Kvitová v Curychu zvládla kvalifikaci, Benešová neuspěla

13. 10. 2008, 15:49
Aktuality 0
WTA CURYCH - Talentovaná Češka Petra Kvitová počtvrté v kariéře zvládla kvalifikaci na podnik WTA. V tomto týdnu tak bude mít možnost usilovat s nejlepšími hráčkami světa na halovém turnaji v Curychu. Tou první bude domácí Patty Schnyderová. Rozhodující zápas o postup do hlavní soutěže naopak vůbec nezvládla Iveta Benešová.
Petra Kvitová

Osmnáctiletá Petra Kvitová nejdříve v pátek smetla Francouzku Mathildu Johanssonovou a včera ve třech setech porazila i Bulharku Piroňkovovou. Dobré výkony potvrdila i dnes, když porazila 6-3 7-5 osmifinalistku letošního US Open Annu-Lenu Grönefeldovou.

Třiadvacetiletá Němka byla v minulosti už i 14. hráčkou světa, získala jeden titul a přidala tři účasti ve finále. Od čtvrtfinálové prohry na French Open v roce 2006 však už jen o tři týdny později postoupila do třetího kola na trávě v Eastbourne a zahájila tím tak své dlouhodobé trápení. Od té chvíle ze 37 zápasů jen sedm vyhrála. Za krizí byly i problémy s dýcháním. Úvod letošní sezony věnovala tvrdému tréninku a od června začala objíždět turnaje ITF. Hned ten první ve Zlíně vyhrála a postupně se vrací do formy.

V Curychu ji však zastavila Kvitová, která tak zvládla už čtvrtou ze svých devíti kvalifikací na podniky WTA. Právě v hale zatím získala své nejcennější skalpy. V úvodu sezony porazila Španělku Medinaovou i bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou. Nejlepšího výsledku však dosáhla na antuce v Paříži, kde si na místním grandslamu zahrála osmifinále.

Petra Kvitová se ve 1. kole Tennis.com Zurych Open poprvé utká s šestou nasazenou Patty Schnyderovou, která před šesti lety turnaj na domácí půdě vyhrála.

O postup z kvalifikace usilovala i Iveta Benešová, ovšem rozhodující zápas proti Sofii Arvidssonové ze Švédska absolutně nezvládla. Přestože ji letos na antuce v Praze porazila, v hale ve Curychu Češka podlehla hladce 1-6 1-6.

Cornetová prohrála čtvrtý zápas v řadě, dohrála i nasazená Hantuchová
Už čtvrtou prohru v řadě si dnes připsala 19. hráčka světa Alize Cornetová. Osmnáctiletá Francouzka v duelu s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou nevyužila v tie-breaku rozhodující sady dva mečboly a čtyřmi prohranými míčky za sebou se připravila o postup. Bondarenkovou ve druhém kole čeká třetí nasazená Venus Williamsová.

Cornetová si své žebříčkové postavení vybojovala v první polovině sezony, kdy na antuce získala premiérový titul, dvakrát prohrála až ve finále a dvakrát vypadla v semifinále. Na halových turnajích WTA dosud odehrála sedm utkání a vyhrát dokázala jen nad Češkou Klárou Zakopalovou.

Úvodní kolo nepřešla ani osmá nasazená Daniela Hantuchová. Slovenka dnes podlehla Rusce Marii Kirilenkové 5-7 2-6 a v hale prohrála už pátý z osmi letošních duelů. Ruská tenistka snížila stav vzájemné bilance na 2-4 a ve druhém kole narazí na Dánku Wozniackou nebo Italku Schiavoneovou.

Peschkeová se Stubbsovou titul neobhájí
Česká tenistka Květa Peschkeová společně s Australankou Rennae Stubbsovou titul na halovém turnaji v Curychu neobhájí. Už v úvodním kole nestačily, stejně jako před 14 dny ve finále ve Stuttgartu, na německo-švýcarskou dvojici Grönefeldová/Schnyderová.

WTA CURYCH (Švýcarsko, hala, 600.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
A. Bondarenková (Ukr.) - Cornetová (Fr.) 1-6 6-3 7-6(6)
Kirilenková (Rus.) - Hantuchová (8-SR) 7-5 6-3
Azarenková (Běl.) Mauresmová (Fr.) 6-2 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Grönefeldová/Schnyderová (Něm./Švýc.) - Peschkeová/Stubbsová (4-ČR/Austr.) 3-6 6-4 12-10

Dvouhra - kvalifikace, 3. kolo:
Kvitová (ČR) - Grönefeldová (Něm.) 6-3 7-5
Arvidssonová (Švéd.) - Benešová (5-ČR) 6-1 6-1
Duševinová (Rus.) - Sugijamaová (2-Jap.) 2-6 6-4 6-1
Niculescuová (Ru.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-1 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist