Kvitová v Sydney skončila ve druhém kole na Italce Giorgiové

10. 1. 2018, 09:10
Aktuality 50
WTA SYDNEY - Petra Kvitová v Sydney na svůj triumf z roku 2015 nenaváže. Česká tenistka v generálce na Australian Open skončila ve druhém kole na raketě Italky Camily Giorgiové, které podlehla po téměř dvou hodinách boje 0-2 na sety.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Z prvního turnaje sezony se kvůli nemoci odhlásila, z druhé se poroučí po druhém zápase. Petra Kvitová v Sydney nestačila na Italku Camilu Giorgiovou, s níž prohrála 6-7 2-6.

V úvodním setu Kvitová přežila za stavů 3-4 a 4-5 celkem sedm brejkbolů včetně tří setbolů a po obratu podávala za stavu 6-5 na zisk sady. O servis však poprvé přišla a rozhodnout musel tie-break. V něm měla česká tenistka setbol, ale příležitost nevyužila a Italka proměnila nakonec svůj až pátý setbol.

I ve druhém dějství se svěřenkyně Jiřího Vaňka trápila na podání. Dvakrát o něj přišla a žádný rebrejk nezaznamenala. Za stavu 2-5 ještě odvrátila čtyři mečboly, ale při pátém poslala forhend do autu a o rok mladší Italka vyrovnala vzájemnou bilanci na 1-1.


Kvitová v Sydney hrála poprvé od roku 2015, kdy si ze čtyřmilionového města na severovýchodním pobřeží Tasmanova moře odvezla titul. Na Australian Open letos zamíří bez jediného proměněného mečbolu, neboť v prvním kole jí Chorvatka Lučičová vzdala už po prvním setu.

V Sydney tak z tria českých tenistek pokračuje už jen Barbora Strýcová. Tu díky výhrám nad Ruskami Kasatkinovou a Makarovovou zítra čeká čtvrtfinále proti domácí Ashleigh Bartyové.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 528.910 dolarů
středeční výsledky (10. 01. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Giorgiová (It.) - Kvitová (ČR) 7-6 6-2
Muguruzaová (1-Šp.) - Bertensová (Niz.) 6-3 7-6(6)
A. Radwaňská (Pol.) - Bellisová (USA) 7-6(4) 6-0
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Sestini Hlaváčková/Latisha Chan (1-ČR/Tchaj-wan) - Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) 7-6(3) 1-6 10-6
Šafářová/Strýcová (2-ČR) - K. Bondarenková/Dellacquaová (Ukr./Austr.) 6-4 3-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
Frick
do Pakistánu.

Drž se Terezko!
Reagovat
Jabadu
Nemám z toho dobrý pocit. Jako jasně - příprava, nerozehranost, reklamy, filmování, vifikund.ace, frajkumšty, brikule ... ale zrovna s "Prdelkou"?
:-)
Reagovat
Fandina
Doufala jsem, že to Petra otočí. Nestalo se. Zdála se mi celkem unavená. Doufám, že na AO to bude lepší. Nicméně Kamilku bych nepodceňovala, ta kdž jí to tam padá, tak vybouchá kde koho. A také se umí vyházet. Dneska platilo to první.
Reagovat
blixa
Když to prdelce padá tak není zrovna k poražení ;-)
Reagovat
Jabadu
Já vím, Spasiteli a uživateli unixových systémů, které umožnily vznik linuxu o který se dnes zajímá (světe zboř se!) i Microsoft!!
Sice zatím jen na bázi nějakých cloudových úložišť a jejich zabezpečení, ale já to považuji za průlom.
Ono totiž zrovna tohle by mohlo zajímat spoustu firem na celé planetě, víme?
:-)
Reagovat
blixa
Ve voknech už máš implementovaný kompletní bash ;-)
Reagovat
lvicek
Jj, pouzivam Bash on Ubuntu on Windows a je to supr vec :).
Reagovat
Jabadu
Jo, už jsem na to mrkl. Hezká věcička. Nedávno jsem zakoupil další "dělo" - nééé, že bych ho potřeboval, ale vytuněné desktopy leží ve skladech a nikdo je nechce.
Všechno komplet (monitor, repro, bezdrát myš + klávesnice), win7 zadarmo s nalepeným origo product key. Tak jsem tam hned ze zvědavosti prskl win10 Pro a jako proč nééé.
Vše, bratru, za deset = slovy D E S E T litránků!
No nekup to!
:-)
Reagovat
slacker
se pochlubte co jste vytvorili za dila, jinak je vam hazeni IT termity uplne naputel, asi neco jako kdyz si skladnik ve sroubarne cte Vergilia v originale
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
a.magerova
A mě zas zajímá, zda-li to staré "dělo" zlikvidoval nějak ekologicky či jak barbar nemilující matičku Zemi.
Reagovat
Jabadu
Nezlikvidoval. Sice pro něj už v pracovně nezbylo místo, tak jsem ho dal do kuchyně. Co kdybych náhodou stran vaření potřeboval od tebe poradit? A to se vyplatí!
:-)
Reagovat
a.magerova
Klidně se ozvi, můj ultrabook za třicítku nosím s sebou skoro furt, takže jsem Ti k dispozici nejen stran vaření, ale i nápovědou co do které popelnice odhodit.... ;-)
Reagovat
Jabadu
Vyhodit třicítku za ultrabook?!
To je ze zlata?
:-)
Reagovat
a.magerova
Jj je zlatej... nikoli materiálem, ale uměním... ;-)
Reagovat
Jabadu
Proboha, co je tam za procesor? Vždyť za ty prachy to musí mít výkon jako prase!
:-)
Reagovat
Jabadu
Ale no jóóó ... porád!
Drzý mladíku, já bouchám jak barevnej!
Ačkoli ... spíše jako bílej.
Teď vážně. určitě se svými znalostmi v oblasti IT s tebou nemohu měřit, ale mě to prostě baví a zajímá. Na tom není nic špatného.
:-)
Reagovat
blixa
Jinak, ty myslíš, že by spoustu firem mohlo zajímat, že prdelka není k poražení když jí to zrovna padá ? :D :D
Reagovat
bIbec
Kamilka Prdelka zachránila Petru od maléru na AO. Vždycky je lepší jet na GS hladová než s pocitem uspokojení + nějaký ten tlak navíc. Takže za mě OK.
Reagovat
bIbec
ale Adam mě teda mrzí.. škoda.
Reagovat
FulnekUltras
Peťa může na AO jedině překvapit - i sama sebe - což bývá pro psychiku našinců obvykle nejlepší pozice. Ale jsme fest při zemi.
Reagovat
patriks
umí, to je známé i z loňska z Prahy, kde porazila Karolínu. Problém u Giorgi je labilita, že opravdu nikdo neví jestli vyhraje nebo prohraje. Ale je to většinou o ní.
Reagovat
Pavlis
Druhý set jsem v podstatě vynechal a jen sledoval stav zápasu. U Petry to vše je jako spojené nádoby. Psychika, vedro, oslabený organizmus. Zároveň se to projeví tím více, jaký krůček jí v prvním setu zase chyběl. Na kdyby se samozřejmě nehraje, funguje jen v rovině alternativ, jak se má člověk zachovat, jinak je to k ničemu a spekulovat nad kdyby, tak se z toho všichni zblázníme.

Za první set ale musím pochválit obě, Petra odvrátila minimálně sedm brejkbolů, což u ní bývalo většinou typické i dříve. Servis ztratila snad jen jednou v 1. setu, první tři hry zápasu jsem ale neviděl. Na returnu dnes byla Petra poměrně marná. Kamila je ostrá holka, což se dnes potvrdilo vrchovatě, rány neuvěřitelně rychlý, Petře to dát hezky pod nohy. Mrskala to tam bravurně. Ale že je až stá v žebříčku, to nepobírám.
Reagovat
blixa
No jo, loni to prdelce fakt nešlo, lítalo jí to všude jen ne do kurtu. Dobrejch zápasů bylo pomálu. Ona neumí ubrat, když jí to nepadá tak se prostě vyhází. Snad to letos bude lepší.
Reagovat
FulnekUltras
to na nějaké velké tažení vzhůru žebřem u Petry nevypadá. Bude ráda za několik vydařených turnajů a kdyby mezi nimi byl i jeden sedmizápasový GS, není co řešit.
Reagovat
Torn
To je zase úvaha. :D Vždyt do konce května nic neobhajuje, potom obhajuje tedy body za Birmingham, US Open a Peking, jinak zbytek jen minimálně. Já si tedy myslim, žebříčkem půjde nahoru a ne rozhodně o 2-3 místa, určitě je to pravděpodobnější než výhra GS. :D
Reagovat
FulnekUltras
spíš to vidím na jeden vydařený GS a to bude do top-10 stačit - ale nějaké souvislejší zázraky nečekáme ;) mnohem horší to bude mít s udržením dosavadních pozic prázdninová jednička omylem - zvlášť pokud u ní nedojde k zásadním personálním a myšlenkovým změnám...
Reagovat
EllNino
to ti může být jedno ne, když ji nenávidíš :) tak se o ni furt nezajímej
Reagovat
FulnekUltras
raď si laskavě někomu jinému - nazdar
Reagovat
blixa
Máš výjimečně pravdu, tobě není ani rady, ani pomoci ;-) :D
Reagovat
lukassb
Jak to muzete soudit????? vzdyt je to jeji prvni turnaj m
Reagovat
lukassb
Btw ty otazniky jsou jen omyl :D ..
Reagovat
FulnekUltras
na nějakou výraznější konzistenci se už dneska ve WTA moc nehraje - a u Peti tím spíš - což neznamená, že jí to někde nemůže parádně explodovat - dílčí titul je nakonec vždycky víc, než jalová šňůra čf a sf bez něj - a třetím GS by naše Lvice už svoji historickou dominanci mezi českými tenistkami nemusela nikomu víc dokazovat ;)
Reagovat
Roger_Federer
Jsem rad, ze je Petra K.zpět na kurtech, moc me chybela, jak byla mimo pul roku.
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
blixa
Všichni jste prdelku moji podceňovali, ale ona má pistolnice velké srdce a když má nabito ostrými, tak s ní nejsou žerty ... ;-)
Reagovat
PetaM
Naštěstí má nabito ostrými jen asi 2x v roce :D
Reagovat
blixa
Tak loni jo :D Ale bejvalo to i lepší a snad letos i bude ;-)
Reagovat
Torn
Jenže to vždycky odnesou naše holky. :D
Reagovat
r176
Někdo tady nedávno psal že Petra je ranařka.Nevím kde to ta dotyčná osoba vzala ale dnes ji bylo ukázáno co jsou to rány.Petra vůbec nestíhala a vinou virózy to určitě nebude když měla luxusní přípravu.Hráčka typu Petry by měla vydržet do toho mlátit 3 sety a ne odpadnout hned po prvním.A za těch pár dní než začne AO se to moc nezlepší :-(
Reagovat
Haitik
Garbine ze Sydney odstoupila, kvůli zraněnému pravému stehnu..
Reagovat
lvicek
Skoda, Peti, videla jsem kousek z druheho setu a to uz nebylo nic moc, spousta micu odpalenych kousek vedle cary, casto zbytecne, parkrat naopak spatny vyber umisteni uderu jako nahravka pro Giorgi. Potrebuje se trochu rozehrat, snad na AO to budel lepsi, budu zase moc drzet pesti :). Taky jsem zvedava, na jakych turnajich bude Peta hrat, myslim, ze ty nejvetsi by mela aspon sem tam prolozit nejakym mensim, hlavne ted, kdyz nic neobhajuje, aby nechytala tezke souperky hned v prvnich kolech a mela trochu sanci se rozehrat a nasbirat nejake body a posunout se vys. Pak se ji bude i snaz hrat na tech vetsich turnajich.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož je Camila moje oblíbená hráčka, tak má velkou radost. Snad půjde daleko, i když u ní ta konzistence nikdy nebyla a asi nebude...
Reagovat
tommr
Giorgi dneska hrála na svoje poměry mimořádně dobře, ale přesto je porážka Petry zrovna od ní velký zklamání. Spíš jsem čekal, že Petra skončí na Radwanský nebo Kerberový ...
Dnešní zápas rozhodly neproměněný šance v prvním setu - zejména to nedopodávání za stavu 6:5 bylo trestuhodný. Ve druhým setu už Petře začaly docházet síly a bylo jasný, že proti rozjetý soupeřce nemá šanci ...
Otázka je jak dalece se do špatnýho výkonu Petry promítla prodělaná nemoc. Vyhlídky pro AO jsou každopádně nevalný ...
Reagovat
George_Renel
Je fakt, že už od závěru 1. setu pokašlávala mnohem více, než je obvyklé.
Reagovat
Fandina
Petry. Dneska tahala za kratší konec a Giorgi hrála dobře. Tak držím palce na AO. Pojď!!!
Reagovat
Andrew89
nicméně vůbec nevadí. Hurá na AO, ještě pár dní k dobru. Trošku se Petra rozehrála, pohyb byl pak nulový a z toho pramenily chyby. Každopádně nic tragického a jiného v tom nevidím. Bohužel důsledky nemoci ještě. Všichni víme jak tělo reaguje po nemoci na větší fyzickou zátěž. Proste pak nestačila. Letos se fakt těším na AO...snad udělá některá z holek v pavouku vítr:D Camilla hrála fakt dobře.
Reagovat
rosm
ten pohyb byl fakt hrozny, snad bude lepsi, protoze toto byla katastrofa s porovnani rychle hrajici Giorgi a navic bez chyb hrajici
Reagovat
com
zas se bude urcite vymlouvat, ze nebyla stoprocentne fit po viróze kvitóze.. ohrana pisnicka
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist