Kvitová sportovního 'Oscara' nezískala, Djokovič napodobil Nadala s Federerem

6. 2. 2012, 21:58
Aktuality 43
Wimbledonská vítězka Petra Kvitová sportovního 'Oscara' nezískala. Česká tenistka aspirovala v anketě Laureus na ocenění pro sportovkyni a průlom roku, ale ani v jedné kategorii neuspěla. Nejlepším sportovcem byl podle očekávání zvolen loňský suverén tenisových kurtů a světová jednička Novak Djokovič ze Srbska, který napodobil své kolegy Rafaela Nadala a Rogera Federera.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová získala jako první český sportovec nominaci na ceny Laureus zásluhou titulů ve Wimbledonu, na Turnaj mistryň a v další čtyřech turnajích. Díky tomu je aktuálně druhou hráčkou světa. Navíc pomohla Česku vyhrát po 23 letech Fed Cup. 

Jednadvacetiletá Kvitová se ceremoniálu zúčastnila v černých šatech s flitrem. Před večerem ve Westminsterském paláci byla společně s ostatními nominovanými hostem u britského premiéra Davida Camerona v Downing Street 10.

Za minulou sezonu získala Kvitová, kterou v Londýně doprovázel trenér David Kotyza, korunku pro Sportovce roku ČR, hráčkou roku ji vyhlásily tenisové organizace WTA a ITF a je i královnou české tenisové ankety Zlatý kanár.

"Gratuluji vítězům, prožila jsem moc pěkný večer, i návštěva u premiéra byl velký zážitek," napsala česká tenistka na svém Facebooku.

Kvitová tento týden neobhajuje titul v Paříži a v žebříčku se před ní na 2. místo dostane Maria Šarapovová. Česká tenistka šetří síly na turnaje v Dauhá, kde se hraje příští týden, a následující podnik v Dubaji.

Novak Djokovič s přítelkyní Jelenou RističovouSportovcem roku se stal podle očekávání Novak Djokovič, který v loňském roce vládl mužskému tenisu. Vyhrál Austraian Open, Wimbledonu i US Open a stal se suverénní světovou jedničkou. 

Od roku 2005 se stalo jedinkrát, že by jednu ze dvou hlavních cen nedostal hráč bílého sportu, zato například v roce 2008 odcházeli s cennou soškou Roger Federer a Justine Heninová. Předloni si pro ocenění v ženské kategorii došla Serena Williamsová a loni Rafael Nadal. Hned čtyřnásobným držitelem cenného ocenění je Švýcar Federer.

Sportovkyní je keňská běžkyně
Sportovkyní roku se na slavnostním večeru v Londýně stala keňská běžkyně Vivian Cheruiyotová a golfista Rory McIlroy dostal cenu za průlom roku. 

Týmem roku jsou fotbalisté Barcelony, vítězové Ligy mistrů. Golfista Darren Clarke získal cenu za návrat roku, jihoafrický čtvrtkař Oscar Pistorius vyhrál mezi handicapovanými sportovci a speciální cenu dostal fotbalista Bobby Charlton.

O vítězích jednotlivých kategorií rozhodovala komise složená s 47 členů, které předsedal slavný americký atlet Edwin Moses a mimo jiné v ní hlasovala i česká rodačka a bývalá wimbledonská vítězka Martina Navrátilová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
freeteepek
Jo, ta cena je ještě mladá. A tak to označení "prestižní" zatím moc nesedí. Když se hrál poprvé Wimbledon, taky si nikdo nemyslel, já prestižní soutěž to za sto let bude...Jenomže časem význam téhle ceny poroste a tak by bylo fajn, kdyby ji Petra jednou získala. Za 100let, až se bude vzpomínat na mega gala večeru na první vítěze a vítězky, mohlo by padnout i její jméno. Tím spíš, jestli bude vyhlášení zase v Londýně, nedaleko Wimbledonského chrámu...
Reagovat
smazaný uživatel
no ja neviem petra na tej fotke vyzera jak strasidlo
Reagovat
freeteepek
Prosim Tě, nasaď si zpátky kontaktní kontaktní čočky a nebo si přečti nějakou pohádku o skutečných strašidlech. Petra na té fotce vypadá, jako kněžna Libuše, to mi věř;-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak wozie se predci jen muze pokochat pohledem na trofej- v rukach sveho pritele ;))
co se tyce peti tak necekala jsem ze vyhraje, podle mne uspech uz jenom to, ze byla nominovana
naopak u djokera jsem to ocekavala na 100% ze to vyhraje- zcela jiste si to zaslouzil
Reagovat
fazil
mela slusnou pulku sezony...to ale jeste nic neznamena..
az bude hrat spickovy tenis dlouhodobe, pak muze ziskavat oceneni..
klasicka ceska natura. nekdo ma chvilkovej lauf a hned z nej vsichni delaji nejlepsiho sportovce pomalu vsech dob..pak mu to chvili nejde a vsichni na nej nadavaji..
viz zahrobska atd..prumerna lyzarka s jednou haluzovou sezonou..atd. ted se vsichni divi, ze nevyhrava...jakub janda atd.
Kvitova hraje dobre, zlepseni za posledni rok uzasne, ale svetova 1??? Proberte se... Muze se udrzet mezi top 5...na 1 si musi pockat
Reagovat
VlS
S tou Šárkou jsi tedy pěkně ujel - jedna sezóna? A co medaile ze tří mistrovství světa? X let v první desítce? Ještě se prosím pusť do rychlobruslení a do Sáblíkové, pak to bude komplet.
Máš pravdu, to jsme my Češi a ty nevybočuješ - plivnout si,, kdykoliv je to jen trochu možné.
Reagovat
fazil
jojo...ty tři vydareny zavody. chapu, slusnej vysledek..ale o tom se nebavim. bavime se o cenach pro nejlepsi sportovce a ty proste nevyhravaji sportovci, kteri neco vyhraji a pak desetkrat nic...ty ziskavaji sportovci, kteri svoji nejvyssi kvalitu potvrzuji pravidelne a hlavne dlouhodobe. o sablikove sem nerekl ani slovo, protoze ta je uz nekolik let na uplne spicce a nikdo to nemuze zpochybnit!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Že se do toho pletu, ale s fazilem rozhodně nesouhlasím. Nedávno jsme se tady s VISem o Šárce bavili. Jak říkám, její momentální přístup absolutně nechápu. Ale tvrdit, že měla "jednu haluzovou sezonu" a jinak nic? Tak to je hodně mimo. MS ve sjezdovém lyžování se koná jednou za dva roky a Šárka byla v roce 2005 bronzová, v roce 2007 zlatá a v roce 2009 stříbrná. Pak ještě měla bronz na ZOH 2010. To má být jedna sezona? A to ještě musím zmínit, že byla v celkovém hodnocení SP ve slalomu druhá i třetí... Ať je na tom v současnosti, jak chce, ale její úspěchy a někdejší příslušnost ke světové špičce se prostě zpochybnit nedají.

Já třeba vůbec nechápu, proč se teď říká, že se nedaří Caroline. Že byla ve čtvrtfinále AO a tam vypadla s Kim, to znamená, že se jí nedaří? Nebo že byla v žebříčku první a teď "až" čtvrtá, to se jí jako nedaří? Jasně, jsou tam teď lepší holky, ale když se někomu nedaří, tak bych si představil, že vypadává opakovaně v prvním nebo druhém kole... Když se podívám na prvních 22 holek v žebříčku, tak to jsou pro mě všechno špičkové tenistky. A ty řeči o tom, že se teď nedaří Petře, tak to už radši nekomentuju. :D
Reagovat
fazil
jezdila nekdy(mela nekdy vysledky) zahrobska jako vonnova nebo tomba? ne. Patrila nekdy k uzsi svetove spicce? ano. lip uz to vysvetlit nedokazu...
Reagovat
smazaný uživatel
Šárka patřila k nejužší světové špičce ve slalomu. Samozřejmě s Lindsey se to srovnávat nedá. Ta patří k nejužší světové špičce ve všech disciplínách a věřím, že ještě dlouho patřit bude. :) Já chtěl jenom vyjádřit nesouhlas nad "jednou haluzovou sezonou". Jak se Šárce (ne)daří teď, to už je bohužel jiný příběh...
Reagovat
fazil
ok,jedna haluzova sezona-nestastny vyrok. ale uz chapes, o co mi jde...
Reagovat
gerd
Kvitová ještě zdaleka nedorostla do takové pozice aby sbírala trofeje jak na běžícím pásu!Musí na sobě moc a moc zapracovat.Což ukázal i zápas s Němkama.Hráčka,kterou pasují hlavně vtíravý čeští novináři na nejlepší (1)hráčku dokázala až po těžkém boji a i se štěstím porazit hráčky,které by třeba Azarenko poslala za chvíli s kurtu ven.Takže proč furt ty oslavné ciráty?To vůbec nechápu?Kvitová by se měla probrat dokud je včas než skončí za chvíli jak spousta všelijakých českých "superhvězd"které už nikdo nezná!A hlavně by neměla vystrkovat pořád toho ještě pomalu školou povinného přítele.Protože tam je asi hlavní brzda jejího skutečného rozletu.To je vše!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Letos nepředvádí ani moc hezký tenis, připadá mi, že to hraje strašně zbrkle oproti loňsku. Nechci tady Petru nějak hanit, strašně jí fandím to jo, ale musí se vzpamatovat jak tu bylo řečeno. Nakopnout se a začít zase hrát pořádnej tenis a zlepšovat se, protože jak granslem tak i FED CUP to byla hrůza. Měla se vybodnout na nějaky ceny a radši hrát a obhajovat v Paříži.
Reagovat
VlS
Chlapci, já si myslím, že už nominace sama je úspěch. Petra je profesionální tenistka. Profesionální tenis je je větším dílem sport, menším dílem, ale ne nepatrným, show. Lidi, kteří chtějí tuhle práci dělat musí respektovat pravidla obou součástí - tedy i show. Nevím, jestli je k tomu přímo zavazují smlouvy se sponzory, ale divili bych se kdyby ne. Spponzoři do tenisu pouštějí peníze proto, aby je bylo vidět a proto přirozeně musí být vidět jejich hvězdy. Kdo si tohle neuvědomuje, žije v modelu buď amatérského sportu nebo v šedesátých letech.

Gerd - proč strkáte nos do Petřina soukromí? Je jen její věc, kdo je jejím přítelem. Jestli Vám připadá vítězství v Hopman Cupu, dvě semifinále ve dvou turnajích a dva body ve Fed Cupu málo, tak jste asi nerealistický snílek.
Reagovat
petrulinka
Já si myslím, že takovým, jako jsou gerd a sekerap nemá snad cenu ani odpovídat. Tomu co napsali, se snad ani nedá říkat názor, jen snůška blbých keců, jelikož neví nic o zákulisí tenisu, o tom, že Petra se musí účastnit spousty povinných kulturních akcí a určitě jí to taky není dvakrát příjemné. Prostě jak píšeš, asi zamrzli někde v minulém století. A o lezení do jejího soukromí, k tomu se s nad ani nebudu vyjadřovat. Myslím si, že soukromý život je každého věc.
Reagovat
gerd
nemá cenu ani odpovídat?!?tak proč krasavico odpovídáš?neodporuješ si?je to přesně jak jsem napsal!!hystericky nezasloužené "obdivování"!to jí ale vůbec nepomůže!a nepomůže jí ani dávání na obdiv kluka pomalu ze škole!má slova jsou velmi tvrdá,ale pravdivá a na tom nezměním ani slovíčko!my jsme prostě národ,který jeden den staví sochy(např.Gottwald,Havel,atd.a za pár let je ještě z větším nadšením bourá a řve u toho jak pominutý!a běda tomu kdo si dovolí na modlu za jeho života něco říct?!a proto to tak u nás ve všech oblastech vypadá-fujtajbl!
Reagovat
gerd
jsem rád,že mě oslovuješ "chlapče"(to mě naposledy tak říkali před sto lety-s nadsázkou).Odpověděl jsem tomu děvčeti co napsala,že nemá cenu na nic z mého článku ani reagovat--a reaguje na vše,hmmm?
ovšem to samé platí i na tebe!!!Kvitová ještě zdaleka nedosáhla toho tolik aby kolem ní bylo tolik cirátů!!Ua mých mladých let musel sportovec sakra makat a ukazovat c v něm je aby byl slavný!!Ale to platilo o všem!Tato generace totiž moc kecá,Aááá?--Málo dělá!!!a být otcem či matkou Kvitové tak "přítele"odháním od baráku,protože takové "přátelství"dávané moc na odiv obyčejně k ničemu nevede-viz Berdych s Lucií!
Reagovat
rib
Tož jenom proto, že jsi zahořklý Valach, není třeba urážet všechny nadšence a fandy :-))))) A taky trochu té přejícnosti by ti neuškodilo, jak směrem k Petře, tak směrem k těm, co si chtějí užít, že se můžeme dívat na pěkný tenis v podání našich tenistek a tenistů
Reagovat
gerd
a jak "vašnosta"poznal,že jsem valach? a k tomu ještě zahořklý?chachá.snad né kvůli tomu,že neříkám hele,voči atd.?nechtěl by si ?vašnosta"založit detektivní kancelář?je to prostě tak jak říkám--běda nám sáhnout na modlu,která ve skutečnosti žádnou není--škoda slov co my jsme za tupý národ!a ohlasy na můj článek mě o tom neustále přesvědčují.už to tu i jeden napsal!až bude Kvitová 5let na špici--tak chvalme.Zatím ale děvče moc nepřesvědčuje,howg.
Reagovat
smazaný uživatel
Meles nesmysly, vyhrala Wimbledon, Masters, Fed Cup, uz to staci, aby bylo mozne rict, ze toho dokazala vice nez dost. A to i kdyby se ted na tenis uplne vykaslala. Momentalne nema idealni formu. No a co? Ted ji ma treba Vika, ale jak to bude za rok, nevi nikdo. Halt, Cesi tohle maj v povaze, jak se nedari (v tomto pripade to znamena, ze Petra nevyhrava vsecko, na co prijde, coz je naprosto naivni a hloupe ocekavani], tak jen nadavat, nadavat a nadavat. A ti co todle delaj, vetsinou sami umej uplny ho.no. Otazka zni, kolik jsi toho dokazal ve svem zivote ty sam.
Reagovat
gerd
bože ty jsi trouba,to jsi sesmolil sám?Wimbledon,Fed Cup?a co dál?víš kolik toho mají jiné tenistky co byli na špici?zalez do chlíva líp uděláš
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takze odtud vitr vane. Ostatni maji pravdu, s ubozakem je jakakoli diskuse nemozna.
Reagovat
Fandina
jak tu někdo psal, i kdyby už pořád prohrávala, a tomu opravdu nevěřím, mě už udělala hodně radosti. A taky zviditelnila mou zemi. Takže, díky. To že Petra hraje nyní málo riskantně a není to tak suverénní tenis mi vůbec nevadí. Naopak. Oceňuji, že dovede vyhrávat i když to tam samo jak se říká nelítá. Takže držím palce, těším se na další Petry hry, protože ona stále překvapuje a to je velmi zajímavé. Moc fandím Petro a taky se mi moc líbí, jak Ti to nyní moc sluší ....... kvituji ........ úsměv
Reagovat
VlS
Takže znovu chlapče, už taky něco pamatuju a rozhodně nejsem žádný ucho. To, že pamatuju "zlatá šedesátá" jako dobu, kdy jsem už chodil za holkama mě neopravňuje k tomu, abych někomu dělal přednášky s kým má a s kým nemá chodit nebo spát. 21 letá holka a 17 letej kluk není rozhodně nic, co by mě uráželo nebo pobuřovalo, taky jsem kdysi chodil s o 5 let starší holkou a pak jsem si o 5 let mladší vzal. No a co? Když mě bylo tolik jako je tomu klukovi, tak jsem se cítil dospělej a ty určitě taky. Že je člověk trochu dospělej až v době, kdy má (už šťastně) dospělý děti a vidí život z více pohledů, na to příjde sám, až se to stane. Někdo na to nepřijde nikdy a od svejch 15 je přesvědčenej, že je nejchytřejší na zeměkouli.
Reagovat
rib
no co už, já taky leccos pamatuju, a tak jste mě připomněl, jak to bylo dřív - nevyčnívat, hlavně nic nechválit, nadávat, držet se při zdi, nebýt hrdý na sebe ani na naši zemi, závidět, roznášet jedy... Je zajímavé potkat i u tenisu vás, který máte tyto "hodnoty" tak pěkně zaryté... Vyjadřuju lítost nad tím, jak hořký život jste asi měl, tož hlavu vzhůru a s optimismem do nového života, Gerde :-)!!!
Reagovat
gerd
VIS-takže hochu!ty jsi to okecal přes závidění?!?to,že Kvitová jaksi nehraje tak jak všichni od ní očekávají--pomíjíš!!!
a rib??? no ten je úplně mimo mísu a žvaní cosi o závisti a jiné blbosti,bože!!!To si oba dva myslíte,že Kvitové takové "pomocné ruce" jako jste Vy dva pomohou?ona taky chodí na internet a když si přečte jak nekriticky ji někteří bývalý "soudruzi"(vy dva)lezou mezi půlky tak přestane na sobě makat úplně.Oba dva jste normální trubky co sportu nerozumí a neví,že se sakra musí makat aby se člověk dostal na vrchol.Podle mne Azarenko je tím příkladem,Kvitová v současné době né!Ale za to můžou bohužel i takový drobní hlupáčci kteží neví,že kritika je lepší než lezení mezi půlky.tož tak soudruzi!
Reagovat
VlS
Milý Gerde, nevím, že bych psal něco od závidění. Nevím taky, co "VŠICHNI" od Petry a čekají a nevím ani, že by "VŠEM" něco slíbila.
Nevím co s tím mají společného bývalí soudruzi (jestli jsi to ty, tak se tím netrap, už to odpustili i jiným).
Ty tady píšeš, co museli sportovci za tvých mladých let, ne já. (Vím, že za tvých mladých let byla jabka sladší, voda čistší a mezilidské vztahy příkladné a že ta dnešní mládež ........ hanba povídat). Mám na to jiný názor, dnešní mládež jsou naše děti, jsou takoví, jak jsme je my vychovali. Svět je jiný než byl, jen nafoukanej páprda je pořád ten samej a když mu dojdou argumenty, tak začne bejt sprostej.
Nelezu Petře mezi půlky a ani se nechystám jí k něčemu pomáhat, to určitě udělají povolanější. Neříkám že pořád hraje úžasně a někdy její hru dost kritizuji i tady, ale kritizuji konkrétní výkon, ne Petru a vůbec nehledám absurdní důvody v něčem, v čem nejspíš vůbec nejsou.
Vynášíš teď do nebe Azarenku ( a ta teď je sakra dobrá, ale neměla ještě žádnou příležitost stabilitu formy potvrdit, to ji teprve čeká - nebo máš svou novou modlu?) To se tedy vezmi za ruku s Lukašenkem a na stranické schůzi si s ním můžeš probrat, jak je svět profesionálního sportu zkažený, protože těm holkám nikdo nezatrhne, aby chodili s někým, koho jim ty neschálíš).
Mnoho dalších úspěchů v osobním životě a v profesionálním sportu zvlášť přeju.
Reagovat
VlS
pardon - .aby chodily ....
Reagovat
rib
Milý pane (nebo snad dámo, ale to by mě vážně překvapilo), vy vážně musíte mít smutný život... Když takhle neváháte urážet ženu, i když do očí byste mi to asi neřekl, zato já vám klidně ano. Přeju vám pěkný aspoň chvíli nehořký den
Reagovat
smazaný uživatel
Petra mi na te fotce pripadne nejaka starsi, takhle si ji predstavuju v r. cca 2025. Ale porad je to kocka, velka kocka. Nicmene, uz by se mela soustredit na ty podstatny veci a ne na tydle hovadiny, u kterejch, mam ten dojem, stejne rozhoduje predevsim politika. Kdyz se podivate na seznam vitezu, tak se to tam hemzi golfistama a zavodnikama F1. Podle meho tam mohla bejt klidne nominovana Sablikova a podle jejich famoznich vysledku by to mela jasne vyhrat.
Reagovat
freeteepek
Petra na tý fotce ze 60tých let vypadá výborně! Škoda, že nevyhrála. Myslím, že akademici moc nesledují tenis. Uškodilo jí, že skončila 2.na světě. Akademici zapomněli, že kromě Wimblu a Istanbulu vyhrála i FED Cup, ale za ten se bohužel do žebříčku žádné body nepřipisují. Jasně, je to týmová soutěž. Jenomže Petra tenhle tým táhla silou lokomotivy a kdyby se místo FED Cupu věnovala sama sobě, možná by ty potřebný body nakonec nasbírala jinde. Dvakrát škoda, že vypadla na US open už v 1. kole. Tam o toho Laureusa přišla:-)
Reagovat
Fandina
Tak jsem Petru málem nepoznala. Ale úsměv je opravdu krásný, jak největší hvězda a celkové velmi pěkné líčení. Dřív jsem to nevnímala, ale zdá se mi, že Petra je den ode dne krásnější......
Reagovat
a.magerova
ˇJen ten "přehoz" přes šaty se mi moc nelíbí, ale jinak super.
Reagovat
VlS
Možná je to taky určitej výsledek dozrávání a možná i výsledek sem tam nějaký rady. Ještě by jí měl někdo s opravdu dobrým vkusem poradit se sportovním úborem, ten na AO byl prostě "PŘÍŠERNEJ", nevím koho Nike zaměstnává, aby mu oblíkal hvězdy. Horší vkus už má snad jen ten, kdo oblíká Naďu Petrovou a Věrku Zvonarevu, ty když se povedou, tak vypadají jak mladý komsomolky ze zlatých šedesátých :-D
Reagovat
petrulinka
Pokud jsem si dobře všimla jako ženská, tak na AO měla úplně stejné oblečení jako na jiných turnajích, jen v takové divné fialové barvě. Střihem se oblečení určitě nelišilo, ale barva byla opravdu příšerná.
Reagovat
Fandina
Petra měla na AO úplně jiný střih oblečení. Nahoře přiléhavé tílko dole jednoduchou sukynku, v dvoubarevné modrofialové. Na Fed Capu to byly vlastně dva kontrastní kusy. Nahoře triko s límečkem a bez rukávu, to je velmí lichotí ... to bych volila a dole v jiné barvě skládaná sukynka. Jak nejsem odbornice, podobnou cestou bych požadovala od Nice ohoz, podobné střihy, také rozseknuté šaty. Petra má krásné nohy, tak je třeba je nejvíc prodávat a střihem vypichovat. Na barvách nezáleží. Důležitý je střih..... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Podobné ankety moc nesleduju, ale mezi sportovkyněmi jsem tipoval Petru... Keňskou bežkyni neznám, tak jsem si o ní něco našel. Vzhledem k těm výsledkům v roce 2011 si to určitě zaslouží. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Vivian_Cheruiyot

Vítězství Djokera jsem očekával a musím uznat, že jeho Jelena je opravdu krásná. Krásnější na tom galavečeru byla už asi jenom Bar Refaeli. :) Jinak mám velkou radost z vítězství Barcelony a Roryho. Ten šel místo vyhlášení s Caroline do kina a myslím, že dobře udělal (láska je mnohem důležitější než nějaká soška). :D

Abych se ještě vrátil ke sportovkyním: Doufám, že v příštím roce vyhraje jakákoliv moje oblíbená sportovkyně, třeba jako loni. :)
http://www.welt.de/multimedia/archive/01310/laureus_Lindsey_Vo_1310771p.jpg
Reagovat
Fandina
láska je důležitá, ale přece jenom ....... kina hrají pořád, ale oskary jsou jednou za rok .... pro někoho jednou za život a pro někoho nikdy. Takže Rory je matěj ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Já osobně bych šla raději na ten galavečer jako doprovod vítěze než do kina, ale Carol to asi viděla jinak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: "Oskar" je určitě prestižní ocenění, ale pořád je to jenom anketa... Třeba s bezprostřední radostí po vítězství na turnaji se to nedá srovnat.

a.magerova: Nevím, čí to byl nápad, ale Caro už na tom galavečeru byla loni, protože byla v nominaci mezi sportovkyněmi... Ale určitě by jim to tam spolu slušelo. :)
Reagovat
Frick
ale tady mi přijde, jako kdyby chtěli Petru sytlizovat do 35-40 let...

U mne vede Petra ze Sportovce roku 2011. Tam ukázala, že nemusí být ošklivá.
Reagovat
gigin
napodobuj Djoko, jen dále napodobuj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je velmi dobrá pomůcka pro domácí autoerotiku !
Je jí kus, žádnej výprodej .. !!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist