Kvitová v Linci postoupila do hlavní soutěže

20. 10. 2008, 20:59
Aktuality 5
WTA LINZ / LUCEMBURK - Talentovaná česká tenistka Petra Kvitová postoupila stejně jako minulý týden v Curychu i na turnaji v Linci do hlavní soutěže. Osmnáctiletá fedcupová reprezentantka dnes ztratila v posledním kole kvalifikace pouze dva gamy s Američankou Jill Craybasovou a ve středu ji v prvním kole čeká domácí naděje Tamira Paszeková.
Petra Kvitová

Petra Kvitová minulý týden v Curychu došla až do čtvrtfinále, kde ji vyřadila bývalá světová jednička Ana Ivanovičová ze Srbska. Díky druhému letošnímu postupu mezi nejlepších osm na okruhu WTA se mladá Češka posunula na 44. místo v žebříčku, což je její nejlepší postavení v kariéře.

V Linci se hraje o 600.000 dolarů, nejvýše nasazenou hráčkou je právě Ivanovičová. Turnaje se měla zúčastnit i česká jednička Nicole Vaidišová, ta ale kvůli zraněnému zápěstí předčasně ukončila sezonu.

Do druhého kola už stihla postoupit osmá nasazená Alize Cornetová z Francie. Díky výhře nad Číňankou Čeng Ťie přerušila série čtyř porážek.

Benešová se v Lucemburku utká se čtrnáctiletou Britkou
Ivetu Benešovou čeká v prvním kole turnaje v Lucemburku setkání s nastupující tenisovou generací. Soupeřkou české fedcupové reprezentantky bude teprve čtrnáctiletá Britka Laura Robsonová, pro niž to bude debut na profesionálním okruhu WTA.

Talentovaná Robsonová letos vyhrála wimbledonskou juniorku a od pořadatelů turnaje, který vlastní bývalá česká tenistka Jana Novotná, dostala divokou kartu.

Pokud Benešová ošidný zápas proti hráčce, jež stejně jako ona drží raketu v levé ruce, zvládne, utká se s Ruskou Annou Čakvetadzeovou. Turnajová dvojka dnes vstoupila do soutěže výhrou 6-4 7-6 nad Mathilde Johanssonovou z Francie.

WTA LINZ (Rakousko, hala, 600.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Cornetová (8-Fr.) - Čeng Ťie (Čína) 6-3 6-2
Kanepiová (Est.) - Klaffnerová (Rak.) 6-4 6-0
Srebotniková (Slovin.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-1 7-5

Dvouhra - kvalifikace, 3. kolo:
Kvitová (ČR) - Craybasová (USA) 6-2 6-3
Llagosteraová (Šp.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6-4 6-3
Makarovová (Rus.) - Vesninaová (Rus.) 6-3 7-6(5)
Savčuková (Ukr.) - Rybáriková (SR) 6-2 7-5

WTA LUCEMBURK (LUCEMBURSKO, hala, 225.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Čakvetadzeová (2-Rus.) - Johanssonová (Fr.) 6-4 7-6(4)
Hantuchová (3-SR) - Parmentierová (Fr.) 6-2 7-5
Li Na (6-Čína) - Minellová (Luc.) 6-2 6-1
Lisická (Něm.) - Arvidssonová (Švéd.) 2-6 6-3 6-4
Erraniová (It.) - Erakovicová (N. Zél.) 4-6 6-2 7-5
Pcheng Šuaj (Čína) - Duševinová (Rus.) 6-1 6-2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Tak na Lauru Robson sem hodne zvedavej.Zatim se predstavila jenom na mensich turnajich ITF, ale vedla si vyborne.Los byl pro ni hodne priznivy, Iveta neni zadna bojovnice a kdyz se ji nepovede vstup do utkani mohla by ji Laura porazit.Sice sem doufal, ze si odbyde premieru az tesne pred Wimbledonem, ale sponzori ji zrejme presvedcili uz ted.
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle holčička je tvůj nový kůň? Vzpomínám, že jsem kus jejího wimbledonského utkání viděl na BBC, ale už si ji ani neumím představit.
Reagovat
skott
Mas pravdu, jeji finalovy zapas na BBC sem taky videl.Navic sem mel moznost videt ji i nazivo v zapase, kdy smetla z kurtu vyrazne starsi slovenku Tabakovou a udelala na me velky dojem.Jak dobra muze byt je jeste brzo predpovidat, ale osobne ji povazuju za vetsi talent nez treba bez premysleni hrajici de Britto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani si už nepamatuju, jestli Robson neřve taky jako ta portugalka. Ať chytne choleru a mononukleózu! Zavedli už jestřábí oko, jaký je tedy problém zavést měřiče řevu? Při překročení limitu by hráč ztratil fiftýn.
Reagovat
skott
Laura urcite neheka, hraje uplne jinej tenis nez Britto...ale jak sem psal, vhodnejsi by asi bylo dat ji kartu do kvalifikace, prece jenom jeste musi zapracovat na pohybu a i celkove fyzicke kondici.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist