Kvitové došly v Melbourne síly

20. 1. 2009, 10:27
Aktuality 2
Petra Kvitová měla být po vítězství na turnaji v Hobartu největší českou ženskou nadějí na Australian Open. I vzhledem k těžkému losu ale v Melbourne vypadla hned v prvním kole. Na hladké prohře s turnajovou třináctkou Victorií Azarenkovou se podle Kvitové mimo jiné podepsal i předchozí náročný program, po kterém jí došly síly.
Petra Kvitová

"Byla jsem na tom fyzicky špatně. Nohy mi odešly už asi po čtvrtým gamu. Navíc foukal vítr a to horko venku...," řekla Kvitová Českému rozhlasu. "Včera jsem měla žaludeční potíže, které stále přetrvávají, ale určitě se na to nechci vymlouvat. Horko bylo už včera, tak jsem na to mohla být připravená," uvedla s tím, že jí mnohem více než horko vadil nepříjemný vítr.

Na Australian Open jela Kvitová v dobré náladě, vždyť v pátek získala svůj první titul na okruhu WTA, když ve finále v Hobartu porazila krajanku Ivetu Benešovou. Zároveň však věděla, že tento úspěch z ní udělala pro první grandslam roku českou favoritku. "Očekávání možná bylo, ale všichni věděli, že Azarenková byl těžký los. Jestli tedy ode mě někdo něco čekal, tak se omlouvám," uvedla. "Určitě se čekalo, že to bude vyrovnanější, ale odešla jsem fyzicky," dodala.

Osmnáctiletá Kvitová také pochválila svou dnešní soupeřku. "Ona byla dobře připravená a hrála naplno každý míč, nedala mi vůbec nic zadarmo. Věděla přesně, jak hraju," shrnula hru Azarenkové. Ta stejně jako Kvitová v minulých dnech vybojovala titul, když triumfovala v Brisbane. "Myslím si, že pro ni také nebylo lehké, že hrála se mnou, když jsme obě vyhrály turnaj. Ona se s tím ale vypořádala lépe, hlavně fyzicky," dodala.

Na vyřazení v 1. kole se prý nijak nepodepsalo to, že se zápas odehrál na kurtu se smolným číslem 13. "Já pověrčivá nejsem. Třináctka někomu přinese smůlu, jinému zas štěstí. V kurtu to ale dnes určitě nebylo," uzavřela Kvitová.

Benešová i přes kanára postoupila
Mnohem dramatičtější zápas prožila Iveta Benešová. Sice se musela vypořádat s tím, že si odnesla nepopulárního kanára, přesto zatím jako jediná z českých tenistek dnes přešla přes 1. kolo. Rusku Věru Duševinovou porazila po setech 6-4, 0-6 a 6-2.

"Byl to takový typický ženský výsledek," řekla Benešová Českému rozhlasu v narážce na velké rozdíly mezi sety. "Úvod druhého setu jsem zaspala. Stála jsem nohama na zemi a v tom větru jsem dělala spoustu chyb. Bylo to hrozně rychlý," vysvětlila, proč jí druhý set vůbec nevyšel.

Podobná situace se prý opakovala i na startu třetí sady. "Taky to nevypadalo dobře, ale snažila jsem se zůstat pozitivnější. Ona pak udělala pár chyb a já se chytila," oddechla si Benešová, která se na Australian Open probojovala do 2. kola již potřetí za sebou.

Nyní má 35. hráčka světa před sebou další česko-ruský souboj, protože ji čeká čtvrtá nasazená Jelena Dementěvová. "Vyhrála poslední dva turnaje, tak je asi ve velké formě. První kola jsou však pro favoritky obtížnější a je tak větší šance je porazit," živila Benešová naději na postup.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No Petra by měla shodit těch pár přebytečných kil:))
Reagovat
carolyn
Aby byla hezčí a mohl jí fandit i Broz?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist