Kvitová v Madridu vydřela sedmé vítězství v řadě. V osmifinále je i Kristýna Plíšková

8. 5. 2018, 14:07
Aktuality 115
WTA MADRID - Petra Kvitová se ve druhém kole turnaje WTA Premier Mandatory v Madridu pořádně nadřela. Dvojnásobná šampionka na třetí pokus a po téměř dvouhodinovém boji porazila Mónicu Puigovou a připsala si sedmé vítězství v řadě. Postup do osmifinále vybojovala také Kristýna Plíšková, která si poradila s domácí divokou kartou Sarou Sorribesovou.

Petra Kvitová v únoru vyhrála dva turnaje a dohromady 14 zápasů v řadě a na další dlouhou vítěznou sérii si dělá zálusk v květnu. Dvojnásobná wimbledonská vítězka minulý týden získala v pražské Stromovce třetí letošní a celkově 23. kariérní titul a po zisku své nejcennější trofeje na českém území pokračuje v neporazitelnosti také v Madridu.

Na španělské antuce v prvním kole smetla Lesju Curenkovou, dnes i přes potíže zdolala 6-3 7-6(8) Mónicu Puigovou a připsala si sedmé vítězství v řadě. Portoričance navíc po téměř dvouhodinovém boji vrátila jednu ze dvou předloňských porážek.

Kvitová byla v úvodním dějství neomylná na servisu. Na podání ztratila dohromady jen sedm fiftýnů a nečelila jedinému brejkbolu. Sama potřebovala čtyři brejkbolové šance, aby Puigové dokázala servis sebrat. Poprvé se jí to povedlo v sedmém gamu a znovu slavila o dvě hry později, když využila v pořadí čtvrtý setbol.

Druhá sada probíhala přesně naopak. Puigová si suverénně držela podání a Kvitová po cestě do tie-breaku musela likvidovat celkem osm brejkbolových hrozeb.

První mečbol Kvitová zahodila dvojchybou a vzápětí spáchala další, čímž soupeřce nabídla setbol. Puigová však nalitý forhend zahrála do autu a bylo opět srovnáno. Druhý mečbol si Češka připravila esem, ale ani ten nedokázala využít. Divokou zkrácenou hru nakonec ovládla poměrem 10-8 po proměnění až třetího mečbolu.

Kvitová, která v Madridu triumfovala v letech 2011 a 2015, bude v osmifinále čelit nenasazené protivnici Anett Kontaveitové (h2h 1-0). Dvaadvacetiletá Estonka si dnes poradila 6-2 4-6 6-2 s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou a oplatila jí dvě letošní porážky.

Kristýna Plíšková v Madridu využila příznivý los a zahraje si své největší osmifinále v kariéře. Česká kvalifikantka ve druhém kole po setech 7-5 6-2 vyřadila domácí divokou kartu Saru Sorribesovou a o čtvrtfinále bude bojovat proti Simoně Halepové, s níž prohrála oba dosavadní vzájemné duely.

Halepová na španělské antuce pokračuje v absolutní dominanci. Vítězka posledních dvou ročníků ve druhém kole nedala šanci Elise Mertensové a 13 zápasů neporaženou Belgičanku smetla 6-0 6-3.

Kvitová a Kristýna Plíšková tak rozšířily počet českých barev mezi nejlepší šestnáctkou. Včera krátce po půlnoci postoupila do osmifinále česká jednička Karolína Plíšková.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 6,685.828 eur
úterní výsledky (8. 5. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (10-ČR) - Puigová (Portor.) 6-3 7-6(8)
Kr. Plíšková (ČR) - Sorribesová (Šp.) 7-5 6-2
Halepová (1-Rum.) - Mertensová (Belg.) 6-0 6-3
Muguruzaová (3-Šp.) - Vekičová (Chorv.) 2-6 6-4 6-1
Suárezová (Šp.) - Svitolinová (4-Ukr.) 2-6 7-6(3) 6-4
Kasatkinová (14-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-1
Kontaveitová (Est.) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 4-6 6-2
Peraová (USA) - Kontaová (Brit.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Görgesová/Kar. Plíšková (Něm./ČR) - Cirsteaová/Sorribesová (Rum./Šp.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - 2. kolo •
Sestini-Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - N. Kičenoková/Anastasia Rodionová (Ukr./Austr.) 7-6(2) 6-1
Babosová/Mladenovicová (3-Maď./Fr.) - Peschkeová/Melicharová (ČR/USA) 6-4 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

115
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty jo, Bernarda Pera je fakt kočka.
Reagovat
Serpens
Fricku, ty jsi opravdu normální cvok :D Už si tady vyplýtval snad 5 let svého života (myslím tím čistého času). Žádná sebereflexe, žádné výčitky, jsi nadále schopen si desetkrát odpovědět na svůj vlastní příspěvek, svými bludy si nevyřešil za ty léta nic kromě toho, že tady většina lidí tebou pohrdá a dávají ti to najevo, ale s tebou to ani nehne, jsi nezničitelný jako rakovina (to už tu někdo před časem takto dobře vystihl). Ale raději tady zůstaň a magoř si dál, protože kdyby ti ten Tenisportál někdo vzal, začal bys asi být nebezpečný pro své okolí.
Reagovat
George_Renel
Přitom to Černošek říká jasně a stručně:
https://sport.idnes.cz/prague-open-hodnoceni-miroslav-cernosek-fds-/tenis.aspx?c=A180508_204116_tenis_rou
Reagovat
Frick
Ano. A (některým) lidem to vždy bude připadat jako škoda.

Zase už jenom to, že je tam otázka "Vylučujete přesun do prostornějšího areálu na Štvanici?", o něčem svědčí. Mezi řádky je tam napsáno něco jako "Černošku, máme v Praze takovej super centr, tak proč děláš Zagorku a nechceš to hrát tam?"

Nedovedu si představit, že by šla přes tu ulici postavit tribuna pro 1000 lidí. To by se musela postavit přes tu stavbu., co tam je.

Co bych představit dokázal, je přesunou centr o kus dál a tu velkou 30 řadou tribunu pro 1650 lidí postavit z obou stran. S tim, že by na jedné byla nějaká VIP sekce atp.

Nicméně taky asi si to nelze lakovat na růžovou. Pokud Petra dneska (nebo i třeba) zejtra prohra kvůli tomu, že nebude mít šťávu, tak si hraní v Praze rozmyslí. Dalším "rizikem" je pak pochopitelně to, kdyby se jí, nedej bože (a současně i, nedej bože, Káje) dařilo ve Stuttgartu.

A pokud neni Petra (a možná Kája), tak divácký zájem jde dolů. Výrazně. Takže bez Petry nebo Káji (jejichž start a 100% nasazení nemusí být vždy jisté) asi fakt ta Stromovka stačí.

----------------------

A abych jen nekrtizoval, tak je dobře, že by na Fed Cup mohlo být hlediště jako na Laver Cupu. Z principu je nesmysl, aby na tenis byla v O2A citlně menší kapacita než na hokej, když se tenis hraje na mnohem menšim hřišti než hokej.
Reagovat
janek_da
Navrhuji TP přejmenovat na FrickPortal :-/
Reagovat
Frick
Pamatuje si někdo, jak to probíhalo? Kam se veřejnost dostala (např. do restaurace - nynějšího Tibreaku)? Byla tam nějaká kontrola předmětů? Atp. atp.
Reagovat
EllNino
Po přečtení příspěvků dole ohledně fotek se mi opět potvrdilo, ze nejsi zdravý člověk :)) ... ten tu totiž nevysedava do 5 do rána a neřeší boj s větrnými mlýny ....
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby na ty jeho věčný bláboly nikdo nereagoval, byl by klid
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro to vypadá, že mu někdo podstrčil pětistovku, at tady udělá kampan pro Štvanici.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :)))
Reagovat
horska.kraslice
Tak to naše děvčata završila úspěšně i čtyřhrou, a to jak Bára/Andrea, tak i Kája s Julií. Trochu jsem sledovala Káju s Julčou, vypadaly v pohodě, snad se nijak moc neunavily, spíš lehce potrénovaly a dobře se naladily. SNAD! :-)
Reagovat
tommr
každá výhra potěší a fyzickejch sil snad tolik neztratily ... :)
Reagovat
Torn
Jo, určitě se bavily, přišlo mi, že nejsou v takové křeči jako soupeřky. Když potřebovaly brejknout, nebyl problém. Fakt jim to spolu jde, rozumí si, jsem rád, že spolu zase hrajou. Ono ne vždy to psojení dvou kvalitních singlistek funguje.
Reagovat
Andrew89
dostava slusnou naloz
Reagovat
turista
Pak už jednoznačná záležitost.
Reagovat
tommr
měla dneska odehrát debla s Goergesovou, ale jejich zápas byl přerušenej kvůli dešti. Doufám, že už se dneska nebude dohrávat, protože to by nebyla dobrá příprava na zítřejší osmifinále proti Stephensový ...
Reagovat
tommr
tak nakonec se to přece jen dohrávalo a Goerges/Plíšková zvládly dohrávku vítězně. Snad se Karolína stihne pořádně vyspat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně, jak proměnila ten 5.mb!
Před domácím publikem nervozita, 4x nedokázala zakončit.
Pak při couvání k základní čáře odehrála míč a spadla (sedla si). Svitolina sice doběhla míček u sítě, ale napálila ho do autu.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý antukový zápas, hodně výměn, zápas se musel líbit. I když to působilo, že Elina vyhraje, tak nakonec Carla bojovala o každý balon. Elina mraky BB, a to neproměnování ji stálo zápas. Španělé museli být spokojeni. Elinu ted čeká obhajoba v Římě a ČF na RG, což vypadá, že se propadne žebříčkem.
Reagovat
FulnekUltras
už bylo načase - Carlita viva !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Každý rok se nemůže dařit, a byl to pěkný zápas. Elina ve 23 letech má ještě minimálně 5-7 let před sebou, nepochybuji, že si to zase jeden rok sedne .)
Reagovat
blixa
Dobře Karlička ! Potěšila holka !!! ;-)
Reagovat
com
hlavne ten promenenj MB byl dost dobrej.. sice se tam natahla, ale Svitolina to dobre prepalila :D
Reagovat
tommr
spíš si přitom sedla na zadek ... :)
Reagovat
Frick
Tak rekonstukce hlediště horních pater byla dokončena až někdy mezi květnem 2011 a 2012

8.5.2011
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/211471291650002-prague-open-2011

Hlediště stále kompletně neosazeno.

13.5.2012
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/212471291650002-cngvitall-prague-open

Hlediště hotovo. 13. květen 2012 by měl být zároveň i dnem, kdy začaly počítat hodiny s názvem "Centrkurt bez tenisu"

Na druhou stranu je třeba říct, že to není jen specifická bolest Prahy a Štvanice.

Od posledního zápasu na berlínském stadionu Stefi Grafové by mělo v pátek uběhnout rovných deset let.

https://www.google.com/maps/@52.4848779,13.2578112,120m/data=!3m1!1e3

Ono vůbec je to s tim Berlínem dosti tragické. Vlastně jediná metropole významného evropského státu bez tenisového turnaje. Stačí si to porovnat s Paříží, Londýnem, Římem i Madridem. Asi to má i trochu co dělat s historickym vývojem, kdy Berlín prostě nemá tak dlouhou a pevnou tradici "metropole". Samozřejmě na to měla (snad i zásadní) vliv epcoha dvou Němecek, kdy NSR měla hl. město v Bonnu a pak několik velkých měst (Hamburk, Mnichov, Köln...), které si ale nemohly dělat zálusk na to být metropolí celého státu.

----------------------------------------

Horní hlediště snad našlo využití pouze při florbalových open air 2016 a 2017, když tam byl kotel Bohemky.

https://abload.de/img/p92608267koic.jpg
Reagovat
Fandina
Na obou challengerech v těch letech jsem byla. Ne o víkendu, jak je v ivysílání, ale v týdnu, takže tam bylo ještě méně diváků.

Ale tady jsem našla něco o Štvanici, především o pomátném FEDu při otevření centru v roce 1986. Tam jsem také byla osobně, ale je to především něco pro mladší ročníky, pro které je to historie.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10321897020-olympijsky-magazin/213471290290036/obsah/279379-sportovni-architektura-tenisovy-areal-stvanice
Reagovat
Frick
Nicméně určitě toto nebyla chyba Štvanice.

Poslední ročník (2016) challengeru na Spartě. Přestože finále bylo s "našim" Pavláskem, tak centr nebyl plně zaplněn. A to tam byla kromě tribuny pod hlavní budovou už jen malá mobilní tribuna na protější dlouhé straně. Rozhodně plně nezaplněná. Tipoval bych, že tam bylo tak max. 350-400 lidí.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11551550488-sparta-prague-open-2016/216471291352101
Reagovat
Frick
Hm, tak zaplněná tribuna pod budovou měla kapacitu jen 148 lidí.
Reagovat
Frick
Tj. 148 + naproti tak 100-150, tj celkem 250-300 lidí.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že to není chyba Štvanice. Jde o to, že centr pro 8 tisíc diváků byl v podstatě zaplněn jen jednou při otevření na FED. Já tam potom byla na turnajích ATP a to tam bylo v hledišti vždycky jen pár lidí. Je to těžké.
Reagovat
Fandina
A takhle to vypaadalo v neděli v Komenského sadech v Ostravě na finále Prosperita Open 2018.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10186693736-tenis/418232401353001-prosperita-open-2018
Reagovat
Frick
Na to tragický obsazení byla ta návštěva slušná.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkazy jsem otevřel, jsou to tenisové zápasy, sledovat je nebudu.

Rekonstrukce jsou v pořádku, je to náročná ŽB konstrukce, která je vystavena neustále povětrnostním vlivům, a potřebuje určitou údržbu.

Berlín se hrál do roku 2008 a byl nahrazen právě Madridem. Zřejmě usoudili, že turnaj již nevyhovuje, a je zastaralý a proto přesun do Madridu. I v Římě musel modernizovat tenisové kurty v roce 2010.

https://sport.idnes.cz/v-rime-pokrtili-novy-tenisovy-amfiteatr-foro-italico-zkrasnelo-p8j-/tenis.aspx?c=A100427_220839_tenis_rou

Němci ale oproti Česku mají další turnaje - Stuttgart, Halle, Mnichov,..

Situaci jsem ti již popsal včera, pokud ho nebudou modernizovat, nevím k čemu by měl tento stánek sloužit. Na pořádání většího turnaje to nevypadá.
Ty pořád vidíš nějakou kapacitu 8000 diváků, ale nejsi schopen pochopit situaci, jaká panuje v tenisovém prostředí a pořádáním turnajů.
Reagovat
Frick
Jasně, že maj. Norimberk, Halle, 2x Stuttgart, Mnichov, Hamburk. Nicméně Berlin je hlavní město, 2x větší než 2. největší Hamburk, tak by člověk očekával, že když se v tý zemi koná šest ATP/WTA turnajů, tak by alespoň jeden v hlavním/největším městě bejt mohl.

Děje se tak v USA, Kanadě, Číně, Japonsku, Korei, Brazílii, Francii, Španělsku, Itálii, Británii, Austrálii i Rusku.

A stadion Steffi Graf je určitě lepší než stánky ve Stuttgartu (ATP), Norimberku a Mnichově. V Hamburku je to větší, v Halle a Stuttgartu (WTA) se to hraje ve víceúčelovejch arénách.

Jakou situaci nejsem schopen pochopit? Situace je taková, že v Praze se konečně hraje turnaj, pro kterej by Štvanice byla jako dělaná a místo toho se staví v zapadlém tréninkovém areálu obludná lešenářská konstrukce, která stejně nestačí zájmu diváků. Protože šéf svazu dá do antukovýho areálu na centr hard (čímž neřikám, že by s antukou na centru to tam bylo) a pro promotéra turnaje je "posvátnou krávou" to, že vlastní v Praze kvalitní, ale pouze ryze tréninkový areál. Je to asi jako kdyby v Ostravě vlastnil trénikový atletický areál, kolem nějž by na Zlatou tretru postavil montovaný tribuny, místo toho, aby to pořádal na Městskym stadionu a to kvůli tomu, že by soutěž diskařů v předprogramu probíhala na sousednim warm-up oválu, kterej by patřil konkurenčnímu klubu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se mne ptáš, jako bych o tom rozhodoval, já. Černošek zažádal o licenci, dostal ji, a vybral si areál, kde to bude pořádat. To jsi tak natvrdlý? Pokud ti to vadí, ptej se českých činovníků v tenisovém svazu.
Reagovat
Frick
Ano, tak to je. Bohužel, WTA je benevolentní - není to třeba tak, že by "nativně" byly pravidla pro Stromovku nesplnitelný a následně by třeba povolovala vyjímky na základě nějakých specifických (třeba těch, že by ve městě/okolí nebyla jiná možnost).

Je to do jisný míry plivnutí do tváře všem, co ten areál budovali s ideou, že se tam bude hrát "velký tenis". Přirovnal bych to k tomu, kdyby se jelo k babičce na návštěvu, ta by dělala velký slavnostní oběd a vnoučata by si ho nedaly a místo toho by vytáhly Happy Meal, kterej si koupili na McDrivu cestou u benzinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je fajn, žes to pochopil posvojimu. Ostatně nic ti nebrání, abys vyvíjel nějakou činnou aktivitu pro český(pražský) tenis, pokud jsi s ním hluboce nespokojen. Zatím je to pouze žvanění a omílání stále stejných témat, dookola.
Zajdi na Štvanici, pozjištuj co a jak u činovníků, a pak se možná posuneš někam dál.
Reagovat
Frick
Tak já v zásadě pár věcí už vim - třeba to (od informovanýho zdroje), že Šavrda by to klidně Černoškovi pujčil, že antuka jde na hard položit a dají se i dobře nastavit její vlasnosti, snažil jsem se i zeptat na OBECNÝ cenový relace ty obr tribuny (bohužel, to mi ta firma neřekla - ani přibližně, se asi dalo čekat) atp. atp.
Reagovat
Frick
Dovedl bych si představit, že třeba Honzu Kodeše to musí bolet mnohem více než dříve. Tehdy si mohl říkat - bohužel - nikdo tady v Česku nemá prachy na pořádnej turnaj, tak Štvanice zůstává prázdná. Teď někdo ty prachy má a stejně je to k ničemu, protože je umanutej ve vztahu ke svýmu vlastnímu areálu.

Mne to ani nepřijde logický. Je to asi jako kdybych měl BMW X5 (luxusní SUV) a měl potřebu všem ukazovat, že v něm převezu i postele (když pojedu s otevřnym kufrem), hlavně abych si nemusel půjčovat dodávku, protože ta by nebyla MOJE.

Jak by takový člověk vypadal? Jako někdo, kdo je hrdý na to, jaké má auto nebo jako umanutý janek?
Reagovat
blixa
Ale Černošek ty prachy nemá. On je vydyndal u sponsorů. To mohl ale udělat i kdokoliv jiný. Proč to neudělal Šavrda ? Nebo Klaus ? Černošek si je vydyndal pro svůj areál. On chce propagovat Spartu, a ne I.ČLTK nebo tenisový svaz. On přeci nemůže za to, že všichni ostatní jsou naprosto neschopní. Pochopíš to už konečně ? Ale že se ptám ...
Reagovat
Frick
Nemyslim si, že to Černošek vydyndal pro "svuj areál". Vydyndal to pro svojí "Českou sportovní". Když v Ostravě dělá Tretru nebo v O2 či v Ostravar aréně (aréna ve Vítkách)FC či DC, tak nepromuje svuj areál, ale svojí schopnost zorganizovat významný sportovní akce. V čem propaguje ten svuj areál ve Stromovce? Že lidi jsou otrávený, že to neni tam, kde by to (skoro) každej pokládal za plně logický a díky tomu se tam nedostanou? To mi prostě nedává smysl. Tenisovej klub má mít především schopnost podporovat a rozvíjet talent mladých nadějí. V této souvislosti mi přijde otázka, zda areál má technický dispozice k pořádání velkýho turnaje, zcela irelevantní.

V akademii Nicka Bolletieriho taky neni žádnej centr a ani nic se tam nepořádá (ve smyslu nějakýho WTA/ATP) turnaje.

https://goo*.*gl/maps/BmU39Bu64U22 (bez hvězidček)

Když budu propagovat luxusní SUV, tak ho nebudu propagovat jako nekompromisní offroad (i když má 4x4 a nemá problém dojet 500m lesní cestou k luxusní usedlosi), jako auto k vození větších nákladů (i když má velký vnitřní prostor a vejde se do nej všechno ma týdenní výlet na kola pro 2 dospělý a dvě děti), ani jako auto na ježdění na okruhu (i když má skoro 300 koni, jede hodně přes 200 a stovku dosáhne za 7s). Budu ho propagovat jako velký, pohodlný a bezpečný auto, který mne bude důstojně reprezentovat a bude mi dobrým společníkem na dlouhých cestách.
Reagovat
Fandina
V Monte Carlu je to stejné, jako v Praze. Celý rok jsou tam kurty a v době pořádání turnaje, týden dva tam postaví tribuny. A k čemu tribuny, když tam na nich po zbytek roku nikdo nepotřebuje a jsou starosti s jejich údržbou. Takže to vyřeší tak, že postaví čerstvé sezení a je to v pohodě.
Reagovat
Frick
Portože tam jinou možnost nemají.
Reagovat
Fandina
To bych netvrdila, protože klub nestojí na území Monaca, ale ve Francii, takže místo by se našlo a peníze také. Ale k čemu se starat o monstra, která využiješ jednou do roka.
Reagovat
Frick
Ano, střed centru je 175m od monacké hranice. Strašná dálka.
Reagovat
Fandina
No a? Nejsou sami, kdo staví tribunu jen na akci. Proč se o ní starat celý rok. Viz bnevyužitý centr na Štvanici. Jen to chátrá.
Reagovat
Frick
Ano, ale kdyby tam měli velký tenisový stadion, ta by to na něm pořádaly.

"My" v Praze takový máme. Nepořádáme to tam.

Kdybychom ho neměli, tak bychom si třeba řekli - škoda, že v Praze nemáme nějaký pěkný centr jako mají třeba v Kitzbuhelu, ale tak jakž takž to stačí. Ale bylo by super, kdyby se nějaký vystavěl.

Jenže MY HO MÁME.

Teď to píšu optikou obecného sportovního/tenisového fanouška, kterého nezajímá milostný trojúhelník Šavrda-Kaderka-Černošek. Ale zajímá ho to, že nemůže vidět Petru a nechápe, proč se "někde ve Stromovce" montují tribuny, když je přece v Praze "ta Štvanice".
Reagovat
Fandina
Montují se tam, jako všude jinde, kde je to potreba. Nemusíš pořád psat o centru na Štvanici, ten příběh je každému znam. Martina to pochválila, to nebyla kritika, ani požadavek, že to melo být tam.
Reagovat
VlS
Fricku, kdo je my? Já žádnej centrkurt nemám a to nikde a nic nikde nepořádám. Ty jo? Upřesni to. Každej kousek země má svýho majitele a každá akce organizátora, tak kterej kurt máš a co zorganizuješ?
Reagovat
Frick
Myslíš si, že má to má úroveň, začít prudit po jazkykový stránce?

Určitě každej zbožňuje, když někdo napíše "Hurá, (my) porazili jsme Švácary" a do toho někdo začne pindat "My jsme nikoho neporazili, porazil ho národní tým ČR. MY ale ne.

Takže trochu úroveň, ano?
Reagovat
Fandina
Zase si nic nepochopil, jde o to, že ten, kdo vlastní centr na Štvanici nevlastní práva na turnaj a ten kdo vlastní práva na turnaj, tak ho dělá dle vlastního uvážení. Tvůj problém je, že to nechápeš.
Reagovat
blixa
Samozřejmě že pro svůj areál. Dokud nebyl turnaj, vědělo o něm v podstatě pár lidí. Dneska o něm ví každej (kdo se ochomejtne okolo tenisu). Tady se jednoznačně propaguje Sparta, Česká sportovní je až v pozadí. Černošek to takhle chce, kdo ví jaké má strategické záměry, ale asi nějaké má, jinak by to nedělal. Prostě od začátku je jasné, že tohle chtěl pro Spartu a kdyby to měl dělat jinde, tak se na to vykašle a neudělá to. Nespokojeni jsou akorát věční kverulanti jako ty, ostatní jsou rádi že turnaj je.
Absolutně nechápu, proč furt kveruluješ proti Černoškovi, že něco udělal, a ne proti ostatním, že udělali howno.
Reagovat
Frick
Tak já myslim, že je třeba oddělit areál (= to fyzický místo) a klub (to jest ty lidi a to "know-how" v něm). Mne osobně přijde, že nejdůlěžitější věcí pro klub jsou úspěchy jejich hračů. Zase si vezmu za příklad Nicka B. Copak tenisový fanoušky zajímá ten areál kdesi v Bradentonu? Ty zajímá to, jaký super hráči tam byli vychování. A ne, jestli je tam 20 nebo 30 kurtů a jestli je tam centr pro 500 nebo 300 lidí nebo tam vůbec žádnej neni.

Lidi se rádi dojímaj. Maj rádi nostalgii. Tak si vem, kdyby Navrátilová (která tam dojala tribuny v roce 86) uváděla do síně Slávy Novotnou (která tam vyhrála Škoda Czech Open hned ten další týden po vítěznym Wimbleodonu) a následně by tam Petra ten turnaj vyhrála. Třeba před 5 000 lidma. Čímž by se tak symbolicky utvořil nějaký symbolický "kruh legend". Copak to by se tzv. "neprodalo"?

https://www.youtube.com/watch?v=9RdJANhAom4 tady Kozohorský mu v přenosu ČT před třema rokama i letos skoro podsouval, že se to má hrát na Štvanici.

Tady v Rozstřelu iDnes (2/2017) byl muj dotaz proč to neni na Štvanici uveden jako jeden ze spousty dotazů na toto téma, přitom tuším, že jsem se na to ptal jen já, přičemž redaktor ještě sugestivně mluvil o "daleko menší Stromovce"

https://twitter.com/BlueFlash87/status/991369029372833792

nebo Černošková na TK po prvnim ročníku musela Stromovku taky obhajovat. A to tam byl tehdy ten šílený fail s tou příšernou nizoučkou tribunou.

To jsou jen takový střípky.
Reagovat
Frick
tad link na to - https://sport.idnes.cz/j-t-banka-prague-open-0l4-/tenis.aspx?c=A150504_2160242_tenis_ald

Jsou to střípky, které vytvářejí mozaiku toho, že je to slušný turnaj, který by se ale dal (v očích tenisových fans) ještě jednou věcí jasně vylepšit a která by se nezdála tak obtížnou, kdyby byla k tomu vůle.

Nicméně místo toho slýcháme, jak ta vůle neni a nebude.
Reagovat
Frick
A zase - jaký promo je to pro TK Sparta Praha a pro jaký oči? V očích obecnýho sportovního/tenisovýho fanouška to bude pořád ten zapadlej areál, kam se buď nedostal a když se tam dostal, tak když si chtěl odskočit na párek, tak musel kvůli tomu obětovat celý set msíto toho, aby odběhl 10 m za tribunu na ochoz a následně by hru chvíli sledoval ve stoje v prostoru vchodu na tribunu. Nebo když se chtěl přeusnout z centu na jedničkou, tak ho nečekala 250m tůra místo toho, aby mu stačilo udělat pár kroků.
Reagovat
Frick
Samozřejmě možná třeba je zásadní to, že je vidět na kurt z terasy restaurace odkud se nad lahví vínka dělá byznys a kouká se u toho na tenis. Zase ale třeba na Štvanici je nathle věci ta "prezidentská lože". I když nevim, jak je velká a upravená.
Reagovat
Frick
A tedy já se přiznám, že tedy mi ten turnaj extrémne znechutila ochranka kvůli fotografování.

2015:

Dva dny před turnajem je na FB turnaje tato kladná odpověď ohledně focení
https://www.facebook.com/jtbankapragueopen/posts/877157898993897
Kvalifkace bez problémů. Následně v úterý jsem s fotákem vpuštěn, leč ochrankou je mi zakázáno fotit. Ve středu jedu bez fotáku. Když vidim řadu fotografujících a že s foťákem/focením neměli problém, jedu domu si ten foták vzít.

2016: Na kvalifikaci je mi vstup s fotákem zakázán. Odjíždím tomu a na Tennisforum.com se dozívám, jak v tom nejsem sám a jak je chování místní ochranky neuvěřitelné.
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/1086297-amateur-photographs-without-accreditation-your-time-up.html

Zkouším se teda ptát na FB turnaje, je mi sděleno, že jde jen o to, aby se foták vešel do brašny od notebooku.
https://www.facebook.com/jtbankapragueopen/posts/1613468432310797

Následně se do areálu s fotákem dostávám.
Reagovat
Frick
2017: Na FB se jeden Slovák ptá 2 týdny před turnajem, zda si může vzít foták. Je mu sděleno, že zákaz platí jen pro profivybavení.
https://www.facebook.com/jtbankapragueopen/posts/1364584460251236
Řeknu si super, to bude v pohodě. Není. Jedu v sobotu na kvaldu. U vstupu bizarní přesvědčování o tom, že můj ultrazoom za 16 000 fakt není profi. Neúspěšně.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1842991339358504&set=o.105089492867412&type=3&theater
Zkouším to znovu na FB turnaje, kde co nejnázorněji ukazuju svůj přístroj způsobem, že ho postavím vedle profivybavení. Je mi sděleno, že si foták vzít můžu. Potom, co jsem ukázal teno status ochrance, mne nakonec další dny pustili.

2018: Jedu na v sobotu kvalifikaci. Ochranka si mne dobře pamatuje z loňska, má průpovídky, které mi nejsou příjemné. Opět mne nechce pustit, přestože mají vedle sebe banner, který si bude každý vysvětlovat tak, že ho nepustí s fotákem se stativem a taky s profi DSLR s velým sklem za velké peníze.
https://abload.de/img/thwhwrffffwrkqsnz.png

Zase můj ultrazoom překřtívají na profipřístroj a přidávají nějakou zkazku o objektivech do 10 cm. Nakonec jsem je nakonec překcecal. Šok nastává při opouštění areálu, kdy mne jeden sekuriták podezírá z toho, zda jsem nefotil něco intimního (asi jako upskirt), chce vidět, co jsem nafotil na tykačku mi sděluje, že jak tam něco takovýho najde, tak mi ten foták rozštípe.

Jo, jsem rád, že ten turnaj skončil.
Reagovat
Frick
Pardon, řekl, že mi s tím praští o zem.

Jinak je to pravda, co jsem napsal.
Reagovat
blixa
Škoda že nepraštil s tebou o zem, třeba by se ti rozbřesklo :D
Reagovat
slacker
s tebou prastili kolikrat a pomohlo? vidm zmeny k horsimu
Reagovat
George_Renel
Tak už iprimitivové z ochranky vědí že jsi úchyl....
Reagovat
Fandina
Jsi už s tím turnajem trapný. Bylo to tam fajn, bylo hezké počasí a kromě jednoho dne, v úterý, kdy chtěl každý vidět Petru nebyly problém. Tak už s tím neotravuj. Je věcí toho, kdo turnaj koupil, kde ho dělá. Ve Stromovce je to fajn.
Reagovat
Fandina
Na Štvanici zase bude challenger páni a ITF 80 tisíc dámy, od 21 do 29. července. Tak si každý Štvanici může užít. A kdo chtěl, tak si to tam užívá pořád. Konaly se tam ATP turnaje od roku 1987 do roku 1999 a také WTA turnaje do roku 2010, kdy skončily, protože na ně nebyly finance. A nahradilo to challengery a ITF. Takže Štvanici si každý může užít do syta. Že centr, i kdy na něm byla antuka, nebyl nikdy naplněný, kromě FEDu, je věc jiná.
Reagovat
Frick
Teď si spolu píší lidé, u nichž se lze domnívat, že jejich IQ je alespoň 85. Tak prosím neruš.
Reagovat
Fandina
To si vážně myslíš, že ty se chováš, jak inteligentní člověk? Vždyť ty nechápeš realitu. Popisuješ věci, které jsou každnému rozumnému člověku jasné a ty z nich dělá vědu. Jsi neuvěřitelně hloupý člověk. Absolutní blb.
Reagovat
Frick
"Popisuješ věci, které jsou každnému rozumnému člověku jasné a ty z nich dělá vědu. Jsi neuvěřitelně hloupý člověk. Absolutní blb."

Prostě tohle děláš už roky.

Plus jako bonus tu jsi schopna (spolu s nějakým oponentem - býval to třeba Roger Fedrer - nebo možná pořád ještě je) tu provozovat nesmyslné hádky, které končí tak, že přispěvky měly šířku dvou znaků a byly zcela nečitelné.
Reagovat
Fandina
Jenže ty jsi hloupý. Kdybys byl chytrý, tak nebudeš donekonečna rozebírat, proč je turnaj na Spartě a ne na Štvanici. Nebudeš s tím otravovat druhé, když každý si svůj názor na to dávno udělal a nepotřebuje jako ty o tom pořád mluvit.

To samé rezidence v Monaku. Nechápeš, že jsou lidi, kteří ji tam mají. Pořád to rozebíráš, jako blb.

Nebo přepadení Petry. Pořád dokola.

A v neposlední řadě, co je ti do mých hádek s kýmkoli. Nečti to, nic ti do toho není.
Reagovat
Frick
Už jsem to psal x-krát. Řeš si svoje osobní spory privátne. Pište si privátní vzkazy zde přes TP, vymeňte si e-maily, FB mesenger, Snapchat, zavoleje si, nebo si pokecejte v cukrárně. I když tam asi ne. Tam by blázivnou hádající se bábu nebyl nikdo zvědavej.
Reagovat
Fandina
Že Martina pochválila Spartu, neznamená, že předpokládala, že to musi být na Štvanici, to jen ty to tak vykládat.
Reagovat
Fandina
Blázen si ty, když rozebiras věci, tak jak je rozebiras. A pořád dokola.
Reagovat
FulnekUltras
Ta fósatá indiánka nám dělá dlouhodobě potíže - ale dneska to nakonec vyšlo. Navíc přes poledne na přímé zoncně, TB musel být jen pro silné nátury - neviděl jsem a prodloužil si zas o něco život... ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Super. Dnes 3:0 na zápasy. Ani v jednom případě nebyla naše hráčka horkou favoritkou, mohlo to být klidně 0:3. Takže radost :-)
Reagovat
horska.kraslice
Oprava: ne dnes, ale ve druhém kole.
Reagovat
tommr
ještě že tam mají 3 zatahovací střechy takže se aspoň na hlavních kurtech může pokračovat dál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tři? Hraje se na jednom, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak jo! Asi jen dlouho trvalo zatahovaní ! ;)
Reagovat
peggy
Petro Dobrý.
Reagovat
FulnekUltras
muck ;-)
Reagovat
Dobry-den
Kristýna dneska získala čtvrtou výhru v řadě, to se jí naposledy podařilo loni v Olomouci a předtím v Praze. Samozřejmě všechno na antuce. Antuková sezóna ale není dost dlouhá, proto by se měla snažit a zabrat na ostatních površích. Těžko říct, proč jí to poslední dobou mimo antuku vůbec nejde. :-(
Reagovat
Torn
Sice vyhrála 2 antukové turnaje, ale zase nenarazila na nějakou fakt hodně solidní hráčku nebo někoho z TOP10 (snad dobře koukám). Simona je holt na antuce a ještě k tomu v Madridu na jiné herní úrovni.
Reagovat
Kytka
Petra druhý set nakonec ubojovala a Kristýna pěkně. Dneska 100%, včera vlastně taky. Gratulace, jen tak dál.
Reagovat
Andrew89
Hezky Tyna...s prehledem:) Takhle hladky vitezstvi jsem necekal....pristi kolo bude pretezke
Reagovat
tommr
jj druhej set byl od Kristýny opravdu parádní ... :)
Reagovat
Andrew89
jojo super. Kez by zaskocila Halepku;)
Reagovat
tommr
to asi nehrozí, ale i tak je letošní Madrid už ted pro Kristýnu velkej úspěch a plně si tu vynahradila bodovou ztrátu z Prahy ... :)
Reagovat
Andrew89
je to tenis...nikdy neni noc jisty...ale jo mas pravdu..nejspis to nevyjde,ale uvidime
Reagovat
Torn
Se nabízí otázka...zkoušela by se Kája zase odhlásit? :D
Reagovat
tommr
myslím si, že tentokrát si dvojčata vroucně přejou, aby si mohly spolu ve čtvrtfinále zahrát ... :)
Reagovat
Fandina
joooooooooo
:-)))))
Reagovat
Jan
:)
Reagovat
Dobry-den
3 Češky v osmifinále. To je paráda. :-)
Reagovat
tommr
hlavně u Plíščat je to příjemný překvapení ... :)
Reagovat
Fandina
Po Stuttgartu u Káji ne, ale u Tyndy určitě.
Reagovat
FulnekUltras
vyřazení Hejkala je třeba přes všechny karmy vysoce kvitovat ;-)
Reagovat
slacker
antukove specialistky - pliscata
Reagovat
Krisboy
Cenné vítězství. Ale ty dvojchyby při mečbolu si mohla odpustit :)
Reagovat
tommr
má první set! Se soupeřkou má ale spoustu práce, protože ta vrátí skoro všechno a Kristýna spoustu šanci zazdila ...
Reagovat
Fandina
super. Vítězství ve dvou setech, i když ve druhém to bylo na nože a TB přetahovaná, ale Petra to má. Takže gratulka. Dneska mi ale Petra připadal nějaká unavená, tak snad se mi to jen mylně zdálo a v příštích zápasech budou pokračovat výhry. Dneska byl první super v pohodě, ale ve druhém to drhlo. Myslím si, že hlavně proto, že Puig hrála dost rychle a také prudké rány na podání. Takže držím palce Peti dál. Pojď!!!
Reagovat
tommr
hrát těsně po poledni v největší výhni asi nebude pro Petru to pravý ořechový ...
Reagovat
Fandina
Tak to je možné. Alespoň, že hrála na čas, to má ráda, nastoupit v přesně určenou dobu, nečekat, jak dlouho se budou hrát zápasy před ní.
Reagovat
tommr
všechno má svoje pro a proti ...
Reagovat
Fandina
jj
Reagovat
petrulinka
No tak jestli 19 st. je podle tebe výheň, tak už fakt nevím, co je potom pro tebe 30 st.
Reagovat
tommr
opravdu bylo jen 19 stupnů? Vždyt z Petry pot doslova stříkal ...
Reagovat
Torn
Z tebe by nestříkal po tom tie breaku?:D
Reagovat
tommr
dneska zase jednou utrpěla vítězství. Její hra ve druhým setu byla žalostná a může mluvit o velkým štěstí, že se jí povedlo uhaluzit TB, protože mlela z posledního a ve třetím setu by nejspíš úplně odpadla ...
Znovu se potvrdilo, že na některý hráčky prostě neumí a Puigová bude pro ní vždycky postrach ...
Reagovat
LukasH
Ale tak to proste je. Nektery hracky si proste nesedi bez ohledu na zebricek. S Monicou nebo Flipkens se Petra bude trapit, i kdyz budou stopadesaty a se treti Svitolinou v pohode vyhraje.
Reagovat
PetaM
Třeba to s ní Petra potřebovala jen zlomit :) A příští zápas už bude lehký :D
Reagovat
tommr
to pochybuju. Petře vadí hlavně styl jakým Puigová hraje při kterým musí vybírat spoustu míčků těsně nad zemí skoro v podřepu. Problémy má i s podáním Puigový, ale tam mi není jasný proč ...
Reagovat
baggik
Tak dulezite je, ze ten druhej set nakonec urvala. A musis vzit v potaz unavu. Je zazrak, ze je Petra z5 a ve vyborne forme. Na nejake tritydenni turnajove snury je jeste cas.
Reagovat
tommr
snad dvoutýdenní, ne? Stuttgart se nedá počítat ... :)
Reagovat
baggik
Zapominas ze hrala ve Stutgartu uz o vikendu FC. Tady vidite proc vypadla pak s Kerber v opacku. Prohrala aby mohla povstat. To same Tyna v Praze, kde je ted ta vase Buzik?
Reagovat
Pavlis
Po těch vracečkách docela změna. Bylo to o tom, která tu druhou brejkne. Těch šancí jí Petra nabízela dost, stejně tak Monica jí. Petra šanci využila v prvním setu. Ve druhém Peti zvorala jednu smeč, dobrá výměna. Naštěstí na servisu byly obě ve zbytku zápasu nekompromisní, proto přišla ke slovu strhující zkrácená hra. Kde následoval opět Petřin propad z 2-0 na 2-4, ale pak opět fenomenálně povstala. Vytvořila si postupně tři mečboly a bylo hotovo. Ale samozřejmě, mohla to získat i Monica, čímž by Petra nejspíše prohrála ve třech setech. K tomu ale nedošlo. Někdy rozhoduje jediný míček, jako v dnešním zápase. Šance měly obě stejné. Petro, gratuluji ti k důležité výhře.
Reagovat
Bloody13
Infarktová koncovka, ale tohle vítězství by Petru mohlo zase o něco víc nakopnout a udělat v Madridu nějakej pěknej výsledek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist