Kvitová zničila Hantuchovou, v semifinále vyzve přemožitelku Šafářové Na Li

11. 1. 2012, 11:12
Aktuality 178
WTA SYDNEY - Petru Kvitovou dělí už jen dvě výhry od pasování na světovou jedničku. Česká tenistka dnes na turnaji v Sydney deklasovala Slovenku Danielu Hantuchovou a postoupila do semifinále. V něm se utká s přemožitelkou Lucie Šafářové a obhájkyní titulu Na Li. Ze hry venku je Caroline Wozniacká.
Petra Kvitová

Petra Kvitová do Sydney přiletěla z Perthu, kde v místní hale Burswood Dome vyhrála všechny čtyři dvouhry a společně s Tomášem Berdychem získali titul z Hopman Cupu. Na prvním letošním turnaji WTA ji tak čekal první zápas ve venkovních podmínkách a ve včerejším souboji s Rumunkou Dulgheruovou měla problémy.

Ve druhém utkání však jakoby na podmínky vůbec nemyslela a na Danielu Hantuchovou vlétla jako vítr, který dnes v Sydney komplikoval život všem hráčkám. Až na Kvitovou. Ta totiž především v prvním setu předvedla výkon jako z učebnice. K jeho zisku potřebovala 26 fiftýnů a prakticky si ho vybojovala sama: soupeřku přestřílela vítěznými údery 20-1, udělala jen 5 nevynucených chyb a o sedm let starší Slovence nadělila kanára. 

Ještě v úvodu druhé sady dominovala česká tenistka, dokonalou koncentraci po celý zápas ale udržet nedokázala. Až v deváté hře Hantuchová uhrála první game a za stavu 2-3 dokonce po dvou dvojchybách soupeřky zaznamenala první brejk a vývoj dějství otočila na 4-3. Závěr duelu už ale zase patřil rodačce z Fulneku, která se vrátila k razantním - ve větru velmi účelným - úderům a po zisku tří gamů v řadě zvítězila za 63 minut 6-0 6-4. S Hantuchovou tak ani ve čtvrtém vzájemném duelu neztratila set.



"Na této úrovni není možné odehrát celý zápas ve stylu, v jakém jsem zvládla první set. Po tom gamu, kdy jsem udělala dvě dvojchyby, to pro mě bylo těžké. Ale pak jsem zase začala podávat dobře, za což jsem ráda," komentovala Kvitová, jež i přes malý výpadek ve druhém setu nastřílela 32 winnerů a spáchala jen 18 nevynucených chyb. 

"Jsem sama překvapená, jak jsem hrála. Hrála jsem výborně, což je před blížícím se Melbourne dobré vědět," řekla spokojená Kvitová s úsměvem na rtech v rozhovoru na kurtu a s myšlenkami na grandslamové Australian Open, které začne v pondělí. Svěřenkyni kouče Davida Kotyzy Kvitovou při odchodu z kurtu vyprovázely bouřlivé ovace diváků.

Kvitovou, která včetně Hopman Cupu na mezinárodní úrovni neprohrála už 18 zápasů, tak dělí už jen dva vítězné zápasy od posunu do čela světového žebříčku. V semifinále se aktuální světová dvojka utká s přemožitelkou krajanky Lucie Šafářové a loňskou vítězkou turnaje Na Li, které má co oplácet. Devětadvacetiletou Číňanku sice loni porazila cestou za titulem z turnaje v Madridu, v osmifinále French Open však proti pozdější šampionce ztratila ve 3. setu vedení 3-0.

"Přibližuji se (k postu světové jedničky), ale pořád mi k tomu chybí dva zápasy a ten další bude opravdu hodně těžký," řekla Kvitová na tiskové konferenci směrem k zápasu Na Li. "Je nebezpečná a je to světová pětka," doplnila.

"Petra hraje levou rukou, má výborný servis, který se vytáčí ven, a skvělou ruku. Je to nebezpečná soupeřka. Hrát proti ní je vždy výzva," řekla Li Na směrem ke Kvitové.

Šafářová v Sydney porazila bývalé šampionky French Open Anu Ivanvičovou a Světlanu Kuzněcovovou a v dnešním čtvrtfinále čelila do třetice vítězce antukového grandslamu Na Li. Číňance, se kterou poslední tři vzájemné duely prohrála.

Dnes už však čtyřiadvacetiletá Češka překvapit nedokázala. V prvním setu rychle prohrávala 0-3, a i když si ztracené podání vzala zpět, o servis ještě dvakrát přišla a prohrála 2-6. Ve druhé sadě už Šafářová dokázala se světovou pětkou držet krok a po odvrácení pěti mečbolů v 12. hře dotáhla dějství do tie-breaku. V něm už zvládla pouze smazat celkově šestý mečbol a po 110 minutách padla 2-6 6-7.

Na Li po zápase přiznala, že jí v závěru druhého setu tuhla ruka. "Na začátku tie-breaku jsem začala cítit ruku. Bylo štstí, že jsem ten tie-break vyhrála. Kdyby ne, tak myslím, že bych třetí set mohla prohrát, protože ona (Šafářová) se snažila hrát tvrdě a byla čím dál lepší," dodala první grandslamová vítězka z Asie.

Právě od loňského triumfu na French Open je nyní v nejlepší formě. Po Paříži se totiž dostala do útlumu a do konce roku vyhrála už jen šest zápasů. Kdy naposledy hrála v takové formě? "Loni před Wimbledonem," odpověděla Na Li. "Myslím, že i ve Wimbledonu jsem hrála dobře. Ale pak se něco stalo, nevím co. Ale přestalo to fungovat," dodala.

Post světové jedničy už nemá ve svých rukách Caroline Wozniacká. Dánská teniska mohla v případném finále zabránit korunování Petry Kvitové, sama však končí už ve čtvrtfinále a musí spoléhat na pomoc některé z ostatních semifinalistek. 

Wozniacká v dnešním posledním čtvrtfinále nestačila na kamarádku Agnieszku Radwaňskou, se kterou prohrála po pěti předchozích výhrách. Jednadvacetiletá Dánka přitom za stavu 6-3 a 5-4 podávala na vítězství z následných 11 her ale uhrála už jen dvě a padla 6-3 5-7 2-6.  Wozniacká si na začátku třetího setu nechávala zabandážovat levé zápěstí.



Soupeřkou Radwaňské v boji o finále bude světová trojka Victoria Azarenková. Její duel s Marion Bartoliovou dnešní vítr poznamenal asi nejvíce. Tenistky bojovaly o každý game a nerozhodil je ani výpadek proudu. Po krátké přestávce pokračovaly a Azarenková nakonec po více než dvou hodinách zvítězila 7-5 6-4, byť v prvním setu prohrávala 2-5.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, povrch, 637.000 dolarů)
středeční výsledky (11. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (2-ČR) - Hantuchová (SR) 6-0 6-4
Li Na (4-Čína) - Šafářová (ČR) 6-2 7-6(3)
Azarenková (3-Běl.) - Bartoliová (8-Fr.) 7-5 6-4
A. Radwaňská (7-Pol.) - Wozniacká (1-Dán.) 3-6 7-5 6-2 

Semifinálové dvojice: A. Radwaňská - Azarenková, Li Na - Kvitová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Kudrjavcevová/Makarovová (Rus.) 6-1 7-5
Kirilenková/Petrovová (4-Rus.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-4 4-6 10-6
Huberová/Raymondová (2-USA) - Šafářová/Zvonarevová (ČR/Rus.) 5-7 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

178
Přidat komentář
Jabadu
Jak by řekl Míra Bosák: "Pojď, synu ...!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Petra udělala hodně dobře, že změnila typ rakey.. Větší hlava rakety dodá její hře větší komfort, hlavně při kraťasech, které se snaží víc a víc zapojovat (bude mít lepší cit pro hru) a vůbec ji to myslím hodně pomůže v mezihře.. Trochu jsem se bál, že ji to ubere na razanci a agresivitě, ale naštěstí mě vyvedla z omylu hned na Hopman cupu! Pálí stále o stošest ;-)) Sám tenis hraju závodně a menší hlavy raket mi připadají takový "tupější" a bez citu.. (taky hraju s 645cm2) ale každý hráč je jiný.. nicméně na Petře vidím hnedka, jak ji to prospělo, ani si na tu raketu nemusela dloho zvykat, na to, že to je úplně jiný typ rakety.. Ještě vypilovat občas herní přehled při zakončení u sítě (kolikrát to pinknout jen tak za síť absolutně stačí a bez žádného rizika!!), Petra je někdy při těhle zakončení zbytečně moc agresivní a zkazí nebo to nahraje soupeřce na raketu.. Momentálně si myslím, že je Petra tak o 2-3 třídy před ostatníma soupeřkama a až vypiluje ještě koncentraci po celý zápas (což je opravdu hodně náročná věc v tenise), tak bude vyhrávat všechno jednoznačným výsledkem!!! Ještě jsem zvědavý na srovnání Petry se Serenou W... Herně je Petra lepší, ale Serena bude dost těžká soupeřka po psychické stránce.. Ale věřím, že to Petra zvládne!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Serena bude ještě nějakou dobu hrát, dříve nebo později k této konfrontaci dojde. Strašně moc bych Petře přál, aby to zvládla, bylo by super, kdyby Serenu dokázala porazit (porážet)ještě dříve, než Serena skončí. Porazit Serenu by mělo větší cenu, než kdejaké vítězství na běžném turnaji nebo 10 výher nad Carolinou. Věřím, že máš pravdu, že Petra je herně lepší, taky si to myslím. A stále si vzpomínám na výrok Sereny po vyhraném semifinále ve Wimbledonu 2010 : Wow, ta Kvitová je fakt dobrá...
Reagovat
Fandina
nechci se mýlit, ale myslím, že Serena je už mimo........ pořád problémy se zdravím ......... nevěřím tomu, že se to zlepší.
Reagovat
freeteepek
Mluvíš mi z duše. Už jsem tady za to Petru kritizoval několikrát. U ní je trochu zvláštní, že čím těžší míč, tím lépe ho zahraje. Naproti tomu pár jednoduchých, ale důležitých míčů u sítě zkazí. Sám tenis moc nehraju, ale mám pocit, že v tom bude asi i kus taktiky. Např. že Petra má instrukce od trenéra smečovat doprostřed nebo zakončovat u po náběhu na síť do protipohybu. Jenomže když to nemá dostatečnou razanci nebo soupeřka dobře čte její hru tak se snadno stane, že jí míček přistane přímo na raketě. A kolikrát jsou to velmi důležité míčky na velmi důležitých turnajích...
Reagovat
smazaný uživatel
konfrontace Petry se Serenou v plne sile uz neni (generacne) mozna. Vzdycky bude cas nahravat Petre. Asi nejsem objektivni, ale presto v mych ocich az vyhra nad Serenou bude teprve usednuti na ten pomyslny tenisovy trun, nejake body a Karolina v tom nehraji roli, jsem zaujata. :-))
Jinak ta raketa - prave prece vetsi hlava = vetsi rozptyl, mensi hlava = presnost. Zalezi i na vypletu, material, kila..... vim. Rozhodujici je ale zrychleni ruky v okamziku uderu do mice, dosud jsem jen tajila dech z Fedexe, schvalne si to zkuste ;-)..... Petra je uzasna, tohle umelo zatim jen par zen na svete. Pokud ji bude drzet zdravi a brat hlava, mame se opravdu na co tesit, dispozicne uz stoji pred "nebeskou branou". :-)
Reagovat
VlS
Na programu Eurosport dva na čtvrtek je:
01:28, Tenis, TENIS: WTA Tournament, čtvrtfinále, Austrálie (110min)
Reagovat
VlS
což znamená, že se v půl druhý ráno budeme moci podívat na záznam z dneška, ach bože!
Reagovat
smazaný uživatel
jj .. jestli chces akutne videt zivy prenos semifinale tak si musis naladit na netu nejaky stream , jinak to nepujde :)
Reagovat
Fandina
já tedy v programu žádný tenis v noci nevidím .......
Reagovat
smazaný uživatel
musis se kouknout na program na netu .. ale v noci tam mas zaznam ze ctvrtfinale .. coz bylo z dneska
Reagovat
Fandina
koukám na čtvrtek jako blázen ale tenis tam v noci není. Hoď odkaz. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tv.eurosport.cz/tvschedule.shtml
a prepni si to na ctvrtek :)
Reagovat
Fandina
už to vidím čtvrtfinále opáčko - to zařídí robot.......
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi mám dobrou stránku na sledování tenisu zadarmO!! http://www.tennisrow.com/
Reagovat
Fandina
to je fór ne? ja se nemohu dokopat link nefunguje......
Reagovat
freeteepek
Lidi, já jsem si kvůli tenisu předplatil eurosportplayer. Je tam veškerý program eurosportu, záznamy tenisových zápasů (ne všech),ale, a to je nejdůležitěší, turnaje WTA tam mají zvláštní přenosovou linku, kde můžete sledovat on-line utkání bez komentáře.
Reagovat
rib
jj,také si občas předplatím, na 30 dnů je to za 4 Eura a není třeba platit rok, pokud se ti líbí jen program v nějakém období. Já oceňuju, že je to bez komentáře a důležité věci WTA jsou v archivu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mno super a semifinale s kvitovou zase budou davat az ze zaznamu jelikoz se to hraje ve 4 rano a to je pro ne brzo ...
Reagovat
Fandina
a kde to psali??????????
Reagovat
smazaný uživatel
to je jasny jelikoz , zatim davali zive jen ctvrtfinale coz bylo dnes diky tomu ze se hralo pozdeji :) ikdyz nevim proc ostatni zapasy kdyz jsou brzo rano nebo v noci nevysilaji , kdyz na ne maji prava .. takze ve 4 rano hraje kvitka a zaznam uvidis myslim o pul desate jak mas v programu eurosportu .. myslel jsem napriklad ze to tam treba nepisou a tak jsem cekal v noci v jednu na tehdejsi osmifinale a nedavali ho tez tak jak jsem predpokladal a pustili to az rano ze zaznamu .. palec dolu pro eurosport :)
Reagovat
Fandina
v noci nic nedávaj ...........
Reagovat
smazaný uživatel
vsak nedavaji ... ale osmifinalove utkani se hravali v jednu hodinu rano , ale eurosport si je zase dohodnul az na zaznam v deset hodin rano .. zaznamy uz nemam chut sledovat.. nema to ten naboj :/ takze zitra kdo chce tak si hold bude muset koukat zaznam od pul 11 .. a nebo sledovat nejaky stream nekde na netu o pul pate
Reagovat
Fandina
jo jo stream jedině tak ......
Reagovat
smazaný uživatel
jinak zitra to uz bude hodne zajimavy , jelikoz je to tak prvni silnejsi souperka , a zrovna ma Li formu :/ ale pokud nebude nejak zvlast petra panikarit tak by to mohlo dopadnout :) finale bych tipnul na azarenkovou :) jelikoz radwanska nic moc nepredvedla spis to bylo podobne utrpeni jako predvadela carol
Reagovat
Fandina
Jestli chce být Petra kdykoli světovou jedničkou, tak musí porazit kohokoli ............
Reagovat
VlS
Já bych Danku nepodceňoval, minulý týden hrála finále. (první silnější soupeřka).
Jak konstatoval tuším pan Složil při Fed Cupu - když se Petře daří, tak je úplně jedno, kdo je na druhé straně dvorce.
Reagovat
Fandina
DAnku???????
Reagovat
smazaný uživatel
mno to si tez myslim :) aspon nam ten tenis peta ozivila , hned je vetsi chut pri tom sledovani :) a navic hraje asi tak nejatraktivnejsi tenis :) takze i proto bychom meli videt tech zivych vstupu podstatne nejvice s petrou :)
Reagovat
VlS
Danielu - Danku - Danušku
Reagovat
Fandina
Dánka .......
Reagovat
freeteepek
Tam to dávaj on-line. Ale musíš zaplatit paušál. Já to mám na celej rok za akční cenu:-)
Reagovat
VlS
Chodí tady jeden, co potkal vlka v zimě, ale někdo, kdo viděl Sojku a Psa tady není. Nepácháte spolu něco v lese?
Reagovat
Fandina
Jak dlouho chodí jeden co potkal vlka v zimě ???????
Reagovat
VlS
To se musíš zeptat ho. Možná bude chodit, dokud nepotká taky medvěda :-))
Reagovat
Fandina
jak dlouho chodíš????????
Reagovat
VlS
No přece hledá toho Medvěda a Sojku se Psem
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipne, opravdu jsem se zasmal. Jinak jde o nick symbolicky, at si to kazdy vysvetli nakonec jak potrebuje. Sojku nehledam, obcas ulovim. Psy take nehledam.
Co se tyce meho chozeni tady, neni to dlouhe, jinymi slovy jsem emigrant z idnes :D, nebot po roce jsem byl jiz unaven tim, co se tam delo, no je tam par fajn lidi, ale proste jsem odesel z toho fora. Citim se tu, i kdyz kratkou chvili mnohem lepe.
Diky za vtipne hlasky:D a hezky privitani.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že původ toho nicku už jsi na idnesu jednou vysvětloval:-)
Reagovat
VlS
Naši Sojku prosím nelov, jednak ji mám v oblibě, jednak by neměl kdo hlásit novinky ze strážní větve a jednak je to dáma a ty se neloví, protože dámy si s námi dělají, co je napadne a někdy je napadne dělat, že je jako svádíme. Skutečnost bývá zcela opačná, ale stejně je to krásný.
Když jsi tu novej, tak na Psa pozor. To je totiž šamanův pes a odkoukal kouzlení s Woo doo panenkama. By ses divil, jak to někdy funguje, ale teď se někde prostě courá a očuchává kde co, místo toho, aby trápil před zítřkem šikmookou panenku. A to dostal virtuální sud dětskejch piškotů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sojky lovit nebudu:) Na psa si teda dam pozor :), diky za upozorneni.
Reagovat
smazaný uživatel
strazni vez obsazena! :-)) Ahoj VISi! Jo a Vlku, napr. tommr je ale slusnej a zapalenej, ne??? Pravda, tady potkas min tech kvitku, kvitecku, kviti a bojovnych ceskych srdicek, MATEMATIKA se ale i u "nas" rozmaha, Petra to ma uz stokrat "spocitany"..... ;-) Pse, necmuchej! Mas dost bavlnek? O piskoty zadny strach, vis prece, jak je VIS duslednej a me inscipientky spolehlive! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je pravda, vysvetloval:) Celkem jsem prekvapen, ze si pamatujes:)
Takze neco pro Tebe na doplneni, k tomu, co jsem uz potkal a co ne:)Co na idnes jsem urcite nenapsal, teda spon si to nepamatuji, ze jsem potkal jednou v lese dogu, a bez pana, proste ta doga byla sama, a v uplnem klidu si to masirovala kolem mne:D Ja teda stal a nehybal se a cekal az prejde...asi chapes, ze jsem nebyl uplne uvolneny:D Pozdeji jsem se dovedel ve vesnici, kde bydlel znamy, kousek za lesem, ze ona obcas utika panovi, ale ze je to velmi pratelska doga:D, ze muzu byt uplne v klidu, kdyz ji zase potkam:D
Reagovat
Fandina
to je hezké vyprávění ...... pokud jde o emigraci s idnes, emigroval jsi právě v okamžiku, kdy tu panuje pohoda ..... pokud ji hledáš ...... ale vždy tomu tak není ...... bývají tu také jedy, tedy pokud je nehledáš .....
Reagovat
smazaný uživatel
tommr je starej dobrej diskusni kamos, takze jsem spolu neco prozili, rozhodne je ten z tech OK, a to s nim v nekterych vecech vubec nesouhlasim, ale nikdy nebylo, ze by jsme se sproste urazeli atd. Je tam samozrejme vic fajn lidi, ktere bych mohl i jmenovat. Ja je mel rad a mam, ale nebyl jsem uz schopen se prodirat balastem kolem, proste, unavilo me to, ale rozhodne to tenisove jadro je OK. To co je kolem toho je podle mne hnus, [muj nazor] je to dan za to, ze to jsou celonarodni noviny, ne konkretne zamereny portal. [jeste pred pul rokem bych to asi branil, ze i presto atd...]
Ke konci sezony uz jsem byl tim nejak vystaveny...dlouha historie.
Na ty ok lidi vzpominam v dobrem a budu vzpominat v dobrem, mozna tam obcas skaknu, kdyz se nebudou hrat nejaky GS apod.Ale na nejakou chvili nechci ani o idnes slyset...
Pokud budu vykopnut z tohoto fora, nebot o nekterych konkretnich lidech bych i vedel, kteri se mi tu urcite pripomenou a asi nebudou uplne mnou nadseni, a celkem se divim, ze se jeste nepripomneli, tak s tim seknu uplne:)
Zatim mi tu je prijemne a jsem rad, ze jsem to udelal a tam to zapichl. Mistni diskuteri jsou tu na mne opravdu ok, az bych rekl hodni a mili, za to jim dik!
A hlavne, opravdu se nemusim tady prodirat vulgarnostma, blbostma, typu: jestli Petra ma hezky vlasy, nebo co jeji brisko, coz dokazalo vzit na idnes treba i na 200 prispevku a komentaru...atd
Takze tu odpocivam:) a je mi tu zatim fajn:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si tě velice dobře, právě tohle vysvětlování mě tenkrát hodně zaujalo:-)) mimo jiné ..
takže jsi vlastně můj "starý známý" :-))
vyprávění pěkný, a byla noc, nebo jsi potkal tu dogu ve dne? V noci bych asi zkameněla hrůzou, psů se bojím, takže uvolněná bych rozhodně taky nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja snad doufam, ze to i chapu. Vzdy se najdou rypalove, kritici atp. Tohle ocekavam, ze bude i tady, ale mira toho, tezko presahne miru idnes. Ja na tento portal chodim uz skoro rok, cist si clanky, pri nejakych chvilich jsem si cetl i diskuse, takze asi tak.:)

Jo mozna na tenis--info, tam bych mozna mohl mit klid, tam bych si ale asi dal nick - samotar vlk:) O ten druhy extrem mi nejde, jde mi o miru nekterych veci.
Reagovat
smazaný uživatel
Nastesti bylo leto, a bylo jeste svetlo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a samozrejme, kdyz uz znam tvuj nick, tak jsi take pro mne ta "stara znama":)
Reagovat
smazaný uživatel
Netřeba se bát psů..spíš jejich páníčků :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi mě pobavil, doufám tedy, že jsem známá v dobrým:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se bojím jen velkých psů, a páníček, jestli je hodný, tak proč se ho bát:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty - samozrejme;) Ty jsi preci reagovala na me prispevky;) vzdy hezky, a k veci, teda takhle si te pamatuji.
A jen tak mimochodem, na idnes jsem mel k tobe respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, jen tak za sebe a uz trochu O.T. Chapu..... Narazi se vsude a vzdycky jde o miru a zachovani si osobni svobody. Howgh! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju;) můj respekt jsi si získal tím posledním příspěvkem na idnes úplně:-) máloco mě dovede tak oslovit, jak se to podařilo tobě.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja myslel, ze za ten letni prispevek> My diskuteri potrebujeme ihned zmenu trenera :D :D
Samozrejme zertuji, take dekuji.
Jsem opravdu rad, ze jsem Te tady nasel.
Reagovat
VlS
Emo, velcí psi jsou v pohodě, nejvíc lidí pokoušou kokři a jezevčíci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo... To je snad poprvý, co holky překonaly duo Roger-Rafa. :-)
Velikánská gratulace ode mě míří samozřejmě k Petře. Mám velkou radost, kterou nepatrně kalí jen to, že to byla zase Daniela, která dostala takový výprask. Tohle Dance nepřeji, to měla slíznout nějaká jiná. Protože kdyby tam dnes stála nějaká jiná, dopadlo by to stejně. A to i přes to, že Daniela to opravdu zoufale na Petru neumí. Musí být pro ty holky naprosto frustrující hrát s Petrou, protože kdyby seděly na tribuně, ovlivní vývoj zápasu asi stejně. :-))))
Jinak tedy zápas Caro-Aga, to muselo být tedy pokoukáníčko, jak to tady čtu. I tak jsem rád, že vyhrála Aga, pinkálistky jsou to obě, Aga je schopna alespoň pestré a nápadité hry.
Reagovat
smazaný uživatel
já se sem vrátil hlavně po pár měsících a divím se, že si tu nikdo nenadává a ta diskuze tady má i nějakou slušnou úroveň, ale možná že to je tím, že Federer s Nadalem spolu už moc nehrají a ti jejich rádoby fanoušci si tu už nemohou vylévat své mindráky, kterými tu zbortili celou diskuzi...
Reagovat
VlS
Buď klidnej, oni zase vylezou jak začne AO, ale je to trochu lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to se opět obávám, že sem asi nebudu moct přispívat a přečíst si tu názory od správných fandů či od lidí, kteří mají aspoň nějaký kloudný názor na věc...
Reagovat
Fandina
proč by měli, ty rýpalové vylejzat ?????? teď tu nejsou tak co
Reagovat
smazaný uživatel
Teď tu nejsou protože nabíraj síly na AO :DD
Reagovat
Fandina
jo ........... chyba ......... až se zjeví, budou vyhnáni ....... snad
Reagovat
VlS
Taky je mi líto, že to schytala zrovna Danka. Bohužel jsem to neviděl a z přehledu si člověk názor neudělá, ale muselo to být opravdu silné kakao. Hlavně ať zítra Peťa najde způsob, jak porazit Na.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra na ní má, na RG si to prohrála sama, měla už ji na lopatě. Myslím si, že kdyby tenkrát neprohrála, vyhrála by už loni RG, nikdo by už jí nezastavil. Ale pak by asi nevyhrála Wimbledon...
A jestli náhodou prohraje, vůbec nic se neděje, v Sydney zase o tolik nejde (i když jde o No.1). Ale mám obavy, že tu vítěznou šňůru nejde držet pořád, takže raději ať to přijde teď než na AO.... Ale jasněže budu držet všechny palce ať to vyhraje Péťa úplně všechno. :-)
Reagovat
VlS
v žebříčku Petra musí vyhrát.
Caro má 7485 bodů a loni vypadla v 1. kole, takže loňské Sydney nemá započtené. 16. započitatelný zápas má za 320 bodů, takže tam zůstane a teď se jí body za letošní Sydney do rankingu nezapočtou.
Petra má 7.190 bodů, tedy o 295 míň než Caro. V součtu má započtenej i výsledek z pražského ITF 100 bodů, kterej ze součtu vypadne a bude nahrazenej výsledkem v Sydney. Proto, aby byla první, musí mít body větší než 295+100= 395 a to je jen za výhru ve finále (470). Prohra ve finále (320) nestačí, v tom případě by měla 7.420 bodů a na Caro by ztrácela 65 bodů. Rusové mají na http://www.afptennis.com/ru/rank.php?empt=4&g=1 u Petry chybu. Se 100 body z Prahy pracují jako s "next off", což je hloupost, je to 16. započitatelnej turnaj.
Reagovat
Fandina
Je to tak podle mě ale jestli má teď Petra 7190 bodu a za finále by dostala 320 - 100 za Prahu které nahradí Sydney, tak bude mít 7410 bodů a na Caro bude ztrácet 75 bodů ne 65 jak píšeš .....
Reagovat
VlS
Pravda, blbě jsem to sečetl.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga - Viktorie /3:6/ > Holky se celkem na turnajich potkavaji:) Uz budou spolu hrat 10 zapas. I kdyz dle vzajemnych zapasu to vypada prizniveji pro Viktorii, tak posledni zapas vyhrala prave Aga, ale pokud bude hrat jak dnes proti sve kamosce, tak nema podle mne zadnou sanci. Musi zahrat tak, jak hrala v lete behem americkych turnaju. Take to mezi nima nebylo nikdy uplne tak jednoznacne. Alespon nastoupi proti sobe dva rozne tenisove styly, a kazdy byde spokojen:)

Petra - Li /1:1/ > Tak ty se potkaly puze 2x a to loni, a vzdy na antuce, takze v Sydney to bude trochu jina hra. I kdyz je Li celkem v pohode, a dari se ji, tak si myslim, ze spis postoupi Petra. No vlastne bych to mel napsat asi tak - bude zalezet na Petre, kdo postoupi:D Pokud bude hrat jak dnes, tak si myslim, ze Li sice muze kousat, ale asi by nemela sanci...
Reagovat
VlS
Tak se dívám na záznam Caro-Aga a myslím, že od zítra bude v Austrálii strašnej přebytek hadího séra. Všichni hadi jsou na dlouhou dobu uspaní. Na to se nedá dívat.
Reagovat
Fandina
ve druhém setu hrály zajímavěji nebo si člověk zvykl, ale třetí bylo vzrušo ... houpačka i zajímavé údery, některé .. obě chtěly vyhrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já na takové komentáře většinou nereaguju, ale udělám výjimku. Holt každý nehraje stylem Petry... Holky do toho daly všechno. Byl to dramatický zápas plný dlouhých výměn. Je obdivuhodné, co obě dvě dokázaly doběhnout a vrátit. Někdo to prostě dokáže ocenit, někdo ne... Ale že se na to nedalo dívat? To se mi zdá dost přehnané.
Reagovat
Carloss
já na to taky koukám, a přijde mi to jako děsná nuda. Caro i Aga hrajou skoro úplně stejně, nedá se z nich takřka rozeznat, kdo je kdo, nic proti nim, ale jsou obě dost zaměnitelné.

Jsem hodně zvědav na zápas Petry s Li Na. Tak trochu to vypdá, že Petra je citlivá na zápasy v dopoledních či v brzkých odpoledních hodinách, kdy praží slunko, vitr vaje a je to celé takové rozevláté, včetně pohybu diváků, naopak ji dle všeho svědčí venkovní zápasy hrané v pozdních hodinách. Osobně si už proto myslím, že Petra nebude tak suveréní jako s Danielou a možná to i projede. Li teď hraje vo hodně líp než na konci roku a Austrálie ji svědčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Takove dropshoty jak Aga, rozhodne Karolina neumi, takze v takove chvili je urcite rozeznas ;)
Pak je samozrejme rozeznas, kdyz heaji na antuce...
Reagovat
VlS
Monty, jestli do toho holky daly všechno, tak toho teda moc nemají. Srdce do toho nedala ani jedna. Tak zbabělej tenis se naštěstí vidí málo kdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se podívej, jak byly po zápase unavené. Vydržet hrát na takové úrovni a takovým stylem víc než dvě a půl hodiny je podle mě obdivuhodné. Že se to někomu nelíbí, není jejich problém...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tedy nevim, co do toho ty holky skutecne daly, to vi asi snad jen ony, ale asi bych nejak rozlisoval nektere styly hrani, a hlavne u holek. Aga je proste technicka hracka, a tezko po ni chtit nejaky silovy tenis, zalozeny na servisu jak treba to je u Petry i vzhledem k jeji moznostem, na druhou stranu, kdyz jsem ji videl hrat s Verkou v lete, tak jsem byl celkem zaskocen, nejenze vlozila do hry vic siloveho a utocneho pojeti, ale stale predvadela sve technicke kousky, tak ze Verka obcas nevedela, kam driv skocit.
Co se tyce Karoliny, tak ta uz pul roku je horsi, nevim jestli to zpusobilo zraneni ve Svedsku, ale nehraje proste dobre a ani ji nechci moc hodnotit...
V kazdem pripade, s cim mohu souhlasit, je to, ze dnesni jejich zapas nepatril mezi uplne ty pekne, alespon pro mne, a co vic Aga celkem dost kazila udery, u kterych jsem spise zvykly, ze dokaze hezky zahrat.
Reagovat
VlS
No, spíš můžou bejt šťastný, že se to taky aspoň někomu líbí:-) Úroveň únavy není kritériem pěkného tenisu, to by museli vyhrávat chlapi v dolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnávat tenistky a horníky je jako srovnávat jablko a cuketu, ale nechám to být... Já se chci holek hlavně zastat, protože jsem viděl, jak se snažily. Podle mě by každý správný fanoušek tenisu (a sportu celkově) měl ocenit dobrý útok i dobrou obranu. Ale nechci ti to vnucovat (abys zase nenapsal, že dělám závěry :D), je to jen čistě můj názor. Prostě to je celé o tom, že se ti nelíbí určitý styl hry. To ale rozhodně neznamená, že holky hrajou špatně... Kdybys napsal "Zápas se mi nelíbil, protože mám radši útočný styl hry", tak bych ani neceknul. Ale že se na to "nedalo dívat", to mě trochu nazvedlo... Nic ve zlém. :)
Reagovat
VlS
Jak píšeš, "Podle mě by každý správný fanoušek tenisu (a sportu celkově) měl ocenit dobrý útok i dobrou obranu." Souhlasím. Tys tam viděl nějakej (NĚJAKEJ) útok? Vždyť to bylo nekonečný čekání na chybu soupeřky, ani jedna nehrála útočně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tos mě moc nepochopil. Napíšu to tedy jinak: Každý správný fanoušek tenisu (a sportu celkově) by měl ocenit i dobrou obranu... Ano, viděl jsem tam i pěkné winnery od obou. Ze strany Caroline zejména z bekhendu. Možná jich nebylo tolik, kolik by sis přál, ale byly tam... Hlavně si je třeba uvědomit, že hrát takové dlouhé výměny s tak výbornou délkou úderů není nic jednoduchého. Stejně tak, jako není jednoduchý "zabít" míček na lajnu. Nemyslím si, že by to od holek bylo jenom čekání na chyby. Kolikrát se tam dobře proháněly a říkám, že z toho, co dokázaly někdy doběhnout a vrátit, mi zůstával rozum stát. :) No jo, ale někomu se to holt nelíbí a napíše, že to byla nuda a jenom takový pinkání jen proto, že to nebylo tak útočné... Ale kolik musely holky vyvinout úsilí při těch dobíhaných úderech, to už nikdo neřekne.
Reagovat
VlS
Souhlasí s tebou, Aga loni prodělala hlavně ke konci roku nějakej přerod, jestli se hecla po hádce s tátou nebo jak nevím, ale na podzim jsem na ní zíral jak puk, kolik přibylo aktivní hry a technickejch chuťovek (nejen kraťasů, ale kvalitní hry na síti, čtení hry, super úhly a tak dál). Dneska m i to připadalo, že se vrátila tak o rok spátky, ale s větším počtem UE. I Caro loni na jaře hrála daleko aktivněji a nebylo to jen "vracej, vracej, máš rychlý nohy a ona to jednou pokazí". To pak nějak kolem RG zmizelo a zmizela i ta bezchybná obrana. Na Hopmanu jsem měl pocit, že začíná zase hrát aktivně i s určitou mírou agresivity - nesrovnávám s Petrou a hlavně se Serenou nebo taky Luckou Šafářovou, protože to je chodící agresivita, i za cenu, že se přitom sama zničí.
Chtěl jsem se tě zeptat - ty statistiky winners, UE a tak někde čerpáš, nebo to chytáš z přenosu? Mě se to nedaří najít.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, nedalo se na to moc dívat, já nedokoukala, přitom jsem se na zápas těšila, ale přesně, jak píše VIS- uspávací hra, vysoký kopce, žádný nápad, od Agy aspon občas jo, ale jinak čekání na chybu soupeřky je opravdu nuda, pro tolik nezainteresovaný fanoušky dobrýho tenisu, já chápu, že ty budeš "svoje" holky bránit :-)
S čím s tebou souhlasím, je dnešní komentář, viděla jsem pak ještě kousek záznamu, některý hlášky byly už zbytečný a neprofesionální.
Aga má určitě variabilnější hru, jsem ráda, že to dnes přece jen dotáhla.
Reagovat
VlS
Obecně, komentáře tenisu na českých kanálech jsou bída bídoucí a s Montym se absolutně shodnu, že Sandra Kleinová je balzám pro uši (pro mě pro duši). Míra totálních neznalostí, komentování stylem "žvanit, žvanit, hlavně ať mě je slyšet" to je opravdu strašný. Komentátor by si měl hlavně odpustit prognózy jak to dopadne. Na tenis se dívají fanoušci tenisu, těm je zbytečné podávat informace, že někdo protestuje (i když slovo protestuje mi nevadí, radši než abychom začali "želenžovat", nebo něco podobně odpornýho. Občas lehce přidrzlej komentář, pokud je na místě mi taky nevadí (to je běžný i v angličtině a komentář to může oživit).
Reagovat
smazaný uživatel
Já tvůj názor beru. :) Na druhou stranu si nemyslím, že by to bylo tak jednotvárné, jak píšeš. Budu se opakovat, ale je to jenom o tom, kdo má rád jaký styl... Abych to upřesnil, "moje" holka je jenom Caro, takže z toho výsledku jsem moc nadšený nebyl. :D Ale Aga si to zasloužila, hrála opravdu dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, že se aspoň v něčem shodneme. :) Většina těch komentátorů mě taky štve. Třeba Svačina není špatný, ale to jeho "dávkování a mixování úderů" mi taky leze krkem. :D Já uznávám celkově sportovní komentátory jenom dva, na hokej Zárubu a na tenis Kleinovou. Těch, které nemůžu ani slyšet, je celá řada. Pár příkladů za všechny: Kárný (Eurosport, sjezdové lyžování), Bažant (ČT, basket), Rejman (ČT, biatlon a volejbal), Slepička (Sport 1 a Sport 2, komentuje toho víc) a ode dneška i pan Šíma. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sandra je opravdu se vším všudy profesionální a je u ní vidět, že ví, o čem mluví..a hlavně mluví, když má, nejen proto, aby něco řekla.
Její styl komentování se mi líbí, ona dokáže vysvětlit zasvěceně i rozdíl mezi hrou v hale a venku, jak je to těžký, ten přechod, detaily, kterých si člověk třeba ani nevšimne...atd.
Její komentář mi něco dá, narozdíl od "žvanilů"..
Monty: já myslela obecně všechny "tvoje" holky, kterým fandíš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok. :) Sandra je taky dobrá v tom, že dokáže dobře vysvětlit různé situace v tom zápase. To se od žvanilů typu Šíma opravdu očekávat nedá. :D
Reagovat
Fandina
dnes komentovala potlesk diváků a byla mimo mísu ...... bylo to od ní zbytečné ......... Hanatuchové netleskali proto, že tam je už podesáté jak řekla úsměv
Reagovat
Fandina
Hantuchové ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mam to z prenosu.
Jedine turnaje, o kterych vim, ze to najdes na strankach, v podrobnych vysledcich, jsou GS.
Obcas zkousim hledat, ale zatim jsem nenasel takove podrobnejsi statistiky, ale kdo vi...:)
Reagovat
Fandina
pěkné statistiky najdeš například na
http://www.tenislive.cz
klikneš na jméno a pak na detail zápasu např
http://www.tenislive.cz/atp/zapas/jeremy-chardy-VS-dusan-lojda/noumea-challenger-2012/
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle servis znam, i tak moc dekuji.
Myslel jsem, ze VIS ma na mysli winnery, UFka. Tohle se neuvadi ani na WTA livescore v statistikach. Opravdu jsem si vsiml, ze jen pri GS na jejich strankach...:) Ale mozna nekde neco je...
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Aga: Škoda pro Caroline. Za stavu 5:4 ve 2. setu podávala na vítězství v zápase, ale bohužel to nevyšlo. Ve třetím setu to pak bylo hodně těžké. Určitě se projevila trochu únava, protože poslední čtyři zápasy, které Caro sehrála, byly všechno tříseťáky. V její hře byly dobré momenty, ale určitě i rezervy. Když je blízko k vítězství, tak prohra vždycky zamrzí. Ale pro mě je důležitější, aby měla Caro v pořádku zápěstí. Snad si před AO trochu odpočine a bude to dobré... Aga byla dneska o něco lepší a zaslouží si gratulaci. V rozhodujících momentech zápasu hrála aktivně a přesně. Po zápase na ní byla taky vidět únava. Byl to náročný zápas po všech stránkách a obě holky do toho daly všechno. Hrálo se dlouho, bylo to vyrovnané, hodně dlouhých výměn... Chyběla mi jenom Sandra Kleinová a její komentář. Dneska to na českém Eurosportu komentoval jakýsi přechytralý řečník a některé jeho poznámky byly vážně trapné (hodně slabé slovo).

Vika - Marion: Bohužel jsem Viku letos ještě neviděl naživo, ale z jejích výsledků mám velkou radost. Agnieszka je těžká soupeřka, ale samozřejmě věřím Vice. :) Druhé semifinále má taky velmi silné obsazení. Petra i Na Li v letošním roce zatím ani jednou neprohrály.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že právě Vika by mohla zastavit Petru a vrátit ji dvě kruté prohry z minulé sezony. Když ne ona, tak už snad nikdo, ale každopádně nechci Li Na v žádném případě podceňovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Viktoria si vede celkem dobre. Viktoria vs Marion > velmi zajimavy zapas. Marion vedla uz v 1.sete 5:2 a Viktoria vyhrala 7;5. Podobna situace ve druhem sete, Marion vede 4;2 a Viktorie otaci a vitezi. Ale na tomto zapasu se podepsala hodne priroda, dost silny vitr. Prvni 3 gemy hraly holky skoro pul hodiny. Viktoria pusobi celkem dobre. Minuly rok ji Aga neprijemne prekvapila v Tokiu.
Uvidime zitra jak si s tim Viktorie poradi, ale podle mne, pokud budou podminky ok, tak bych si tipl, ze ji Viktorie porazi a zahraje si finale. Ted jen zalezi s kym:)
Reagovat
smazaný uživatel
pravda, ten, co to komentoval, mě slušně pobavil:-) fakt drsňák, ten komentář, když Aga spekulovala, zda si vzít challenge nebo ne: nevím nad čím přemýšlí, vždyť ví, že má na každý set tři možnosti, dělá jak kdyby měly cenu zlata! něco v tom smyslu... to mě fakt odrovnalo:-) a na začátku 1. setu někdy za stavu 3-2 řikal, že by zápas měl skončit 2-0 pro Caro... nevím, kam na takový předpovědi chodí a vůbec proč je vypouští, podle mě neprofesionalismus...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to si pamatuju... Ale měl tam ještě trapnější hlášky jako například: "Ekologičtí aktivisté by nebyli rádi, kdyby viděli, jak Wozniacká plýtvá brejkboly a setboly." Anebo ta ze všech nejtrapnější: "Víte, proč je forehand Wozniacké zdravý? Protože je nemastný a neslaný." Co k tomu říct? Snad jenom, že dneska může kecat do mikrofonu každý blbeček. Bohužel nevím, jak se ten trouba jmenuje, protože jsem to zapnul až v průběhu prvního gemu. Oni se vždycky na začátku přenosu představujou...
Reagovat
Fandina
Myslím, že to byl Michal Šíma, šéfredaktor české verze Eurosportu. Myslím, že mě kdysi od něj pobavil výklad challenge jestřábího oka, kdy popisoval, jak ho lze zneužít brát si ho v různých chvílích ...... jako by nešlo o spravedlivé posouzení situace ...... I dnes mě pobavilo, jak tuto realitu, záznam, kam skutečně padl míček nazývá protest. Jiný výraz pro to nemá. Dnes mě také fascinoval výkladem propočtu žebříčku..... Vůbec nepřipouštěl, že by měla být Petra Kvitová po výhře v Sydney jedničkou. Vím, že to kdekdo neví, ale tak když nevím, nemluvím o tom. On o tom mluvil, že to nastane po Melbourn, když dobře Petra zahraje, opravdu moudro........
Reagovat
smazaný uživatel
Caro na tiskovce po čtvrtfinále: http://www.youtube.com/watch?v=E2lOztJA9z4

Na začátku je asi řeč o tom zranění... V čase 0:43-0:53 pravděpodobně odpovídá na otázku ohledně postu jedničky. Řekla jim to dobře: "The most important thing is be healthy." :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, díky. :) Tak je to asi podobný trouba jako šéfredaktor redakce sportu ČT. :D Jo, s těmi "protesty" mě taky dostával... Mimochodem, vypadá opravdu jako nejdrsnější sporťák na světě. :D
http://www.digizone.cz/clanky/michal-sima-eurosport-nema-problem-vysilat/
Reagovat
smazaný uživatel
ten pán na mě působí, že v životě raketu v ruce neměl:-) jo, ty další hlášky byly taky dobrý, jsem fakt čuměl teda:-) co se však Eurosportu povedlo, je Sandra Kleinová... je vidět, že je to bývalá hráčka, tenis zná a rozumí mu a hlavně je to konečně komentátor, který nekomolí cizí ženská příjemní s přidáváním -ová... už jen tím se mi líbí
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíš mi z duše. :) Komentování Sandry Kleinové je balzám pro moje uši a taky se mi nejvíc líbí, že nepřechyluje... Jo, kdyby nepřechylovala na ČT4, tak už by ji Otík vyhodil. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi, už se smiřte s tím, že v jazyce českém se přechyluje. Proč? Protože skloňujeme pomocí koncovek, což se děje i u mužských příjmení. Tam to ale z nějakého neznámého důvodu nikoho netrápí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sandra Kleinová o přechylování (rozhovor z roku 2007), cituji:

Redaktor: "Hodně lidem vadí, že nepřechylujete ženská jména."

Sandra: "Ano, jsem prý trapná a ubohá ve svých pokusech o světovost. Chápu, že na to může mít každý svůj názor, když ho projeví slušně, tak slušně odepíšu. Ale já celý život s těma holkama mluvím, vím, že jim to vadí. Nejmenují se Jankovičová, Dementěvová nebo Penetaová. Ale Jankovič, Dementěva nebo Peneta."

Naprosto souhlasím se Sandrou... A co se týče toho skloňování, tak Sandra taky skloňuje ženská příjmení, i když nepřechyluje. Například příjmení končící na -a jako podle vzoru žena. Příklad: Azarenka, bez Azarenky, k Azarence, vidím Azarenku, s Azarenkou... Bez toho -ová to zní mnohem líp a hlavně se tak ty holky opravdu jmenujou. Kdybys řekl Vice třeba "You are Azarenková", tak by se asi hodně divila. A nějací češtináři mi můžou vlézt na hrb. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Předně mi nevadí nepřechylování jako spíš to, že někdo tvrdí, že je to prznění jmen. A rozhodně nemám nic proti Sandře Kleinové a můžu tě uklidnit, že nejsem ten, kdo by psal takto ubohé dopisy.

Co se týče skloňování, u příjmení končící na samohlásku se z toho dá vybruslit přesně tak, jak to dělá Sandra Kleinová. Ale příjmení končící na souhlásku (typicky Williams) buď nevyskloňuješ nebo budeš muset přechylovat (což mimochodem sama Kleinová připouští.)

Jak moc to samotným hráčkám vadí nebo ne nevím, ale vzhledem k tomu, že ony se s češtinou moc nepotkají, tak myslím, že to nijak dramatické nebude. Věta "You are Azarenková." je pochopitelně špatně, protože angličtina nepřechyluje a člověk, který absolvoval alespoň ZŠ, by jí neměl vypustit.

Další věcí je, že někteří novináři sice přechylují, ale špatně - typicky Pennetaová či Medinaová. Správně je to Pennetová a Medinová (koncovka se připojuje ke kořeni slova).
Reagovat
smazaný uživatel
Na tohle téma bych se mohl bavit hodiny... Já si o tobě nic špatného nemyslím a už vůbec ne to, že bys posílal nějaké ošklivé dopisy. :D Ale opravdu mi to přijde trochu jako prznění jmen. Ty holky se tak prostě nejmenujou... Ano, Sandra skloňuje jen některá příjmení. Ale co jsem si všimnul v zápasech Stosur-Yakimova a Wozniacki-Cibulková, tak i ve 4. pádě říká Stosur (ne Stosurovou) a Wozniacki (ne Wozniackou). No dobře, tak jsem asi uvedl blbý příklad. Tak dejme tomu, že by se Vika naučila trochu česky a ty bys jí řekl "Ty jsi Azarenková". To by se divila taky. :D A o tom špatném přechylování mi ani nemluv... Za USK Praha hraje basket Anna Montaňana a na idnesu ji běžně uvádí jako Montaňanaová. To bych se vážně picnul, když to vidím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
v tomto jednoznačně souhlasím s montym a Sandrou... mně se ta koncovka -ová prostě u cizích jmen nelíbí, u našich holek mi to přijde normální a patří to k tomu, ale moc se mi to nelíbí u cizinek, je to prakticky zkomolení jména, ta hráčka se tak vůbec nejmenuje, uvedu jeden příklad z Islandu, kde lidé nemají příjmení... tam se užívá česky řečeno "syn Gunnara" tedy Gunnarsson či "dcera Gunnara" tedy Gunnarsdottir, tedy se tam užívá jako takové druhé jméno, jméno po otci plus dodatek, zda-li jde o syna či dceru... tudíž použití naší koncovky -ová u ženy, by bylo úplně špatně... doufám, že to je aspoň trošku jasné... je to rozporuplné téma, někomu se líbí jedna verze, někomu druhá, navíc už i v Česku, pokud se žena vdá, může používat příjmení bez -ová... jinak taková poznámka: je zajímavé, že Na Li je furt Na Li:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to za prznění nepovažuji, protože čeština k tomu důvody má, ale je to celkem každého věc, ostatně žádné pravidlo přechylování nenařizuje, jen doporučuje.
Na druhou stranu, anglicky hovořící jedinci, kteří z Berdycha udělají Byrdyče, podobnými morálními zábranami, co se prznění jmen týče, evidentně netrpí. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale to je v tom, že Angličani neumí říct "ch" ani třeba "c". Říkají třeba "Strykouva" místo Strýcová. :D Třeba by se dal navrhnout určitý kompromis, aby se ženská příjmení v 1. pádě říkala v originále a v ostatních pádech přechylovala... Ale to by se češtinářům asi taky nelíbilo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
v tom máš pravdu, angličtina taky svatá není:-) "Berdyč" je známej příklad a myslím, že by se proti tomu mělo taky trošku bojovat:-) když může být Štěpánek "Štepanek", proč Šafářová nemůže být "Šafarova" a je "Safarova":-) přitom prý rozhodčí dostávají i od WTA a ATP správnou výslovnost jmen hráčů a myslím, že i komentátoři by je měli znát... Sorana Cirstea se prý také nečte rumunsky, jak to vidíme a to "i" se nějak mění, ale to se dá odpustit, stejně jako nevyslovení "ř" u Šafářové, Schiavone také řikají správně italsky, co je také zajímavé, že Janković a Ivanović je vyslovováno v angličtině správně srbsky, ale Bernard Tomic, protože je Australan, tak je zřejmě navždy "Tomik":-) zajímavé je, že Juliu Görges na Wimbledonu nazýval umpire "Gorgeous", ona je sice i pro mě "gorgeous", ale po právu se na rozhodčího rozčílila, že se tak fakt nejmenuje:-) měl by se v tom udělat nějaký i mezinárodní pořádek na obou okruzích, protože si myslím, že i někteří hráči si tím v anglicky mluvícím prostředí sami trošku ničí jméno, když i sama Lucka Šafářová o sobě v AJ mluví jako o "Safarova":-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rovegun: Použití koncovky -ová u islandských příjmení má tentýž smysl jako u příjmení jiných národností, totiž umožnit skloňování, takže správně to je (v češtině, pochopitelně). Když to otočíme, tak Petra bude pro Islanďana Kvitovadottir, protože taková jsou pravidla islandštiny. Ano, i u nás, když se žena vdá, může použít příjmení bez koncovky -ová, ale nikdo mi nevymluví, že "Jana Novák" zní naprosto příšerně ;-)

monty25: no jo, angličtina některé hlásky nemá, čeština zas přechyluje, v principu v tom rozdíl nevidím ;-) Tebou navrhovaný kompromis má něco do sebe, ale úplně ideální taky není, neboť z věty "V Praze je Obama." nepoznáš, jestli je tu Barack, nebo Michelle. Nemluvě o větě "V Praze je Obama a Obama.", která je hodně krkolomná.
Reagovat
smazaný uživatel
"ř" bych Angličanům snad i odpustil, neboť s tím má problémy i spousta Čechů ;-) Nicméně pokud se někdo živí komentováním, měl by se snažit jména vyslovovat správně a ne na to kašlat, jak to někteří dělají, ono se tam zas tolik hráčů nemotá, aby se to nedalo zvládnout. Že by to v rámci respektu k hráčům měl zvládnout rozhodčí, o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Kvitovadottir by to nebyla ani náhodou, tam by to byla furt Kvitova:-) oni u cizích jmen nic nemění na rozdíl od nás... to "dottir" nebo-li dcera se uvozuje od křestního jména, protože jak jsem říkal, na Islandu nic jako příjmení neexistuje... jinak máš pravdu, Jana Novák fakt zní hodně divně, u českých jmen to prostě zní divně, jsme zvyklí na něco jiného, ale rovněž cizí jména zní přirozeněji dle mého bez -ová, stejně tak jako naše zní přirozeně s -ová:-)
Reagovat
VlS
Shodou okolností jsem dnes div nespadl ze židle, když "umpirová" vyslovovala krásně Šafářová. Ale třeba umí česky, nevím, kdo to byl. Faktem je, že výslovnost CH jako Č není v anglině univerzální, to by potom auto muselo být črajzler. Vyslovit "C" nedělá Angličanům větší problém (pohrdavé citoslovce ts vyslovované jako C je normálka), chápu, že s Ř je to jiná pohádka. Kvalitu TV komentáře nedělá přechylování, nepřechylování. Přenos přechylování z českého prostředí do cizího je zbytečný a nepravděpodobný a komolení jmen - to je také použití Wiliamska, Wiliamsky a podobně. Nedělejme z toho větgší problém, než to ve skutečnosti je. Mám takovou zachycenou historku. Jedna známá se za svobodna jmenovala Krajinová. Po emigraci do Kanady (taky nepíšu do Canada) lpěla na svém příjmení a všude si ho psala tak dlouho, až jí to otec tvrdě zarazil, protože jej začali titulovat Mr. Krajinova.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, islandštinu tolik v malíku nemám, tak se o tom přít nebudu. Jinak co se té přirozenosti týče, mě třeba zní přirozeněji "Hillary Clintonová šla na ples s manželem Billem Clintonem." než "Hillary Clinton šla na ples s manželem Billem Clintonem." Ale to je asi dost individuální. :-)
Reagovat
kejv2
Podle me jde naopak dusledne prechylovani cizich jmen casto proti cestine. Vzdyt taky mame prijmeni, ktera z nejakeho duvodu neprechylujeme, napr. Krejci, Martinu atd. A proc? Protoze to zkratka zni blbe. Pro me idealni reseni by bylo, at si kazdy prechyluje podle citu. Tj. jsem treba schopny prezit Williamsova, Petkovicova, Clijstersova..., ale treba Naova, Schiavoneova, Kanepiova me fakt trha za usi. A nejsem si uplne jisty, ze by bylo lepsi rikat Schiavonova, Medinova, Vincova(?). Mozna je to "cestinarsky" spravne, ale zase z toho nepoznam, jak se ta zena ve skutecnosti jmenuje :-) Coz mi teda vadi mnohem vic, nez ze ze jmena Obama nepoznam, jestli jde o zenu ci muze. Pokud mi na tom fakt zalezi, vzdycky muzu rict treba "V Praze je Barack Obama se svou manzelkou Michelle". Mimochodem Kveta si v Cesku taky necha rikat Peschkeova a ne Peschkova.

Moji "teori" o libozvucnosti podle me nahrava i fakt, ze ruska jmena prechylujeme, zatimco polska ne. Ono by taky Radwanskaova nebo dokonce Wozniackiova ci Lisickiova znelo dost hrozne. Mne osobne by teda nevadilo rikat ani Sarapova, Zvonareva atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta historka je zajímavá, ale otec si spíš měl vydupat u ostatních, aby mu říkali správně. ;-) Jinak s vaším příspěvkem víceméně souhlas.
Reagovat
VlS
No vidíš, a já myslel že Clinton by šel na ples se stážistkou.
Reagovat
Fandina
Clinton měl smůlu že stážistka chtěla na ples s ním
Reagovat
smazaný uživatel
No přechylovat podle citu není nejlepší nápad, to by vznikaly ještě hrůznější tvary než teď. ;-) Že někdy může být problém z české verze odvodit originální, to připouštím.
Květě tak především říkají novináři, i když by jí čistě z češtinářského hlediska měli říkat Peschke (trochu paradox), než že by si tak nechala říkat sama.
Polská příjmení přechylujeme, jenom ne koncovkou -ová, ale -á (s tím se ale setkáme i u českých příjmení, př. Dlouhý - Dlouhá).
Reagovat
kejv2
No tak Polaci prechyluji sami od sebe, ale jen nekdy (tim si nejsem jisty). Stejne jako Rusove. Ale ruska uz jednou prechylena jmena prechylujeme, ale polska ne. Tohle moc nechapu.

Jo a kdyz uz tady vedeme takove akademicke diskuze, tak mi to neda si postezovat nad tim, jak dost casto tupe prebirame anglickou transliteraci (nastesti ne vsude), napr. Sharapova misto Sarapova, Tsvetana misto Cvetana, Zheng misto (jak se to vubec cte?).
Reagovat
VlS
Schválně jsem se podíval na Wikipedii na seznam vítězek čtyřhry GS. Tam je tedy pane guláš - u dvojice Španělek je jedno jméno přechýlené a druhé ne například. Myslím si, že jediné rozumná cesta je s přechylováním přestat. Příklad s Obamovými - (správně s oběma Obama)- doplnění křestního jména vyřeší vše, nepoužití křestního jména vyrobí v cizím jazyku stejný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Ruština přechyluje pomocí -a, čeština vesměs pomocí -ová. Takže pokud se Mášin otec jmenuje Šarapov, je nutné její příjmení v češtině přechýlit jako Šarapovová, tvar Šarapová totiž indikuje, že její otec se jmenuje Šarap (což je špatně). A polská příjmení pochopitelně přechylujeme, jak už jsem výše poznamenal, jen ne vždy použijeme koncovku -ová.

S tou transliterací s vámi plně souhlasím. Obzvlášť mě dokáže pobavit, když někdo odmítá přechylovat s poznámkou, že nechce prznit cizí jména, a pak napíše Sharapova nebo Zvonareva..
Reagovat
smazaný uživatel
Na Wikipedii je v tom chaos, například není problém se tam setkat i s tvarem Na Liová, což je taky příšernost. Nesouhlasím s tím, že jediná možnost je s přechylováním přestat, naopak jediná možnost je naučit se přechylovat správně (protože rušení pravidel, která dělají lidem problémy, to není ta správná cesta, jak zachovat kvalitu jazyka). Není to tak těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
tak já islandštinu taky vůbec neovládám, ale zrovna nedávno jsem o těch jejich jménech četl hodně obsáhlý článek na internetu a byl jsem právě v údivu, takže si toho ještě dost pamatuju:-) jinak máš pravdu s tou Clintonovou, taky bych to neřekl jinak, tenhle problém mám i u Williamsových či Clijstersových, u té "starší" generace, kdy ač tu bojuji proti -ová, tak u těchto jmen jim s -ová řeknu, ale dle mého je to hlavně tím, že ty jména jsou už tak zažitá, že to člověku skoro ani nepříjde, naopak třeba u hráček jako Ivanović, Jaković, Görges, Lisicki, Wozniacki, Kirileko, Zvonareva atd. to říkám normálně v originále...
jinak souhlasím s tou anglickou transliterací, ale myslím, že důvod je jasný, angličtina vládne světu, Angláni to z azbuky přepíšou tak, jak je to nejblíže správné výslovnosti a musím říct, že jak jsem na tu přepsanou azbuku z AJ zvyklý, tak mě zarazilo v Tennis Areně třeba Zvonarjovová:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to s tou Julií je dobré. :D Jo, Angličani umí říct "ts", ale když vidí "c", tak neví. Vždycky říkají třeba Tomas Rosiky, místo Rosický. :D Ty manžele Obamovi bych taky vyřešil přidáním křestních jmen. Jinak to je sranda, kdysi jsem se díval na kanál DoQ (před pár dny zkrachoval) a tam byl dokument o tenistkách a říkali, že velmi talentovanou hráčku je Dánka Caroline Wozniackiová. Nebo je teď kanadská lyžařka Erin Mielzynski a na Eurosportu říkají všichni komentátoři Mielzynskiová. To rve uši. :D Já píšu Sharapova, protože je to tak na ofic. stránkách WTA. Jak myslíte, že se jmenuje Mashy profil na facebooku? Samozřejmě Maria Sharapova a svoje oficiální stránky má mariasharapova.com. Takže proto to tak píšu a pořád mi to přijde lepší než Šarapovová. Vůbec to přechylování ruských příjmení chápu ze všeho nejmíň...
Reagovat
kejv2
Monty: Tak Maria se podepisuje Sharapova, protoze si nejakou transliteraci vybrat musi a (prekvapive) zrovna zvolila tu anglickou. Coz ovsem nic nemeni na tom, ze v ceskem textu bys mel (= vypada to lip) pouzivat cesky prepis.

quesh: Doufam, ze se nepletu, ale Radwanska je uz i v Polstine prechyleny tvar. Jak ale zni muzska verze? Asi Radwanski, ale nemohlo by to byt nahodou nejak jinak? Kdyby jo, tak to z toho stejne nepozname a nevadi nam to, stejne jako u Medinove, Pennetove atd. Naopak u Rusek by nam to z nejakeho (asi historickeho) duvodu vadilo. Cili ta pravidla jsou velmi nejdnoznacna. Mozna by ale sel vytvorit nejaky standard prechylovani pro jednotlive jazyky :-)
Nejsem priznivec svehlaveho zjednodusovani, snazim se psat gramaticky spravne (i kdyz mam o vyznamu ceske gramatiky cim dal vetsi pochybnosti), ale zkratka tohle prechylovani bych z mnoha vyse uvedenych duvodu prestal pouzivat. Nebo aspon ne vsude - na Clijstersovou, Heninovou, Williamsovou uz jsem dost zvykly.
Reagovat
smazaný uživatel
přechylme vše, co jde:-) čeština v některých věcech je krásnej jazyk, hlavně co se týká literatury, ale v některých věcech je na palici...
Reagovat
smazaný uživatel
Rovegun: já nemám moc problém přechýlit jak starší tak mladší tenistky, holt každý jsme zvyklý na něco jiného. :-) Jinak s tou angličtinou máš pravdu, že vládne světu. Měli bychom si to užít, protože za pár let bude vládnout čínština (mimochodem už dnes nejrozšířenější jazyk co do počtu mluvčích) a to teprve bude mazec :-) Nicméně oni si to přepisujou podle svých pravidel, která se od češtiny liší a myslím, že v češtině je vhodné používat ta česká, protože jsou z našeho pohledu přesnější.
Monty25: Už jsem podotkl, že někteří novináři přechylují jak zběsilí a jsou schopní vyplodit opravdu zajímavé perly. Že Máša na oficiálních stránkách má své jméno v anglickém přepisu je logické, on by ho v azbuce jen málokdo našel a českých fanoušků asi tolik taky mít nebude. ;-)A jak je to s přechylováním v ruštině jsem tu už taky psal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je. Rozdíl je v tom, že v polštině je ta samohláska krátká, v češtině dlouhá. A mužský tvar bude Radwanski, ev. Radwansky, jiný tvar mi opravdu nepřipadá reálný. Myslím, že pravidla ohledně přechylování poměrně jednoznačná jsou a vytvářet standard pro každý jazyk zvlášť je nemožné, tím spíš, že by to vyžadovalo znalost všech jazyků. Jinak on tě nikdo nenutí přechylovat, to pravidlo není závazné. ;-)
Rovegun: ano, čeština je někdy na palici, totéž ale platí o všech jazycích, co jich na světě je. ;-)
Reagovat
zde73
1.misto zarucuje vitezstvi v turnaji!
Reagovat
freeteepek
Na je ve formě. Petra si určitě vzpomene na jejich vzájemný zápas na Roland Garos. A jako vždy, bude to zase především o hlavě Petry. Neočekávám tak hladkou jízdu jako dnes, ale vyloučit ji nemohu. Očekává se vyrovnaný zápas a boj Petry s přírodou. Já si myslím, že pokud nebude svítit sluníčko, Petra Číňanku spláchne z kurtu. V této souvislosti bych Petře doporučil používat čelenku s kšiltem, podobnou jako má Karol. Vůbec se nedivím, že jí sluníčko vadí. Mě by vadilo taky a vzal bych si kšiltovku.
Reagovat
Jabadu
Na jiných serverech už se šíří "jobovky", že Petře stačí finále. Může, prosím někdo jasně říct, co musí Petra v Sydney uhrát? Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ti co to píší mají pravdu tak se body za AO musejí odečítat již přístí týden:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je citace z WTAPortalu:

Meanwhile, the No.1 ranking is up for grabs this week in Sydney. If Petra Kvitova wins the title, she will become the 21st player in WTA history to hold the No.1 ranking. If she falls short of the title, Caroline Wozniacki, a possible opponent for the Czech in the final, will hold on to the top spot.

Takze tak ci ovak to musi asi vyhrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Citace TENNIS.COM

Kvitova can pass Caroline Wozniacki for the top ranking if she wins the title this week in Sydney, a key tuneup ahead of the Australian Open.
Reagovat
freeteepek
Na Eurosportu to komentátor Simon Reed dnes několikrát zopakoval, že Petra v Sydney bojuje o první místo na světě. Z čeho všichni vycházejí, není patrno. Jedině snad, že by se ty body za loňšké AO opravdu odečítaly už před turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je ta holomajzna za náma. Mimochodem je normální, aby moderátor na Eurosportu nevěděl, jak se počítá žebříček?
Reagovat
smazaný uživatel
Copak tam řekl za hrůzu??:)))
Já ať počitám jak počitám tak teď má Karolína 7485
Uhrála v Sydney 120 bodů a za AO se jí odečte 900 takže by v pondělí měla mít 6705 bodů
A Ptra má teď 7190 a bude odečítat za AO 500 a pokud postopuí do finále tak si přičte 320 což je 7010
Takže nerozumím tomu proč je všude psáno že bude jedničkou pouze v případě turnajového titulu. Pokud se mýlím nechám se moc rád poučit jak to je:))
Reagovat
smazaný uživatel
Na jakou situaci narazis? Tedy na jaky eurosport ses dival. S anglickym komentarem? Nebo jinym...
Reagovat
smazaný uživatel
Na český. Sledoval jsem to jenom tak napůl, ale on neustále opakoval, že za určitých okolností může Petra být jedničkou UŽ po grandslamu..
Reagovat
smazaný uživatel
Body za AO se budou počítat až po jeho skončení, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se neco zasadniho nezmenilo, tak po AO za AO. Ja sledoval anglicky komentar :) Ale to, co pises je fat nejake divne...
Reagovat
smazaný uživatel
To sice nevím jestli se body za lo%nské AO odečítají před ním či po něm, ale pokud by se odečítali po něm tak by taky všude kecaly jelikož kdyby bylo finále v Sydney Petra vs. Carol tak by jí Petra nemohla přeskočit. Jak říkám já si to počítam tak jak si myslím že to má být a moc rád se nechám poučit, ale ať tak či tak někdo tady kecá:))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne? Carol by za Sydney připočítávala body ledaže by vyhrála (protože nejslabší výsledek za posledních 12 měsíců má 320 bodů za Dauha), Petra odečítá nějakých 100 bodů, jestli se nepletu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja koukam na Rusky liveranking, z toho vyplyva, ze Karolina si odecte bod, Petra je ted na 0, to znamena, ze musi vyhrat turnaj.
Ale co bude v pondeli:) To fakt nevim...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jinak jsem na tom asi jak ta Petra, proste to nepocitam...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vycházím především z toho, co říká tommr na idnesu a myslím, že on má pravdu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to nejak specialne nepocitam, ale pokud me zajima aktualni stav, tak kouknu tady. Tohle tommr take pouziva, takze z toho vyplyva, ze ten turnaj podle mne musi vyhrat, pokud v tom ctu dobre.
http://www.afptennis.com/ru/rank.php?empt=4&g=1
Reagovat
smazaný uživatel
prostě to počítání rankingu je vcelku složitý a ne vždy jednoznačný, smiřte se s tím, že Petra musí turnaj vyhrát, aby Caro předstihla... body za AO se odečítají až po skončení turnaje, takže to teď není potřeba řešit, tam ale Petra musí obhájit QF a Caro SF, pak záleží, která co uhraje a kolik získá či ztratí bodů...
Reagovat
freeteepek
Tak já jsem se díval na Anglickej:-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro Karolinu. By me uprimne zajimalo jestli takticke, nebo opravu potrebne.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si řikal, ale tak doufejme že potřebné... Aga si zaslouží i ten třetí set, škoda, že si nechala vzít ten náskok, ale maká, snaží se... teď 4-2 pro Agu, zcela zaslouženě, jde si za vítězstvím více...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Aga zvladla!
Reagovat
smazaný uživatel
snad se Aga ve druhem sete chytla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufam, ze Karolinu prestane jeste setrit, a take strasne kazit mice.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Kdyby hrála trochu víc vyrovnaně, už mohla být v semifinále..
Reagovat
smazaný uživatel
A nejen vyrovnane, ale pred chvili je situace - Aga na siti, a misto normalniho smece ji to lehce pinkne na raketu...uf. Nstesti to Karolina dala do autu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v prvním setu tam byla Daniela akorát do počtu, v druhém Petra trošku polevila, až jsem měl trochu strach. Pak zase zapla a bylo vymalováno.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj prvni set, to byla drsnarna:) Hlavne tech nasazenych 20 winneru. Daniela nevedela, co ma delat. Ve druhem si Petra na chvili odpustila pohyb, a uz to bylo hned jine. V kazdem pripade, dnes by Petru snad asi neporazil ani Rosol :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by celý zápas hrála jak v prvním setu, tak ne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim, v souboji dobrych kamosek, si vede trosku lepe Aga. Jsem celkem zvedavy nejen na prubeh zapasu, ale i na to, jak to dopadne celkove. Aga ma velmi spatnou vzajemnou zapasovou bilanci s Karolinou. 1:5. Tak snad dnes urve vitezstvi. Naposledy a jen jednou s ni vyhrala v roce 2007.
Reagovat
rib
no jo, jen aby Aga zase nechtěla Karolíně udělat radost - jako v Istanbulu, jelikož tak to zase vypadá...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, bohuzel to tak asi vypada, a krom toho Aga hraje strasne. Kde je ta tenistka, co vymlatila v lete a na podzim Verku 3x za sebou...
Reagovat
rib
hm, teď ten break byl fakt zadarmo - Aga krásně rozehraje, tlačí a pak to práskne do sítě... Je to utrpení. A Caro - takhle hraje světová jednička? Jen běhá a vrací...uffff
Reagovat
smazaný uživatel
No, vrací a čeká na chybu, to je obranný tenis a pinkání, až z toho bolí oči, asi ani nedokoukám:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nevi, me pripada, ze se obecne Karolina snazi nejak zmenit svuj styl hry, obcas je uz videt i na siti, ale celkem je z toho zatim mismas. Ale v tohle zapase hraje to sve tradicni...dlouhe trpelive vymeny. Proste pracovita vcelka:) Aga ji v tom pomaha, coz nechapu.

Po zraneni v Bastad se uz Karolina nevratila ani do te sve predesle formy, kdy to fyzicky, ten zapas upracovala...Takze to uz v lete vypadalo, ze o svou pozici prijde, pro nas muze byt prijemne, ze ji o to muze pripravit Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
ten druhý set hraje Aga parádně, zasloužila by si ho vyhrát, nebojí se změnit rytmus, dát kraťas, jít na síť, dobře se pohybuje... fakt když člověk si srovná hry aktivních, agresivních hráček jako Petry či Azarenky a pak Caro, tak to je fakt jak nebe a dudy... Caro je sympatická holka, ale ta její hra se mi holt moc nelíbí...
Reagovat
smazaný uživatel
Aga je velmi zdatna technicky. Jeji dropshot je velmi znamy. Ma cit v ruce. Ale melaby zacit hrat proti Karoline jako proti souperce a ne jako proti kamardce.

Urcite souhlasim, ze by si zaslouzila druhy set, a nakonec i jo. Ma ho:)
Reagovat
vendulkabendulka
Ten vitr dneska byl chvilemi fakt sileny. Je dobre ze to Petra zvladla i v tak spatnych podminkach.
Reagovat
freeteepek
Na kratší balon na forhendový straně Petra obvykle reaguje tak, že ho pošle do hopošle k základní čáře, do míst, kde stojí soupeřka. Nezřídka jí přímo na raketu. Hantuchová ve stejné situaci zahraje nedoběhnutelný kraťas. Tady má Petra ještě rezervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypada, ze ji to tzv. necha. Jednak nechava Karolinu hrat aktivne, a potom casto kazi jednoduche mice. Kdyz Aga s ni hraje, tak je jak vymenena.:(
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo videt, ze kdyz se Petra dobre hybe na kurtu a udery maji svoji potrebnou presnost a razanci, je tezke na ni najit protizbran. Snad jedinou protizbrani je potom ona sama. Tenhle povrch ji sedi a urcite bude patrit k favotitkam 1GS v sezone.
V jedne chvili mi bylo az Daniely lito. Hlavne po 1.sete. Tech 20 winneru muselo hodne bolet.
Reagovat
freeteepek
Co k tomu říct? Pokud jde o počasí, oblačno, větrno. A Petra hrála jako z partesu. Po osmi vyhraných hrách v řadě si ale uvědomila, že hrozně fouká a že by s tím měla problém. Ztratila timing a hra se rázem vyrovnala. Naštěstí jí po chvíli došlo, že nesvítí sluníčko a že je pouhých 21stupňů. To jí povzbudilo, aby dotáhla zápas do úspěšného konce. Do finále by počasí mělo vydržet. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Drsne to bylo, kdyz hraly Viktorie s Marion. Prvni 3 gemy jim snad trvaly kolem 25 minut...takovy vitr naposledy pamatuji minuly rok v Eastbourne, kde Venus podavala fouklo a mic trefila snad hranou rakety, potom mic letel uplne mimo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist