Kvitová vyhrála turnaj WTA Premier na trávě v Birminghamu!

25. 6. 2017, 16:28
Aktuality 190
WTA BIRMINGHAM - Petra Kvitová vyhrála hned svůj druhý turnaj po téměř půlroční pauze zaviněné vážným zraněním pořezaných prstů. Ve finále na trávě v Birminghamu dnes otočila souboj s Australankou Ashleigh Bartyovou a získala svůj celkově 20. titul.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová byla loni 20. prosince přepadena ve svém bytě a ještě týž den podstoupila náročnou operaci pořezaných prstů na levé ruce, ve které drží raketu. Minimálně půl roku neměla hrát, v ohrožení byla i její kariéra.

Sedmadvacetiletá česká tenistka se však na kurty vrátila už po pěti měsících a navíc ve velmi dobré formě. Již na svém druhém turnaji po návratu totiž ovládla se ztrátou jediného setu podnik WTA Premier v Birminghamu!

Statistiky zápasu
Kvitová - Bartyová
13 esa 5
7 dvojchyby 1
55 %
1. podání 'in' 70 %
72 %
úsp. 1. podání 65 %
51 %
úsp. 2. podání 45 %
35 winnery 14
25 nevyn. chyby 12
5/8 brejkboly 3/7
čas: 1:47

Na své oblíbené trávě postupně vyřadila krajanku Terezu Smitkovou, domácí Naomi Broadyovou, světovou dvanáctku Kristinu Mladenovicovou z Francie, svou kamarádku Lucii Šafářovou a v dnešním finále zdolala 4-6 6-3 6-2 jednadvacetiletou Australanku Ashleigh Bartyovou.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová ve svém celkově 27. finále kariéry získala jubilejní 20. titul. Potřetí triumfovala na trávě, na které slaví poprvé mimo Wimbledon. Ve světovém žebříčku se bývalá světová dvojka posune z 16. na 12. místo.

"Je nádherná, ano," řekla sedmadvacetiletá Kvitová při pohledu na trofej při slavnostním vyhlášení. "Ráda hraju finále a na trávě zvlášť, ráda bych jich měla víc. Mám za sebou úžasný turnaj a děkuji za divokou kartu, že jsem tady mohla hrát," řekla česká tenistka.

Kvitová finále zakončila ziskem 17 z posledních 18 výměn
Do dnešního duelu proti Bartyová vstoupila Kvitová vítěznou hrou, ale pak prohrála se 77. hráčkou světa tři gamy za sebou a navíc za stavu 1-3 odvracela další dva brejkboly. Kouč Jiří Vaněk ale svou svěřenkyni na lavičce uklidňoval, že její šance přijde.

Přesně, jak řekl, za stavu 4-5 měla Kvitová první dva brejkboly a šanci úvodní sadu zachránit. Při prvním ale po druhém servisu soupeřky trefila return do sítě a při druhém míč při výměně sklouzl, opět zahrála do sítě a o set přišla. 

"Nemohla jsem se srovnat na returnu. Pořád jsem věřila, že jakmile dostanu balon do kurtu, můžu najít svůj rytmus," řekla Kvitová na tiskové konferenci.

Ve druhé sadě Kvitová přidala na razanci a Bartyová už nepodávala tak přesně. Češka vedla 3-0 a 5-1, pak sice i kvůli dvěma dvojchybám prohrála servis, ale druhý set o dvě hry později dopodávala.

"Po prvním setu jsem si začala víc věřit. Lépe jsem vracela soupeřčin servis, už jsem tolik nekazila. Pouštěla jsem se do delších výměn a začala se trefovat," řekla.

Brejkem pak zahájila i třetí sadu, o výhodu ale ve čtvrtém gamu zase přišla. Rozjetou soupeřku, která v úvodních dvou kolech vyřadila Markétu Vondroušovou a Barboru Strýcovou, ale do vedení nepustila. Od stavu 2-2 a 0-40 Bartyové povolila jediný fiftýn.



"Trochu jsem se na sebe naštvala. Řekla jsem si, že si pro výhru musím jít. Třikrát jsem skvěle zareturnovala a tím změnila průběh zápasu. Po tomhle gamu už jsem byla uvolněnější," řekla Kvitová.

Zápas dokončila čistou hrou a proměnila první mečbol. Duel zakončila symbolicky 13. esem. "Ashleigh hrála výborně, dobře podávala. Má hezký styl, takový neobvyklý. Pěkně se na něj dívá, hůř se mu čelí. Musela jsem být pořád ve střehu. Dávala jsem pozor, co na mě přiletí, a trpělivěji jsem čekala na své šance," řekla.

Po vítězném míčku Kvitová skoro vůbec neslavila. Jen upustila raketu na trávu, otočila se a usmála směrem k trenérům a objala se u sítě se soupeřkou. Popoběhla k hledišti a přijala gratulace právě od Vaňka a kondičního trenéra Davida Vydry.

"Od prvního tréninku na trávě hraju dobře. Přijela jsem sem, abych měla pár zápasů na trávě, a nic nečekala. Chtěla jsem hrát co nejlépe, což jsem ukázala a doufám, že to půjde dál," dodala směrem k All England Clubu, kde se začne 3. července.

Před Wimbledonem je Kvitová přihlášena ještě na turnaj v Eastbourne. Pokud nevsadí na odpočinek a neodhlásí se, začne v úterý ve druhém kole proti lepší z dvojice Lučičová-Niculescuová.

Vítězka wimbledonské juniorky z roku 2011 Bartyová, která se před rokem k tenisu vrátila po dvouleté 'odbočce' ke kriketu, v Birminhamu zaznamenala své první dva skalpy hráček Top 30, třetí už však navzdory dobrému vstupu do finále přidat nedokázala. Svůj jediný titul slavila letos v březnu v Kuala Lumpur.

Ani z Birminghamu však Bartyová nakonec bez titulu neodjela. Večer se svou krajankou Casey DellAcquaovou vyhrála čtyřhru.

• WTA PREMIER BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 885.040 dolarů
nedělní výsledky (25. 06. 2017)
• Dvouhra - finále •
Kvitová (7-ČR) - Bartyová (Austr.) 4-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Bartyová/Dellacquaová (4-Austr.) - Chan Hao-Ching/Čang Šuaj (Tchaj-wan/Čína) 6-1 2-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

190
Přidat komentář
Fandina
gratulka, viděla jsem jen závěr zápasu, ale Petra byla lepší. Takže gratulace velikánská. Petra umí!!!
Reagovat
FulnekUltras
má to pořád v ruce, no ;)
Reagovat
Pavlis
Super, Petra si odpočine, vstřebá pořádně ten úspěch, doléčí bolístky a připraví se dobře na Wimbledon. V předešlých dvou letech to nedopadlo.

Koukal jsem v noci na to finále znovu. Petra měla kliku, že si ve druhém a třetím setu vytvořila zprvu náskok, pak už to nějak urvala. Byť stav 2-2 0-40 ve třetím byl hardcore, Barty si zřejmě myslela, že to je již tutově jasný game, přestala se pořádně soustředit, nezahrála nějaké eso či jiný taktický úder a vymstilo se jí to. Pak samozřejmě Petřina impulzivní reakce s čelenkou během zmíněného gamu, možná tím chtěla soupeřku rozhodit, což se jí vlastně povedlo měrou vrchovatou. I o tomhle občas dokáže tenis být.
Reagovat
Hector21
a teď Wimbl Peťule...
Reagovat
vrabejka
Gratulace Petře. 1.set ještě byl takový nejistý ale ve třetím už soupeřku zničila. Ale stejně je vtipné, že Petra hraje 2 týdny a v race už je 60. D :D
Reagovat
aligo
Tak kdyby neměla pauzu tak je třeba v top 5.. Musí to dohnat :D
Reagovat
slacker
tak tohle me dneska dostalo

http://matchcentre.lta.org.uk/classic/match.html?mid=LS501

onlajny zbytecny
Reagovat
janek_da
Stary dobry slacker se nahradit neda. To potrva jeste takovych 15-20 let nez ho pocitace prekonaji.
Reagovat
dadaft
škoda, že byl jen s jednou statickou kamerou,
ale byl to mazec,
britský komentátor slintal blahem,
ale nejenom on.

famózní celodvorcová pistolnická jízda s minimem chyb.
Reagovat
slacker
predcasne semifinale?
Reagovat
Frick
https://www.fotoskoda.cz/kodak-portra-160-20-3x25-4-cm-8x10-10-listu/

To musí být kralovská disciplína tohle užívat. Ale poleze to do peněz.
Reagovat
dadaft
Petra skvěle, gratulace, závěr zápasu byl impozantní.

Ashleigh - ženský tenis nutně potřebuje talentované, herně, úderově i pohybově nadané hráčky jako sůl, kdo se má dívat na prkenné Muguruzu, Mladenovič a další,,,,,,,,,,,,,,,, dobře že si zpátky Ash. ))
Reagovat
brixner
Feli a Roger dostali takový sudy a chudáka Petru vodbyli touhle miskou??
Vždyť se jí do toho sotva vejde šek! Osobně bych podal ostrou protestní nótu, taklenc teda ne! Doufám, že jí ve Wimblu dají aspoň talíře dva, měli by si uvědomit, kdo to je ta naše Petra! Ale mám z toho ohromnou radost, tohle asi málokdo čekal a i kdyby Petře vyšlo jen tohle krátké travnaté období, budu maximálně spokojen!
Chvíli mi dění na kurtech unikalo...Vím, je tu pár pipin, co to docela dobře mrskaj, ale může mít Petra s touhle fazonou na trávě vůbec konkurentku? Sereně za chvíli možná praskne plodová voda, takže nic...
Tak kdo tedy?
Haló, vodborníci:-)
Reagovat
Frick
Na Slovensku jsou na to odborníci.

http://www.ceskatelevize.cz/sport/euro-21-2017/356707-slovensky-premier-
fico-posle-kvuli-euru-21-protestni-dopis-sefovi-uefa/
Reagovat
smazaný uživatel
To jo,to je hroznej nepoměr ty poháry)))z poháru Lopeze by se napilo tak 100 lidí,z poháru Federera o něco míň a do té Petřiny misky s bídou vleze sáček hospodských brambůrek))
Reagovat
Pavlis
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/3244--mam-radost-z-kazdeho-treninku-z-kazdeho-zapasu-i-proto-jsem-hrala-dobre-prozrazuje-sampionka-kvitova

Osobně si myslím, že v Eastbourne hrát nebude.
Reagovat
dadaft
souhlas, měla by to odpískat, v Birmi si odehrála dost zápasů, teď odpočnout, pohodlně se usadit ve Wimbledonu a trošku potrénovat,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Frick
Už je? Nyní bude mít hezký takřka symetrický formát 4x5/5x4. Další tři tituly už to bude stát za starou bačkoru, až poté se dočkáme příjmného formáru 4x6/6x4 nasledovaný ryzí symetrií 5x5...
Reagovat
Frick
Pokud by byl pachatel dopaden a potrestán, cítili byste jistou "satisfakci", už kvůli Petře?

Já jsem o tom při letním večerním špacíru po mém krásném sídlišti rozjímal a musím se přiznat, že satisfakcí (a to násobně lepší) je právě to, že Petra hraje jako dříve. To, o co nás bekovkář připravil, už je v čudu, pryč, v minulosti. Tedy snad.
Reagovat
Frick
Prostě je to ta dávná otázka smyslu zločin x trest. Abych to zkrátil.
Reagovat
Frick
Vylovil z ITF rybníku už čtvrtou rybku. Šikovný to ptáček.
Reagovat
tommr
z rozhovoru s Petrou:

Na příští týden máte volnou kartu do Eastbourne. Opravdu budete znovu hrát?
Nevím, musíme to s klukama probrat. Rozhodneme se asi v pondělí podle toho, jak se budu cítit fyzicky.
Reagovat
Frick
Já bych to nechal bejt. Osobně si myslim, že by bylo velice těžký (až nemožný) udělat po výhře v Birmu ještě velkej výsledek v Eastbourne a pak fyzicky neodpočatá se vrhnout na Wimblas.

Asi ať fakt Petra trochu "upustí páru", odpočine si a nechá i mediální pozornost (resp. aspoň část) nyní jinejm hráčkám. Jako Karolíně.
Reagovat
Jabadu
Ještě jsem nakoukl vedle k "odborníkům" a nestačím se divit.
Kromě osvědčených a provařených vepřových ksichtů je tam asi deset nových jmen a jedou neskutečný křivý války a serpentýny.
Skoro bych řekl, že sportovní redakce změnila dealera a matroš je kapánku méně ředěný omítkou.
Jedině Oldřich (ert) a Barochová si zachovávají svou neposkvrněnou linii. To jsou alespoň čestní novináři.
:-)
Reagovat
Marduch
Ti dva posledně jmenovani jsou žádným příkladem postsocialisticke levicacke novinariny. Anička je alespoň jen naivnoucka,zato Oldrich je manipulator a socialni inzenyr nejhrubsiho zrna, který si predsevzal měnit svět k multikulturnimu obrazu svému, nestitic se jakékoli prasarny.
Reagovat
slacker
no to budet radi ze uz odtud vypoklonkovali modroboldsevicke hovadko Steigewalda a dalsi politruk a reaktalni alpinista usaku Teodor marjanovic.

Je to hnus co lidi delaji kvuli kariere a prebendam za krivarny
Reagovat
Marduch
Oldřich ale neni karierista, jeho defekt nema zistne priciny, je nenavratne kontaminovan zevnitř.
Reagovat
Kozoroh
Doplňuje je Palata, jehož články o migrantech byly v diskuzích natolik zesměšňovány nebo se nad nimi čtenáři pohoršovali, že tyto články už nepíše, resp. vedení si řeklo "co je dost, to je dost".
Reagovat
Jabadu
Tak jsem na youtube zkouknul rozhodující chvíle s ruským komentářem a mám z toho takový povznášející pocit a navodilo mi to takovou atmosféru, že bych Cajthamlovi s Vránou nejraději jednu natáh.
:-)
Reagovat
cheeky
Cajthaml sem chodí, na idnes si dneska stěžoval, proč nemají statistiky že zápasů jako na tenisportalu. Tak se modlí ať nezačne diskutovat i tady.
Reagovat
Jabadu
No ... no to by ovšem ... no to by srandičky dostaly úplně novou dimenzi.
:-)
Reagovat
Frick
Třeba tady už je několik let. Muhehe.
Reagovat
Jabadu
Tebe bych poznal.
Tohle je buď Slovák nebo redakční projekt.
Ačkoli ... teď mě napadá ... ta mikina, foťák ... hele, neser míííí!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová
(WTA 470 Birmingham W, 470 b.)

Před necelými 4 týdny nám byla kladně zodpovězena otázka "Bude Petra hrát tenis na vrcholné/profesionální úrovni?", dnes nám byla kladně zodpovězena otázka "Bude Petra zase válet?". Ve světle různých prognóz/hypotéz, které probleskovávaly přes media na veřejnost (typu "Bude zázrak, když letos nastoupí k ostrému zápasu" je to malá (nebo spíš velká?) sportovní pohádka. A jistě věříme, že tohle je jenom začátek. Dva týdny za půlkou sezony tedy již čtyři různé české vybojovaly WTA titul. Stejný "kousek" se povedl i loni, no ale bylo by určitě fajn, kdyby se kvarteto rozšířilo. :o)

ZNÁMKA: 1* (10/10)

2) Lucie Šafářová
(WTA 470 Birmingham SF, 185 b.)

Lucka po čtvrt roce odehrála konečně zase jeden povedený turnaj. Připsala si skalp dvou vysoce kvalitních hráček a prezentovala se skutečně skvělou bojovností. Kaňkou je bohužel zranění nohy.

ZNÁMKA: 2 (7/10)

3) Bára Strýcová
(WTA 470 Birmingham R16, 55 b.)

Loňská finalistka Bára asi spokojena nebude. V poslední době hledající se Putinsevou sice porazila hladce, na pozdější finalistku již ale recept nenašla.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

4) Kateřina Sinaková
(WTA 470 Birmingham R16, 55 b.)

Hinbinovou Katka byla ještě schopna udolat, Gavrilovou již ale nikoliv. Doba, během které Katka čeká na nějaký slušnější bodový zápis (aspoň tak těch 70 bodů), se už dost nepříjemně protahuje.

ZNÁMKA: 3 (5/10)
Reagovat
Frick
5) Kristýna Plíšková
(WTA Mallorca 280 QF, 60 b.)

Týna tak trochu napodobila Báru s Katkou a na Mallorce snad úplně vyloženě nezklamala, ale zcela jistě nenadchla.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

6) Markéta Vondroušová
(WTA Birmingham Q W + R32, 25 b.)

Již v kvaldě bylo vidět, že se Maky s trávou úplně nezžila a ač jasná favoritka, měla se soupeřkami dost práce. V prvním kole pak, stejně jako o kolo později Bára, nestačila na pozdější finalistku.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

7) Denisa Allertová
(ITF 140 Ilkey R16, 13 b.)

Pochroumanou Rodinovou ještě Denisa dokázala porazit, proti dlouhodobě stagnující Erakovičové už ale neměla nárok...

ZNÁMKA: 3- (4/10)

8) Tereza Smitková
(WTA Birmingham Q3 + R32 jako LL, 18 b.)

Terka urvala první dvě Q-kola, stopku do MD jí vystavila po bitvě až Markéta. Nakonec si ale hlavní soutež zahrála jako LL. Petra jí ale, zcela dle očekávání, nedala šanci.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

9) Tereza Martincová
(WTA Mallorca Q2, 12 b.)

Od omalovánky bohužel další "neposouvací" výsledek.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

10) Jesika Malečková
(ITF 60 Varšava R16, 6 b.)

Rozhodně ne výsldek, co by se Jesice mohl zamlouvat. Pozice zajišťující GS kvalifikace se jí notně vzdalují.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

11) Anastasia Zarycká
(ITF 50 Baia R32, 1 b.)

Zřejmě dosti špatný turnaj, kdy jako nasazená nestačila na kvalifikantku.

ZNÁMKA: 4- (2/10)
Reagovat
Jabadu
Jaktože ta jednička s hvězdičkou není dvakrát podtržená!!
:-)
Reagovat
Frick
To bude až za tři týdny. :o)
Reagovat
tommr
v posledních 4 létech jsme měli pokaždé zastoupení ve finále ale až letos můžeme díky Petře konečně slavit titul:

2014 - Bára Strýcová prohrála ve finále s Ivanovicovou
2015 - Karolína Plíšková prohrála ve finále s Kerberovou
2016 - Bára Strýcová prohrála ve finále s Keysovou
2017 - Petra Kvitová vyhrála ve finále nad Bartyovou
Reagovat
PetaM
Konečně to stříbrné ... Bůhvíco ... má taky Češka :D
Reagovat
aligo
:DDD
Reagovat
aligo
to je jasná miska na banány... :D
Reagovat
Jabadu
Doma:
Ahoj Peti. Na co to je? A proč to má tak velký uši?
Já už vím! Do toho šlechtici zvraceli.
:-)
Reagovat
ludmilaosfka
Ale kuš, je to prostě ozdobná mísa a myslím, že kytky by v ní vypadaly úplně nejlíp.
Reagovat
Pavlis
Letošní Birmingham tak byl vlastně Česko-Australským turnajem. Což je zajímavý. Myslím všechny zápasy daných národností i zisky dvouher a čtyřher.
Reagovat
FulnekUltras
doufám, že Skřeta do toho nepočítáš ;)
Reagovat
dunphy
Už se tady neztrapňuj.
Reagovat
d@ve
Dej si už pohov, pls. Myslím, že by tě Ash vypráskala z kurtu i kožichu.
Reagovat
FulnekUltras
myslím, že jsi úplně mimo... ;)
Reagovat
d@ve
Copak? Že bys neměl žádný kožich? :D
Reagovat
FulnekUltras
Ash je celkem symfonické pořízek, co se nepotřebuje nikam uměle odrozovat, jako jiní.
Reagovat
VlS
On mysli Dashu, která si dovolila pohrdnout Putinovem
Reagovat
tommr
už konečně zase funguje a právě tam budou opakovat dnešní zápas Petry ... :)
Reagovat
svetova.dvojka
Máš to tady v úžasné kvalitě 1080p60, https://www.youtube.com/watch?v=YD3NK8F36A0
Reagovat
d@ve
Jo jo, a to jsem koukal v HD ONLINE, jen ten ruskej komentátor byl na můj vkus moc užvaněnej. :D
Reagovat
FulnekUltras
měl sis do toho pustit zvuk z nějakého ušáka
Reagovat
d@ve
Nehledě na to, že mi je angličtina rozhodně libozvučnější, tento komentátor nectil nepsané pravidlo a žvanil i při hře během samotných výměn. Zlatej Svačina! :)
Jinak mimochodem ruštinu jsem po těch letech ještě nezapomněl, ale za světový jazyk jej opravdu nepovažuji.. ;)
Reagovat
FulnekUltras
Pro mě je teda důležitější přirozeně rozumět. ;)
Reagovat
d@ve
Každej má holt jiné priority. ;)
Reagovat
VlS
A jako přirozeně, bez učení cizího jazyka, rozumíš ruštině? A svahilštině taky?
Reagovat
FulnekUltras
Těžko se divit, že někteří mladí čecháčci to s angličtinou začínají zkoušet už pomalu i na Slovensku. ;))) Holt takový skoro čistokrevný Kelt Slovanovi neporozumí... ;)))
Reagovat
d@ve
Nerozumím potom jedné věci, proč teda nemáš ten svůj nick v azbuce? :) Když jsi tak zaměřenej proti "Ušákům" a angličtině a tíhneš na východ.
Reagovat
FulnekUltras
sranda je, že opravdu netíhnu nikam - a měl jsem s tím docela potíže už před 30 lety ;)))
Reagovat
svetova.dvojka
Je fakt, že k tenisu musí být anglický komentář, pokud se komentuje tenis v jakémkoliv jiném jazyce, tak je to jen žvanění, to je pravda...
Reagovat
gigin
Anebo ta vaše hatlamatilka cigánská.
Reagovat
FulnekUltras
krevety dohromady s kaviárem mi taky nic neříkaj ;)
Reagovat
PetaM
Díky. Kouknul jsem se na třetí set od toho stavu 2:2 a 40:0 pro Barty. Od té doby neskutečná demolice. Za celé 4 gemy Petra udělala JEDINOU chybu. A to tam mastila bomby jak zjednaná. Úžasné 4 gemy, Ash nechápala.
Reagovat
tommr
Petra se prej sama na sebe naštvala. Ostatně to gesto s jakým zahodila čelenku po rebrejku Bartyový bylo dost výmluvný ... :)
Reagovat
PetaM
To jo :) Ale někdy zahodí čelenku a stejně prd z toho :D Navíc pak stejně vyhodila 2 returny. Asi jí to přišlo nudné, aby Barty jen tak breakla, tak si řekla, že ze 40:0 ten break bude mít větší váhu :D A taky měl. :D :D
Reagovat
tommr
nevím jestli to tak Petra opravdu zamýšlela, ale je fakt, že ztracený podání ze 40:0 by v takový situaci otřáslo každou hráčkou natož s tak nezkušenou jako je Bartyová ... :)
Reagovat
FulnekUltras
tak kdo by snad ještě neměl dost... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=YD3NK8F36A0
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-rozhovor-birmingham-dt8-/tenis.aspx?c=A170625_192345_tenis_ten
Reagovat
svetova.dvojka
hodně maličká trofej, to tak na 2 deci vína... :-)))
Reagovat
Jabadu
Pokud by tě to zajímalo, tak podobné nádoby jsou určeny pro servírování drůbeže (bažant, koroptev ...) a jde spíše o dekorativní nádobu.
Byla to součást "chlubení" příslušného šlechtice při oslavách.
Porcování pochopitelně probíhalo na ponku.
Mimochodem wimbledonský talíř je svou velikostí určen na ovoce.
Pochopitelně cizokrajné (banány, pomeranče ...)
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
To mě taky napadlo, hodilo by se to třeba na porci vývaru z hovězí oháňky...
A jen tam mimochodem bažant je zvěřina... nikoliv drůbež.
Reagovat
Jabadu
Detailisto!
Tak mě napadlo, bratře cikáne, ty s nimi asi moc nežiješ, co?
Jinak bys neměl čas vykecávat s gádži.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Ne já žiji s Romy mám tu rodinu, ale máme jen majoritní spolubydlící to je fakt.
Reagovat
Jabadu
Váš "rasismus" mezi sebou je pověstný.
Doufám, žes pochopil, jak to myslím.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Jedině tak možná třídní, třeba bohatí olašstí Romové se štítí těch co vybírají popelnice atd... , říkají jim Rumungre...
Reagovat
Jabadu
Jo, rumungři ... slyšel jsem, že je to složitější ... ale nechme to být.
Dnes je den "Naší Petry" (je i tvoje).
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Ano i já jsem z Moravy.
Reagovat
George_Renel
Piš k tématu, nebo si dej pohov. Jinak jsi tady jen do počtu.
Reagovat
svetova.dvojka
Píšu k tématu.
Reagovat
George_Renel
Piš k tématu, nebo si dej pohov. Jinak jsi tady jen do počtu.
Reagovat
d@ve
Tvůj snový návrat se náramně povedl. Už jsi taky jen kousek od TOP10, kam dle mého patříš. ;)
Reagovat
jurasekh
Já jen: mám obrovskou radost a přeji Petře jen to nejlepší... Póóóójď!!!
Reagovat
EllNino
Krása :) Nemám slov ...
Reagovat
sprchon
Myslíte, že to je normální? :D :D :D :)
Reagovat
Jabadu
U bohyní je vše normální.
Údiv je vlastní a přirozený pouze plebejcům.
Pardon, neber si to nějak osobně.
:-)
Reagovat
sprchon
Viděl jsi pozápasovej rozhovor na kurtu? :)
Reagovat
Jabadu
Viděl a také rozuměl.
Ale až na YT. Ten první z twitteru měl změněnou rychlost přehrávání zvuku.
Reagovat
Pavlis
https://pbs.twimg.com/media/DDLiN7BXcAIzCuz.jpg:large
Reagovat
d@ve
Moc pěkná fotka, číší z ní velká úleva a spokojenost. :)
Reagovat
Jabadu
Druhý a třetí set.
Nevím, jestli jste měli stejný pocit, ale mně to připomínalo dokumenty o lvicich (ty většinou loví), kdy zabodnou svůj zrak do kořisti, ta si toho všimne a je úplně paralyzována.
:-)
Reagovat
Pedronegro
no, v prvním to sice vypadalo, že prase bradavičnaté lvici zdolá, bohudík se tak nestalo :)
Reagovat
Empe
Pan doktor Kebrle: "To je průšvih. Půl roku, minimálně. V ideálním případě. A kdo ví..."
Tenisová veřejnost: "Jestli se ještě letos vrátí, tak to bude super. Kdyby se třeba rozkoukala v Americe, na betonech... to by bylo skvělé!"
Petra: "Podržte mi pivo, hoši." :-)
Reagovat
Jabadu
Freddie se toho dočkat nemohl. Jediná live verze jeho skvělé písně I was born to love you.
A Adam je prostě skvělý:

https://www.youtube.com/watch?v=GnEdmosU-fA

:-)
Reagovat
vendulkabendulka
Takže ohledně těch kurzů..
https://pbs.twimg.com/media/DDLStEgXsAEcfOO.jpg
Reagovat
Jabadu
Jsem říkal, že se posra ...
:-)
Reagovat
bIbec
Nepřišlo vám, že v Birminghamu ty míče lítaly pomalu? I podle zvuku mi přišlo, že byly takové těžké.

Každopádně gratulka veliká. Je to úspěch :-)
Reagovat
sprchon
Nezhubla Jule?
Reagovat
tommr
odstoupila ale Kasatkina a ještě jedna hráčka jejíž jméno mi uniklo takže do pavouka se dostaly i dvě LL. Jedna z nich - Cirstea - bude hrát v prvním kole s Katkou Siniakovou ...
Reagovat
horska.kraslice
První set vyhrála nechutná Niculecsu, Petro, radši tam nejezdi, přece se nebudeš smolit s takovou "tenistkou"......
Reagovat
ludmilaosfka
Niculescu dokáže být hodně nepříjemná soupeřka.
Reagovat
horska.kraslice
Hodně nepříjemná. Její čopy vedou k tomu, že ranařky střílí všechno do publika..... :-(
Reagovat
tommr
no ta šílená bouchačka Lucicová taky není žádný terno ... :)
Reagovat
horska.kraslice
No, já pořád vidím, jak Niculecsu loni na podzim odrovnala Petru tuším v Lucemburku.
Reagovat
ludmilaosfka
Taky na to vzpomínám. Je fakt, že to byla hala - poměrně pomalý povrch, a tady je tráva, což může být lepší pro Petru.
Reagovat
bIbec
to nebyl poměrně pomalý povrch.. jeden z nejrychlejších, na jakém se v průběhu sezóny hraje.
Reagovat
bIbec
ale není to jenom o rychlosti povrchu, to je jasná věc.
Reagovat
horska.kraslice
GSM a bude to Niculecsu.
Reagovat
bIbec
njn :-) Ale lepší ji dostat teď v Eastbourne než ve Wimbledonu :-)
Reagovat
tommr
tak aspoň bude mít Petra příležitost na odvetu za tu potupu v Lucemburku ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Aby to spíš nebyla rána do Petřina sebevědomí. :-(
Reagovat
bIbec
já bych i řek, že je lepší dostat tu ránu, než jet na GS s přehnaným očekáváním.
Reagovat
FulnekUltras
ze série deseti vítězných špílů před Wimblem mohou mít strach jenom brusiči nožů v síni ;)
Reagovat
ludmilaosfka
Právě, že poslední dobou jsou povrchy v některých halách dost pomalý. Jsou v tom velký rozdíly. Není hala jako hala.
Reagovat
bIbec
ale jo. Třeba Linz je pomalý. Ale Lucemburk je rychlý. I bych řekl, že je pouze srovnatelný s Quebecem, co se do rychlosti týče. Polde mě, Lucemburk a Quebec sou prostě nejrychlejší. Nevím, možná někoho napadne ještě nějaký jiný rychlý. Ale mě teď nic jiného nenapadá.
Reagovat
Jabadu
Časy se prý budou měnit. Djokomurárna už sere kdekoho.
:-)
Reagovat
gigin
Tož to jsme nevěděli.
Reagovat
PetaM
Já zase vidím, jak ji Petra ve stejném Eastbourne rozložila na součástky :D
Reagovat
tommr
to už je ale hodně dávno ...
Reagovat
slacker
nevim proc ji ranarka nenapali mickem do voka,
Reagovat
Haitik
Jaká nechutná? Náhodou, je skvělá! :D
Reagovat
FulnekUltras
hlavně zepředu a z profilu
Reagovat
horska.kraslice
Vidím dokonce tři LL. A jedna z nich - Cepede ani nebyla nasazená.
Reagovat
horska.kraslice
Ještě dodávám, že Cepede má opravdu nezřízenou kliku, v 1. kole MD bude mít kvalifikantku (Hsieh), v ev. druhém by ji čekala sice nasazená, ale z formy Vesnina.
Reagovat
EllNino
ale Vesnina tady před pát lety vyhrála :)
Reagovat
UnrealTom
Paráda ve Wimbledonu bude favoritka:)
Reagovat
Dobry-den
Petra by neměla prohrávat sety proti sedmasedmdesátým hráčkám v žebříčku. Natož na svém nejoblíbenějším povrchu!

Ale možná jí už chyběly tříseťáky, dyť vod října žádnej nehrála. Tak potom bych to chápal. Ale příště už rači ve dvou, OK?
Reagovat
Andrew89
no...ash tento tyden opravdu hracku osme desitky nepripominala ani nahodou....ale kdo chce jebat,vzdy si neco najde
Reagovat
bella
presneee!!
+1000
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, ta facsinace žebříčkem je někdy až k pousmání.......
Reagovat
tommr
Barty začínala letošní sezónu jako 271.hráčka světa a od pondělí bude už na 54.místě ...
Reagovat
Dobry-den
A jak teda hrála? Trápení se slabou Strýcovou, nebo dokonce Vondroušovou nesvědčí zrovna o bůhvíjaké formně.
Reagovat
bella
ty mas dost
Reagovat
Dobry-den
Piš k tématu, nebo si dej pohov. Jinak jsi tady jen do počtu.
Reagovat
d@ve
Hlavně že ty vždycky píšeš k tématu. Hejtovat by uměl každej. ;)
Reagovat
d@ve
Použiji tvá slova: "Nerozumíš tomu." ;)
Reagovat
Jabadu
Zde alespoň krásná fotka s trofejí, když to na streamu usekli:

http://isport.blesk.cz/
Reagovat
Pavlis
Díky za odkaz. Další fotky snad budou tady.

http://www.tennisforum.com/1484-hello-kvitty/934801-photos-petra-kvitova-vol-2-a-91.html
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/WTA?s=09

https://twitter.com/JJlovesTennis?s=09
Reagovat
Pavlis
Díky za linky.
Reagovat
ludmilaosfka
Díky. Konečně jsem viděla Petru s pohárem. Její děkovná řeč byla milá a velmi kultivovaná.
Reagovat
vendulkabendulka
Tohle hledáš. Moc fajn rozhovor.
https://twitter.com/WTA/status/878985479240036354
Reagovat
Jabadu
Díky moc.
:-)
Reagovat
Pavlis
Též děkuji.
Reagovat
Andrew89
co rict....jsem hrdej. Petra je zpet. jasne,byl to druhy turnaj...a hend titul. ona tp ma v krvi. je mi jedno jal ted bude hrat. blackout v podobe vypadnuti v prvnim kole prijde,ale Petjsem rad ze jsi zpet a jsem fakt pysnej byt tvym fanouskem!
Reagovat
Jabadu
Jsme "Kvitova ultras". To zní!
Na druhou stranu, co si budeme povídat, členy jejího fanklubu jsou tady prakticky všichni.
:DDD
Reagovat
Andrew89
hele jako zni:D ale pro me neni Petra jen skvela hracka,je mila i mimo kurty a vubec skvela osobnost a to se mi na ni libi jeste vic:)
Reagovat
Jabadu
Je výjimečná.
Povýšenost, arogance, ... k hvězdným sportovcům patří.
Ale ti výjimeční jsou úplně jiní.
A platí to i v jiných profesích.
:-)
Reagovat
Andrew89
presne! + 100
Reagovat
ludmilaosfka
A všichni, kteří mají prsty v Petřině zranění (stále si myslím, že to bylo na něčí objednávku), ať se pos-rou vzteky!
Reagovat
Jabadu
Vše nasvědčuje tomu, že šlo o osamělého zoufalce - prvopachatele.
A otisky mají.
Je to jen otázka času.
Reagovat
ludmilaosfka
Tak to by přeci jen byla lepší alternativa.
Reagovat
Jabadu
Ale zkusme se zamyslet a představme si, že byl členem organizované tlupy.
Na odměnu by se vykašlali a snažili by se ho zbavit.
Koho napadl se totiž dozvěděli až ve zprávách.
(Na zvonku nebyla jmenovka)
Reagovat
FulnekUltras
Jak dnes napsal kdosi na sport cézet:

Dneska to byl, Petro, zase výkon hodný extratřídy. Tak už to vaření příště nech těm, co to umějí, nám od Tebe úplně stačí špičkový tenis. ;)
Reagovat
Jabadu
Většinou to píší lidé, kterým nedošlo, že policie informaci o otiscích nedávno pustila.
Primitívové, no.
:-)
Reagovat
Frick
Kdo ví co maj nebo nemaj.
Reagovat
peggy
Vyhrala,ale ze spicky tam nikdo nebyl.Treba Pliskova atd.pak se uvidi.
Reagovat
aligo
myslím že domácí Konta je ze špičky... a Svitolina jak bysmet...
Reagovat
George_Renel
Naprostý nesmysl, který může napsat jen ten, kdo ani neviděl základního pavouka. A Máňa alias Peggy. .-b
Reagovat
svetova.dvojka
No to bylo povinné vítězství..., snad by neprohrála s nějakou Barty. :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Ani bych neřekla. Hodně dlouho táhla Petra za kratší konec a vypadalo to všelijak.
Reagovat
tommr
přesně tak - po prvním setu bych na Petru rozhodně nevsadil. Pak se ale Petra začala postupně zlepšovat a Bartyový to tam konečně přestalo padat na lajny a v závěru na ní navíc přišly nervy ... :)
Reagovat
ludmilaosfka
Barta je hodně nepříjemná hráčka. Místo v žebříčku není podstatné. Holka je na vzestupu a momentálně ve formě. Ještě o ní uslyšíme.
Reagovat
Krisboy
KRÁLOVNA JE ZPĚT! (Sorry, Karolíno...)
Reagovat
Jabadu
A správně "Liduška" níže přpomněla, že nesmrtelnost si zaslouží i pan doktor Kebrle s celým týmem. Úcta, úcta, úcta ...
Reagovat
ludmilaosfka
Je to přesně tak. Vše je jak z říše snů. Prostě zázraky se občas dějí!
Reagovat
horska.kraslice
Barty byla trochu smutná, protože tam měla chvíle, kdy by mohla doufat. Ale může být taky spokojená.
Dnes jsem samozřejmě fandila jednoznačně Petře. Jsem moc ráda, že je šťastná a má plno chuti do hry. Její výkon byl trochu jak na houpačce, ale na to jsme si snad léty zvykli. Prožila si momenty, kdy její hra šla do křeče, ovšem ty momenty, když jí to sedlo, tak hrála delikatesně.
Reagovat
Nola
Petra v style Fedexa oslnivy navrat, otocila finale, ktore sa zo zaciatku nevyvijalo.... stava sa horucou kandidatkou na zisk trofeje vo W, velmi jej to prajem a tesim sa, ze sa na okruh vratila a ihned ukazala svoju velkost
Reagovat
Jabadu
Si říkám, že brixner by to při příštím vejšlapu mohl vzít do Soluňského zálivu a košťátkem tam zamést cestičku na horu Mytikas.
Aby si nová "olympská bohyně" neurousala roucho.
:-)
Reagovat
ludmilaosfka
Péťa je zpět ve vekým stylu! Já jsem tak šťastná!
Barty byla hodně nepříjemná, Petra nervózní, nešel jí moc servis, ale nakonec to vybojovala úžasně. Vaněk skvělej, dokázal Petru dobře povzbudit a Vydra tam hopsal jak čertík v krabičce. Dobrá parta. Budoucnost vidím moc dobře.
Reagovat
Jabadu
Je to bohyně!
:-)
Reagovat
ludmilaosfka
Athéna :-))
Reagovat
Pedronegro
ano, Petra skvělá, velká gratulace, Vaněk výborný, Vydra reakce trošku jak kretén, a oba jen tak trochu jak homeless, jinak dobrý :)
Reagovat
ludmilaosfka
Náhodou jsou moc zábavný. Kamera na ně jezdila často. Nejsou to prostě znuděný neosobní trenéři, ale kamarádi, kterým na Petře záleží a moc pro ni za ten půlrok udělali. Bezva kluci.
Reagovat
Pedronegro
no jak myslíš :)
Reagovat
FulnekUltras
navíc říznout ;) Moravu trochu Prahou bývá často ve výsledku ta nejlepší kombinace... ;)
Reagovat
letityfanousek
jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Uzavřely jsme s Petrou během prvního setu dohodu - přestanu se dívat a ona to otočí... No a konec už znáte ;D Gratulace, šampionko! :)))
Reagovat
FulnekUltras
i když teď už na to konečně trochu vidím...

Ash je výborná, komplexní hráčka, momentálně skvěle na vlně, a na svůj věk i slušně psychicky odolná. Rozdíl oproti její dnešní soupeřce se ukázal v pátém gemu třetí sady. Tenis je prostě z velké části o hlavě, a věřím, že Petra nám to teď bude potvrzovat ještě častěji, než kdykoliv dříve.

Po posledním dnešním míčku si to Královna nádherně prožívala zevnitř. A to je úplně normální... ;)
Reagovat
ludmilaosfka
Stream mi moc brzo skončil, tak jsem Petru nemohla sledovat. Každopádně myslím, že nikdo z nás asi netuší, co se v ní teď děje. Jen snad její nejbližší. Pan doktor Kebrle dnes taky asi bouchne šampáňo.
Reagovat
Jaju
doufejme, že konečně je i ve formě, tak přeju další úspěchy..
Reagovat
PetaM
Gratulace velkááááá! :) Stejně, jako byl důležitý první zápas po zranění, který se odbyl na RG, je hodně důležitý i první titul po zranění, ve Wimbledonu už to tak nervózní nebude :) Koncovka třetího setu zahrána naprosto fantasticky, s neskutečnou lehkostí, Barty si ani neškrtla od toho stavu 2:2 a 0:40* ... Super, super, super :) Teď ještě nabrat formu na obhájení konce roku a příští rok splnit plán, který byl na letošní rok ;)
Reagovat
tommr
jj ukazuje se, že Petře ten risk s návratem už na FO dokonale vyšel a ted půjde do Wimbledonu v ideálním rozpoložení ... :)
Reagovat
FulnekUltras
a taky, že všechno špatný je k něčemu dobrý ;)
Reagovat
Lina
Říkala jsem si, že je to moc uspěchané, i když její rekonvalescence probíhala dobře. Už jsem jak Ty, dělám závěry, když nic nevím. :) Ale souhlas, na FO si osahala jak na tom ruka je při ostrém zápase.
Jsem za ni ráda, že to jde a může si zahrát na svém nej GS. Dnešní titul je až jako z říše snů.
Reagovat
hroutil
Zázrak!
Reagovat
Torn
Moc pěkný...sice by to mohlo být bez toho občasného dramatu, ale chápu, že chtěla asi odměnit i publikum. Občas chyby jako Kája, chvílema jsem měl pocit, že Petra plíškovatí (a Kája naopak), každopádně super, i tu Lucku jí odpouštim. Fakt super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist