Kvitová: Takhle špatně jsem ještě nepodávala

17. 1. 2013, 18:20
Aktuality 43
Špatný servis je podle Petry Kvitové hlavním důvodem, proč se obhájkyně loňského semifinále musela letos loučit s Australian Open už ve druhém kole. Česká tenistka dnes udělala osmnáct dvojchyb a prohrála s osmnáctiletou Britkou Robsonovou po třech hodinách 1:2 na sety.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Ve třetím setu jsem vedla tři nula, mohla si udržet brejk, ale všechno to bylo o servisu. Asi nikdy jsem nepodávala tak špatně. Vůbec nevím proč. Servis mě poslal domů," řekla Kvitová v Melbourne. "Ještě nikdy jsem se tak neprala s podáním, to byl klíč. Nezahrála jsem dobrý zápas," prohlásila osmá nasazená po prohře s 53. hráčkou světa.

VPetra Kvitová třetí sadě se zápas přeléval ze strany na stranu. Kvitová vedla 3-0 a 4-2, ale nedotáhla set k výhře. "Bylo to o pár míčích. Snažila jsem se bojovat nejlíp, jak jsem uměla. Víc to opravdu nešlo," řekla svěřenkyně kouče Davida Kotyzy.

V letošní sezoně vyhrála Kvitová z pěti zápasů pouze dva. Nemá tudíž příliš sebevědomí. "Nevím, jestli to bylo o sebevědomí. Nenahrála jsem letos moc zápasů, to je pravda. Na začátku třetího setu jsem si měla udržet brejk, což se nepovedlo. Na to jsem asi dojela," uvažovala dvaadvacetiletá tenistka.

V Austrálii trápilo Kvitovou astma, ale zápas se hrál ve večerních hodinách v přijatelných podmínkách. "Žádný problém," řekla.

'Radši se nebudu koukat na internet'
Kvitové se příliš nedaří od loňského US Open. I proto změnila kondiční přípravu a snaží být pozitivní, i když ví, že jí to nejde. "Musím vydržet, dál pracovat. Věřím, že se to všechno v dobré obrátí. Snad to půjde," doufá předloňská wimbledonská vítězka. "Pořád je to začátek sezony, čeká nás ještě hodně turnajů. To je na tenise dobré."

Česká jednička tuší, že po špatném úvodu roku se dostane pod palbu kritiky. "Asi teď budeme poslouchat všechno možné. Nejlepší bude nekoukat se na internet," smála se Kvitová, které hrozí, že vypadne z elitní desítky. "S horšími výsledky se musí počítat. V žebříčku jsem docela dost vysoko, měla jsem výborné sezony 2010 a 2011. Všichni něco očekávají, ale najednou to nepřichází."

V těžkém období Petra Kvitová spoléhá na sebe a na podporu svého týmu. "Myslím si, že nikdo z nás není úplně šťastný z toho, jaké výsledky momentálně mám. Když se dělají nové věci, chvilku to trvá. Pořád věřím, že to bude dobré," uvedla.

pva, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
freeteepek
Za všechno může internet. Nebýt jeho, tak se polovina lidí o jejích špatných výsledcích v Austrálii nedozví. Jistě. Někdo poslouchá rádio. Někdo kouká na televizi. Někdo čte noviny. Ale všichni jsou na internetu, diskutují a pitvaj se v tom! Další dokonce díky online přístupu k datům i sází na tenisové zápasy...Vážně za to může internet. Nebýt jeho, tlak by byl poloviční:-)
Reagovat
tommr
to myslíš vážně nebo jen žertuješ? Kdyby byla Petra nějakej starší ročník tak bych to ještě možná bral, ale Petra je mladá holka a s internetem a jeho vlivem určitě žádný extra problémy nemá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bych se mohla dozvědět jaké turnaje Kvitová po Fed Cupu plánuje? děkuji
Reagovat
tommr
Petra ted údajně zažádala o divokou kartu do halový Paříže takže jí příště nejspíš uvidíme tam. Pak příjde na řadu FC a když bude Petra letos zdravá tak turnaje v Doha a v Dubaji, který musela loni vynechat ze zdravotních důvodů ... :)
Reagovat
deLaFere
Petry problém má počátky již v loňském lednu, sama tehdy říkala, že to takhle dlouhodobě nejde, že je to všechno ubojované. Paradoxem je to, že s tím nedokázali nic udělat. Myslím, že Petra je dost svéhlavá a Kotyza je na ní příliš hodný. Další problém je, že je hluboký introvert a jakákoli změna je prostě problematická. Je jasné, že když už přes rok čelí stále stejným psychickým potížím, že se to dostane do spirály, ze které je stále těžší cesta ven. Co vidím jako pozitzivní je, že je to stále bojovnice, ale když není psychika, není vůbec nic, ani pohyb, ani podání ani údery. Můžeme jen doufat, že to zvládne, já mám, ale, stále větší a větší pochybnosti.
Reagovat
freeteepek
Před rokem měla Petra zdravotní problémy. Tuším s patou. Stěžovala si, že se kvůli zdravotním potížím nemohla připravit tak, jak by potřebovala. Je pravda, že psychicky na tom tehdy byla líp a astma jí netrápilo. Škodá té těsné prohry v SF se Šarapovovou. A taky vynechaného turnaje v Brisbane, kde měla obhajovat 470b. Kdyby tehdy na post č.1 dosáhla, splnila by cíl nejen svůj, ale i spousty lidí, kteří její zápasy sledují. Teď je pod tlakem. A má to o to těžší.
Reagovat
deLaFere
Určitě souhlasím, ale myslím, že zdravotní potíže mají úzkou souvislost s psychikou a fakt je ten, že v realizačním týmu má psychologa, a přesto to jde od deseti k pěti, něco pak musí být špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
A já si zase myslím, že je naopak škoda, že letos na HC nejela. Vzhledem k tomu, že závěr loňské sezony úplně nevyšel by to byla skvělá možnost získat nějakou zápasovou praxi a v případě úspěchu se i naladit na tu správnou pozitivní vlnu, jak se to povedlo loni. Takhle se splnilo to, čím jsem ve prospěch HC argumentoval už loni - v Brisbane brzký konec, čili minimum herní praxe a psychická nepohoda, kterou si s sebou táhne dál..
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tím, že by bylo dobré jet na HC, jde o vítězství a přitom se nevypadává.
Reagovat
smazaný uživatel
JÁ SI MYSLÍM,ŽE SI KAŽDÝ PROJDE KRIZÍ A PEŤCE VĚŘÍM, ŽE ZASE BUDE PODÁVAT VÝKONY, Z KTERÝCH BUDU NADŠENÁ A POTĚŠENÁ! MILÁ PEŤKO, MOC TI DRŽÍM PALEČKY, HODNĚ ZDRAVÍČKA!!! A NA NÝMANDY A CHYTRÁKY, KTEŘÍ V ŽIVOTĚ NIC NEDOKÁZALI A JEN MELOU TY SVÉ BLÁBOLY - ZE ZÁVISTI, SE NEOHLÍŽEJ, JSOU TO CHUDÁCI!!! HRAJ PRO SEBE A HLAVNĚ S RADOSTÍ PRO SVÉ FANOUŠKY, CO TĚ MAJÍ RÁDI, JAKO JÁ!!!!!!!!!!! PAPAPAPAPAPAPAPA
Reagovat
PetaM
Škoda jen, že je to její věc, jak hraje. Pokud prohrává, je to její věc. Pokud vyhrává, je to taktéž její věc. Je to její život, její kariéra, její zdraví, její psychika a na všechny turnaje jezdí za své vydělané peníze. Nevím, co některým dává právo jí soudit. Pokud jsou někteří z vás tak chytří, postavte se na kurt, hrajte a porážejte soupeře :) Ve vašem podání je to všechno tak prosté ... Ona sama ví, co je pro ni dobré a co ne. Soudit život druhých je strašně jednoduché ... :) :)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že celá její tenisová kariéra je její věc a jak píšeš, nikdo nemá právo od ní něco chtít, nebo jí kritizovat. Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
MOc hezky napsáno!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas? Proč by sportovní fandové nemohli porovnávat výsledky a při úpadku formy kritizovat? Novináři z ní přesně před rokem dělali virtuální jedničku žebříčku a jaký má odstup od Lukašenky teď?
By si mohla s jedničkou Karolínkou podat ruce. Která z nich upadne do ještě větší mizérie?
Reagovat
smazaný uživatel
Kritizovat ano, ale konstruktivně. Ne destruktivně, jak tu většina lidí předvádí.
Reagovat
Fandina
Broz nikdo nemá právo kritizovat druhé. Pokud to dělá, tak je to jeho věc, ale právo na to nemá.
Reagovat
Fandina
Broz pokud se týká Petry, tak je logické, že když byla loni druhá na světě, očekávalo se, že může být i první, ale když to nedokázala, veznmu to na vědomí, ale nemám právo to kritizovat. Je to její věc, její záležitost. Mohu jí přát, aby hrála příště líp, ale to je všechno. Na kritiku právo nemám.
Reagovat
Jan
Myslím, že to trochu přeháníte s tím nekritizováním. Jsme fanoušci, co se dívají na tenis a vyjadřujeme k tomu svůj názor. To se snad smí, ne ? Že se Petře nedaří a v podstatě od loňského AO to s ní jde dolů je jasné, takže co máme psát ? Sláva Petro jsi výborná ? Když to není pravda ?
Reagovat
smazaný uživatel
"V podstatě od loňského AO to s ní jde dolů." Když čtu takové nesmysly, tak se Fandině ani nedivím, že reaguje jak reaguje..
Reagovat
smazaný uživatel
A nemá snad Jan pravdu? Jak by se asi vyvíjela loňská sezóna, pokud by výhrou v SF nad Marfušou postoupila do svého druhého grandslamového finále?
Ve 3. setu byla jasně lepší, uječená byla při svém podání od začátku setu strachem podělaná, vše uhrávala s obrovským štěstím.
Stal se pravý opak, extrémní počet nevyužitých brejkbolů jí nahlodal psychiku natolik, že nakonec svůj servis nezvládla a že další dvě utkání s ní opět projela. Ve Stuttgartu si dalšími hloupě promrhanými brejkboly rozhodně taky nepolepšila. Pamatuješ?
SF na AO 2012 bylo klíčové. Od toho nešťastného SF už žádnou hráčku z absolutní špičky neporazila!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Od semifinále AO porazila Bartoliovou, Li Na, Wozniackou. Se Serenou hrála jednou, s Agou taky jednou (navíc nemocná), s Vikou vůbec. Čili Jan nemá pravdu a ty taky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč se s nima skoro vůbec nepotkávala? Protože jsou nasazovány podle žebříku a Petra velmi často z turnaje vyletěla dřív! Prohrávala i s mnohem slabšími. Carol bych nezmiňoval, ta je taky pořádně mimo.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že když někomu fandíš, tak chceš, aby se mu dařilo a když to nejde, hledáš důvody, proč tomu tak není, ale je potřeba si uvědomit, že je to věcí toho druhého a tak k tomu přistupovat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy skutečně Petra vypadla dřív, ale často je prostě neměla ve své části pavouka, na větších turnajích v klíčové fázi třeba velice často narážela na Mášu (AO, FO, Stuttgart..) a ve Wimbledonu třeba narazila na Serenu.
Reagovat
Fandina
shrnutí od Petry. Tak přeji zdraví, poučit se a do dalších turnajů v roce držím palce a nepřestávám ti věřit. Peťo pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
like it!
Reagovat
tito
Souhlas. Žádné vymlouvání, rozumné názory. A všechno zlé je k něčemu dobré. Pokud se v žebříčku propadne a ustane na ní vyvíjený mediální tlak, bude to jen ku jejímu prospěchu. Možná takový tenisový rok ve své kariéře potřebuje.
Reagovat
mac.hall
Taky zajímavý názor. Tak už to na tom světě chodí , že se lidé vyjadřují k tomu co se děje, každý podle svých zájmů. Asi by to bylo trochu divné, kdybychom se všichni uzavřeli ve svém krunýři a na nic a nikomu nesdělovali své názory. Pokud máme právo se vyjadřovat pochvalně , pak si myslím , že stejně tak i kriticky. Samozřejmě , že nemáme právo po Petře něco chtít , ale to tady snad nikdo nedělá . Samozřejmě , že vše je věc Petry , ať již hraje skvěle a vítězí nebo se potácí v problémech a jde od porážky k porážce. Ale jak jsem zde již jednou říkal, tak to v životě chodí. Myslím , že pokud bychom Petru a kohokoliv totálně ignorovali, což tady v podstatě doporučuješ, asi by jí to vadilo víc , než kritické ohlasy. Život není jenom samá radost a zábava , ale má i své horší stránky. Tady jde jen o sportovní neúspěchy. Co by za to spousta lidí dala, pokud by jejich problémy spadaly do této kategorie.
Reagovat
Fandina
mac.hall já nikomu nic nedoporučovala, jen jsem napsala, že pořád je každého věcí, jak a kde hraje a že ti kdo někomu fandí by si měli uvědomit, že mluví o činnosti druhého a tak k tomu přistupovat ... úsměv
Reagovat
tommr
pokles výkonnosti Petry je dlouhodobej. Stačí si porovnat její výsledky na GS od lonskýho AO:

AO 2012 = SF
FO 2012 = SF
WI 2012 = ČF
UO 2012 = R16
AO 2013 = R64

Špatnej zdravotní stav na kterej se spousta fanoušků Petry celej lonskej rok odvolávala za ten pokračují propad nemůže i když k němu jistě taky přispěl. Příčin je celá řada a jako hlavní se mi jeví špatnej realizační tým v čele s trenérem, kterej by se měl obměnit nebo úplně vyměnit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Špatný realizační tým? Budiž, ale chtěl bych vědět, co tě vede zrovna k tomuhle závěru, a můžeš k tomu rovnou přidat, které lidi by si tedy měla vzít místo stávajícího týmu. Podle tvých příspěvků to vypadá, že pravidelně navštěvuješ její tréninky a většinu, ne-li všechny lidi, co má v týmu, znáš osobně, takže odpovědět mi pro tebe jistě nebude problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že hlavní problém je v hráčkách samotných, respektive v ženské povaze a psychice. Takový případů je v ženském tenise spoustu, z "aktuální doby" to máš třeba Vaidošová, Safina, obě srbky Ivanonič, Jankovic, a další mimo špičku, co jeden rok zahrají dobře (vyhrají třeba i grandslam) a pak upadnou do "průměru"...málokterá se v té absolutní špičce udrží více let, jako třeba Williams S. nebo Maruška :)
Reagovat
Fandina
Nahoře čtu, že se Petra raději nebude dívat na internet, protože si představit, co se tam o sobě dočte za kritiku. Pokud tady bude číst, máš možnost jí nabídnout řešení a své názory, tak jak je tady podáváš o ní. Stačí si představit, že jí radíš. Napiš prosím takový příspěvek a navrhní jí představu o tom týmu. Ráda bych od tebe takový příspěvek viděla. Já se totiž domnívám, že ty neradíš, ty kritizuješ, ale moc ráda se budu v tomto případě mýlit. Zkus prosím napsat příspěvek, kde jí oslovuješ a kde chceš, aby zase vyhrávala. Jsem na to zvědavá ... úsměv
Reagovat
Fandina
Oprava první věty ... Petra se nebude raději dívat na internet, protože si dovede představit, co se o sobě kritického dozví ...
Reagovat
smazaný uživatel
tohle napsala v 16 hodin na svůj Twitter

Dekuji vam fanousci,za to,ze mi neprestavate verit! Moc si toho vazim a slibuji,ze se vratim silnejsi
Reagovat
tommr
podobnejch případů jako Petra je nepochybně víc, ale neřek bych, že se dají všechny zařadit do jedný kategorie. Třeba z těch příkladů co si uved: Vaidišová skončila kvůli chybějící motivaci, Safina kvůli zádům a Ivanovic nebo Jankovic se na vrchol dostaly jen díky souhře náhod a jejich propad byl proto zákonitej ...
Já bych Petřin propad přirovnal spíš k Wozniacký - obě mají nespornej talent, ale soupeřky už je přečetly a jejich trenéři je už nedokážou sami posunout výš. Obě ale mají na svoje trenéry až nezdravou fixaci a jedou si furt dál ve vyjetejch kolejích ...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš marný, tommr je destruktivní kritik - vyjmenovat, co všechno je podle něj špatně, to mu problém nedělá, ale pokud po něm někdo chce návrh řešení, tak ticho po pěšině. Já už to z něj zkoušel páčit několikrát, největší úspěch byl, když jsem z něj vypáčil, že "Kotyza je průměrnej trenér"..
Reagovat
Fandina
quesh ... třeba by něco pozitivního také uměl ... musíme na něj naléhat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No kéž by, ale já už tomu přestávám věřit..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak finále AO 2008 a titul z FO 2008 je prý souhra náhod. Ivanovič až do jara roku 2008 byla trochu jiný level než Ivanovič posledních čtyř let. Víme?
Reagovat
tommr
ano, na jaře 2008 byla ve skvělý formě - to nikdo nepopírá. Proc ale nezůstala na stejný úrovni i potom? Máš pro to nějaký racionální vysvětlení? Rád se nechám poučit ...
Reagovat
Bob
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše než o pokles formy jde u Petry Kvitové i při zohlednění různých nemocí loni o postupné zastavení růstu. Kde byla před půl druha rokem A. Radwańská nebo i Azarenková? Byly za ní. A po AO 2013 se bude možná poroučet do druhé desítky. Vadí mi, jak málo je Petra Kvitová zodpovědná vůči svému talentu, ale nevím, kde by měla začít náprava. Padesát nevynucených chyb nebo dvacet dvojchyb v zápase - to prostě nejde. Možná by prospěla změna trenéra. Věcně, nesentimentálně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist