Kyrgios čtvrtfinále na US Open obhajovat nebude. Letos přišel o všechny grandslamy

10. 8. 2023, 22:21
Aktuality 5
Nick Kyrgios nebude startovat ani na posledním čtvrtém grandslamovém turnaji sezony US Open. Osmadvacetiletý Australan už letos vynechal Australian Open, Roland Garros a neobhajoval ani loňské finále na londýnské trávě ve Wimbledonu. O jeho odhlášení bez upřesnění důvodů informovali pořadatelé newyorského grandslamu na sociálních sítích. Na předchozích třech grandslamech chyběl pokaždé z jiného důvodu, nicméně pokaždé kvůli zranění.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© Profimedia)

Kyrgios letos odehrál jediný soutěžní zápas. Úvod sezony zmeškal kvůli zranění kolena, které se vyžádalo artroskopickou operaci. Na Roland Garros nestartoval poté, co jeho přípravu narušila řezná rána na chodidle.

První zápas od loňského října pak v polovině června ve Stuttgartu prohrál a následně se odhlásil z Wimbledonu kvůli problémů se zápěstím.

Na US Open měl Kyrgios obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast. Turnaj v New Yorku začne 28. srpna

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Alien
Cože?
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Nevěřím, že příčinou je opravdu jeho špatný zdravotní stav. Podle mě jsou příčiny psychologické a mentální a jeho zranění jsou pouze výmluvou či zástěrkou. Myslím si, že Nick se bojí proher a proto oddaluje návrat nejdéle jak to bude možné. Snad taky nesnáší myšlenku, že bude hráčem, který bude mít velmi slabou úspěšnost výher a chce sám sebe uchovat v paměti jako finalistu Wimbledonuba vítěze Washingtonu (snad si to pamatuji správně).

Tím ale nastává pozitivní zpětná vazba, kdy jeho strach z proher je ještě větší a on pak bude návrat oddalovat ještě víc. Může to vyústit v to, že pak klidně i ukončí kariéru, protože sám sobě přestane věřit. Je to smutná realita, ale cesta k vítězstvím vede jen přes prohry. Berrettini a Thiem by mohli vyprávět. Prošli si či ještě procházeji sportovním peklem, ale aspoň bojují! Kyrgios podle mě nebojuje, ten to vzdává předem!
Reagovat
Krisboy
Twitter celebrity smile
Reagovat
Blondie
Vždyť je zraněný.
Reagovat
Krisboy
?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist