OPRAVDU NEJSOU VLASTNOSTI POLITIKŮ!!! TY SI TAKOVEJ PRIMITIVNÍ HLUPÁČEK, TAKOVEJ, KTERÝCH JE NA SVĚTĚ DOST A BOHUŽEL S NIMA MUSÍME ŽÍT!!!!!!!!!
Reagovat
Labi
doufám že se po RG dá už konečně dopořádku. Sice stále ji nechápu když mě něco bolí tak to nepokouším a dám si oddych at pak se můžu vrátit v pohodě a zdravý a ne že v každém turnaji vypadnout po 2-3 kolech a hledat příčiny ve zranění. Ať si vezme příklad třeba z Fedexe ten cítil jen trochu únavu a zvažoval účast v Římě, ptž ví že když nebude připraen na 110% tak neuspěje. Jsem zvědav jak bude hrát až poté co se dá pln dohromady ted to nemá cenu řešit, ačkoli ja si myslím že se bude dostávat tak o jedno kolo dál ptž dle toho co jsem viděl včera na kurtu a co jsem viděl během druhé poloviny loňského roku se nedá srovnávat, životospráva šla asi pěkně do háje.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky se mi líbí jak pokaždé jak Kvitova prohraje tak se vymluví na zranění a naký idi-ot ji to sežere . Kvitová už mi připomíná naše politiky ta by se přímo hodila do politiky protože ona dokáže oblbnout plno bablbu ze svojí výmluvou .
Reagovat
duhove_hovinko
Moc pěkně česky si to napsal. Je vidět, že tomu rozumíš, máš prostě přehled. Ještě trochu dopiluj svůj rodný jazyk a můžeš si založit svůj vlastní tenisový blog. Takových jako ty, je jako řepky olejky na našich polích.
Reagovat
smazaný uživatel
pocit,že jsi napsal hloupost.Ptra letos vlastně neuhrála vůbec nic mimo FC.Její maximum je SF a o psledních dvou turnajích se snad ani nemá cenu ani bavit.Buď trochu objektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
ale já si zase myslím, že opravdu byla zraněná a chtěla to zkusit to vyhrát,proto ten zápas neskrečovala, nepovedlo se, jen aby se dala do RG dokupy a tam zahrála nějaký dobrý výsledek
Reagovat
smazaný uživatel
Od: duhove_hovinko
Moc pěkně česky si to napsal. Je vidět, že tomu rozumíš, máš prostě přehled. Ještě trochu dopiluj svůj rodný jazyk a můžeš si založit svůj vlastní tenisový blog. Takových jako ty, je jako řepky olejky na našich polích.

No když si to znova pročítám,tak moje reakce na tento příspěvek byla neadekvátní,ještě jednou se omlouvám.
Reagovat
patriks
je opravdu smolná věc teď před Roland Garros. Něčím jím oblepovali 3/4 břicha. Ve třetím setu jsem sledoval ukazatel rychlosti podání, Petra měla 1. servis maximálně 138 km/h ale některá 1. podání jen 125 km/h; vypadá to že tam zdravotní problém opravdu byl.
Reagovat
Bob
Petry hru nechci nijak zastávat, ani její miliony nevynucených chyb v prvním setu, ale bylo na ní značně vidět, že jí to břicho bolí. Je to škoda. Klobouk dolů a respekt, že to dotáhla do konce. Ještě před tím, než ji někteří začnou kritizovat, hodím sem pozitiva a musím říct, že Petra, kdyby neudělala tolik nev. chyb, mohl to být pro ní dobrý zápas, z kterého by vyšla vítěžně. Nutno uuznat, že Kerber hrála výborně, Petra jí pěkně proběhla po kurtu. V momentě, kdy jsem viděl, že Petra servíruje 120 km/h jsem věděl, že je zle.. Tohle je sport a nemoci k tomu patří. Myslím, že každý tenis si tím už prošel. Přesto moji přízeň bude mít Petra vždycky, i když mi v posledních třech měsícech přiváděla do infarktových situací. Marně přemýšlím, co by se dalo změnit, vždyť to není do p*dele špatná hráčka..
Reagovat
Frick
Je to blnost, že jo?

Neni v týhle zemi fakt nikoho jinýho, u koho by mne ještě víc nepotěšilo. Vč. třeba Sáblíkový....
Reagovat
smazaný uživatel
Ttento zápas jsem absolutně nepochopil, jestli byla Peťa limitována (jako že asi jo, při servisu), měla to skrečovat.
Jinak Roger- absolutně profesorský výkon.
Ale zítra to bude nářez! -SF MS hokej, SF Roma,F- fotbal, Giro..
už teď mě bolí zadek!
Reagovat
Labi
jo zítra to bude nářez, hlavně pro sazkovky....se zas nabalíkujou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to vyrovnaný zápas a jsem rád, že to Masha zvládla ve dvou setech... V prvním setu rozhodl jediný brejk. Už za stavu 2:2 se zdálo, že Masha získala brejk, ale rozhodčí opravila výrok čárového a Venus si nakonec podání udržela. Za stavu 4:4 to už ale vyšlo a Masha podávala na vítězství v setu. Venus měla dvě šance na rebrejk, ale Masha to nakonec zvládla a ukončila první set... Ve druhém setu získala Masha brejk hned v prvním gemu. Venus ale dokázala ve čtvrtém gemu prolomit podání Mashy (přestože Masha vedla 40-15) a vyrovnala na 2:2. Následně ale Masha zase získala brejk, který vzápětí potvrdila čistou hrou. Venus zareagovala stejným způsobem a za stavu 4:3 přišel důležitý gem při podání Mashy. Stav byl 30-30, ale další dva míčky Masha zvládla. V další hře Venus přišla o své podání a Masha tak postoupila do semifinále... Byl to dobrý zápas. O něco víc se mi líbil první set. Masha hrála pěkně a jediný problém byl asi na síti, kde zahodila několik volejů. Musím taky ocenit Venus, která hraje po návratu ve velmi slušné formě.

Zítra čeká Mashu semifinále proti Angelique. Letošní (i celková) bilance mezi oběma hráčkami je 1:1. V Melbourne vyhrála Masha, v Paříži Angelique... Nebude to nic lehkého. Angelique je mimořádně houževnatá soupeřka, která dokáže vrátit i nemožné a taky dobře zaútočit. Dneska jsem viděl nepatrnou část 1. setu mezi Petrou a Angelique. Výměny byly dlouhé a gemy vyrovnané. Byl to výborný tenis... Přesto věřím, že si Masha zahraje další letošní finále. :)
Reagovat
Labi
musí zapracovat na fyzičce a životosprávě, když jsem ji dnes viděl, tak jsem se nestačil divit
Reagovat
Paseka
.....a už jako po několikáté zápas nahoru dolů.Kerber hrala super.Doběhla i to, co se doběhnout nedalo.Avšak Petra si může za vyřazení sama. Pokud něco neudělá s nevynucenýma chybama, těžko může pomýšlet na vítěztví na turnajích. A zraněná ruka? Naprosto hloupá nesmyslná chyba. Snad se letos Peta ještě zvedne.
Reagovat
tommr
jaká zraněná ruka? Pokud vím tak Petra měla jen něco s břišníma svalama ...
Reagovat
Paseka
špatně dala smeč a bouchla se o koleno......tuším ke konci 1.setu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist