Kvitová, Zakopalová a Benešová v Tokiu suverénně do 3. kola!

27. 9. 2011, 08:43
Aktuality 12
WTA TOKIO - Českým tenistkám se dnes v Tokiu dařilo. Petra Kvitová zahájila turnaj v Tokiu nejlepším výkonem od wimbledonského triumfu. Světová šestka smetla především smrtícím servisem Lucemburčanku Minellaovou a zahraje si o čtvrtfinále. O to budou usilovat i Klára Zakopalová a Iveta Benešová, která dnes zvládla dokonce dva zápasy bez ztráty setu.
Petra Kvitová

Petra Kvitová za necelé tři měsíce po triumfu ve Wimbledonu odehrála pouhé tři turnaje s bilancí dvou vydřených výher a tří porážek. Posledním neúspěchem bylo vyřazení v 1. kole US Open.

I přes mizerné období ale zůstává šestkou hráčkou světa a je velmi blízko účasti na Turnaji mistryň. A tento týden v Tokiu může teoreticky zaútočit na post světové dvojky.

Po příletu do japonské metropole zářila dobrou náladou. "Zatím tady svítí sluníčko a vše jde podle představ, tak doufám, že to takhle vydrží. Po dlouhé zápasové pauze se už zase těším na zápas, tak doufám, že to bude lepší než na US Open," napsala Kvitová o víkendu na svém facebookovém profilu.

Náladu ji zřejmě nezkazilo ani včerejší deštivé počasí, neboť jednadvacetiletá rodačka z Bílovce do soutěže dotované dvěma miliony dolary vstoupila suverénním vítězstvím; s o čtyři roky starší Lucemburčankou Mandy Minellaovou ztratila na podání pouhých sedm fiftýnů a zvítězila hladce 6-2 6-3.

Kvitová po utkání novinářům řekla, že se ještě necítila ve své nejlepší formě. "Ale fungoval můj levácký servis, s kterým mívají soupeřky problém. Pořád ho ovšem musím zlepšovat, protože občas dávám příliš dvojchyb. Obecně ještě musím na hodně věcech pracovat," řekla Kvitová, vítězka čtyř letošních turnajů.

Kvitová měla v prvním kole jako nasazená pětka volný los, a tak ji čeká už zápas o postup do čtvrtfinále. V příštím utkání se střetne překvapivě s dvaadvacetiletou Američankou Vaniou Kingovou, která po téměř dvouhodinovém boji zdolala 6-4 7-6 jedenáctou nasazenou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou.

Finalistka letošního US Open ve čtyřhře Kingová tak poprvé v kariéře postoupila na třech turnajích v řadě minimálně přes dvě soupeřky. S Kvitovou se utkala na letošním French Open a a česká tenistka vyhrála hladce ve dvou setech.

Do 3. kola postoupila i Klára Zakopalová. Devětadvacetiletá Češka se sice v druhé polovině léta trápila, po přesunu do Asie se ale začíná zvedat. Před týdnem došla na turnaji v Soulu do semifinále a nyní v Tokiu je už ve třetím kole.

Po obratu s Urszulou Radwaňskou si dnes Zakopalová vyšlápla na 16. nasazenou Shahar Peerovou, kterou porazila hladce 6-3 6-1 a ani ve třetím vzájemném souboji tak s izraelskou soupeřkou neztratila set. V letech 2005 a 2008 si s Peerovou poradila 2-0 na sety i na antukovém klání v rodné Praze.

Zakopalová v Tokiu vyrovnala postupem do 3. koa své maximum z roku 2006, kdy se hrálo ještě v hale. O jeho překonání si v dalším duelu zahraje se světovou trojkou Victorií Azarenkovou, jež dnes nazaváhala s Irinou-Camelií Beguovou. Favorizovaná Běloruska Rumunku porazila i letos ve finále na antuce v Marbelle.

Kvůli skluzu způsobenému pondělním deštěm odehrál dnes v Tokiu dva zápasy Iveta Benešová. A byla úspěšná. Nejprve v prvním kole   stejně jako před týdnem v Soulu porazila 6-2 6-4 Anastasii Jakimovovou z Běloruska a ztratila pouhých šest her i se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Benešová tak teprve potřetí v sezoně porazila na jednom turnaji alespoň dvě soupeřky a s Ruskou Věrou Zvonarevovou se utká o první letošní čtvrtfinále.

Překvapením skončil zápas Samanthy Stosurové, jež hrála poprvé od triumfu na US Open. Australská tenistka nestačila na  Marii Kirilenkovou, která zvítězila 6-2 4-6 6-4 a oplatila tak soupeřce vyřazení právě z US Open. Rusku teď čeká Srbka Ana Ivanovičová.

"Nikdo nechce prohrát první zápas po výhře na US Open. Přijela jsem sem připravená a nedokážu vám vysvětlit, proč jsem vyhrála v New Yorku a tady vypadla," řekla Stosurová.

Naopak nezaváhala Caroline Wozniacká, která vyhrála i ve čtvrtém vzájemném souboji s Jarmilou Gajdošovou. V Tokiu sice poprvé ztratila set, světové jednička ale opět zvítězila a může se těšit na duel s Estonkou Kanepiovou.

- WTA PREMIER 5 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.050.000 dolarů)
úterní výsledky (27. 09. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Jakimovová (Běl.) 6-2 6-3
Shuai Peng (10-Čína) - Craybasová (USA) 6-2 6-0
Cibulková (14-SR) - Rybáriková (SR) 2-6 6-3 6-0
Pironkovová (Bulh.) - Dulková (Arg.) 7-6(2) 6-1
McHaleová (USA) - Paszeková (Rak.) 7-6(1) 6-3
Vandewegheová (USA) - Jie Zheng (Čína) 7-6(4) 4-6 6-2 

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (5-ČR) - Minellaová (Luc.) 6-2 6-4
Zakopalová (ČR) - Peerová (16-Izr.) 6-3 6-1
Benešová (ČR) - Cibulková (14-SR) 6-4 6-2
Wozniacká (1-Dán.) - Gajdošová (Austr.) 6-1 6-7(4) 6-3
Azarenková (2-Běl.) - Beguová (Rum.) 6-1 6-3
Zvonarevová (4-Rus.) - Pironkovová (Bulh.) 7-5 6-0
Kirilenková (Rus.) - Stosurová (6-Austr.) 6-2 4-6 6-4
A. Radwaňská (9-Pol.) - Kerberová (Něm.) 3-6 6-3 6-3
Shuai Peng (10-Čína) - McHaleová (USA) 6-0 6-3
Kingová (USA) - Pavljučenkovová (11-Rus.) 6-4 7-6(6)  
Ivanovičová (12-Srb.) - Robsonová (Brit.) 7-5 6-4
Görgesová (13-Něm.) - Arnová (Maď.) 6-2 6-1
Kanepiová (Est.) - Vandewegheová (USA) 6-2 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Čchuang Čchia-jung/Görgesová (Tchaj-wan/Něm.) - Rybáriková/Zakopalová (SR/ČR) 6-2 1-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemám rád české tenistky vyjma Petry a Lucky, zbytek je kanál a navoněný šunt! Taková Strýcová a Benešová z těch je mi už nevolno jen od pohledu .....

Takové mít doma, tak je zavírám v komoře jen o granulkách a řežu jako žito, dokud z nich ta blbost nevyjde, snad ani to by nepomohlo.........

S raketama toho moc neukáží a s vařečkou, škoda mluvit!

ŘEZAT-ŘEZAT A JEŠTĚ JEDNOU ŘEZAT !!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra výborně, trošku jsem měl strach, jsem si oddech :) ale snad už to bude dobrý.
Tak držím Péťe moc palce, jen tak dál. Další kolo dobrá soupeřka na ještě lepší rozehrání a pak se do nich pusť na plné pecky, kam až to pujde...
Další holky taky výborný, zvláště Iveta příjemné překvapení!
Reagovat
smazaný uživatel
Ivčo super!!!!Věřím,že půjdeš dál!!!! Martin z Mostu
Reagovat
skott
grandslamova kocovina se nevyhnula ani ji, zda se:-) ale vazne, Kiri byla zrejme nejhosri mozna souperka, kterou si mohla prat.Od zacatku bylo videt, ze Maria to bere vic nez jen jako odvetu a chce Sam doslova vymazat z kurtu.Ani drobny naznak usmevu, zarputilej vyraz, jakoby stale hraly ten tie-break z US Open.Kiri mohla a mela vyhrat ve dvou, ale nevyuzila za stavu 4-3 par gembolu a nakonec darovala Sam srovnani dvema df v rade a podobne i cely druhy set pri 4-5.Presto znova skvelej zapas, jejich styly proti sobe nabizi krasny vymeny.
Reagovat
VlS
Super, Iveta porazila i Cibuli a je ve třetím kole.
Reagovat
VlS
Jen abych předešel zas pochybným výsledkům 6:4;6:2
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten nadpis mně opět dostal ona porazí jednu hráčku a to je napsané jak kdyby už ten turnaj vyhrála , já se schválně podívám koho ve dvou kolech porazila a ona měla prví los volný komedie .
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisportal snad úmyslně mění výsledky, neboť Klára vyhrála 6:3 a 6:1
Reagovat
smazaný uživatel
Po delší době, dobrý výkon, tak snad se chytne. Zatím, ale moc optimista nejsem i když bych jí to samozřejmě přál!
Reagovat
VlS
Tak holky dneska super, postupují i Iveta a Klárka. Tak jen tak dál
Reagovat
VlS
Tak Peťko dobrý a jen tak dál. Kdyby tvůj výkon vyrovnal i Tenisportal a psal správné výsledky, tak by to nemělo chybu.Petra vyhrála 6:2;6:3
Reagovat
smazaný uživatel
zvítězila 6:2 6:3
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist