Kvitová se zlepšuje a doufá, že zápas zase rozehraje na výhru

20. 4. 2018, 15:49
Aktuality 0
Pokud Petra Kvitová hraje ve Fed Cupu v úvodní dvouhře, většinou český tenisový tým vyhrává. A dvojnásobná vítězka Wimbledonu doufá, že stejně dopadne i semifinále v Německu.
Profily hráčů
© Česká sportovní

Dnes pětinásobné fedcupové šampionce při losu na stuttgartské radnici nevyšel tip, ale splnilo se jí přání. "Ráno jsem říkala, že budu hrát druhá, ale chci hrát první," řekla Kvitová. V sobotu v poledne tak na antuce v hale nastoupí proti Julii Görgesové. "Jsem ráda, že začínám, a doufám, že to vyjde jako naposledy," uvedla.

Naposledy to tak bylo v únorovém prvním kole se Švýcarskem. Platilo to ale také třeba ve finále 2014 právě s Němkami. Vlastně ve všech devíti zápasech, v kterých v soutěži nastoupila jako první. Pokaždé dokázala vyhrát a Česko potom slavilo v osmi případech triumf.

Se světovou jedenáctkou Görgesovou ale čeká osmadvacetiletou Kvitovou náročný souboj. Sice má s o rok starší soupeřkou pozitivní bilanci 4-1, letos nad ní vyhrála dvakrát a zdolala ji i ve Fed Cupu (2012), ale Görgesová je ve formě.

Minulý týden hrála na americké antuce v Charlestonu finále a má už titul z Aucklandu. "Předpokládám, že si bude věřit a bude se snažit tvořit hru z forhendu. Výborně podává, takže bude přínosné dát hodně returnů do kurtu," řekla Kvitová.

Antuka v Porsche Areně je položená na betonu a má nezvyklé vlastnosti. Míče po úderech sklouzávají a hraje se rychleji než obvykle. "Myslím, že jo. Hodně to letí. Míče jsou taky rychlé, takže kdo zahraje dobrou délku s razancí, tak ten si sebere bod," podotkla Kvitová, že tak trochu očekává "wimbledonský" tenis.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka se pokusí navázat na letošní výhry z Petrohradu a Dauhá, kde Görgesová při vedení Kvitové zápas skrečovala. "V Petrohradu jsme hrály obě výborně po všech stránkách a i já jsem to nakonec ocenila. Zkusím uplatnit nějaké poznatky, ale je to Fed Cup a nervy budou hrát velkou roli," řekla Kvitová.

Na zápas se Kvitová dnes rozehrála v tréninku s Karolínou Plíškovou. "Obě jsme hrály slušně," pochvalovala si přípravu se světovou šestkou, esovou "královnou" na okruhu WTA z posledních dvou let. "Bylo to dobré právě i kvůli servisu. Cítila jsem se dobře, to je důležité. Přijde mi, že se to tady každým dnem zlepšuje," uvedla Kvitová.

V neděli případně nastoupí proti Angelique Kerberové. S bývalou světovou jedničkou má vyrovnanou bilanci 5-5 a většinou spolu hrály třísetové bitvy.

"Letos se hodně zvedla a přibližuje se svému maximu z doby, kdy vyhrála dva grandslamy. Výborně se hýbe, hodně toho vrátí a hraje rovný placky, což zrovna na tomhle povrchu může být účinné, protože míče hodně sjíždí," řekla Kvitová o Kerberové.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist