Kvitová se po Wimbledonu vrací zpět na zem. V Portoroži prohrála s Vögeleovou

20. 7. 2010, 17:35
Aktuality 7
WTA PORTOROŽ - Petře Kvitové se první zápas po skvělém výsledku ve Wimbledonu nepovedl. Dvacetiletá Češka, jež dala před evropskou antukou přednost delší přípravě na US Open, na rychlém povrchu v Portoroži nečekaně prohrála 5-7 2-6 se Švýcarkou Stefanií Vögelovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová na letošním Wimbledonu dokráčela až do semifinále, ve kterém dlouho držela krok se světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Fantastický výsledek dvacetileté hráčky fanoušky českého tenisu namlsal a očekávali další úspěchy. 

Rodačka z Bílovce se po dohodě s trenérem rozhodla vynechat červencové turnaje na evropské antuce, na které se jí příliš nedaří, a po krátkém odpočinku zahájila rovnou přípravu na US Open. 

Prvním testem byl podnik dotovaný částkou 220.000 dolarů ve slovinské Portoroži, kde loni vypadla ve druhém kole. Letos však do soutěže vstupovala jako nasazená dvojka s vyhlídkami na dobrý výsledek.

V úvodním zápase narazila na švýcarskou vrstevnici Stefanii Vögelovou z chvostu první světové stovky, jež sice v letošní sezoně na patnácti turnajích jen třikrát prošla do druhého kola, loni však v Portoroži dosáhla na své dosud jediné semifinále.  

A favorizovaná Kvitová překvapivě nestíhala. Nedařilo se jí na servisu, nabídla 13 brejkbolů, z nichž pět neodvrátila, a za hodinu a půl prohrála 5-7 2-6. 

Kvitová přitom nezačala špatně, vedla 3-1 a 30-0, postupně se ale její hra sesypávala. "Snažila jsem se soustředit jen na svou hru. Bylo to náročné, protože bylo velké horko, ale pořád jsem hrála agresivně," řekla Vögeleová. "Jdu bod za bodem a uvidí se, co z toho nakonec bude."

Nezaváhala naopak předloňská šampionka a loňská finalistka Sara Erraniová. Čtvrtá nasazená Italka v Portoroži vyhrála už desátý z jedenácti zápasů, když letošní ročník zahájila vydřeným vítězstvím 7-6 6-4 nad dvacetiletou Gruzínkou Tatišviliovou.

"Obhajuji tu hodně bodů a to není jednoduché," přiznala Erraniová. "Hlavně psychicky, když jdu na kurt a vím, že hraju o hodně bodů, ale snažím se."

Hvězdou turnaje je bývalá světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska, jež plní roli nejvýše nasazená hráčky. První zápas od Wimbledonu kde ve 4. kole vzdala kvůli problémům se zády, zvládla a krajanku Bojanu Jovanovskou porazila dvakrát 6-3.

"Bojana hrála krásně, je mladá a talentovaná," chválila svou mladší krajanku Jankovičová. "Já hrála jak nejlépe jsem mohla, po zranění se pomalu vrací do dobré formy."

Z publika ji podporovali transparentem 'Bůh jí musí milovat, to není těžké'. "Hodně to pro mě znamená, těhle fanoušků si moc cením. Hraji po celém světa a každá podpora publika mi dává novou energii."

Zranění ramene vyřadilo z posledních dvou turnajů Dominiku Cibulkovou, až se vrátila v Portoroži. V soutěži dotované 220 tisíci dolary se ale dlouho neohřála. Jednadvacetiletá Slovenka podlehla 1-6 3-6 Rusce Xenii Pervakové.

- WTA INTERNATIONAL PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (20. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Vögeleová (Švýc.) - Kvitová (2-ČR) 7-5 6-2
Jankovičová (1-Srb.) - Jovanovská (Srb.) 6-3 6-3
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Briantiová (It.) 7-5 6-1 
Erraniová (4-It.) - Tatišviliová (Gruz.) 7-6 6-4
Pervaková (Rus.) - Cibulková (5-SR) 6-1 6-3
Hercogová (7-Slovin.) - Bovinová (Rus.) 6-3 6-3
Larssonová (Švéd.) - Arvidssonová (8-Švéd.) 7-6(1) 6-2
Panovová (Rus.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-2 7-6(5) 
Srebotniková (Slovin.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-1
Jakimovová (Běl.) - Zecová Peškiričová (Slovin.) 3-6 6-2 6-3
Camerinová (It.) - Rodionovová (Austr.) 4-6 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Po zivotnim vitezstvi Ksenie nad Cibulkovou se ted naskyta obrovska sance pro obe dosahnout na ctvrtfinale WTA a zahrat si s Jankovic.Moc se na tenhle zapas tesim, protoze nedavno jsem jejich posledni souboj osobne sledoval na trave v Roehamptonu a bylo to pekne vyhecovane, o zadnem pratelstvi mezi nima se mluvit rozhodne neda.Sasa si nekolikrat stezovala na tradicni dlouhe zdrzovani Ksenie mezi vymenama, kdy dlouho poskakuje otocena zady k souperce, zalovala na ni umpirove rozhodci behem jeji nekonecne, temer ctvrthodinove pauzy na toaletu a hlavne porazku po ztracenem vedeni ve druhem setu nemohla vubec prekousnout:-) Tentokrat se ale odveta hraje na pomalem hardu, coz je Sasi nejoblibenejsi povrch na kterem jiz ctvrtfinale parkrat okusila a proti ve forme hrajici Ksenii to slibuje velice vyrovnanou a zajimavou odvetu.
Reagovat
skott
a jeste k utaknim, ktere jsem videl soubezne
Pavly/Briati...Nasta zahajila smolne, ztratila nekolika zbytecnyma chybama dvakrat svuj servis, rychle prohravala 0-4 a zdalo se, ze je po setu.Nastesti se ji ale podarilo odvratit dalsi gembol na 5-0 a od te chvile Brianti viditelne znervoznela, k cemuz ji nekolikrat ¨pomohli¨ take lajnovi spatnymi vyroky, kdyz asi trikrat Naste pustili dost sporne mice.Definitvni obrat prisel pri 4-5 a 40-40, Brianti dobre rozehranou vymenu neukoncila smeci a jeste po Nasti viteznem prohozu skoncila osklive na zemi.Nasta srovnala skore, znovu brejkla a sama bez problemu doservirovala.Druhy set uz byl formalita, Pavly skvele podavala i returnovala, obcas ji pomohla dvojchyba souperky a mohla Brianti nadelit i kanara.
Bovina/Hercog...prvni gemy uzasna rezba od obou holek, spousta krasnych winneru, vetsina her pres shodu.Od stavu 3-2 ale Lena zacala mit problemy s nizkymi slajsy Polony a celkove jeji variablitou a zacala prohravat vsechny tesne hry.Snad pokazde pri svem servisu vedla 40-15, aby ho nakonec vzdy ztratila.Leny vzpamatovani pak prislo prilis pozde ve druhem setu za stavu 0-5.
Celkove sice hrala dobre, ale pokud chce jeste nekdy zpatky do stovky, musi obcas souperky jako Hercog porazit:(
Reagovat
smazaný uživatel
Přesto se mi zápas Hercog/Bovina líbil z těch dnešních asi nejvíc. Hercog navíc hrála výborně po většinu zápasu!
Reagovat
skott
Je to jina situace vstupovat do turnaje jako velka favoritka po takovem obrovskem uspechu z Wimbledonu.Petra se holt musi rychle naucit ten tlak ocekavani zvladnout.Narozdil od Pironkove ale predpokladam, ze to dlouho trvat nebude a na rychlejsich betonech v Americe ukaze, ze si pozici nasazene hracky zaslouzi.Kdyz pod tlakem umi hrat ve Fed Cupu, nemel by to byt problem ani sama za sebe.Velkou vedz bych z toho nedelal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda.ocekáváni jsem měla. Ale neviděla bych to tak tragicky, ze jsme opět na dne. Stejně i Bara Stycova vypadla hned v prvním kole. V zenském tenise je vse mozne a moc mě to neprekvapuje. Doufám, ze se Petra zdravě nastve a dalši zapasy budou o necem jinem.
Reagovat
smazaný uživatel
no hanba :(
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono se to dalo docela cekat ale snad se zase zvednea v budoucnu snad bude predvadet stabilnejsi vysledky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist