Kvitová tažení Stromovkou k titulu nedotáhla, limitovala ji zranění

15. 5. 2011, 14:39
Aktuality 17
ITF PRAHA - Petra Kvitová minulý týden vyhrála prestižní turnaj v Madridu, na podniku ITF v Praze však vyhrát nedokázala. Čerstvá světová desítka v generálce na Roland Garros podlehla ve finálovém souboji Slovence Magdaléně Rybárikové.
Petra Kvitová a Magdaléna Rybáriková

Petře Kvitové se nepodařilo vyhrát turnaj kategorie ITF Sparta Prague Open. Světová desítka v dnešním finále prohrála se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou 3-6 4-6, v zápase ji ale limitovaly zdravotními problémy.

"Nemohu se na problémy vymlouvat. Magdaléna hrála dobře," ocenila Kvitová soupeřku v televizním rozhovoru. "Trápí mě sval a celý týden se potýkám s bolestmi, ale jsem ráda, že jsem vydržela co nejdéle, a chci poděkovat lidem, kteří mě povzbuzovali."

Kvitovou trápila v týdnu bolavá kyčel a od semifinále rovněž natažený pravý stehenní sval. V prvním setu finále měla česká hráčka jako první brejkboly, ale v sedmé hře žádný nevyužila, pak ztratila sama podání a stále hůře se pohybovala.

Na začátku druhé sady si jednadvacetiletá Kvitová udržela servis, ale jak se snažila riskovat, aby nemusela hrát delší výměny, tak chybovala. Za stavu 1:4 si nechala v chladném počasí zavázat pravou nohu. V osmé hře odvrátila při podání Slovenky dva mečboly a aktivní hrou snížila na 4:5, víc ale nestihla a zápas prohrála.

Rybáriková, aktuálně 72. hráčka světa, která ale už byla předloni čtyřicátá, porazila Kvitovou poprvé v kariéře. Předchozí čtyři zápasy vyhrála česká hráčka. "Věděla jsem, že má Petra problémy. Hůře se pohybovala při podání, čehož jsem využila, ale nebylo to lehké. Výhry si cením, protože mi pomůže," řekla Rybáriková.

Kvitová, vítězka tří letošních turnajů okruhu WTA (Brisbane, Paříž, Madrid), se odhlásila z nadcházejícího turnaje v Bruselu, aby se dala do pořádku na grandslamové Roland Garros, které začne již za týden. "Snad to bude dobré a dám se do pořádku," řekla Kvitová. "Petra by mohla Roland Garros vyhrát," mínila Rybáriková.

- ITF PRAHA - ŠTVANICE (Česko, antuka, 100.000 dolarů) -
nedělní výsledky (15. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Rybáriková (4-SR) - Kvitová (1-ČR) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Cetkovská/Krajiceková (3-ČR/Niz.) - Leeová-Watersová/Moultonová-Levyovou (4-USA) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
No vida, tak Maruška má titul z pomalé antuky, to bych teda nečekal. Samantha na ní ale absolutně neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, hlavně ať si před RG odpočine, vyléčí ty různá zranění a dobře se na tento runaj připraví. Bylo by pěkné, kdyby se dostala aspoň do osmifinále.

Rybáriková dnes hrála velice dobře, i když teda v tom druhém setu evidentně byla Petra evidentně tím stehenním svalem poněkud limitovaná, například při svém podání, neboť co tam pár gamů dávala jako první servis, to normálně dává jako druhý servis. :-)

To je prostě úskalí toho hrát na turnajích tohoto typu, protože cokoliv jiného než vítězství v turnaji bude bráno za "obrovské selhání" a "šokující prohru", zejména těmi, kdo dotyčnou tenistku nemají v oblibě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co Matěji, pořád máš názor, že je Magda "silně nesympatická slovenská primadona"?

Pokud by tomu tak opravdu bylo, tak by se jen těžko po zápase chovala, jak se chovala ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
vitezstvi ale neproveri, kdo vi, kolik usmevu by rozdala, pokud by prohrala ona ......
Reagovat
smazaný uživatel
No, upřímně řečeno, po této výhře je mi sympatická ještě méně. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
A můžu se zeptat na základě čeho je ti sympatická ještě méně?
Reagovat
smazaný uživatel
Ježišmarjá, za prvý to byl vtip a za druhý to je snad jasný: když někdo, koho moc v oblibě nemáš, porazí někoho, koho v oblibě máš, určitě ti doposud neoblíbený hráč nezačne být najednou sympatičtější. spíš naopak, že ano? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, no já mám v oblibě obě tenistky, takže já bych si nestěžoval i kdyby tento zápas dopadl výhrou kterékoliv :-)

Já to myslel spíše tak, že když někoho nazvu primadonou, tak se musí jednat o extrémně nesympatického sportovce (pro mě např. ta ruská siréna ze Sibiře), který ať prohraje, nebo vyhraje, tak neprojeví vůči soupeři žádný respekt a pokoru a myslí jen na sebe. Ale tak je to můj názor..
Reagovat
Ananas
No tak si měl výjimečně pravdu. :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
I rozbité hodiny ukazují tu a tam na prchavý okamžik správný čas. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
o tenise nevíte vůbec nic!! zatímco vy čumíte jako puk. Je to pro váš šok. Tak já sem to naprosto čekal. Ale není divu... protože tenisu já velmi rozumím. A nejen tenisu.
Reagovat
Ananas
Ale zas to nepřeháněj. :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
lopata...to jako myslíš vážně? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato!
Ten tvůj tip má váhu, asi jako všechny ty zaručené předpovědi o konci světa. Vzhledem ke statistice, ty tvoje nesmysly jednou vyjít musely.
Až nějaký magor trefí datum konce světa, tak už se naštěstí nikdo nebude muset obtěžovat číst, jak se vynáší do nebe!A minochodem, něco tady pěkně smrdí...
Reagovat
smazaný uživatel
opr. mimochodem
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepák, Lopatka je odborník, už to několikrát ukázal. :-) Naposledy ve Feducupu, kdy mě pranýřoval za to, že jsem si dovolil zapochybovat o tom, že Wickmayer vyhraje oba zápasy. No nevyhrála, měl jsem pravdu, ale Lopatka mě předtím sjel jak malého kluka, že prej tenisu nerozumím. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist