Kvitová se omluvila z finále Billie Jean King Cupu. Potřebuje čas na odpočinek

19. 9. 2021, 16:58
Aktuality 25
Petra Kvitová nebude hrát finálový turnaj Billie Jean King Cupu v Praze. Dvojnásobná wimbledonská vítězka dnes před akcí WTA v Ostravě uveda, že se kapitánovi Petru Pálovi omluvila, protože potřebuje odpočinek.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

"Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ráda bych si zahrála, ale potřebuju si odpočinout fyzicky, doléčit neduhy, a především psychicky," uvedla jednatřicetiletá Kvitová. "Musím myslet především na sebe, už nejsem nejmladší. Abych ještě zvládla pár sezon, tak volno potřebuju."

Kvitová patří k nejúspěšnějším hráčkám týmové soutěže žen. Akci ještě pod názvem Fed Cup pomohla pro Česko vyhrát šestkrát. Naposledy získala dva body v semifinále v Německu v roce 2018. Ve dvouhře má bilanci třiceti výher a deseti porážek.

V letošní sezoně vyhrála turnaj v Dauhá a přidala do sbírky 28. titul na okruhu WTA ve dvouhře. Na grandslamech se jí ale nedařilo a i vinou zraněného kotníku letos nepřešla na turnajích velké čtyřky třetí kolo. "Do konce sezony to je o dvou třech turnajích a už si potřebuju odpočinout. Tělo už to moc nezvládá, ale dojedu to, jak nejlíp budu moci," řekla tenistka.

Stejně jako po US Open zopakovala, že mentálně náročné pro ni bylo hrát turnaje za zavřenými dveřmi. "Bubliny mě hodně vysosaly, hrát bez lidí je jako trénink a nejsem úplně tréninkový typ. Bylo těžké se vyburcovat, vymáčknout se, to mě stojí hodně sil," uvedla Kvitová..

České tenistky zahájí finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové v Praze 1. listopadu duelem s Německem. Druhé utkání v základní skupině se Švýcarskem sehrají v O2 areně 4. listopadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
kulis55
docela mne Petra překvapila únavou,má ze špičky odehráno nejméně zápasu:Krejčíková 53,Sabalenková 58,Bartyová 49.Plíšková 48 a Petra 39 ten problém bude asi jinde...co na to trenér a přítel?!anebo že by...............
Reagovat
milik254
Petra má odehráno deset let na vrcholové úrovni.
Reagovat
misa
Ještě se odhlásí pár dalších českých hráček kvůli přípravě na TM nebo únavě a do nominace se dostane Maruška smile
Reagovat
Mony
To si piš... Už zbývá jen Muchova(? ), Vondrousova(ta snad nezklame), Martincová a Bouzková, popř. Týna Pl... Nejjisteji vidím Maky a Terku, na těch to asi bude stat.
Reagovat
tommr
Muchová bude určitě zase zraněná a do nominace se místo ní dostane Lucka Hradecká ...
Reagovat
tommr
upřímně řečeno Petře moc nerozumím a nemám z toho dobrej pocit. Do začátku listopadu to ještě mohla vydržet. Podobnou šanci zahrát si finále BJKC v Praze už asi nikdy mít nebude ... smile
Reagovat
Andrew89
Se odhlasila z Ostravy
Reagovat
hanz
To bude krásný turnaj v Česku bez Češek :D A to se vyplatí :D
Reagovat
com
Kvitova vyhuci hned v uvodnim kole a hura do Ameriky smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po nadšení z ostravského turnaje přichází vystřízlivění. Tak hlavně ať se dohraje bez kocoviny... O to větší škoda těch našich mladých, že nedostaly WCsmile Aspoň některá z nich si mohla zahrát MD.
Reagovat
Andrew89
Ja jsem to WC vubec nepochopil?.nechapu proc to nedali nejakym mladym
Reagovat
lars
vsak dali WC mlady 18-lety Zelnickovy :))
Reagovat
Andrew89
To neni ceska:)
Reagovat
lars
ta WC je ceska :)
Reagovat
Mony
Slovenka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sousedky Brixnerasmile
Reagovat
Mony
Asi jo, stačila by 1 výhra a jako LL pak do MD místo našich elit
Reagovat
smazaný uživatel
Teď bych na naše vsadil, když nehraje tahle simulantka...
Reagovat
com
smilesmile Jako Muchova, Vondrousova a Bouzkova sou bez sance, to je jasny.. To uz bych vic veril Siniakove a Kristyne smile
Reagovat
tommr
Katka Siniaková bude hrát TM v deblu takže se finále BJKC asi taky nezúčastní ...
Reagovat
com
vim smile a Kristynu mezi sebe taky nevemou, Muchova bude na marodce, Bozkova je marna celej rok a Vondrousova kdyz nehraje o medaile, tak taky nic moc.. Takze mi vychazi, ze to soudruzky letos pekne projedou smile
Reagovat
blixa
A píčusové tvého ražení budou mít ohromnou radost ... smilesmilesmile
Reagovat
com
smile A tos vycetl kde zase.. Ja bych fandil rad, kdyby tam nehraly tydle nase koštata smile Ale Karolina ze Siniakovou budou na TM, Kristynu jako hracku mimo top 100 zam asi tezko nominujou a Kvitova si bude valet šunky na gauci smile
Reagovat
hanz
AŤ TAK, NEBO ONAK, STEJNĚ NEMAJÍ ŠANCI.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já stejně radši blue jeans než ňáký bílý džínssmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist