Kyrgios má natržený vaz v zápěstí. Wimbledonské finále obhajovat nebude

2. 7. 2023, 23:27
Aktuality 5
Nick Kyrgios (28) se nepředstaví ani na třetím letošním grandslamu, z Wimbledonu se odhlásil den před startem hlavní soutěže. Australský tenista, který letos po operaci kolena odehrál jediný zápas, nebude obhajovat loňské finále kvůli natrženému vazu v zápěstí.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© Profimedia)

Nick Kyrgios v úvodu sezony kvůli bolestem kolena přišel o domácí Australian Open a nakonec musel na operaci. O French Open ho pak připravilo zranění nohy, které utrpěl během loupežného přepadení ve vlastním domě v Canbeře.

První letošní zápas odehrál až 13. června ve Stuttgartu, kde prohrál hned v prvním kole s Yibingem Wu, ale zdravotní problémy se na něj lepí dál. Z Halle odstoupil kvůli obnoveným potížím s kolenem, tento týden na Mallorce nehrál vinou bolesti pravého zápěstí a dnes oznámil, že právě kvůli zápěstí se nepředstaví ani na třetím grandslamu sezony ve Wimbledonu.

"Jsem opravdu moc smutný, že se musím odhlásit z letošního Wimbledonu. Ze všech sil jsem se snažil, abych byl po operaci zase připraven se vrátit na wimbledonské kurty. Během comebacku na Mallorce jsem ale ucítil nějakou bolest v zápěstí. Preventivně jsem šel na vyšetření a výsledkem je natržený vaz v zápěstí," oznámil Kyrgios.

"Snažil jsem se udělat maximum, abych byl schopný hrát a jsem teď zklamaný, když musím říct, že před Wimbledonem nebyl dostatek času to zvládnout. Vrátím se a jako vždy si vážím podpory všech mých fanoušků," dodal osmadvacetiletý Australan.

33. hráč světa Kyrgios měl v All England Clubu obhajovat své jediné grandslamové finále, v němž loni nestačil až na Novaka Djokoviče. Ve světovém žebříčku ho ale výrazný pád nečeká, neboť před rokem se body kvůli zákazu startu Rusů a Bělorusů nerozdělovaly.

Do letošního ročníku měl australský bouřlivák vstoupit v pondělí po obědě zápasem proti Davidu Goffinovi. Belgičana místo něj vyzve maďarský lucky loser Fábián Marozsán.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
baba
ten už je odepsaný...loňský Wimblas bylo jeho velké Nagano
Reagovat
Kozoroh
Škoda, chtěl jsem se podívat na mač Gyros-Goffin. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tohle mě mrzí. :( Neříkám, že je vždy úplně normální, ale asi neměl v dětství lehký život. Je to showman a vynikající travnatý hráč.

Minulý rok zde Nick předváděl fenomenální výkony. Jeho procenta podání a úspěšnosti podání byla lepší než Roddickova v dobách největší slávy, když hrál Roddick Wimbledon a zápasy finální fáze. Kyrgios byl rozhodně více worthy oponent pro finále než např. Berdych či Roddick. Neskutečně podceňovaný hráč a výkony v minulém roce na Wimbledonu. To jenom podtrhuje neuvěřitelnou kvalitu Djokovice.... To finále bude doceněné až časem, ale Kyrgios v té formě z před roka byl neskutečně těžkým oříškem k rozlousknuti, obzvláště s jeho zlepšenou fyzickou kondicí.

Škoda že se vrátil do starých kolejí tento rok. Koleno... Zápěstí.... A pro jeho zranění jsou důkazy, takže... Je třeba vyjádřit respekt a minutu ticha. RIP - v tomto lazarskem případě by se ale spíš hodilo "rest in pieces".
Reagovat
Patik
To je škoda Kyrgios by tomu turnaju dodal trošku šťavu..trosku korenia do niektorých zápasov..nejake tie štipľavé poznámky..nieco na hranici škandálu..ale aj tenisová hrozba do vyšších kol.
Reagovat
paddy
S podobnými zraněními se dá vyhrát i titul, což jsme se letos přesvědčili smile

https://www.youtube.com/watch?v=BPuJlgm0Kzs&t=34s
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist