Kyrgios je kvůli zranění kotníku opět na marodce

17. 3. 2015, 09:05
Aktuality 8
Australana Nicka Kyrgiose, který kvůli problémům se zády vynechal na začátku března zápas Davisova poháru v Ostravě, čeká znovu až měsíční pauza. Devatenáctiletý talent, jenž se na turnaji v Indian Wells vrátil na okruh po přestávce zaviněné zraněním zad z počátku sezony, si kvůli podvrtnutému kotníku v duelu s Grigorem Dimitrovem nezahraje dva až čtyři týdny.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Vycházející hvězda Nick Kyrgios si na letošním Australian Open zahrál i díky dvěma vyhraným pětisetovým bitvám poprvé ve čtvrtfinále, od té doby ale kvůli problémům se zády měsíc a půl nehrál.

Devatenáctiletý Australan se na kurty vrátil minulý týden na turnaji Masters 1000 v Indian Wells a po výhře nad Kudlou trápil i světovou jedenáctku Grigora Dimitrova. Místo postupu do osmifinále ale musel na vyšetření se zraněným kotníkem, který si vyžádá až měsíc dlouhou pauzu.

"Špatná zpráva, poranil jsem si vazy a budu mimo dva až čtyři týdny, což znamená, že letos nebude žádné Miami," uvedl Kyrgios na twitteru. Dvoutýdenní turnaj v Miami začne 23. března.

Kyrgios si pravou nohu podvrtnul ve třetím setu za stavu 4-4 ve chvíli, kdy měl brejkbol. Přestože už ležel na zemi, bulharský soupeř netrefil kurt a Australan tak mohl zápas doservírovat. Nejprve si vyžádal pauzu na ošetření, přivolaného fyzioterapeuta však nakonec odvolal. Vzápětí viditelně limitován bolestí nohy poprvé v utkání přišel o podání a nakonec prohrál 6-7 6-3 6-7.

Kyrgios je už 37. hráčem světa a kromě melbournského čtvrtfinále byl mezi osmičkou nejlepších i loni ve Wimbledonu, kde zaznamenal skalp Rafaela Nadala.

Highlights z pohledného zápasu (Kyrgiosovo zranění v čase 9:40):

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
;/
Reagovat
SwissMaestro
Cilic je taky asi kaput, ze?
Reagovat
Cico93
a Tsonga Bonga sa kedy vráti nevieš?
Reagovat
SwissMaestro
Bohužel nemohu sloužit. Ale pevně doufám, že to bude brzo!!!
Reagovat
Fandina
Tak to je škoda pro Nicka. Viděla jsem to v zápase a vypadalo to dost hrozivě a bohužel se to potvrdilo.
Reagovat
PH94
Ten má fakt smůlu :/
Reagovat
polika
jen menší oprava: Kyrgios si zahrál čtvrtfinále grandslamu už na loňském wimbledonu, takže v Austrálii to bylo jeho 2. celkově.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist