Kvitová vstala z mrtvých, v semifinále je i Benešová

14. 1. 2009, 07:15
Aktuality 10
WTA HOBART - České tenistce Petře Kvitové se dnes povedl málo vídaný obrat. Na turnaji v Hobartu dnes prohrávala už 1-6 2-5 s Ruskou Pavljučenkovovou, nakonec ale poprvé v kariéře postoupila do semifinále podniku WTA. V něm je i další Češka Iveta Benešová.
Petra Kvitová

Maximálně do druhého kola se v Hobartu dostaly nasazené tenistky, ovšem už do semifinále postoupily dvě Češky a jedna Slovenka. Čistě české, případně česko-slovenské finále může narušit jen jedna Francouzka.

Petra Kvitová v nejlidnatějším městě australského ostrovního státu Tasmánie byla v dobré pohodě. V prvním kole totiž deklasovala Peersovou bez ztráty gamu a v druhém nedala šanci ani nasazené Aljoně Bondarenkové.

Dobré rozpoložení si však alespoň do úvodu dnešního střetnutí s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou na kurt nepřinesla. Než se stačila rozkoukat, prohrála první set hladce 1-6. Ani v průběhu druhé sady to na obrat dlouho nevypadalo. Sedmnáctiletá soupeřka totiž vedla už 5-2 a podávala na postup mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje.

I když do té chvíle nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo schylovat k obratu, cílevědomá Kvitová se nevzdala. Získala pět gamů v řadě a vynutila si rozhodující set. V něm odvrátila všech pět brejkbolů a nakonec za 109 minut porazila vítězku loňského Australian Open juniorů 1-6 7-5 6-3.

Osmnáctiletá rodačka z Bílovce tak poprvé v kariéře postoupila do semifinále, v němž se poprvé střetne s Francouzkou Virginií Razzanovou. Ta dnes překvapivě snadno zvítězila nad Bulharkou Pironkovovou a Kvitové vzkázala: "Myslím, že můžu tenhle turnaj vyhrát."

A Kvitová není jedinou českou tenistkou v semifinále. Jen co se po dlouhé době stala nejlepší Češkou v žebříčku, postoupila Iveta Benešová na turnaji v Hobartu již do semifinále. Po výhrách nad Tanasugarnovou a Santangelovou dnes neztratila set ani s Argentinkou Giselou Dulkovou.

Přestože minulý týden vypadla v Brisbane už v úvodním kole s Karatančevovou, v Tasmánii ještě neztratila ani set a postoupila mezi nejlepší čtyři. Dulkovou z Argentiny dnes porazila za hodinu a 28 minut dvakrát 6-4, když proměnila čtyři z dvanácti brejkbolů.

Benešové poslední dvě sezony na turné po Austrálii nevyšlo, a tak se letos vrátila na svůj oblíbený turnaj do Hobartu. Hrála zde dvakrát v semifinále a svou poslední účast v roce 2006 proměnila dokonce ve finále.

"Je důležité vyhrát na začátku sezony pár zápasů," uvedla Benešová. "Hraju zatím docela dobře. Semifinále není vůbec špatné, uvidíme, jestli to může být ještě lepší," dodala 41. hráčka světa.

Pětadvacetiletá rodačka z Mostu hrající levou rukou si o postup do svého sedmého finále zahraje se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou. Té se ve druhém kole podařilo vyřadit nasazenou jedničku Flavii Pennettaovou a ve čtvrtfinále vydřela postup přes maďarskou kvalifikantku Melindu Czinkovou, přestože uhrála o dvě vítěězné výměny méně.

Už po prvním setu to vypadalo na debakl pro Maďarku, když získala pouhých devět fiftýnů a dostala kanára. Jenže v druhé sadě se karta obrátila: slovenská tenistka dokázala uhrát jen dvě výměny po svém servisu a rázem bylo vyrovnáno. V rozhodujícím dějství však nakonec svedli urputnou bitvu, která vyvrcholila šťastným tie-breakem pro slovenskou hráčkuou.

Vítězka turnaje získá 280 bodů a šek v hodnotě 37.000 dolarů.

WTA HOBART (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (ČR) - Pavljučenková (Rus.) 1-6 7-5 6-3
Benešová (ČR) - Dulková (Arg.) 6-4 6-4
Rybáriková (SR) - Czinková (Maď.) 6-0 1-6 7-6(3)
Razzanová (Fr.) - Pironkovová (Bulh.) 6-4 6-1

Semifinálové dvojice: Benešová - Rybáriková, Kvitová - Razzanová.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safra, ta naše Petra, to je ale tank, takhle otočit...klobouk dolů...Jaký asi na ni musel být kurz na live sázkách za stavu 1:6 a 2:5?? Asi astronomický...
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa promarnila životní šanci, Wozňaki taky. Slečny jděte se vycpat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeháněj :-), životní šanci si představuji trochu jinak..ještě mají obě čas.
Reagovat
skott
V tomhle turnaji uz neprekvapi asi nic:))
Reagovat
smazaný uživatel
nejvic me prekvapuje razzano ( navic s easy vysledkem )
Reagovat
smazaný uživatel
jj, a Razzano půjde ještě dál!
Reagovat
skott
Nevim nevim, takovou prilezitost by si Petra nemela nechat ujit.Tenhle turnaj podle me vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
mohla by ji zvladnout
Reagovat
dabelsobul
Myslim ze ji Petra zvladne, ale moc nechapu co predvadela dnes v uvodu zapasu. To byla jedna prohrana vymena za druhou.

Ale ukazala, ze psychicky je na tom velmi dobre, coz je dobre znameni. Jen tak dal Petro ;)
Reagovat
radimd
..videls to nekde live? kde? ja to nenasel...diks..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist