Kvitová v Dubaji končí, prohrála potřetí v řadě

15. 2. 2009, 15:30
Aktuality 3
WTA DUBAJ - Petra Kvitová sice pomohla českému fedcupovému týmu k postupu do semifinále, na okruhu WTA se jí však přestalo dařit. Po triumfu v Hobartu prohrála už třetí utkání v řadě, když v úvodním kole podniku v Dubaji podlehla 137. hráčce světa Julii Schruffové
Petra Kvitová

Petra Kvitová ve svém úvodním duelu v Dubaji nestačila na Němku Julii Schruffovou, které podlehla 3-6 6-2 4-6. Osmnáctiletá Češka se dopustila devíti dvojchyb a nezaznamenala jediné eso. Na okruhu WTA po triumfu v Hobartu prohrála už třetí utkání v řadě.

Kvitová pokračuje v nevýrazných výkonech poté, co dvěma výhrami pomohla českému týmu k postupu do semifinále Fed Cupu. Před pěti dny se rozloučila v prvním kole s turnajem v Paříži, kde nestačila na Karolinu Špremovou z Chorvatska.

Rodačka z Bílovce sice v lednu v Hobartu získala první titul v kariéře, na zbývajících čtyřech turnajích ale nedokázala projít přes první kolo.

Do druhého kola postoupila nasazená Estonka Kaia Kanepiová, která ve třech setech vyřadila Rakušanku Paszekovou, jež prošla kvalifikací.

Ve Spojených arabských emirátech se hraje o dotaci ve výši 2 miliony dolarů. Představit by se měly všechny tenistky první světové desítky. Nejistý je start Sereny Williamsové, která se v sobotu odhlásila kvůli zranění kolena z podniku v Paříži.

- WTA PREMIER DUBAJ (Spojené arabská emiráty, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Schruffová (Něm.) - Kvitová (ČR) 6-3 2-6 6-4
Ťie Čeng (13-Čína) - Rodinovová (Rus.) 6-1 6-1
Kanepiová (16-Est.) - Paszeková (Rak.) 2-6 6-2 6-0
Bammerová (Rak.) - Korytcevová (Ukr.) 6-1 6-4
Pironkovová (Bul.) - Kutuzovová (Ukr.) 6-2 6-3
Erraniová (It.) - Chan Yung-Jan (Tchaj.) 6-4 6-4
Klejbanovová (Rus.) - Lapuščenkovová (Rus.) 3-6 6-3 6-2
Duševinová (Rus.) - C' Jen (Čína) 2-6 6-4 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6-2 6-4
Vesninová (Rus.) - Li Na (Čína) 1-6 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
schruff :)))
Reagovat
smazaný uživatel
- škoda, jako nenasazená hráčka měla hodně lehký los, ale bohužel...
Reagovat
smazaný uživatel
doufám že ted nebude dál padat jako Vaidišová:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist