Kvitová v krizi. Před US Open prohrála všech pět zápasů

23. 8. 2010, 21:41
Aktuality 9
ATP NEW HAVEN - Začátkem července zakončila životní turnaj v semifinále Wimbledonu. Pak jakoby někdo otočil knoflíkem a Petra Kvitová v přípravě na US Open na oblíbeném rychlém povrchu prohrála všech pět zápasů. Dnes v New Havenu neuhrála ani set proti Kateryně Bondarenkové z Ukrajiny.
Petra Kvitová

Když Petra Kvitová letěla do Londýnu na slavný Wimbledon, měla na kontě čtyři porážky v řadě. V All England Clubu pak předvedla fantastické výkony, kanáry nadělila Wozniacké i Azarenkové. Prohrála až v semifinále se Serenou Williamsovou. 

Dvacetiletá Češka v létě vynechala antukové turnaje a okamžitě začala s přípravou na US Open. Odehrála pět ostrých zápasů, všechny však prohrála. Do New Yorku tak odletí s ještě horší bilancí, než měla před startem grandslamu na britských ostrovech. 

Rodačka z Bílovce, které v aktuálním žebříčku patří 31. místo, během prázdnin prohrála postupně s Vögeleovou, Sevastovovou, Cirsteaovou a Rezaiovou. Dnes v generálce na závěrečný podnik 'velké čtyřky' nestačila na Katerynu Bondarenkovou.

O čtyři roky starší Ukrajinka se přitom po povedeném závěru loňské sezony letos trápí. Na vině bylo i zranění, kvůli kterému skoro tři měsíce nehrála. Od French Open dodnes pak prohrála pět utkání v řadě.

Stejně mizernou bilanci teď má Kvitová, jež by ji mohla podobně jako ve Wimbledonu ukončit na kurtech ve Flushing Meadows. Pokud by alespoň obhájila loňské osmifinále, zřejmě by bylo neúspěšné léto zapomenuto. K úspěchu na US Open by jí mohlo pomoci i to, že bude mezi dvaatřiceti nasazenými.

Bondarenkovou ve druhém kole turnaje v New Havenu čeká světová osmička Jelena Dementěvová, kterou loni na podzim poprvé na pátý pokus porazila. Dementěvová se letos rozhodla hrát soutěž týden před grandslamem proto, že na předchozích přípravných turnajích vyhrála jen dva zápasy z pěti. Dnes smetla 6-1 6-2 Španělku Marii Martinezovou.

Až za zraněnou Anastasii Pavljučenkovovou, kterou trápí bolest kyčle, se do hlavní soutěže dostala Dominika Cibulková. Slovenka neprošla kvalifikací, jako lucky loser však v 1. kole zdolala Američanka Melanii Oudinovou. Teď by jí měl čekat duel s nejvýše nasazenou obhájkyní titulu Caroline Wozniackou, její start v Connecticutu je ovšem nejistý. Talentovaná Dánka teprve dnes vyhrála finále v Montrealu.

- WTA PREMIER NEW HAVEN (Connecticut, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
pondělní výsledky (23. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
K. Bondarenková (Ukr.) - Kvitová (ČR) 7-5 6-3
Dementěvová (4-Rus.) - Martínezová-Sánchezová (Šp.) 6-1 6-2
Petrovová (8-Rus.) - Lepchenková (USA) 1-6 7-5 6-1
Erraniová (It.) - Jie Zheng (Čína) 6-1 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Dulgheruová (Rum.) 6-2 6-2
Cibulková (SR) - Oudinová (USA) 6-2 5-7 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
skott
Ne ze bych to Petre pral, ale Kata tuhle vyhru potrebovala mnohem vic;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky verim, ze se vzpamatuje a zabere. Bylo by dobre, kdyby se opakovala nedavna historie a zabrala na US open, jak na Wimbledonu. Musi vydrzet trpelive, dele ve vymenach, pripravit si utok, prekvapka servis volej ne tak casto , Urcite to vyjde. ma to v sobe, jen to prodat.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Petra, všichni do ni rejpou. Myslím, že ve Wimbledonu to bylo štestíčko. Sice 5x vypadla v prvním kole, ale z jakýma soupeřkama A. Rezainová top 20, Bohdarenková v první 50(má určitě na výšší umístění)a Cirstenová, Sevastová to je úroveň Petry takže bych zase z tou krizí to nehrotil spíše Petru srážejí takovéhle komentáře a smůla co si vybrala za štěstí ve wibledonu tak teďka ji opustilo a mimo to každá hráčka chce mít skalp wimbledonské semifinalistky takže to berou prestižněji než obyčejný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
nechci rejpat, ale podívej se na výsledky v letošním roce Katariny.. Kvitová měla na Wimbledonu vážně jenom štěstí. Tohle je už vážně smutné a trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
jen rejpej od toho jsou diskuze. Vážně letos Bohdarenková neměla dobrý rok, ale dost byla zraněná a kvůli zranění zase tolik turnajů nehrála každopádně je ve světové padesátce a to nikdo popřít nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
však v ní za tři týdny po skončení US OPEN nebude.. ;-) Petra hraje vážně tragédně..
Reagovat
smazaný uživatel
coci: To mají být jména tenistek? Všichni sportovci zajisté na internetu čtou stupidní "komentáře" od anonymů :-D
PetanEk: Štěstí? Viděl tady vůbec někdo, jakým způsobem Kvitová zničila Karolínu nebo o kolo dřív Azarenku ve 2. setu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ted hraje hrozně, ale co předváděla ve Wimbledonu bylo bezkonkurenční, žádný štěstí, prostě výborná hra.
Reagovat
weak
"Petanek":
jestli KVITOVA se dostala do semi Wimbledonu jen diky štěstí, tak ty seš japonský ministr obrany...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist