Kvitová vstoupila vítězně i do turnaje ve Stanfordu, s Bondarenkovou poprvé neztratila set

3. 8. 2017, 23:12
Aktuality 7
WTA STANFORD - Petra Kvitová zvládla vstup i do svého čtvrtého turnaje po operaci pořezaných prstů. Při premiéře na podniku WTA Premier ve Stanfordu smetla za hodinu hry Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou, se kterou neztratila set poprvé až v pátém vzájemném duelu. Ve čtvrtfinále se druhá nasazená Češka utká s domácí osmnáctiletou nadějí CiCi Bellisovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se koncem května vrátila na kurty 5 měsíců po operaci pořezaných prstů, vážné zranění ani dlouhá pauza však bývalou světovou dvojku na tenisové dno nestáhla.

Sedmadvacetiletá Češka zatím odehrála čtyři turnaje a na všech vyhrála svůj úvodní zápas snadno ve dvou setech. Na trávě v Birminghamu to dokonce dotáhla až k titulu.

Dnes při svém debutu ve Stanfordu odehrála první letošní zápas na tvrdém povrchu a zvládla ho s přehledem. Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou přehrála dvakrát 6-2, když soupeřce nenabídla jediný brejkbol.


Kvitová tak v pátém vzájemném duelu poprvé zvítězila bez ztráty sady. Na tvrdém povrchu třicetiletou Ukrajinku zdolala až na třetí pokus.

Ve čtvrtfinále se dvojnásobná wimbledonská šampionka utká poprvé s americkou hvězdičkou CiCi Bellisovou, která si loni ve Stanfordu zahrála poprvé v kariéře ve čtvrtfinále turnaje WTA a letos aktuálně 44. hráčka světa svůj výsledek vyrovnala.

• WTA PREMIER STANFORD •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 776.000 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 08. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (2-ČR) - Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-2
Pavljučenkovová (4-Rus.) - Riskeová (USA) 6-4 6-0
Vandewegheová (6-USA) - Gibbsová (USA) 6-0 6-2
Bellisová (8-USA) - Cepedeová (Par.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Petře ta červená barva moc sluší. I ta čelenka ji rozsvítila. Tak držím palce do dalšího kola. Peti pojď!!!
Reagovat
tommr
proti Bondarenkový to bylo od Petry krásný představení a podobně jednoznačný vítězství jako na úvod FO a Wimbledonu. V obou případech pak ale následovalo šokující vyřazení od průměrný americký hráčky. I tentokrát čeká Petru nebezpečná Američanka, kterou by sice měla teoreticky jasně přehrát, ale v praxi to asi tak snadný nebude. Doufám ale, že na třetí pokus to už Petra zvládne ... :)
Reagovat
Hector21
hezky Nasti, takhle se mi to líbí...

navíc supr kočka v černém triku...;)
Reagovat
Frick
Mám velkou radost z těch players listů. Jakoby Lucka vyslyšela ty nářky a tak šup se přihlásit do Quebecu. Snad to myslí s účastí "smrtelně vážně" a ne třeba jen rezervu v případě vskutku brzkýho výpadku na US Open. Na druhou stranu - i po deblových titulech na AO a RG neměla s hraním následující týden problém.

I tak ale si myslím, že tenhle týden hrát někde měla. Ten Quebec bych už tak nějak řadil k té "asijské štaci". Velice bych se divil kdyby pak chtěla hrát hned ten následující týden. Dále tedy očekávám volno-Wuhan-Peking-volno-Moskva.

Docela jsem si říkal, zda se bude Katka chtít opět účastnit Tokya INT, jsem rád, že se v této otázce rozhodla kladně. Osobně si myslím, že by hráčka měla hrát tam, kde o rok dříve dosáhla úspěchu. Pokud to samozřejmě dává smysl ve vztahu k momentálnímu žebříčku.

Může to být velice zajímavý týden.
Reagovat
Fandina
Petra nekompromisně. Tak jsem zvědavá, jestli to bude aplikovat i dál. Tohle byla jízda. Gratulka!!!
Reagovat
ludmilaosfka
Péťa hrála skvěle, užila jsem si to. Měla tam také dva nebo tři míče, které odehrála v nemožné pozici a vyšlo to perfektně, až to Petru samotnou pobavilo. Nevím, jestli to její trenéři nějak vtipně glosovali, ale na Petřině tváři se dalo číst (tak to byl z (_._) štěstí "-))). Jen tak dál.
Reagovat
ludmilaosfka
JO, až teď jsem si všimla, že jeden z těch míčů je v ukázce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist