Kvitová zvládla vstup do turnaje i v Cincinnati, zdolala Kontaveitovou

14. 8. 2017, 19:57
Aktuality 58
WTA CINCINNATI - Petra Kvitová i na šestém letošním turnaji zvládla svůj úvodní zápas, byť v něm poprvé ztratila set. V Cincinnati česká tenistka zdolala Estonku Anett Kontaveitovou, přestože byla set a brejk dole. Ve druhém vystoupení, které letos čtyřikrát nezvládla a pokaždé ztroskotala na americké soupeřce, se může po týdnu dočkat odvety proti Sloane Stephensové, která se až zítra utká s Lucií Šafářovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová i na šestém letošním turnaji po vážném zranění prstů vyhrála svůj zahajovací zápas. Dnes v Cincinnati však poprvé přišla o servis a daleko nebyla ani od porážky, neboť s Anett Kontaveitovou prohrávala 1-6, 2-4 a 0-15.

Za stavu 3-4 ji však nabudil proslov trenéra Jiřího Vaňka. "Vše teď hodíš za hlavu, začíná nový zápas," řekl kouč. Sedmadvacetiletá Češka vzápětí sebrala soupeřce poprvé v utkání servis a nepříznivý vývoj prvního vzájemného střetnutí s jednadvacetiletou Estonkou dokázala otočit. Po 2 hodinách a 5 minutách zvítězila 1-6 7-6 6-3.

Zatímco první kolo Kvitová letos vždy zvládla, přes druhé se dostala jen na trávě v Birminghamu, kde nakonec triumfovala. Na French Open, ve Wimbledonu, ve Stanfordu i minulý týden v Torontu nestačila vždy na soupeřku ze Spojených států amerických.

A právě na Američanku a navíc svou přemožitelku z Toronta může narazit i nyní v Cincinnati. Utkat se totiž může s domácí Sloane Stephensovou, která na Rogers Cupu došla až do semifinále. Stephensová v Ohiu vstoupí do turnaje v Ohiu v úterý, kdy ji vyzve Lucie Šafářová.

Zatímco na Američanky letos neumí, s Šafářovou Kvitová vede ve vzájemné bilanci 10-0 a s krajankami vyhrála všech 22 soubojů.

Jako první z českých tenistek vypadla nejmladší z nich Kateřina Siniaková, jež v Cincinnati debutovala. Jednadvacetiletá rodačka z Hradce Králové, která nedáno vyhrála antukový turnaj v Bastadu, v prvním kole prohrála hladce dvakrát 2-6 s Italkou Camilou Giorgiovou.

Siniaková, jež je v žebříčku o 41 míst lépe než Giorgiová, zápas s 82. hráčkou světa vůbec nezvládla. Sedmkrát ztratila podání a prohrála za 67 minut.


Barbora Strýcová do soutěže vstoupí stejně jako Šafářová v úterý, kdy se utká s Ruskou Jaketěrinou Makarovovou. Obhájkyně titulu Karolína Plíšková, jež bude hájit post světové jedničky, začne až ve středu proti lepší z dvojice Vekičová - Vichljancevová.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.836.904 dolarů
pondělní výsledky (14. 08. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (14-ČR) - Kontaveitová (Est.) 1-6 7-6(2) 6-3
Giorgiová (It.) - Siniaková (ČR) 6-2 6-2
Gavrilovová (Austr.) - Mladenovicová (13-Fr.) 6-0 7-6(6)
Curenková (Ukr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 5-7 7-6(6) 6-0
Haddadová Maiaová (Braz.) - Davisová (USA) 6-3 6-2
Bertensová (Niz.) - Dodinová (Fr.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
tommr
i když má 8 nejvýše postavených hráček v prvním kole bye stačily už přesto vypadnout 4 hráčky první dvacítky (včera Mladenovic, Pavlyuchenkova a dneska Ostapenko, Radwanska) a další jsou na cestě. Hlavně u Radwanský je to překvapivý a jen to potvrzuje že je momentálně ve velký krizi ...
Reagovat
EllNino
právě proto to překvapivý není, když jsi napsal o pár slov dál, že je v krizi :D
Reagovat
tommr
je to překvapivý, protože dřív ty první kola zvládala i když jinak nehrála nejlíp ...
Reagovat
EllNino
tak Julie není na 1. kolo zrovna lehký los, zvlášt na rychlém hardu :)
Reagovat
tommr
Goergesová je spíš antukářka, ne? A v Torontu si v prvním kole proti Bellisový ani neškrtla ...
Reagovat
EllNino
tak pokud hraje s ranařkou, tak se nechytá na tvrdých většinou, ale proti Aze měla čas na forehand ... navíc hrála ve finále ve Washingtonu, ona umí zahrát skoro na všem, stejně tak na všem selhat :) je to dost o ní ty zápasy ...

A ani neškrtla, vždyť to byla tuhá bitva na 3 sety :) a navíc ještě 2 dny před hrála finále
Reagovat
tommr
no mě prostě tak brzký vyřazení Radwanský překvapilo. Nestěžuju si ale - Goergesový jsem fandil ... :)
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,, už zas tam u hospod vyhrává kapela...
Reagovat
slacker
jezis a jake kolotoce tam maji to nam nereknes? Zvonkovou drahu? Rezizak? Centrifugu? auticka?
Reagovat
dadaft
autíčka a jiné atrakce tam (myslím) nemají, ale na kolika turnajích si přímo v areálu postaví reprobedny nějaká kapela a začne vyhrávat?
Reagovat
slacker
jo hudba je na kolotoc moc malo, tak si neplet Colors of Ostrava s Matejskou :-D
Reagovat
Fandina
Mám dojem, že skoro všude. V Madridu si určitě pamatuji, že tam v areálu byla kapela a vyhrávala, myslím, že i na FO něco bylo. Už si to nepamatuji, ale všude se něco děje, nejde jen o tenis. Někde hrají i v přestávkách, myslím, že v Halle, ale už si to všechno nepamatuji.
Reagovat
dadaft
prohraný hned svůj úvodní servis - stane se.
první momentum zápasu je, že ve čtvrtém gemu Ash neproměnila na síti perfektně vypracovaný brejkbol, takže Varvara nakonec udržela vedení o brejk.
Reagovat
dadaft
tak nakonec brejky v 8 a 10 hře rozhodly.
no, začátek setu byl od Ash dost katastrofální (po dvou gemech měla 7 nevynucených chyb, 4x síť, 3x out), postupně se zlepšuje,,,,,,, ale pořád nic moc a proti Venus tohle rozhodně stačit nebude.
Reagovat
dadaft
druhý set zatím plyne poklidně, poslední fiftýn páté hry ukázal cizelérskou práci Ashleigh s rotacemi a z nich plynoucí rychlostí odskoku - kombinace topspinů, čopů a přímého úderu vedla k 5m autu od vytočené Lepčenko. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně vyrovnaný zápas.
Varvara toho dost uběhala a vrátila. V závěru obou setů neustála tlak.
Líbila se mi předposlední výměna - jak Ash zkrátila a pak Varvaru přelobovala.
Reagovat
dadaft
gratulka,
ale že bych byl z tvého výkonu bůhvíjak odvázaný Ashleigh, to tedy ne.
Reagovat
dadaft
ano Ash, umíš trefovat síť.
teď by to chtělo ukázat, že i kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Katku jsem včera radši nekoukal, u Monči jsem naštěstí usnul po 1. setu. Katka má letos jeden povedený turnaj na pět nepovedených, Monča bohužel ani to ne... Dneska se chci před fotbalem dívat na Donnu a hlavně CiCi, tak snad to bude lepší.
Reagovat
dadaft
já začnu Ash proti Varvaře, to je tutovka,
a pak asi taky mrknu na CiCi střídavě s Ostapenko.
dobře že to vyšlo před fotbalem.
Reagovat
EllNino
škoda, že Sloane s Luckou a Bára s Ekaterinou zase hrajou takhle pozdě ...:) ale na Ash se těším, snad ona i Venus vyhrajou a pak si dají battle ve 2. kole
Reagovat
smazaný uživatel
Ash má i mou podporu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak nebylo... :(
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2210452-v-pripadu-napadeni-kvitove-ma-byt-jasno-v-zari-policejni-proverovani-konci

Hm, takže v září se dovíme, že policie na nic nepřišla, resp. nepřišla na nic, co by se mohlo (= Černošek dovolil) zveřejnit.
Reagovat
misa
Čekal jsi něco jiného?
Reagovat
slacker
doznani
Reagovat
vrabejka
Puig je strašná kdyby se jí nepovedl ten jeden turnaj na OH nikdo by ji pořádně neznal
Reagovat
smazaný uživatel
Z tohoto komentáře vyplývá, že vrabejka = nikdo.
Proč to píšeš tak složitě. Rovnou napiš, že tenis sleduješ povrchně a díky Riu jsi zaznamenal Monicu.
Reagovat
Dobry-den
Není jediný. Puig tady neznal skoro nikdo, akorát monty. A kdo tvrdí opak, tak lže.
Reagovat
janek_da
Monča je u mě v Cvokhausenu už hezkou řádku let. Osobně jsem ji na Wimblu poplácal na zadek, jak postoupila do 3.kola.
Reagovat
aligo
já jo a nelžu... nevím proč bych měl..
Reagovat
slacker
tvrdis opak? tedy ze Puig znal na TP KAZDY a jediny Monty NE?
Reagovat
EllNino
Nezdá se vám, že Taylor Townsend trochu pohubla ? :)
Reagovat
Frick
Poradil jsem jí tajný recept na hubnutí - omezit nadměrné pití fritovacího oleje.
Reagovat
Frick
Pokud Lucka na druhý pokus recept na Slonici najde (já fakt věřim, že ano), tak nejhorší je to, že kdyby takovýmto způsobem vyhrála jiná hráčka, tak by si člověk hned říkal, že by to vlastně v případném R32 nebyl nijak špatný los. Chce si to prostě **PŘÍPADNĚ** říct, že bude hrát proti nevyrovnaný hráčce, kterou pravidelně poráží kde kdo.
Reagovat
misa
Kvitová bere zápasy s českými tenistkami mnohem vážněji. Byly mezi nimi i hráčky top 20 a nic. Drží sérii 22 výher v řadě, když mezi tím prohrává s Kumkhum, Krunič, Brengle atd. Pokud k tomu zápasu dojde, tak se ani nebudu dívat. Na to už nemám náladu.
Reagovat
EllNino
v jedný osmince 4 levačky - Petra, Lucka, Makarón, Angie, to je docela rarita na to, že je jich na okruhu tak málo :)
Reagovat
sprchon
A opet Sloane, ktera pres tejdnem hrala proti trem z nich. :D
Reagovat
EllNino
Petře gráťo, vstala z mrtvých a tahle výhra se určitě počíítá, ať se rodila jakkoli :) ... snad vyhraje Lucka nad Sloane, nerad bych, abych na dvou turnajích po sobě porazila Lucku i Petru :D

Katčinu prohru jsem předpokládal, pokud to tam Camile bude padat, a výsledek byl tedy podle očekávání, vše hrálo pro Italku, která Katku prostě umlátila :) ... bohužel
Reagovat
Frick
http://1gr.cz/fotky/lidovky/17/082/lnorg/ELE6d43fe_50053861.jpg
Reagovat
Frick
Pokud člověk nebude koukat na tu vodu, tak je třeba říct, že tehdy ochozy CTD (a i malého centru) nevypadaly kdoví jak chutně. Přestože byl vlastně celý areál tehdy starý jen 16 let. Tj. nebyl tehdy o moc starší než je třeba dnes O2 arena.
Reagovat
Frick
Jaká velká chyba byla hrát jen ty dva turnaje. Další věcí je samozřejmě to, zda nasazaení bylo pro Lucku samotnou nějakym konkrétnim cílem. Ale troufám si říct, že si to za cíl prostě dát měla.
Reagovat
EllNino
my jsme to pochopili z toh rvního příšpěvku, nemusíš to zpecifikovat o pár minut déle autisto
Reagovat
Dobry-den
Zpecifikovat? Vážně?

A mně se tady budou smát za gramatiku -_-
Reagovat
misa
Nebyla, v horkém Washingtonu by se jen vyčerpala a v Torontu by tak daleko asi nedošla. Nejdůležitějším turnajem bude US Open, kde třeba vyjde los a potom by bylo pěkné, kdyby Lucka zabojovala o titul v Quebeku.
Reagovat
Lunej..
Takze splneno, pak uz vyletime. Plan splnen:)
Reagovat
Frick
Co se dá dělat. Ale Lucka si za to může jen a jen sama.
Reagovat
historik
i když jsem čekal značný problémy, tak velké zklamání z výkonu. Jako na tituly na Wozniackou letos vede, ale když jinak předvádí takovou bídu
Reagovat
tommr
jj Katka dneska zklamala. Špatnej výkon, žádná bojovnost, celkově strašná bída ... :(
Reagovat
misa
Má dva tituly. Je otázka, jestli je lepší konzistence bez vrcholů nebo vyhrané turnaje, řekl bych, že spíše to druhé.
Reagovat
Jabadu
A hele!
"Drzá" padla s Gavrilovovou. To jsou věci ...
Reagovat
George_Renel
A hodně pomohl Vaněk, který ji asi pokropil živou vodou. Po té návštěvě to prostě byla jiná Petra. Snad jí to pomůže.
Reagovat
Jabadu
Mno ... ona nejvíce pomohla Anett.
Neříká se mi to lehce, ale ve třetím ji Petra nechávala hrát a ona to většinou v důležitých chvílích pokonila.
Ale jako trend to pro Petru nevěstí nic dobrého.
ONA musí mít při své fyzické konstituci pouze jeden plán - plán A!
Jestli chce Vaněk experimentovat, tak ať to proboha nedělá s "dvojnásobnou"!
:-)
Reagovat
Nancy_z
No, nikdo z nás neví, v jakém stavu je ruka... Možná se tomu P. musí pŕizpůsobit... A taky tu kondici nemá bůhvíjakou zatím... Každý zápas navíc je ale pro ní součást k úplnému návratu.
Reagovat
tommr
s tou kondicí je to takový zvláštní. Petra vypadá strašně pomalá a ve výměnách se nestíhá pořádně srovnat k úderům. Na druhou stranu ale dneska nevypadala po dvou hodinách boje nějak zvlášt unavená a vydržela na rozdíl od mladší soupeřky hrát naplno až do samýho konce ...
Reagovat
horska.kraslice
Zdá se mi, že z Petry už trošku vyprchalo to původní nažhavení z návratu, které se navíc ještě kloubilo s jejím nejoblíbenějším povrchem trávou. Zde v Cincy k tomu ještě přičítám nevýhodné podnebí, Petra asi musí dobře ("úsporně") hospodařit se svou energií, aby vydržela.
Reagovat
lars
nikoliv mela by mit i plan B a nekdy i plan C .
Reagovat
Jabadu
Sice se mi trochu nelíbí, že Petra ustupuje od své nekompromisní hry, ale třeba je to jen záměr.
Jako že si ji Vaněk vezme stranou řekne jí:
Podívejte se, slečno Kvitová, dyť já mám stejnej zájem jako vy!
A vona to pochopí. Dyť "stará" je na to dost, ne?
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist