Kvitová si zahraje o pátý letošní titul. Ve finále ji čeká Rybáriková

23. 6. 2018, 15:07
Aktuality 42
Petru Kvitovou dělí v Birminghamu jediná výhra od obhajoby loňského titulu. Česká tenistka neztratila na travnatém turnaji set ani s Rumunkou Buzarnescuovou, kterou dnes porazila 6-3 6-2, a zahraje si o svůj pátý letošní triumf na okruhu WTA. V cestě jí stojí už jen Magdaléna Rybáriková, která dnes vyřadila Barboru Strýcovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová odstartovala v Birminghamu travnatou část sezóny cenným vítězstvím nad Johannou Kontaovou a turnajem, který před rokem vyhrála, postupuje od té doby suverénně.

V dnešním duelu s Mihaelou Buzarnescovou dosáhla na čtvrté vítězství v řadě za necelou hodinu a čtvrt, když si jediný slabší moment vybrala za stavu 3-1. Tehdy si rumunská soupeřka dokázala vzít zpět ztracené podání, v další hře však česká dvojka znovu udeřila a náskok už udržela. I v další sadě získala jako první náskok, který neztratila, přestože musela odvracet dva brejkboly. V sedmé hře zvýšila vedení na 5-2 a brejk vzápětí potvrdila.

"Nějaký čas mi trvalo, než jsem si zvykla na její levácký servis a ostatní údery. Je to přece jen něco jiného," řekla Kvitová, která v Birminghamu zatím plní roli velké favoritky. "Skoro vždycky se ode mě očekává, že vyhraju, takže není jednoduché jít do semifinále na takovém turnaji, který mám hodně ráda. Nervy pořád pracují, ale snažila jsem se hrát dobře a vyhrála jsem," řekla tenistka z Fulneku.

Birmingham mohl po dnešku vidět české finále, ale Barboře Strýcové se na rozdíl od světové osmičky postoupit nepodařilo. Zdejší finalistka z let 2014 a 2016 nedokázala poprvé od roku 2007 porazit Magdalénu Rybárikovou, která šestý vzájemný zápas vyhrála ve dvou setech.

Šance přitom zkušená Češka měla. V úvodním setu se vzpamatovala z nepovedeného vstupu do utkání a z 1-3 otočila na 5-3. Za stavu 30:0 byla dva míčky od zisku sady, ale nezvládla game dopodávat a tie-break pak prohrála hladce 1-7.

Ve druhé sadě byla Strýcová blízko vyrovnání, jenže za stavu 4-3 a 30:0 při vlastním podání opět hru ztratila a Rybáriková ziskem tří her v řadě zápas ukončila.

Se slovenskou tenistkou, která v Birminghamu vyřadila už dvě Češky, se Petra Kvitová utkala zatím šestkrát. Prohrála s ní jediný zápas, ve kterém ji však na antuce v pražské Stromovce limitovalo zraněné stehno. "Vím, že ráda hraje na trávě, takže to snad bude hezký zápas na koukání," řekla Kvitová, která stejně jako Strýcová řadí slovenskou tenistku mezi nejbližší kamarádky na okruhu. "Jasně, jsme dobré kámošky. Už jsme tady tento týden trénovaly, vždycky spolu trénujeme, když jsme na stejném turnaji," dodala česká hvězda.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová má letos na okruhu WTA stoprocentní finálovou úspěšnost. Maximální možný počet zápasů odehrála v Petrohradu, Dauhá, Praze a Madridu a pokaždé odjížděla s titulem.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 871.028 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (4-ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 6:2
Rybáriková (SR) - Strýcová (ČR) 7:6 (7:1), 6:4
Čtyřhra - semifinále:
Babosová/Mladenovicová (1-Maď./Fr.) - Krejčíková/Siniaková (4-ČR) 7:5, 7:6 (8:6)
Mertensová/Schuursová (Belg./Niz.) - Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) 6:3, 2:6, 10:7
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
dadaft
to je tak, když se potkají dvě excelentní travařky,,,,,,,
Reagovat
Mac
nevite nekdo kdo to tady komentuje?

http://www.sekastream7.com/tr/izle/rybarikova-kvitova-pet
Reagovat
smazaný uživatel
Magda potvrdila brejk celkem bez problémů - kraťásek, kopečky. Víc variuje.A Petra zatím víc autuje. Ale to srovná.
Pojď!
Reagovat
dadaft
hmm, Rybka je pěkně mrštná,,,,,,,,,,,,,,, lehké to nebude
Reagovat
horska.kraslice
Bylo by to krásné, kdyby Petra obhájila titul. Teprve tím by se kruh uzavřel. Magda je ale jedovatá soupeřka, bude to moc těžké.
Reagovat
Nancy_z
Kruh se uzavře, až vyhraje Wimbl ;-)
Reagovat
Frick
To snad ani za normalizace na Navrátilovou nebylo uvalený takový informační embargo. Dpč, je ve finále velkýho ITF turnaje a vy se nedáte ani expresku?!
Reagovat
Frick
...že by Petra zítra nevyhrála, ale Magdě bych ten titul fakt moc přál. Ten její vzestup, který započal před rokem a kus, je fakt úžasnej, jen ten titul tomu moc chybí. Tak by si ho, z tohoto pohledu, zasloužila. Kor z Premieru. A Petra... Petra už má prostě letos čtyři, z toho dva cennější. Pro Magdu by ten titul byl mnohem cennější.
Reagovat
Mayo
Ja umrem, Magda vo finále s Péťou :O pekne.
Reagovat
Astarin
K redakci: Máte chybičku v expresce o Peschkeové. Místo "Peschkeová" máte na konci "é". ;-)
Reagovat
Fandina
Hlavně jí špatně dávají ová, protože je to Češka a u nich se příjmení berou tak, jak jsou, nepřechylují se.
Reagovat
horska.kraslice
Pokud si Češka vezme cizince, tak vyfasuje dva oddací listy. V tom cizím má příjmení nepřechýlené. V tom českém je to různé, protože za minulého režimu bylo povinně přechýlené a v dnešní době je to podle přání nevěsty.
Reagovat
Fandina
Květa se vdávala v roce 2003, to už byl komunistům konec. Předpokládám, že má v občance napsané Peschke, ale samozřejmě to jistě nevím. Pak by se její příjmení nemělo přechylovat.
Reagovat
blixa
Už o tom párkrát mluvila, i jsme si to tu psali. V občance má přechýlené Peschkeová. Křestní jméno Květoslava. V zahraničí pak většinou používá "umělecký" pseudonym Květa Peschke ;-)
Reagovat
slacker
Floriana
Reagovat
smazaný uživatel
Petře fandím, Magdě přeju.
Pohoda :-)
Reagovat
Nola
sme na tom uplne stejne.... hm, co s tym?
Reagovat
smazaný uživatel
...jo...neco s tim musite udelat:)
https://www.youtube.com/watch?v=wqIs2j_be48
Reagovat
tommr
dneska jako jediná v Birminghamu zabodovala i když jsme měli zastoupení ve všech 4 semifinále. To je trochu zklamání, protože postoupit dneska mohly všechny naše holky. Bára i oba naše deblový páry měly zápasy dobře rozehraný, ale utekly jim koncovky ...
Reagovat
Torn
Nějak mi utíká začátek trávy...(asi jako Káje :D), takže Rybka a Petra? :D Zajímavé. Dvě trávařky, každý trochu jiný styl. Těžko soudit, která vyhraje.
Reagovat
dadaft
Bára škoda, ale fantastický zápas a hezký tenis.

Petra výborně.
Reagovat
tommr
naše holky dneska neměly svůj den a přímej souboj o první místo v letošní Race prohrály. Přitom mohly klidně vyhrát ve dvou setech, protože v prvním setu vedly už 4:2 a ve druhým dokonce 3:1 40:15 ...
Reagovat
spaniel
Cesko-slovenske semi, cesko-slovenske finale. Co vic by si Anglani mohli prat :)
Reagovat
slacker
cesko-ceske finale
Reagovat
spaniel
Ová jako Ová.
Reagovat
bella
Dneska opet super ;). Skoda, ze na ni neceka Bara, ale aspon to nebudou takovy nervy, kdyz je cil fandeni jasny ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Petra skvele:)
Baruna - travarsky demon byl nad sily no...ale te Rybce to preji:) Takove pekne finale s Petrou si asi zaslouzila:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zvladl jsem pouze prvni set. Rikla jsem si, copak ta Sofie bude hrat, kdyz stravila vcera cely den na zapase Lucky s Tanou...
Behem prvniho setu Sofie na tech slajsech totalne horela, ze jsem si rikal, no vcera videla, ale stejne nepomohlo:)
- Nevim, co se delo pak, takze ten set pro Sofii me celkem prekvapil. Ovsem postup Tani az tak ne, dle toho, co jsem mel moznost videt v prvnim setu.
Nejvic brutalni je ten slajs z FH...:)
Tani by se mohlo prezdivat sljas killer, ovsem chce to asi tu travu, a rychlost Mallorcy:)

Tenhle turnaje je turnajem Stazky Sevastove, minuly rok vyhrala ve finale kde sejmula Julcu...v r. 2016 se dosla do finale a tam prohrala s Garciou...Letos muze dojit po treti do finale za sebou, ale v ceste stoji dalsi prekvapeni turnaje Sam Stosur:)

Verim vic te Stazce, a jsem celkem zvedavy, jak si poradi s tou slajsijadou:)
Reagovat
George_Renel
tak nějak koňácky řečeno zadrženě.... Vyhrála s přehledem, i když to zdaleka namělo takovou jiskru jako včera. Tak snad pošetřila síly na zítřek, Magda bude tvrdší oříšek. Ale pokud se zadaří bude Petra zpět s plným respektem u soupeřek a to je mnohdy důležitější než sama hra.
Reagovat
tommr
to se výhry Petry už tak omrzely, že si ani nezaslouží vlastní článek?
Reagovat
Dobry-den
Asio. Tenle týden je to od Petry celkem nuda, žádné drama. Zkrátka to není ono :-(
Reagovat
tommr
drama příjde nejspíš už zítra. Rybáriková je pěkná potvora a Petře bude určitě zle zatápět ...
Reagovat
Dobry-den
Ale prdy. Magda nehraje nic moc. Dneska mohla prohrát i s Bárou, kdyby jí v koncovkách nezačalo m**at v hlavě...
Reagovat
tommr
no je fakt, že jak Karolína tak Bára jí tu výhru doslova darovaly. Karolína úplně bez boje a Bára nepochopitelnými výpadky v závěru obou setů. To snad u Petry ve finále nehrozí. Přesto bych Rybárikovou nepodcenoval ...
Reagovat
bella
ty nezklames, chlape ;)
Reagovat
janek_da
ale ty se nedáš zahanbit
Reagovat
bella
zdaleka nenecham, kdybych mela reagovat na kazdej jeho ujetej prispevek, tak nic jinyho nedelam ;)
Reagovat
Fandina
Baruška škoda, ale Rybce to tam pěkně padalo.
Reagovat
Pavlis
Petra super, i když to dnes měla těžší. Zase čelila 15-40, ale poradila s tím dokonale. Jeden game jsem neviděl, protože jsem musel pryč. Na zítřejší finále se těším, Petra bude bojovat o letošní pátý titul. Neskutečné, co předvádí.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jízda! Peťa snad zitra další pohár! ;)
Reagovat
EllNino
...smetla dalsi souperku a zítra si proti Dayane Yastremsky zahraje nejen o jeden z nejcennejsich titulu, ale taky o WC na Wimbledon :)
Reagovat
Fandina
WC do Wimbledonu? Tak to je super a titul má nejcennější 125, Limoges 2014, tohle by bylo hned po něm. Držím palce, at to vyjde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist