Kvitová v derby nedala šanci Smitkové, postoupily i Allertová a Kr. Plíšková

1. 5. 2018, 12:21
Aktuality 145
WTA PRAHA - Petra Kvitová odstartovala svou premiéru na největším českém tenisovém turnaji vítězně. Největší hvězda letošního ročníku v pražské Stromovce v českém derby porazila Terezu Smitkovou. Do druhého kola postoupily i Denisa Allertová a loňská finalistka Kristýna Plíšková, která využila toho, že proti ní nestála její sestra a světová šestka Karolína.

Petra Kvitová se před necelými dvěma týdny představila v semifinále Fed Cupu a po jednoznačných vítězstvích nad Görgesovou i Kerberovou se z velké části postarala o postup českého týmu do listopadového finále.

Skvělá generálka ve stuttgartské hale ale k vítěznému vstupu do antukového jara osmadvacetileté Češce nepomohla. Na turnaji WTA Premier totiž v totožných podmínkách v prvním kole s Kerberovou stejně jednoznačně prohrála.

Na největším českém tenisovém turnaji si letos odbývá svou premiéru a začala ji dle očekávání. V prvním kole porazila 6-1 6-3 krajanku Terezu Smitkovou, s níž ani potřetí neztratila set.

Kvitová, která je po odhlášení Karolíny Plíškové největší hvězdou letošního ročníku, sice v úvodním gamu nevyužila dva brejkboly, nicméně poté s přehledem vyhrála dalších devět her a vypadalo to, že si suverénně kráčí za postupem.

Na ten si ale musela ještě chvíli počkat, protože si vlastními chybami české derby dost zkomplikovala. Smitkové totiž dovolila skóre srovnat. Kvitová nakonec získala i druhý set, když vybojovala následující dva gamy na svou stranu a zápas ukončila po proměnění hned prvního mečbolu.

"Jsem ráda, že jsem zvládla první zápas na antuce venku," řekla světová desítka a fanouškům děkovala. "Slyšela jsem, že od rána byly fronty. Je super, že mají tenis rádi. Dobře se před nimi hraje. Snad dobře reprezentujeme," řekla Kvitová.

Ve druhém kole se nasazená dvojka utká s Natalií Vichljancevovou. S jednadvacetiletou ruskou talentovanou hráčkou změří síly premiérově. "Vím, jak vypadá. Určitě bude zarputilá," odhaduje Češka.

Barbora Strýcová se počtvrté v řadě do čtvrtfinále největšího českého tenisového turnaje nedostane. Nasazená pětka letos v pražské Stromovce končí po prohře 0-6 6-2 2-6 s Camilou Giorgiovou hned v prvním kole a zaznamenala již šestou porážku v řadě. S Italkou prohrála vůbec poprvé. Giorgiovou v souboji o čtvrtfinále čeká lucky loser Tamara Korpatschová.

Denisa Allertová si připsala první vítězství od konce března. Pětadvacetiletá Češka v prvním kole přehrála dvakrát 6-4 švýcarskou kvalifikantku a bývalou světovou sedmičku Patty Schnyderovou. O vyrovnání svého nejlepšího výsledku na turnaji WTA ve Stromovce a první čtvrtfinále na okruhu WTA od října 2016 bude bojovat proti Samantě Stosurové.

Allertová hrála poprvé po měsíci. Kvůli prasklině a zánětu v pravém rameni měla pauzu. "Proto si výhry vážím. Jednoduché to nebylo, nervíky byly, ale jsem zase v zápasovém tempu a bylo to skvělý," řekla a těšila se na duel se Stosurovou na centrkurtu. "Vzadu na jedničce jsem si zvykala na české publikum, které je tady vždycky skvělé, a na centru to bude ještě lepší," řekla.

Kristýna Plíšková měla původně hrát se sestrou a nasazenou jedničkou Karolínou, ale ta se kvůli problémům s třísly po nedělním titulu ve Stuttgartu odhlásila. Fandila v hledišti a viděla, jak Kristýna nasázela Aliaksandře Sasnovičové dvanáct es a radovala se z výhry. O čtvrtfinále bude hrát s Qiang Wang z Číny.

Loňská vítězka Mona Barthelová letos končí hned v prvním kole. Německá tenistka v derby nestačila 0-6 5-7 na kvalifikantku Antonii Lottnerovou a dnešní prohra ji katapultuje těsně mimo první stovku žebříčku.

Jasmine Paoliniová si v Praze, kde startuje jako lucky loser, připsala svůj dosud nejcennější skalp. Dvaadvacetiletá Italka ve svém premiérovém souboji s hráčkou Top 15 zdolala 7-6 6-3 třetí nasazenou Rusku Darju Kasatkinovou a zaznamenala teprve třetí výhru nad soupeřkou z elitní stovky světového žebříčku. Zítra se utká se Slovenkou Karolínou Schmiedlovou.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (1. 5. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (2-ČR) - Smitková (ČR) 6-1 6-3
Kr. Plíšková (ČR) - Sasnovičová (9-Běl.) 7-6(5) 6-3
Allertová (ČR) - Schnyderová (Švýc.) 6-4 6-4
Giorgiová (It.) - Strýcová (5-ČR) 6-0 2-6 6-2
Paoliniová (It.) - Kasatkinová (3-Rus.) 7-6(6) 6-3
Shuai Zhang (6-Čína) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 7-5
Buzarnescuová (7-Rum.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-1 7-5
Lottnerová (Něm.) - Barthelová (Něm.) 6-0 7-5
Ruseová (Rum.) - Peraová (USA) 2-6 6-1 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Melicharová/Peschkeová (3-USA/ČR) - Krejsová/Malečková (ČR) 2-6 6-4 10-4
Štefková/Strýcová (ČR) - Kuděrmětovová/Savčuková (5-Rus./Ukr.) 6-3 7-5
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

145
Přidat komentář
Pavlis
Petře gratuluji k výhře. Dneska to byl perfektní výkon. Počasí zatím drží, super.
Reagovat
tommr
jj kéž by začalo pršet až po šestý ... :)
Reagovat
Frick
Pomáhá tý holce někdo? Byla jí nabídnuta pomoc sportovního psychologa? Jestli to v nochách a rukách má, tak by byla škoda to promrhat.
Reagovat
Frick
Řekl bych, že oni tak potřebují tribuny zaplněné tak do 80%.

Jako přehršel diváků = lidi budou pičovat se Štvanici.

Já samozřejmě pičuju since december 2014 :o) Ale já jsem profi-pičovač.
Reagovat
blixa
Já bych spíš řekl, že seš profi-piča, což není totéž :D, ale budiž ...
Reagovat
Frick
Ty seš zase profi.... ale nic...
Reagovat
blixa
Ale jo, já jsem v ledasčem profi ! No viš ty kluku ušatá, že dokážeš napsat i "tak nějak" správný příspěvek !!! :D ;-)
Reagovat
Frick
Řekl bych, že ono tak potřbují tribuny zaplněné tak 80%.

Jako přehršel diváků = lidi budou pičovat se Štvanici.

Já samozřejmě pičuju since december 2014 :o)
Reagovat
Frick
Pokud vám nevyhovuje kyvadlovka z Holešovic, tak jeďte z Hradčanský busem 131 do zastávky Goetheho

https://mapy.cz/s/2Bp7K
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem dneska byl na Spartě, tak mě napadlo si takhle navečer otevřít TP a trochu si tady počíst...

1. Já jsem Saše Sasnovich tleskal, ale když člověk tleská pomalu sám, tak si fakt připadá blbě a pak už skoro ani netleská. :D To na zápase Kasatkina - Paolini přede mnou seděly čtyři Italky a ty byly fakt super. Jakože hodně fandily Paolini, ale když Kasatkina zahrála dobře, tak taky tleskaly, křičely "Bella!" a tak. Pak po zápase jedna z nich parádně lapila podepsanej míček od Paolini. :D

2. Kdo tvrdí, že MTO Kasatkiny vypadal podezřele nebo nebyl fér, tak je buď blbej a slepej, nebo tam nebyl. Daria se v sedmém gemu 2. setu zranila při sklouznutí, všichni to viděli. Pak to sice po ošetření mimo kurt dohrála, ale byla viditelně zraněná a nemohla naplno běhat ani podávat. Ale přesto Paolini postoupila zaslouženě, hrála bezvadně.

PS: Přeju Kvitovcům, aby se tam v dalších kolech neušlapali... :D
Reagovat
Nenela
Souhlasim, ze chovani ceskych fanousku je trapne.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za postřehy!
Reagovat
marekv
Jinak Jasminu Paolini jsem znal jen jméno a nestačil sem valit oči, jak do toho bušila !
Reagovat
blixa
To víš , horká ghanská krev ! (tedy i italská a polská ...) ;-) :D
Reagovat
Frick
V zásadě řekl, že mimo Stromovku by ten turnaj byl jen přes jeho mrtvolu.

https://twitter.com/BlueFlash87/status/991369029372833792
Reagovat
Frick
...aspoň, že košile mu hezky seděla.
Reagovat
Fandina
V podstatě je to jeho věc, kde turnaj dělá, pokud ho koupil s tím, že bude na Spartě a WTA to odkývala, tak to tam bude dělat.
Reagovat
blixa
Ano, je to jeho svobodná vůle, WTA s tím nemá problém, tak o co ti pořád jde ? Kdo brání svazu nebo ČLTK nebo komukoliv jinému uspořádat turnaj na Štvanici, tak jak si přeješ ? Černoškův turnaj přeci můžeš zcela ignorovat, když se ti nelíbí.
Reagovat
Frick
Není pak i riziko, že WTA přihlíží k tomu, že když se jeden turnaj pořádá, tak se už nebude konat druhej? I když je fakt, že jsou vlastně (od letoška) dva v Moskvě, předtim dva v Tokyu, ještě předtim dva v Paříži...
Reagovat
horska.kraslice
Ještě se vracím k Tereze Smitkové. Po delší době jsem ji zase viděla hrát a její hra si mi dost líbila. Je to nesmírná škoda, že nedokáže využít svůj potenciál. Hráčka s tak dobrými a razantními údery, s velmi dobrým podáním a solidním pohybem by měla být výš než ve třetí stovce! Mně se na její hru dobře dívá a škoda přeškoda, že má zřejmě v hlavě nějakou záklopku, která ji nepustí dál :-(
Reagovat
Fandina
Mně se Terka také herně líbí, super podání, hraje razantně a jen lituji, že když už měla WC v hlavní soutěži, tak narazila na Petru, která dneska hrála moc dobře. První seet byl úžasnzý, ve druhém to už takové ze začátku nebylo, ale pak to dotahla. Terka ale hrála pořád stejně, svoje pěkné údery, jenže naa Petru to nestačí. Tak v prvním setu jela, tu zahrála super returna, tu naběhla na síť. Terce nedala šanci.
Reagovat
kada.tom
Čobolky v Rabatu zazářily :-D
Zatímco Kučová dostala neskutečnej kouř od Mertensový, Cibulačka po dlouhatánský bitvě padla s Hercogovou. Ale oba ty výsledky jsou tak krutý, že jsou nádherný :-)
Reagovat
Fandina
To si fakt nepřipadáš blbě, radovat se z něčeho neúspěchu, navíc je to neosobní, přát někomu kdo hraje za nějakou zem. Opravdu trapné a ubohé.
Reagovat
Fandina
nepřát někomu
Reagovat
Torn
No tak Mertens je v ráně a Kucová je v žebříčku ve druhé stovce. Merten vyhrála dva menší turnaje a byla v SF AO. Že jí vyprášila kožich není ostuda.

A co se týče Dominiky, sice jí nemám rád, ale ona se teď dost herně trápí, takže ten výsledek není zarážející. Smích není moc na místě.
Reagovat
Torn
Stejně je v tom harmonogramu tak nešťastně a celkově ten turnajový duben je takový o ničem. 8 WTA turnajů a z toho 6 za 280 bodů. Navíc pak v květnu jsou naplácané hned za sebou turnaje, kde bude už docela vedro. Taky ten Madrid nebo Řím mohl být už v dubnu a Prahu šopnout na květen a zvětšit mu dotaci. Fakt mi stále uniká, že Praha je na tom tam bídně a defakto na úrovni Lugana, Bogóty nebo Rabatu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to v podstatě jednoduché, Madrid a Řím, mají mnohonásobně vyšší dotaci s delší historii, takže Praha jim těžko může konkurovat. Jediný termín by přicházel před RG, kdy se pořádají 2 turnaje, ale ty si licenci pořídil dřív než Praha. Takže jediný volný termín vycházel na dobu, kdy se právě hraje. Navíc areál je více provizorní, a aby se stal prestižnější by si museli vybudovat areál.

https://www.denik.cz/tenis/praha-bude-opet-hostit-turnaj-wta-kvitova-by-ho-mela-hrat-v-roce-2016-20141219.html
Reagovat
tommr
na další vylepšování areálu není bohužel ve Stromovce prostor a přesunu na Štvanici brání neschopnost/neochota dohodnout se s majiteli a se svazem ...
Reagovat
Fandina
Třeba k tomu časem dojde, že se turnaj přesune na Štvanici. Tam je na centru místa dost. Místo stavění tribun na Spartě se dá na centru antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevím, zda poslední informace z areálu jsou pozitivní. Už dosloužil, a musel by se kompletně předělat.

https://prazsky.denik.cz/ostatni_region/chatra-a-rezavi-vrati-se-tenis-na-stvanici-20160723.html
Reagovat
Fandina
Štvanice je dobrá, tedy ten areál, kurty, sezení, to je všechno OK. I kurt číslo jedna, vpuštěný, je určitě pro několik stovek diváků. Když tam bývají v letě ty ITFky a challengery, tak tam chodím a je to OK.
Co se týká centru uvnitř, tak tam je to také dobré, sedačky jsou pěkné. Není tam ale antuka. Zvenku centr, budova působí zvětrale, ale v poslední době se na venkovním ochozu dávala nová dlažba nebo co to bylo.
Nejsem odborník, abych to uměla posoudit. Jednou jsem to procházela i zezadu a někde mi to připadalo jen neuklizené, něco jako praskliny. To je těžké.
Reagovat
turista
Štvanický centrkurt dokončený v roce 1985 byl chloubou našeho tenisu. Kdyby se trochu opravil a dala se tam antuka tak by to bylo super.
Reagovat
Frick
Ale vysvětli to aparátčíkovi z Prostějova.
Reagovat
blixa
Prdlajs. Primární žába na prameni je svaz = Kaderka. Ten by musel přestat chápat Štvanici jako svůj soukromý kurt (taková je realita), nechat na ni položit antuku, aby to bylo shodné s ČLTK a nechat provést nutné opravy, rovněž i vylepšit zázemí. Pak by teprve mělo smysl se dohodnout s ČLTK, zda je ochotno za nějaký rozumný peníz areál pronajmout. Teprve pokud by obě podmínky byly splněny, má smysl uvažovat o přesunu turnaje. Vzhledem k tomu, že Kaderka o něčem takovém odmítá byť uvažovat je jasné, že to je blbost.
Reagovat
tommr
je zajímavý, že když jsem si včera v týhle souvislosti trochu rejpnul do Kaderky tak si mě okamžitě napad, že ze mě mluví nenávist. Nejsi ty tak trochu schizofrenní?
Reagovat
blixa
Vůbec nechápu, o čem meleš. Pokud jsem tě litoval, a to jsem tuším mluvil o zahořklosti, tak to nemělo nejmenší souvislost s Kaderkou. Navíc, vůbec si nevzpomínám že by ses o něm zmínil. Můžeš citovat co jsi napsal, protože mám dojem že kecáš.
Reagovat
misa
Někdo je zahořklý, jiný zase přesládlý, tím se ta lidská společnost vyvažuje :)
Reagovat
tommr
v tom případě zřejmě patříš mezi lidi co nejdřív píšou a pak teprve myslí. Já jsem jen reagoval na tvojí tradiční "přátelskou argumentaci" vůči Frickovi a napsal jsem ironicky, že tvůj jedinej relevantní argument byla poznámka o Kaderkovi, kterej bere štvanickej centr jako svůj soukromej kurt. Tys to jak je vidět evidentně nepochopil a pustil ses do mě jako smyslů zbavenej. Pokud už nevíš o co šlo tak si to laskavě vyhledej sám ...
Reagovat
blixa
Dobrá, našel jsem. Tvůj koment jsem pochopil tak, že vlastně žádný argument nemám, protože to poslední co píšu je "Prostě Fricek :D :D" Takže jsem to bral jako břitkou ironii, že tím myslíš moji poznámku na Kaderku by mě ani ve snu nenapadlo. Možná by ses měl vyjadřovat poněkud jasněji.
Sám vidíš jak kecáš (nebo záměrně lžeš), protože o nějaké nenávisti tam není ani slovo ...

Zde kopie diskuze :

To je jeho životní mantra, turnaj na Štvanici :D :D Už ho vidím jak sedí, kýve se, mele mlýnek a breptá "turnaj na Štvanici, turnaj na Štvanici" :D Že je nutné centr napřed opravit, nezajímá. Že je nutné navézt antuku a udělat kurt, nezajímá. Že antuka položená na betonu má úpně jiné vlastnosti než běžná antuka, tedy zbylé kurty ČLTK, nezajímá ! :D Že Kaderka s kámoši nebudou 3 týdny mít kde hrát tenis, nezajímá ! Prostě Fricek :D :D

30.04.2018 17:13Od: tommr
tvůj jedinej relevantní argument je ten poslední ...

30.04.2018 17:46Od: blixa
No aspoň ten, ty nemáš žádnej :D Tvoje životní zahořklost z tebe už začíná tryskat jak z karlovarského vřídla. Musí to bejt fakt smutnej život, když tohle produkuješ. Nedá se s tím něco dělat ? Spěješ k tomu, že si to jednoho dne fakt hodíš ...
Reagovat
tommr
beru na vědomí, že máš dlouhý vedení a příště se budu vyjadřovat tak, abys to pochopil bez problémů i ty ...
Tvoje reakce ze 17:46 je ale v každým případě šílená a svědčí o tom, že pokud tu má někdo "pokroucenej mozek" jak se s oblibou o jiných vyjadřuješ tak jsi to hlavně ty ...
Reagovat
Torn
Ale no tak....urození pááánovéé.. :D
Reagovat
blixa
Co je na ní šíleného ? To je jen zhodnocení tvých příspěvků na TP v poslední době. Jestli nevidíš, že to s tebou jde valem z kopce, tak je mi tě dost líto.
Reagovat
Frick
Šavrda by problém s pronájmem neměl.

Kaderka, řekl bych, je rád, za každou akci.

Pustil tam filmaře (to tam zatravnit), pustil tam florbalisty, házenkáře, pustil tam MMA. Předtim (2014 a 2015) tam pustil beachaře, aby mu to tam zasypali pískem.
Reagovat
George_Renel
Italka Paolini skvělým způsobem smázla nesympatickou Rusku.
Reagovat
smazaný uživatel
Darya mi přijde celkem v pohodě.
Reagovat
Torn
Taky mi příjde v pohodě. Snaživá a umí uznat, když hráčka hraje líp.
Reagovat
George_Renel
To mi tedy dnes ani náhodou nepřipadlo. Ksichtila se tam místy skoro jak Ostapenko. A ten její MTO mi připadl taky dost podezřelý.
Reagovat
d@ve
Dneska mi tedy taky nepřišlo od Daryi fér, když si vzala MTO hned po té, co ztratila servis. A zdálo se, že to i Italku opravdu trochu vykolejilo, ale naštěstí ne definitivně. Dnes si to Jasmine pěkně uhrála sama..
Reagovat
tommr
sympatická nebo ne to je jedno, ale byla to hned po Petře největší kandidátka na titul. Takže Petra má cestu k titulu zase o něco snadnější a měla by toho využít ... :)
Reagovat
Dobry-den
Až na to, že minulý víkend se žádný FC nehrál :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já teda v tomhle kontextu slovo "minulý" chápu tak, že se jedná o víkend, který předcházel tomu poslednímu :)
Reagovat
Dobry-den
To ale nedává smysl. Ten POSLEDNÍ je přece MINULÝ.
TEN, KTERÝ PŘEDCHÁZEL POSLEDNÍMU, je tak logicky PŘEDMINULÝ.
Reagovat
smazaný uživatel
No to jsi snad děláte srandu ne? Místo, abyste sklopil uši a pochopil, že je to chyba, tak tady budete psát takový nesmysl? Poslední víkend je jednom jeden pane bože a je úplně jedno, jaký je kontext.
Reagovat
d@ve
WOW, pěkně jste to D-D nandal.. :D
Reagovat
Dobry-den
Nikoliv. Pravdu mám já. ;-)
Reagovat
d@ve
Nebojte Ondřeji, mnozí v tom máme podobný gulage. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ondřeji,
poslední = minulý
https://www.nechybujte.cz/slovnik-ceskych-synonym/posledn%C3%AD
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=minul%C3%BD
Reagovat
tommr
zítra bude na centru českej den. Od 11:00 tam budou postupně hrát Petra Kvitová (proti Vikhlyantsevový), Katka Siniaková (proti Alexandrovový), Denisa Allertová (proti Stosurový) a Kristýna Plíšková (proti Qiang Wang) ...
Dá se čekat, že budou zase strašný fronty a areál bude nejspíš zase zavřenej ještě než se začne hrát ...
Reagovat
milik254
Super, stihnu Petru aspoň v televizi po maturitce.
Reagovat
d@ve
Maturitu jistí padající listí.. ;)
Reagovat
tommr
zklamala jen Bára Strýcová, která už prohrála po šestý za sebou a je v docela slušný krizi. Naopak příjemně překvapily Denisa Allertová a Kristýna Plíšková od kterých se výhry moc nečekaly. Potěšující je i to, že Petra Kvitová splnila povinnost a její výkon nebyl na úvodní kolo vůbec špatnej ... :)
Reagovat
bIbec
Natálce zítra budu fandit, aby Petru poslala do Madridu! Jinak teda tržím palce načim děvčatům.
Reagovat
bIbec
našim
Reagovat
bIbec
a netržím, ale držím :-)
Reagovat
tommr
já teda doufám, že když už se Petra rozhodla startovat tak se pokusí získat titul a půjde do každýho zápasu naplno. Pokud se chce šetřit na Madrid tak to měla udělat jako to udělaly Karolína a Markéta ...
Reagovat
bIbec
Markéta se určitě na Madrid nešetří .-)
Reagovat
tommr
ona to už vzdala?
Reagovat
bIbec
to nevím, ale Prahu by určitě nevynechala, kdyby to nebylo s tou nohou blbý. Tím chci říct, že to určitě nebylo tak, "tvl, raději nebudu hrát Prahu, ať sem ready na Madrid"
Reagovat
bIbec
tak už vím.. ještě se neodhlásila a pokud bude nakonec hrát, tak nebude muset do kvaldy.
Reagovat
tommr
tak snad se Markéta stihne dát do pořádku, aby o Madrid nepřišla a nezapočítávala se jí do žebříčku nula. Totéž platí i pro Karolínu. Myslím, že obě mají stejný zranění i kdy to Markétino je asi o něco vážnější ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vaněk říkal, ze Prahu berou jako trénink.
Reagovat
historik
Myslím, že nejsem jediný a první, kdo si to myslí a snad už tu někdo něco podobného psal nejen dnes. Jsem přesvědčen, že turnaji by pomohlo zavedení aspoň nějakého vstupného, přitom to nemusí být žádná pálka. Tohle by myslím dost odbouralo ten obří nával na takový areál a navíc některé diváky = čumily. Nelíbí se mi diváci, kteří to pojali asi jako Fed cup a ne mezinárodní turnaj WTA. Měli by fandit rozhodně víc sportovně např. nebouřit po chybě soupeřky. A když soupeřka zahraje skvělý winner, tak to aspoň trochu ocenit a mít k ní respekt a ne aby tam bylo ticho jako v kostele. S takovou sem za chvíli moc zahraničních hráček nebude ochotně jezdit. Možná bych to trochu pochopil ve dvouhře, ale třeba při deblu Strýcová/Štefková myslím není potřeba tak bouřlivě a nesportovně skandovat. A to ten zápas ještě soupeřky myslím nevzaly úplně vážně, dost se na sebe usmívaly a šly si spíš zahrát.
Reagovat
Dobry-den
Určitě. I jen drobné vstupné by pomohlo oddělit zrno od plev.
Reagovat
marekv
Ano ! Ano! Ano ! Na Kvitku jsem se ani nedostal, znovu jsem nabëhl až po Strýcový (tu sem pak viděl ve fajn deblu). Na tribuně byli ještě nëjaký zevlové. A jen v mém okolí při nástupu Kristýny: dva kluci (cca 20 let) " A která je ta Plíšková". Paní za mnou na manžela " A kdyż teď prohraje, bude ještě s někým hrát ?" Přede mnou babička s třemi dětmi cca pět let (bavili se hrabošením v kabelce, zabrali tři sedačky)...PROSÍM ZPOPLATNIT !!! ZPOPLATNIT!!! ZPOPLATNIT !!! Tři kila na den a je klid...
Reagovat
Fandina
Já si nejsem jistá, jestli by zpoplatnění něco pomohlo. Tenis je díky dobrým tenistům od pradávna v Česku oblíbený sport a teď je zase období kdy je tu hodně dobrých holek, takže proto turnaj a proto ta obliba. Lidi na tenis chodí a vím, že i když za to zaplatí velkou částku, tak jdou. Dám příklad, potkala jsem známou, která byla s manželem na Ryder Cupu a to za nemalé peníze a ptala se mě, jak to vlastně je, když jsou takové tenisové turnaje, jestli se tam také hraje za týmy a nebyla schopná pochopit, že ne, že se tam hraje jen za sebe.
Nebo například letos při FEDu v únoru se za rozhodnutého stavu hrál deby bez výhod a okolo mě to jen šumělo, co se to vlastně hraje. Neznali to. A přitom vstupené bylo o tisícovce a byli tam také děti.
Reagovat
Fandina
Ne Ryder ale Laver Cup.
Reagovat
marekv
Netvrdím, że je to řešení stoprocentní, ale myslím, že nemalá část by odpadla. Ale hlavně by to probíhalo důstojně. Teď je to o tom, že si nemůžeš odskočit pro pití, odskočit si na záchod, bo pak už se nevrátíš. Kdyby se prodávali lístky přes nějaký portál, tak se vyhlásí den a čas zahájení prodeje a buď uspěješ nebo ne.
Reagovat
Fandina
Ano s tím souhlasím. Jezdím na různé turnaje a všude je to tak, že si koupíš lístek předem a víš, kde máš místo. Když si lístek nestihneš koupit, tak nejdeš, nejedeš.
Tady to tak není, takže bohužel člověk musí počítat i s tím, že se do areálu vůbec nedostane nebo stojí frontu. Všechno má svoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Na fed / davis cup se dostane spousta lidi na firemní vstupenky a efekt je pak stejný jako teď ve Stromovce.
Reagovat
Frick
Čím míň zahraničních hráček, tím lépe. Kdo tu o ně stojí? Pro mne jsou zahraniční hráčky nejlepší jako stafáž pro pro MČR :o)
Reagovat
Kytka
Tak si Bára spravila chuť aspoň v deblu. Super.
Reagovat
Kytka
Jupíííí a je to. Gratulace. To mám radost větší, než kdyby jedna Plíšková porazila druhou. Paráda.
Reagovat
tommr
Kristýna dneska příjemně překvapila. Jsem rád, že se jí povedla odveta za tu nešťastnou porážku z Miami kde dvakrát nedopodávala zápas ...
Reagovat
Dobry-den
Ostudou turnaje je zatím publikum, které fandí jen Češkám a vůbec neumí ocenit kvalitu soupeřky. Třeba teď Sasnovič - zahraje winner a hrobové ticho, tleská tak 5 lidí. Jako jasně, že většina lidí fandí domácí, ale mohli by se chovat trochu sportovně. A toto bohužel neplatí jen u tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
Hanba je, že se tu řeší nějaké slepice, ale ten pravý klenot našeho tenisu ne...
Reagovat
Andrew89
:D:D:D:D:D:D
Reagovat
Torn
Myslíš JYrku?:D
Reagovat
jirkaS
v cizině tomu není jinak když hraje domácí, nedej bože v jihoamerických zemích, tam jsou schopný na winner soupeřky bučet
Reagovat
Kytka
I na dvojchybu jsou schopni bučet.
Reagovat
Kytka
Tedy tleskat na dvojchybu soupeřky, pardon.
Reagovat
Dobry-den
No někde v džungli možná, ale v civilizovaných zemích by tomu tak být nemělo. Když srovnám Prahu například se Študgartem, kde bylo publikum korektní, tak toto je hnus. Celkem se za ty český fanoušky stydím. Ale tak Pražáci, no.
Sorry jako.
Reagovat
blixa
Pražáci jsou v Praze v trapné minoritě. Všechno náplava ;-)
Reagovat
Fandina
Nepřeháněj to s tím styděním se za někoho. Samozřejmě, že když je super výměna nebo super winer, bod, tak se tleská tomu bodu, v Praze nebo jinde a také nezapomeň, že ne všichni fanoušci fandí podle sympatií nebo národnosti nebo výkonu. Na spoustě turnajů jsou sázkaři, zažila jsem mockrát, že jsem seděla v Praze, ale třeba i v Ostravě, kde vedle mě seděli Češi a nefandili Čechům.
Reagovat
baggik
Týno začni podávat tak jak umíš a v pohodě vyhraješ.
Reagovat
Jan
Ze 4 tváří turnaje už zbývá jen Petra. Hned po 1. kole.
Reagovat
baggik
Tak když se dvě odhlásily...
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka ale stále hraje!
Reagovat
baggik
Kulicky. V tvojich gatích.
Reagovat
Torn
Ale ne na WTA. :D
Reagovat
Kytka
Jo, super výkon, porazil 230 hráče.
Reagovat
Jan
Mám dojem, že každý rok to dopadalo podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Dámy a pánové. Byl bych rád, kdyby se nezapomínalo na Jyrku Veselého.
Ten před pár okamžiky vystřelil z trenek Vemeno-Travera jasně všem ukázal, kdo je antukovým králem. Jyrka se pomalu nadechuje k tomu, aby překonal momentální sérii Nadala v počtu vyhraných setů na antuce. Jyrka už má rovné dva a je jasné, že se Nadal už bojí. Po dnešní výhře je jasné, že Jyrka patří kam?

NA HRAD! NA HRAD! NA HRAD!
Reagovat
Pedronegro
hm, pojďme hádat, kdo je tady vemeno, Daniel G-T to není ...
Reagovat
Andrew89
Jyrka to je buh!!! Hura hura hura...FO Jyrka vyhraje..to je po dnesku jisty
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka už ho vyhrál...
Reagovat
EllNino
to nezvládla v hlavě, bohužel :/

6 proher v řadě, regulérní krize, aachjo, je to škoda, opouštět domácí turnaj záhy ...
Reagovat
smazaný uživatel
měla tam pár pěkných výměn, ale Giorgi ji v závěru přestřílela. Los si paradoxně nalosovala sama. 6 proher již vypadá na herní krizi, třeba se chytne na dalších turnajích.

https://www.youtube.com/watch?v=6t0uEWHp1ok
Reagovat
smazaný uživatel
Šafina v Madridu ještě hrát nebude
Reagovat
Torn
Ty seš vážně jako internet explorer. :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
A co je ti po tom?
Reagovat
Torn
Nic, akorát, že příjdeš s křížem po funuse.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nejsem tu pořad asi jako ty. Tak jsem tady to info přehlídla. Naposledy jsem registrovala, ze účast je v plánu.
Reagovat
Torn
No, já tu furt nejsem, ale tohle na mě speciálně bliklo hned několikrát a to nejen tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na mě jen ta Praha.
Reagovat
misa
Spíše je otázka jestli ještě vůbec bude někde hrát.
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji k výhře. Konečně se toho startu v Praze dočkala. Velký počet nevyužitých brejkbolů, od stavu 3-0 ve druhém poměrně trápení, ale dala to.
Reagovat
dadaft
Petra v pohodě, i když delší výměny celkem dost vydýchávala.

zato Barča teď narazila na brutální Giorgi, která zatím nechybuje a pálí to tam jak kulomet,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
EllNino
neuvěřitelný :D
Reagovat
EllNino
jo a Petra má rýmu, říkal Vaněk, tak možná proto se vydýchává :))
Reagovat
com
ale rymycku ma mit az na turnajich v americe
Reagovat
smazaný uživatel
RymYčkou trpí možná tak ty!Je nastydla a to si představ se da i v Čechách.
Reagovat
smazaný uživatel
Trpíš
Reagovat
com
jojo ja i Kvitova trpime rymyckou, a ty si trp prujmama :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši trapáčku, kolik ti je? :))
Reagovat
Torn
Linko, ty radši nikoho neopravuj. :D
Reagovat
baggik
Ma alergii vy experti. Ja ji mam taky a ted na jare je to nejhorsi, proto psika.
Reagovat
Torn
No Giorgi Báru pěkně maže, ale snad se začne vyhazovat. Kotyza poradil dobře, ale je otázkou, jak to půjde v praxi.
Reagovat
com
a prohrou Smitkove uz dneska češky nebudou 100%ní :D
Reagovat
smazaný uživatel
8 slov, 3 chyby :-D
Reagovat
com
tak si vem cervenou fixku a oprav si to, at to mas na monitoru spravne :D
Reagovat
tommr
až na jeden krátkej úsek ve druhým setu kdy dovolila Tereze srovnat na 3:3 hrála Petra docela slušně ... :)
Tereza doplatila na špatnej los. Paradoxně by na tom byla líp kdyby nedostala WC a musela hrát kvalifikaci ...
Reagovat
Jan
Že dali WC zrovna jí ...
Reagovat
lars
a komu WC MELI DAT?
Reagovat
Jan
V kvalifikaci hrály i níže postavené hráčky.
Reagovat
Fandina
A co má být, že tam hrály níže postavené hráčky. Je dobře, že Terka měla možnost hlavní soutěže. Ještě před nedávnem to byla jedna z českých velkých nadějí a kdyby bývala v Kanadě při FEDu neudělala živý bod, tak by třeba ani nebylo jeden vítězný FED Cup. Navíc je to Češka, komu jinému by se měly doma dávat WC.
Reagovat
Jan
Nemusíš se rozčilovat. Já jen nevím jaká je strategie při udělování WC. Proti Smitkové nic nemám.
Reagovat
Fandina
Já se nerozčíluju, máš to nějak pomotané.
Podle mě je věcí pořadatele, jak s WC naloží, komu ji dá. Je to na něm. Samozřejmě musí splnit podmínky, co se týká počtu WC, ale jinak o tom rozhoduje on. Myslím, že na AO se hrají i předturnaje a na základě nich se pak určitý počet WC dává.
Reagovat
Jan
Když tu byla řeč, že Smitková by na tom byla lépe, kdyby hrála kvalifikaci a nenarazila na Petru a já nevím jaké byly možnosti ohledně toho.
Reagovat
tommr
los se bohužel dělá až po udělení WC. Kdyby pořadatelé tušili, že Tereza vyfásne v prvním kole Petru tak by jí tu WC asi nedávali a nechali by jí hrát radši kvaldu kde si mohla přinejmenším obhájit lonský body ... :)
Reagovat
Jan
Je z toho hlava asi nebolí. Pak muselo být jasné předem, že to je možnost, že vyfásne Petru.
Reagovat
Fandina
Kdyby nechtěla WC, tak by nehrála. Samozřejmě, že je to její volba.
Reagovat
Fandina
Mohla vyfásnout 31 ostatních holek z pavouka, že to bude Petra vědět nemohla.
Reagovat
Jan
A nebude mít body jako kdyby se prokousala kvaldou do prvního kola ? Pak by to bylo jedno.
Reagovat
tommr
nn Tereza dostane 1 bod za prohru v prvním kole a protože se jí současně odečte 10 bodů za lonský druhý kolo v kvaldě tak se zase o něco propadne v žebříčku ...
Reagovat
Andrew89
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist