Kvitová smetla Arvidssonovou a narazí na Ivanovičovou. Jankovičová končí!

16. 10. 2008, 16:17
Aktuality 34
WTA CURYCH - Petra Kvitová, která se v Curychu musela do hlavní soutěže probojovat v kvalifikaci, je už mezi nejlepšími osmi. Česká tenistka, přemožitelka domácí Patty Schnyderové z minulého kola, se dnes na kurtu příliš nezdržela: Švédku Sofii Arvidssonovou porazila hladce 6-2 6-1. Naopak světová jednička Jelena Jankovičová se už s turnajem rozloučila.
Petra Kvitová

Zkušená Švédka Arvidssonová Kvitové vzdorovala jen na začátcích obou setů. V první sadě jí ovšem Kvitová dokázala třikrát prolomit podání a zvítězit 6-2 a ještě lépe si vedla ve druhém setu, v němž Arvidssonová vyhrála při podání české hráčky jen čtyři výměny. Kvitová za pouhých 45 minut zvítězila 6-2 6-1 a postoupila do čtvrtfinále,

V něm se utká s druhou nasazenou Anou Ivanovičovou. Vítězka letošního French Open narozdíl od loňského ročníku svůj úvodní zápas v Curychu zvládla. Francouzku Marion Bartoliovou porazila za hodinu a dvacet minut 6-2 6-4.

Proti osmnáctileté Kvitové se letos postaví už podruhé. V létě v Montrealu vyhrála po třísetovém boji Srbka, ovšem od Wimbledonu ještě nedokázala vyhrát dva zápasy v řadě. Pokud se jí to nepodaří ani ve Švýcarsku, zahraje si v sobotu poprvé v semifinále podniku WTA talentovaná Češka.

Přesně obráceně dopadla další kvalifikantka v osmifinále Monica Niculescuová z Rumunska. Té se sice v prvním kole podařilo porazit favorizovanou Annu Čakvetadzeovou, dnes proti Bělorusce Azarenkové ale neuhrála jediný game a s turnajem se rozloučila.

Světová jednička Jankovičová dohrála
O největší překvapení turnaje se postarala italská tenistka Flavia Pennettaová. Nenasazená hráčka dokázala ukončit vítěznou sérii světové jedničky Jeleny Jankovičové, která do Curychu přiletěla po třech vyhraných turnajích v řadě. V souboji s Pennettaovou sice Srbka vyhrála první set, v dalších už se ale radovala Italka, která Jankovičová připravila první porážku po téměř měsíci.

"Už mi nezbylo v nádrži žádné palivo, nejsem stroj. Flavia toho využila a dnes byla prostě lepší," vysvětlila po utkání. "Cítím se, jako kdybych přišla z války. Všude samé šrámy a modřiny," popsala svůj stav Jankovičová, která při duelu dvakrát upadla a lékař jí musel ošetřovat krvácející koleno.

Šestadvacetiletá Pennettaová, jež si proti Srbce připsala první výhru po pěti předchozích porážkách, se sérii tří čtvrtfinálových proher pokusí přerušit v pátek proti o rok starší Katarině Srebotnikové. Nejlepší slovinská tenistka dnes dokázala obrátit vývoj utkání s pátou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou. Polská tenistka sice první sadu vyhrála 6-3 a hned v úvodu té druhé znovu prolomila soupeřčino podání, ovšem k postupu jí to nakonec nestačilo.

Stejně jako Jankovičová doplatila na náročný program posledních týdnů i Ruska Věra Zvonarevová. Bronzová medailistka z olympiády za uplynulé dva měsíce absolvovala celkem čtyři přelety mezi kontinenty a za pět týdnů od US Open neměla téměř čas na odpočinek. Regenerační deficit se logicky musel někde odrazit. V Curychu ji sice první zápas čekal až dnes, ale ani  tak neuspěla. Nad Anabel Medinaovou vyhrála první dva gamy, ovšem od stavu 3-3 ztratila šest her v řadě a vzdala. Španělku v pátek čeká Běloruska Azarenková.

Výsledky - Curych:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Arvidssonová (Švéd.) 6-2 6-1
Pennettaová (It.) - Jankovičová (1-Srb.) 5-7 6-3 6-3
Azarenková (Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6-0 6-0
Srebotniková (Slovin.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 3-6 7-6(6) 6-3
Ivanovičová (2-Srb.) - Bartoliová (Fr.) 6-2 6-4
Medinaová (Šp.) - Zvonarevová (Rus.) 6-3 3-0 skreč Z.

TenisPortal.cz, pva, Luboš Zabloudil

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
2-6, 7-6, 6-3
Reagovat
kohlik
Proč vsázíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze mi to bavi !
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieszka je zasrana krava, polska svine, na tohle nemam nervy, celej den sazim ma velky prachy pak ji dam ve druhym setu za kurz 1,2 vsechno co jsem dneska vyhral on za stavu 5:4 kdy podavala na vitezstvi v zapase se necha brejnkout, prohraje tie break. Ve tretim setu dvakrat brejkne , pak ma kupu gameballu nic z toho neda, necha se rebreaknout, pak zase kupa gameballu zase tentokrat se necha breaknout a jde do pici!!!!! A ja s ni !!!!§§§ Na tuhle pi..cu uz v zivote nevsadim :-! :-! :-!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta polská nána to opravdu pros*ala! Po jasném 1. setu předvést tohle !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dolare, uklidni se a zamysli se nad tím, jestli ti za to ten nizoučký kurz stál. GL do dalšího sázení.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ze nestalo, v zivote uz takovou blbost neudelam, ale to byl vyhrany zapas, prvni set jasne 6:2 a v druhym vedla 5:3, tohle muze prohrat jedine krava a to jsem ji mel ze vsech tenistek nejradsi :(
Reagovat
skott
kdyby si ji mel rad, tak vis, ze v hale hraje mizerne
Reagovat
smazaný uživatel
A proc bych to mel vedet? Mam ji rad, libi se mi jak hraje je mlada a talentovana, ale nejak mi vysvetli souvislost mezi tim mit nekoho rad a vedet ze v hale hraje spatne :/
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká smůla, no.. :-( Taky bych byl na*ranej, ale tyhle malý kurzy jsou nanic, můžeš málo získat, ale hodně ztratit. Mě dneska nemile překvapila prohra Roddicka.. Snad to zítra půjde líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze ja jsem debil , ja jsem mel paradni den a velkou vyhru ( zisk: 7800) a pak jako curak to vsechno vsadim na tu svinskou polku :-!
Reagovat
skott
kdyz mas nekoho rad, tak z toho usuzuju, ze sledujes jeho zapasy nebo aspon vysledky a pokud nejsi blbej, tak poznas na jakym povrchu ma dobre vysledky.Kdyz si neumis najit tak primitivni statistiky tak nesazej!
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, co se vymlouváš! Byla jasná favoritka tohoto utkání, ať už by se hrálo kdekoliv. Tím spíš, že měla motivaci si women masters vybojovat vlastními silami. Teď je jenom náhradnice, s tím, že možná někdo před ní odřekne (nebo že by nám vyhrála Linz?). Nevyšel jí závěr roku, tím to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyšel no..a dneska ztratila vyhraný zápas..docela zkrat, to jí na pohodě moc nepřidá.
Reagovat
skott
Srebotnik hraje odporny tenis, ta znechuti hru uplne kazdymu a Agnieszka nebyla poradne rozehrana, kdyz nemohla do Moskvy.V Linzi body prida a stale muze hrat Quebec kdyz bude potrebovat.Takove porazky se stavaji, Alize Cornet v 1kole predvedla neco podobneho.A jak se na Masters dostane je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Už když jsem ji viděl hrát se Záhlavovou, tak mě překvapilo, že ve hře vůbec není vidět propastný rozdíl umístění v žebříčku. Moc nescházelo a Polka měla velké problémy už v tom 1. kole. V dalším kole stejně prohrála. Jestli do Doha pojede, tak tam bude jen do počtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Další výmluva je tady. Odporný tenis soupeřky a navíc nebyla rozehraná. A proč se pořádně nerozehrála už ve Stuttgartu a vypadla tak brzo? Miláček má prostě krizi.
Reagovat
skott
Nechci ji tady jenom omlouvat, za stavu kdy vyhraje prvni set a ve druhem vede 5:2 to dotahnout musi, ale je jeste hodne mlada a ja ji kvuli tomu zatracovat nebudu.V Doha bude do poctu nekdo jinej a ani krize to neni kdyz jasne vedla.Srebotnik patri do sirsi spicky rozhodne to neni nejaka Coin apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doplním, co jsi taktně zamlčel, ale mnozí to tuší. Do počtu tam bude Ivanovič.
Quebec (finále 2.11.) se ještě do Race tabulky počítá, když Doha začíná den poté? To by pro tenistku, která vypadne z osmičky den před masters, korektní nebylo.
Reagovat
skott
Proc by to nemelo byt korektni?Z toho duvodu se tam prihlasila treba Vera.Nevim kolik se tam da ziskat, moc to asi nebude, ale rozdily jsou male, pro Agu kazdy bod dobry.Ale i tak si myslim, ze WTA by radsi na Masters poslala Venus i kdyby byla devata.
Reagovat
dabelsobul
Petra ma talent a v Curychu se dostala do formy. Ve ctvrtfinale uz to ale bude obtiznejsi :)
Reagovat
skott
Petra ma urcite velkou sanci jit jeste o jedno kolo dal, pokud neni unavena byla by skoda nevyuzit prilezitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty neznáš los ??? V dalším kole konečná. Bartoli chce aspoň trochu vylepšit nedobrou sezónu. Pokud postoupí Ivanovič, tak bude zřejmé, že se jí forma vrací a nad Kvitovou snadno vyhraje.
A Polka asi o Doha vůbec nestojí. Je to takový problém se na tak důležité utkání připravit? Nemá snad trenéra nebo nějakého odborného poradce?
Reagovat
skott
Rad bych pripomnel, ze Ivanovic ma po FO bilanci 5/6 a je uplne mimo, Bartoli je na tom podobne.Petra by mohla jit dal.
Reagovat
skott
a Agu nechte na pokoji debilove, schvalne to neudelala a do Doha se dostane!
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová určitě není předem poražená, hraje v pohodě a šance na postup dál určitě má.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt Kvitova nedavno proti Ivanovic hrala a prohrala ve 3 setech , ale bylo to dost vyrovnane !
Reagovat
smazaný uživatel
Sveřepé fandění je úžasné.
Schválně jistě ne, ale ona není v pozici, kdy si již hráč může dovolit tým specialistů ?? Připravit se správně na tu starou jugoslávskou škebli snad lze. Dostane se tam jedině, pokud někdo v žebříčku před ní účast odřekne !!!!!
Reagovat
skott
Venus uz nic jineho hrat nebude a Aga jeste nejake body muze pridat.Navic po jejim rozhovorui ze vcerejska, nemam pocit, ze ji o turnaj mistryn jde.Nikdo dalsi uz Agnieszku neohrozi a ona si to za celou sezonu zaslouzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Za posledni cast sezony urcite ne!!!
Reagovat
skott
Niculescu?? A tahle hracka porazila Chaky..to je extemni krize
Reagovat
smazaný uživatel
Rumunka zase tak špatná hráčka není, ale dneska hrála asi bez výpletu :-)
Reagovat
dabelsobul
Azarenka je na tom lip no... A ze prohrala Chaky, zedny velky prekvapeni...
Reagovat
smazaný uživatel
Čakvetadze je druhá Vajdiška. Prohrává už i s jasnými outsidery.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist