Kvitová v Petrohradu prosvištěla do druhého kola. S Vesninovou ztratila jen dva gamy

31. 1. 2018, 15:04
Aktuality 92
WTA PETROHRAD - Petra Kvitová zahájila své působení na halovém turnaji WTA Premier v Petrohradu drtivým vítězstvím nad Jelenou Vesninovou. S domácí hráčkou a nasazenou sedmičkou ztratila pouhé dva gamy a za hodinu a pár minut po stoupila do druhého kola, v němž bude proti Irině Beguové velkou favoritkou.
Petra Kvitová

Petře Kvitové se vstup do letošní sezony nepovedl. Kvůli nemoci musela vynechat podnik WTA v Brisbane a na tom následujícím v Sydney vypadla už ve druhém kole po prohře s italskou kvalifikantkou Giorgiovou. S úvodním grandslamem sezony Australian Open se dokonce loučila hned v prvním kole, v němž prohrála tuhou bitvu s Němkou Petkovicovou.

Další letošní zastávkou dvojnásobné wimbledonské šampionky je právě probíhající halová akce WTA Premier v Petrohradu, kterou Kvitová zahájila drtivým vítězstvím 6-2 6-0 nad Jelenou Vesninovou. Rusku porazila i ve druhém vzájemném duelu a svou letošní zápasovou bilanci srovnala na 2-2.

Kvitová šla po skončení úvodní hry do brejku, v následujícím gamu odvrátila brejkbol a poté si držela podání bez výraznějších komplikací. Domácí hráčka v sedmé hře dvěma dvojchybami nabídla brejkboly Kvitové a ta v pořadí druhou šanci proměnila. Úvodní sadu vzápětí jasně aktivnější Češka, jež začala na kurtu dominovat, doservírovala čistou hrou a zakončila ji esem.

Ve výborném výkonu pokračovala také ve druhém setu. Stejně jako ten první ho odstartovala rychlým brejkem a domácí naději i nadále jasně přehrávala a diktovala tempo hry. V dalším průběhu zápasu jí dokonce nepovolila jediný game a po hodině a osmi minutách postoupila do druhého kola.

V něm se Kvitová utká s Irinou Beguovou a bude velkou favoritkou. S Rumunkou v předchozích dvou soubojích neztratila set. V případě vítězství si zahraje první čtvrtfinále od říjnového turnaje v Pekingu.

V případném čtvrtfinále už čeká druhá nasazená Jelena Ostapenková. Lotyšská tenistka ve druhém kole zdolala 7-6 6-3 domácí Věru Zvonarevovou a v Petrohradu se na třetí pokus dočkala vítězného zápasu.

Statistiky zápasu

Jelena Rybakinová totiž stále pokračuje ve svém životním turnaji. Osmnáctiletá domácí kvalifikantka hraje teprve druhou hlavní soutěž na WTA v kariéře a po vítězství nad vracející se Bacsinszkou si vyšlápla na světovou sedmičku Caroline Garciaovou, kterou po velkém boji a odvráceném mečbolu porazila 4-6 7-6(6) 7-6(5). Ve svém největším čtvrtfinále vyzve Julii Görgesovou, nebo Robertu Vinciovou.

Napínavý zápas skončil trochu smutně sporným momentem. Garciaová se dožadovala opakování výměny, jelikož lajnová rozhodčí dle jejích slov zahlásila "aut" v momentě, kdy Francouzka trefovala úder. Umpirová sudí ovšem bod udělila Rybakinové a tím utkání ukončila.

Ve druhém kole petrohradské halové akce bude bojovat ještě Kateřina Siniaková. Jednadvacetiletou Češku zítra čeká vítězka domácího derby mezi Anastasií Pavljučenkovovou a Jekatěrinou Makarovovou.

Do Petrohradu už dorazila čerstvá vítězka Australian Open a světová jednička Caroline Wozniacká, jež měla v prvním kole volno. Ve druhém kole ji vyzve domácí divoká karta a teprve šestnáctiletá Anastasia Potapovová.

Titul bude obhajovat další šampionka z Melbourne Kristina Mladenovicová, která v Austrálii vyhrála čtyřhru s Maďarkou Babosovou. Ve dvouhře však prohrála už 15 zápasů v řadě a za obhajobou vykročí proti Dominice Cibulkové, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1-5.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 733.900 dolarů
středeční výsledky (31. 1. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (ČR) - Vesninová (7-Rus.) 6-2 6-0
Makarovová (Rus.) - Pavljučenkovová (6-Rus.) 6-4 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Ostapenková (2-Lot.) - Zvonarevová (Rus.) 7-6(6) 6-3
Rybakinová (Rus.) - Garciaová (3-Fr.) 4-6 7-6(6) 7-6(5)
Kasatkinová (8-Rus.) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kalinská/Lapková (Rus./Běl.) - Juraková/Voráčová (4-Chorv./ČR) 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

92
Přidat komentář
Pavlis
Včerejší zápas jsem neviděl, ale gratuluji jí k postupu. Dle přehledu to bombila fakt dobře. Hodně zdaru proti Begu.
Reagovat
Frick
se před 200 lety ve Vídni zbavili nějakýho grázla. To byly časy.
Reagovat
blixa
To byly, ale tobě by se nelíbily. Žádný sociální dávky, musel bys žebrotou ;-)
Reagovat
freeteepek
Předvedla perfektní výkon. Bylo to rychlé, přitom ale promyšlené a přesné. V první setu ještě nízká úspěšnost prvního podání, ale i to se ve druhém setu zlepšilo. Za mě jednička podtržená:-)
Reagovat
Nola
som zvedava na Kikinu a Dominiku, myslite, ze Kikina uz konecne ukonci tu snuru?
Petra je v mode zabijaka? nevidela som, ale celkom sa tesim na jej zapas s Penko, obe mam rada, to bude Sofiina volba, ale myslim, ze Petra potrebuje restart ovela viac ako Penko
Reagovat
EllNino
ještě musí porazit Begu
Reagovat
EllNino
Super :) Zjevně ji včerejší výhra nad Viki nastartovala :)
Reagovat
tommr
se ve druhým kole utká s Makarovovou. Za mě spokojenost - Pavlyuchenkova by pro Katku asi byla těžší soupeřkou ... :)
Reagovat
EllNino
no to si úplně nemyslím, Nasťa je teď celkem z formy a Makarova se navíc dneska jevila až nezvykle jistě, Katka to bude mít těžké, jedině snad, že by Kaťa nezvládla tlak domova, jako se jí to několikrát povedlo, ale dneska tam rozhodně nevypadala, až mě to překvapuje, holt Petrohrad není Moskva, kde to často nezvládá
Reagovat
tommr
v Sydney jí ale Bára pěkně rozebrala a tak by se to mohlo podobně povést i Katce ... :)
Reagovat
EllNino
doufám, že jo :)
Reagovat
Hector21
Nasti tak už ale hraj něco
Reagovat
Hector21
tuhle sezónu odepisuju a kašlu na to...

nemá absolutně žádnou sílu, ztratila na razanci, tohle je utrpení sledovat
Reagovat
misa
Doufám, že takhle nebudu na jaře psát :)
Reagovat
EllNino
ježiši neházej flintu do žita ...
Reagovat
Hector21
a vidíš jí? dyť je to úplně k ničemu...

co to Goffin vymýšlí, silová hráčka a úplně bez razance?

tohle se fakt těžce podělalo
Reagovat
EllNino
vždyť je začátek sezony
Reagovat
Hector21
jasně v Monterrey uhraje druhé kolo, tak se jí daří
Reagovat
EllNino
nebuď kyselej -_- kolikrát měla slabší období a pak zase vyletěla, jako bys ji neznal
Reagovat
Hector21
mě neštve to, že prohraje, mě štve, že úplně mění hru a fyziognomii v okamžiku, kdy jí konečně začalo všechno tak sedat...
Reagovat
EllNino
třeba není 100% fit, nebo já nevím, každopádně zase nějaký zásadní změny tam nevidím :D
Reagovat
EllNino
no vidiš :D krásnej dropvolej
Reagovat
Hector21
hezky krásně vyletěla
Reagovat
Hector21
luxusní
Reagovat
EllNino
no nic, s tebou není řeč :)
Reagovat
dadaft
musím petrohradský turnaj pochválit - sice trocha šumu, nicméně dokonalé stereo, kdy zvuk úderu do míčku naprosto přesně odpovídá místu, kde na velké obrazovce mé TV z pohledu hlavní kamery hraje tenistka............ ono se to nezdá, ale pokud se zvukem něco je (jako třeba na Eurosportu přehozené kanály), brutálně to snižuje prožitek ze sledování.

Skt. Petersburg na O2 TV mě baví víc než Australian Open na Eurosportu, což je smutné...
Reagovat
dadaft
a důvodem je určitě i to, že třeba Bidrman a Baumruk, kteří dneska komentovali, to je proti tomu, kdo komentuje na ES, jako WTA proti ITF.
Reagovat
Fandina
Tak s tím se dá souhlasit. Sledovat tenis na O2 TV Tenis je kvůli komentátorům mnohem lepší zážitek. A týká se to skoro všech komentátorů, topky jsou Bidrman a Basa.
Reagovat
tommr
dneska nehrála vůbec špatně a v prvním setu měla Ostapenko víc štěstí než rozumu. Ve druhým setu se už převaha Ostapenkový přece jen projevila. Je to škoda, protože moc nechybělo k dalšímu souboji Zvonarevový s Petrou na který bych ještě před rokem vůbec nepomyslel, že by se moh ještě někdy uskutečnit ...
Reagovat
Torn
Taky se mi Zvony líbila.
Reagovat
Kozoroh
23. místo - Angelique Kerberová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/01/50-greatest-players-open-era-w-no-23-angelique-kerber/71819/

Dnešní WTA-díl seriálu Steva Tignora se věnuje tenistce, která v předloňské sezóně opanovala oba hardové grandslamy.
Reagovat
tommr
šance, že se tam dostane i Petra Kvitová je stále menší. Ještě je malá naděje, že by se mohla dostat na 22.místo, ale to už je skoro nemožný. Pak už tam bude místo jen pro samý těžký váhy na který Petra - doufejme jen zatím - nemá nárok ...
Reagovat
bIbec
přiznám se, že sem se nekoukal jak to vychází, kdo tam tak může bejt.. ale jestli je tam Kerber a nebude tam Petra.. no.. to by mně přišlo teda dost nefér.
Reagovat
bIbec
já osobně bych Petru zařadil výš jak všecky ty 3, co se tam zatím objevily. Li Na je jasná, má nějaké to GS finále navíc, ale vyhrála jenom jeden větší turnaj. Kerber dost podobný, má navíc tu pozici jedničky + finále GS, ale žádný další větší turnaj.
Wozniacki byla schopná do toho roku 2012 vyhrávat větší turnaje, pak delší dobu nic no a teď teda zažívá dost solidní návrat. Mimo GS dost podobné úspěchy jako Petra. Pro Petru hovoří GS a pro Woz ta pozice jedničky, kterou si teda držela dlouho.
Reagovat
tommr
proto taky píšu, že pokud se tam má Petra dostat tak bude na 22.místě těsně před touhle trojicí. Pak už příjdou na řadu jen hráčky, který mají těch úspěchů nesrovnatelně víc ... :)
Reagovat
Empe
Petra by tam určitě být měla... když je tam Angie a Li Na. Má skoro dvojnásobek titulů, co Angie. Kromě 2 GS má ještě TM (+ finále), bronz z OH (Angie stříbro), úplně přehlížet Fed Cup by taky bylo nefér...
Reagovat
tommr
na některých zahraničních forech se o tom vedou velký debaty a z nich vyplývá, že pro zařazení do tý listiny je třeba mít aspon dva GS a k tomu něco mimořádnýho navíc jako je třeba post světový jedničky. A kandidátek, který to splnujou je víc než kolik je míst k dispozici ...
Jinak co se týče FC tak z mýho pohledu je těch několik FC titulů, který Petra pomohla vybojovat velký plus, ale nevím jestli se na to bude brát nějakej zřetel ...
Reagovat
bIbec
Woz má jeden GS + něco mimořádnýho.. takže vlastně tuhle podmínku nesplňuje :-)

Ale jako to srovnání třeba s tou Li.. pro tu fakt může hrát jenom to, že je Číňanka.. jinak nevím, kdo by ji jako před tu Petru dokázal dát, na základě jakého systému nebo tak něco. To by byl fail jako blázen. Upřímně.
Reagovat
misa
Na kterém místě je Petra v tvém žebříčku?
Reagovat
bIbec
no je před všema těmahle třema .-)
Reagovat
tommr
Wozniacki se tam dostala jen díky tomu že ted vyhrála konečně po dlouhejch létech čekání GS a AO je navíc jako poslední odehranej GS samozřejmě nejvíc v paměti ...
A co se týče Li Na tak na to sis sám odpověděl. Ta je tam hlavně z politických a marketingovejch důvodů ...
Reagovat
bIbec
ale tak já sem pro, ať tam je. Ty úspěchy tam sou. Ale prostě to, že je tam ona a to Kvítí by tam třeba nebylo.. to by bylo prostě divný.
Reagovat
bIbec
aha, tak prej tam teoreticky může bejt jenom jedna z hráček Kvitová, Pierce, Kuznetsova, Muguruza..
Takže předpokládám, že Muguruzu můžu asi vyloučit.. ale absence dvou z těch zbylých tří je přinejmenším diskutabilní.
Reagovat
Fandina
Pokud by se braly tituly, tak pořadí je tohle.

1. USA/Česko Martina Navrátilová 167
2. USA Chris Evertová 154
3. Německo Steffi Grafová 107
4. Austrálie Margaret Courtová 92
5. USA Serena Williamsová 71
5. Austrálie Evonne Goolagongová 68
7. USA Billie Jean Kingová 67
8. USA Lindsay Davenportová 55
9. Spojené království Virginia Wadeová 55
10. USA/Jugoslávie Monika Selešová 53
11. USA Venus Williamsová 49
12. Švýcarsko Martina Hingisová 43
13. Belgie Justine Heninová 41
13. Belgie Kim Clijstersová 41
15. Rusko Maria Šarapovová 35
Reagovat
Fandina
To jsou tituly WTA v dvouhře.
Reagovat
Fandina
Je to odsud a koukám, že tam mají dvakrát číslo 5 a pak ještě dvakrát 13, tam se to dá pochopit, protože obě mají stejný počet titulů.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_WTA_Tour
Reagovat
tommr
to bude tím, že Sereně připočetli 3 poslední tituly z let 2016-2017, ale zapomněli už přitom opravit i umístění Goolagongový ...
Reagovat
Fandina
Ale u té třináctky je to zase tak, že Henin má 43 titulů, to je stejně s Hingis, ne s Clisters.
Reagovat
misa
Kolik hráček vyhrálo v open éře alespoň 2x Wimbledon? Určitě se tam dostane. Navíc má TM a celkem 20 vyhraných turnajů.
Reagovat
EllNino
Vikhlyantseva, Kalinskaya, Potapova, Kudermetova

To by Fulnek a Fricek asi nerozdejchali, kdyby za nás nastoupily Allertová, Krejčíková, Vondroušová a Bouzková
Reagovat
Hector21
já měl skvělej nápad, že do Blavy pojedu...
naštěstí kvůli práci jsem to nemohl pořešit ...;) drbal bych si hlavu
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, jestli vedle Magdy nastoupí Viki, nebo Janka.
Zajímavý, že obě v Petrohradu hrály x Natalii.
Reagovat
EllNino
já myslím, že Viki :)
Reagovat
FulnekUltras
zato konzumně individualisticky orientovaným drahoušovským kosmopolitům by to bylo úplně jedno
Reagovat
EllNino
netvrdil jsi tu celou dobu, že Karolína nebude hrát ? :D Zase ti to nevyšlo, stejně jako tvá propaganda, že se Kotyza vrátí k Petře, o které jsi byl 100% přesvědčen
Reagovat
FulnekUltras
zatím úplně stačí, že mi vyšel jezevec ;)
Reagovat
Ondra979
no tentokrat to tesne uhral i diky spinave kampani a Drahosovym chybam, ale priste uz bude zvolen konecne dustojny reprezentant, komunisti sice vymiraji pomalu ale jiste. A mam takovy pocit, ze nove volby budou drive nez za 5 let.
Reagovat
PetaM
Ano, snad bude příště zvolen důstojný prezident. Doufám, že bude kandidovat Mánička. I když ... Drahoš dělal co mohl, aby se jí vyrovnal. Ale na Hurvínka nemá.
Reagovat
Ondra979
asi jsem moc nepochopil, kdo je kdo, ale kazdopadne to Drahos a jeho poradci podelali, pres televizi mohl oslovit nejvice volicu a on to zkazil. Taky jsem ho volil jako antizemana, muj kun byl Fischer. Priste uz sanci dostane nekdo mladsi a ten se snad nezakeca :)
Reagovat
FulnekUltras
Jak už jsem tady jednou psal, pokud paní Kuberová Jardovi tu kandidaturu nepovolí, modráci už nemají koho postavit, neboť jejich starší generace je už totálně profláknutá bezmála třiceti lety gigazlodějin, mladí fyzicky zdatní tupani umějí hrát zásadně jenom na sebe, a do jámy lvové dokážou nastrčit nanejvýš pár ohebných bezpáteřních figurek, jejichž třeskutému charismatu už dneska většina voličů nenaletí.
Reagovat
Ondra979
a doufam, ze priste bude kandidovat Marek Hilser, bude zas o neco zkusenejsi a tentokrat mu dam nejspis sanci, takovi lide jsou v politice potreba
Reagovat
FulnekUltras
by se musel svlíknout i od pasu dolů - a to zas přijde o hodně prvovoliček... ;)))

chtěl jsem původně doplnit výstižným vysvětlením Františka Ringo Čecha u Šípa, ale nějaký prudérní hňup to v minulém týdnu nechal smazat
Reagovat
FulnekUltras
https://www.youtube.com/watch?v=aAbwPZqN-ZA

no spíš to vypadá na nějakého vzteklého drahošmejda z veřejnoprávní žumpy
Reagovat
a.magerova
http://g.cz/japonska-vlada-se-oficialne-omluvila-ceske-republice-za-tomia-okamuru-slovensko-se-za-babise-zatim-neomluvilo/
Reagovat
Ondra979
no bratia by si meli vzit priklad a povolat agenta zpatky do vlasti, tady uz skodil dost :)
Reagovat
FulnekUltras
pokud ještě pořádně uškodí kalousko-odesácké mafii, budeme spokojeni
Reagovat
Ondra979
Babis povysil korupci na vyssi level - viz likvidace konkurence pres zajistovaci prikazy, statni zakazky, dotace a biopaliva, je to jeden z nejvetsich mafianu co tu kdy byl a dokud nebyl v politice, vzdy tam mel sveho kone, ktereho korumpoval. Jeho volici ovsem tohle nepochopi, a tak mu za to jeste tleskaji
Reagovat
FulnekUltras
nejlepší obrana je útok - tímto pravidlem se tady modrá prasata řídila skoro třicet let, až mezi sebou našla svého řezníka
Reagovat
Fandina
Tos mě rozesmál, takovou blbinu jsem dlouho neslyšela.
Reagovat
FulnekUltras
pravdivé blbiny pro naše fandiny ;)
Reagovat
Fandina
nesmysly
Reagovat
Fandina
nicméně máš u mě * a plus za snahu
Reagovat
drabona
Petra konečně podala výkon, který dal vzpomenout na to jak hrávala dřív. Jen houšť a větší kapky, přijdou kvalitnější soupeřky.
Reagovat
lvicek
Jsem moc rada, ze si Peta pozadala o WC a doufam, ze dojde co nejdale, nejlepe az k titulu! Zacatek sezony byl dost nanicovaty, tak ted to snad bude o moc lepsi :). U Peti myslim taky hodne zalezi na tom, jak ji vyhovuji podminky - pocasi, teplota, vlhkost i povrch - a tady se zda, ze ji to sedi dobre, tak hlavne toho vyuzit :). A to, ze si snad pripise nejake rozumne body ji pomuze vratit se zpatky nahoru a nedostavat nasazene hned v prvnim kole a vubec vsechno bude tak nejak jednodussi i dale v sezone :).
Reagovat
Dobry-den
Petra má letos na kontě už štyry vyhraný sety, ta teda válí, to čumím.

Ta ještě bude vyhrávat grenclemy, uvidíte, to vám povídám!
Reagovat
tommr
má letos až do FO velkou výhodu v tom, že nic neobhajuje a tak si za každou výhru bude připisovat body ...
Za dnešní výhru si připsala plusových 54 bodů a posunula se na 26.místo ...
V případě zisku titulu by se mohla dostat až na 21.místo. Závisí to ovšem i od výsledků některých soupeřek (Pavlyuchenkova, Kasatkina, Cibulková) ...
Reagovat
Andrew89
jojo to výhodu má...ale ona defacto neobahuje nic až na birmingham a US open....což je daleko:)
Reagovat
tommr
jj za zmínku z těch větších obhajob stojí už jen semifinále z Pekingu, který je ještě dál ... :)
Reagovat
Andrew89
ajooo , na to jsem uplně zapomenul:)
Reagovat
misa
Kdo asi bude na konci sezony českou jedničkou?
Reagovat
EllNino
Sandra Zahlavová
Reagovat
bIbec
No.. ta pravděpodobnost, že to nebude Karolína je opravdu velmi malá.
Petra by při své nekonzistentnosti potřebovala vyhrát GS nebo minimálně 2 velké turnaje. Jinak se před konzistentní Karolínu nedostane.
Reagovat
bIbec
nebo bych spíš místo "opravdu velmi malá" napsal "ralativně malá". Taky může mít Karolína slabší rok, to se stát může. A Petra je určitě schopná vyhrát velký turnaj.. když k tomu přidá pár dalších slušných výsledků, na top 10 a třeba přeskočení Karolíny to stačit může.
Reagovat
com
Kvitova vyhrala jeden zapas a hned z ni zas delas nevim co :D jednickou zustane Karolina
Reagovat
PetaM
Myslím, že českou jedničkou bude Karolína. Ale Petra bude mít více titulů :D :D
Reagovat
misa
Je to možné.
Reagovat
dadaft
dobrý výkon, vypadá to, že petrohradská hala Petře vyhovuje,,,,, držím palce.
Reagovat
kada.tom
Krásná práce, jen tak dál :-)
Reagovat
tommr
byla dneska skoro dokonalá. Když jí to jde tak je na její hru opravdu krásnej pohled ... :)
Docela mě mrzí, že si v příštím kole nezahraje proti Petkovicový. Pomsta za AO mohla být sladká ...
Reagovat
EllNino
ty jsi na ty pomsty nějakej vysazenej :D
Reagovat
tommr
na takový porážky se nedá zapomenout ... :)
Reagovat
George_Renel
Teď je třeba tento výkon několikrát zopakovat, aby si zase získala respekt a soupeřky byly z těch bomb trošku připokakané již při nástupu na kurt. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist