Kyrgios chce uspět v Belgii a dovést Australany do finále Davis Cupu.

14. 9. 2017, 11:26
Aktuality 12
Jen 120 kilometrů od sebe dělí letošní dějiště semifinále Davisova poháru. Belgie hostí australské tenisty s odhodlaným Nickem Kyrgiosem na antuce v Bruselu a Francie hraje v Lille s oslabeným Srbskem.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Belgičané mají s Australany vyrovnanou bilanci 2-2 a přemožitele českého výběru z prvního kola chtějí zastavit i za pomoci antuky. "Necháme na kurtu život," vyhlásil dvanáctý hráč světa David Goffin, hlavní zbraň domácích. Belgičané by rádi postoupili do finále potřetí a navázali na ročníky 1904 a 2015.

Australané jsou s 28 triumfy druhým nejúspěšnějším týmem v historii po USA. Američany letos vyřadili ve čtvrtfinále a znovu by měl být jejich hlavní údernou silou kontroverzní Kyrgios.

Dvacátému hráči světa se tolik nedaří na turnajích, ale v soutěži o salátovou mísu ožívá. "Stačí jen pomyslet a dostávám do žil novou energii. Letos mám mezi prioritami zůstat zdravý a uspět v Davis Cupu," vyhlásil.

Na US Open prohrál už v prvním kole i kvůli problémům s ramenem, ale v Belgii je připraven udělat maximum, aby týmu pomohl. "Rád bych mísu jednou vyhrál a letos máme velkou šanci po hodně dlouhé době," míní Kyrgios.

I Francie si vybrala za povrch antuku a je favoritem. Po dlouhé době sice chybí v elitní patnáctce žebříčku dvouhry francouzský zástupce, ale Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille a deblová dvojice Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut by měli být zárukou úspěchu.

"Víme, že máme na turnajích špatnou sezonu, ale není konstruktivní to slyšet každý den. Chceme do finále," řekl kapitán Yannick Noah.

Francouzi možná nemají ideální formu, Srbům ale chybí opory. Novak Djokovič ukončil sezonu a nepřijeli ani Viktor Troicki a Janko Tipsarevič. Hrající kapitán Nenad Zimonjič má k dispozici jako jedničku do dvouher Dušana Lajoviče.

"Galský kohout je favoritem, ale nejsme dopředu poraženi. Je to obrovská zkušenost pro mladé a všichni víme, že v Davis Cupu se zázraky dějí. Lajovič se hodně zlepšil a budeme bojovat do posledního míče," řekl Zimonjič.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
gigin
https://sportscafe.in/articles/tennis/2017/sep/15/nick-kyrgios-dont-put-me-in-the-same-category-as-bernard-tomic
Reagovat
FulnekUltras
ovšem některým déle trvá, než to pochopí... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokial Nick neprisiel do Belgicka vlastným autom, tak by nemal mať s antukou problém..

Srbská zostava je trochu nedostojná v kontexte semifinále DC, ale nie je to nič výnimočné..
Reagovat
smazaný uživatel
No, a muzes nam rict, kdo by tam mel hrat?
Djokovic ukoncil sezonu...
Vysledky Trojdy jsou opravu hodne spatne, ten mel namale i s Gombosem, ale OK, je zkusenejsi, vys v rankingu, ale zdravotne je to spis casovana bomba...vysledkove taky...no nevim...
Tipsarevic je uz dobry na nejakou tu dvousetovou pinkacku...ikdyz v NY celkem v prvnim kole prekvapil...ale v dalsi zapase uz odpadl a myslim, ze ten je rad, ze je vubec rad...ze proste pinka...

Takze ten Lajovic, ktery zahral celkem pekny jeden set s vitezem USO
Laslo, ktery je mlady a na antuce se citi velmi dobre... je nakonec asi dobry vyber.

Toz nechci se nejak opirat o Trojdu a Tipsu, ale ze neprijeli, tak spis ten tym posilili...

Kdeze ty lonske snehy jsou...
Reagovat
smazaný uživatel
No to je tak, ked Srbovia v QF porazia Spanielsko, bez Nadala, Verdasca, Lopeza, Ferrera, Bautistu...Ale s Munarom a Bustom. 5 elitných singlistov z hry von, ked potrebuju dvoch. To akoby v hokeji chýbalo najlepšich 100 hracov a slo dalsich 20.

Pre koho sa DC vlastne hrá?..
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.daviscup.com/en/news/272151.aspx
Reagovat
gigin
vás ogaři o dušu!! Letos to dáte. Kokki a Dick. Tam prostě není kam.
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/nkyrgios/videos/1661266873891538/
Reagovat
smazaný uživatel
presnee :) uz chyba len Bernie a bolo by to dokonale :))
Reagovat
EllNino
Kokki nenastoupí, místo něj Millman
Reagovat
smazaný uživatel
Mlynar je taky dobry...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finale bude stat proti klokanum velka prekazka Yannick Noah:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist