Kvitová se udržuje v kondici a rehabilituje. Ruka se hojí bez komplikací

19. 1. 2017, 15:19
Aktuality 41
V Melbourne je v plném proudu úvodní grandslamový turnaj sezony a poprvé v kariéře na něm chybí Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu, která byla před měsícem doma přepadena, rehabilituje vážně zraněné prsty levé ruky a v rámci možností si udržuje fyzickou kondici.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Zdravotní stav se malinko zlepšuje. Vše jde dále bez komplikací, jak lékaři po operaci plánovali. Petra je s nimi v pravidelném kontaktu a plně se soustředí na rekonvalescenci a rehabilitaci," řekl dnes ČTK mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Kvitovou přepadl neznámý pachatel před měsícem ráno v jejím prostějovském bytě a při potyčce jí pořezal prsty levé ruky, v níž hráčka drží raketu. Bývalá světová dvojka podstoupila operaci poraněných šlach a nervů ve Vysokém nad Jizerou a čeká ji minimálně půlroční pauza. Na kurty se vrátí nejdříve v druhé polovině roku.

Minulý týden na sociálních sítích oznámila, že jí lékaři vyndali stehy. "Hojí se to zatím dobře. Jsem ráda, že jsem to zase opět já a má ruka. Rehabilituji a zůstávám pozitivní jako vždy," napsala šestadvacetiletá Kvitová.

Na grandslamu chybí poprvé po osmi letech a poprvé po třiceti startech v řadě. Naposledy nehrála na pařížské antuce French Open v roce 2009. Na Australian Open, kde došla nejdále do semifinále před pěti lety, chybí rodačka z Fulneku poprvé od své premiérové účasti v roce 2009.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
Frick
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/dum-petry-kvitove-mely-hlidat-kamery-sousede-to-ale-neodhlasovali-12223

Tak tady se mluví o tom, že před útokem na zvoncích a schránce Petřino jméno bylo. Neříkalo, že nebylo?!
Reagovat
peggy
Mam radost,ze se ruka hoji,ale ne vsechny spoluhracky Te maji rady.Nektera chce byt lepsi a dnes jsou lide zly.Jdou za karierou i pres prah.
Reagovat
FulnekUltras
je to dneska samé xindl - nikdo nikomu nevéří, všichni jen po penězách, měl by v tem už konečně negdo udělat pořádek, kwa... ;)
Reagovat
blixa
Soudruh Stalin už zemřel, tak asi smůla ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ani ta nižší šlechta už není, co bývala za Gerlsdorfu... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=pyKzn1LWrvY
Reagovat
gigin
Tím chceš naznačit, že si to přepadení objednal Plech, nebo snad Serena? Nebo co to točíš, ty duševní mrzáčku?
Reagovat
Frick
že asi Petra neřeknu důvody/mechanismy, které vedly k tomu, že chňapla celou dlaní po čepeli...
Reagovat
VlS
A jak asi chňapneš po zbrani, která ti jde na krk? Levou nohou?
Reagovat
Frick
Uděláme to takto - ukaž mi nějaké video/článek, kde je obrana proti noži vyložena tak, že se má (bez ohledu na těžké pořezání) vzít ostrá čepel co nejpevněji do ruky.
Reagovat
Fandina
Jak víš, že ji vzala co nejpevněji do ruky?
Reagovat
blixa
Jsi dement. Zkoušel si někdy v životě nějakou obranu ? Mě se to třeba při nácviku obran stalo. Samozřejmě tupý cvičný nůž. Ale stačí když je útočník rychlejší než čekáš, nebo nejsi dost koncentrovaný a místo zápěstí na které cílíš máš v ruce nůž. Jako prd. Spekulovat o tom o čem víš howno nemá smysl.
Reagovat
Frick
No jo, ale když by ho třeba Petra držela za zápěstí ruky, která držela nůž, ony by tu ruku vysmekl a následně došlo ke kontaktu "čepel x ruka", tak bych si nemyslel, že by došlo k tak devastujícímu poranění na tolika prstech. Mne fakt přijde, že to zranění zranění muselo fakt vzniknout tak, že Petra sama vzala tu čepel do dlaně a následné těžké řezné poranění všech prstů vzniklo vysmýknutím nože z Petřiný dlaně.

Že je jasný, že rozsah poranení je závislý a) ostrosti čepele (nevíme, co měl) b) tlaku čepele na řezanou látku (tlak mohl být zvýšen pevným držením čepele v Petřiný ruce) c) rychlosti pohybu čepele po řezané látce (která mohla být při vysmýknutí nože vysoká)
Reagovat
blixa
Umíš číst ? Říkám že stačí relativně málo, a místo zápěstí na které cílíš máš v ruce ostří nože. Zvlášť když nemáš žádný trenink v obraně. Víš o tom prd, tak nespekuluj.
Reagovat
VlS
To je neuvěřitel blb. K čemu je vymejšlení postupů na něco, kde v reálu, když mamš smůlu a jako jeden z několika tisíc lidí se s tím fakt potkáš, fungují instinkty a podvědomý reakce a ne nějaký přemýšlení. On si nevšiml, že Petra není válečník Kung Fu ani Chuck Norris, ale tenistka. Pochybuju, že jí Kotyza trénoval v sebeobraně před nožem.
Reagovat
Frick
Právě ty instinkty by člověku měly bránit tomu, aby šel holou rukou vůči něčemu, o čemž má v hlavě hluboko zakořeněno, že je ostrý.

Stejně, jako se instinktivně vyhneš ohni.
Reagovat
Fandina
Ty ale přece vůbec nevíš, jak to probíhalo. Jak se to stalo. Takže je zbytečné to rozebírat.
Reagovat
VlS
Ty koňská hlavo, když mě něco chce říznout do krku, tak tam strčím pracku, stejně jako když zakopnu a padám na hubu, tak dám pracky před sebe, a to i když budeš padat do ohně. Prostě reflex. To udělá ta ruka sama, dřív, než jí pošleš na kurz, co má dělat. Furt vymejšlíš jen kraviny, co tak jít radši v těch mrazech pomáhat bezdomovcům?
Reagovat
Frick
Prostě kudla je svinstvo.

Neskutečná smůla, že neměl ani na bouchačku.
Reagovat
blixa
Jasně. Petra mohla bejt už mrtvá, protože mohl střílet místo pozdravu nebo se mohla bránit a on by zpanikařil. Ty bys ty výplody tvýho chorýho mozku fakt neměl ventilovat.
Reagovat
VlS
ventilovat někde jinde bych prosil
Reagovat
Frick
Bylo to loupežný přepadení. Ne, pokus o fyzickou likvidaci.

Tak předpokládám, že by Petra nebyla takovej cvok, aby člověku, co na ní míří zbraní, se fyzicky bránila.

Ale to je pořád to stejný. eLPasa prostě v drtivé vetšině případů nekončí tak, že je oběť natolik zraněna, že pak potřebuje dlouhodobou a složitou léčbu. Takže je legitimní se ptát PROČ. Většina veřejnosti je zřejmě přesvědčena o obrázku Petry bojovnice, co si zachránila život před rukou vrahouna. Moje hypotéza tento "románový" nádech nemá a nelibivě dělá z Petry člověka, co při přepadení jednal zbytečně zbrkle. Byť s největší pravděpodobnosti nikoliv úmyslně/vědomě.
Reagovat
Fandina
Kdo se brání jedná zbrkle? Nejsi normální.
Reagovat
George_Renel
Dlouho jsem ti dal pokoj, ale to už se nedá.
Ty nejsi člověk, ty jsi zrůda co žije v žumpě.
Reagovat
Empe
Článek, že se má předjíždět, když řidič nevidí na bezpečnou vzdálenost taky nenajdeš. A děje se to a má to katastrofální následky!
Reagovat
Frick
No jasně. Ale pak z toho tedy vyplývá, že bohužel Petra v tý situaci jednala nejhůře jak mohla, načež je pak logický se ptát proč proboha?

Považoval bych i za to dost dobře možný, že prostě při tom incidentu k nekonečný smůle Petry nevznikla situace, kdy by jakž takž mlěa šanci si uvědomit, že nic lepšího, než udělat to, co chce, nemůže.

Tedy, co byl ten primární okamžik toho přepadění.

Přijde mi to tak, že místo toho, aby stál třeba metr před ní, vytáhl kudlu a zařval "naval prachy", tak jí vzal hned zezadu pod krkem.

V tom případě skutečně zlatá bouhačku, kterou by vytáhl, Petra by mu dala tu pos..... kabelku, zloděj utek, Petra by si dala panáka a odletěla do Austrálie.
Reagovat
Empe
Nikdo neví, jestli jednala nejhůř jak mohla! Mohla ztratit ještě mnohem více...
Ten chlap byl agresor, takže byl vždy o krok popředu, měl na své straně prvek překvapení. Petra prostě reagovala instinktivně. Mimochodem - i kdyby měla zásady sebeobrany naučené jako básničku, nedává to jistotu, že se zachová správně.
Já si myslím, že všichni tady by si přáli, aby šlo vždycky všechno vysvětlit racionálně a fungovalo to podle logiky... a všichni víme, že to tak vždycky není. :-D
Reagovat
Frick
Pokud to byl útok na její osobu, tak co by mu zabránilo to dodělat? Pořezaná Petra?

Jedině, že by jí chtěl znásilnit. Ale kdyby tomu skutečně tak bylo (jakože nic tomu nenasvědčuje), tak proč by to na Petře s nehybnou rukou nevykonal.
Reagovat
Frick
Ještě mne napadá, zda nemohla mít Petra nějakou hrůzu z toho, že by přišla o mobil, načež by spoustě lidem musela vysvětlit, že bude lpeší si pořídit novou SIMku, bo jejich číslo je od 20.12.2016 veřejný, případně že tam mohla mít i třeba velice citlivý fotky.
Reagovat
Empe
Hele, ale zase je třeba smeknout, protože to promýšlíš do úžasných detailů. Sice nevíme nic, ale zato to víme přesně! :D
Reagovat
Frick
Přiznám se, že to napadlo mýho známýho/kámoše, že se bála o mobil.
Reagovat
tedi
jezisi, vas je takovejch vic?
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
horska.kraslice
Kauza Monaco je koukám definitivně pasé.
Reagovat
blixa
Kdeže. To je evergreen, ten nezahyne :D
Reagovat
FulnekUltras
jsou tam vidět - a optimální vyléčení jen urychlí. Nikdy jsme nebyli nějací sprinteři, ale delší tratě nám seděly vždycky.
Reagovat
Fandina
Tři kila navíc jsou v pohodě. Pamatuji na doby, kdy Petra s více kily i více vyhrávala.
Reagovat
FulnekUltras
Klopila včeličky vzorně dovnitř a nebyla šance pinkat... ;)
Reagovat
Fandina
Nevím, zdálo se mi, že dává větší rány.
Reagovat
FulnekUltras
no to rozhodně - a ne tolik ven ;)
Reagovat
janek_da
kropila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist