Kyrgios: O post světové jedničky nemám zájem

12. 12. 2016, 10:07
Aktuality 38
Australský tenista Nick Kyrgios je svými výstřelky a občasnou ztrátou motivace známý. Australan navíc tvrdí, že o pozici světové jedničky mu vůbec nejde a ani na ni nepomýšlí. Podle Kyrgiose je to jen tenis a v životě hraje malou roli. Jednadvacetiletý rodák z Canberry prohlásil, že s tenisem nejspíše skončí do pěti let.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios tvrdí, že o pozici světové jedničky nemá nejmenší zájem. Přitom ostatní top hráči i tenisoví experti jsou přesvědčeni, že Australan v sobě vše potřebné pro úspěšnou kariéru má.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal nedávno v rozhovoru Australana chválil a předpovídal mu zářivou budoucnost. Pro Kyrgiose není ovšem tenisový úspěch tak velkou prioritou.

"Abych byl upřímný, tak post světové jedničky mě vůbec neláká. Není to něco, co si přeji. Je mi celkem jedno, jestli jsem 13. na světě, první nebo dvacátý. Je to jen tenis. Neberu ho tak vážně. V životě jsou jiné důležitější věci. Tenis v mém životě hraje jen nepatrnou roli," řekl Kyrgios deníku Straits Times.

Rodák z Canberry zakončil sezonu třítýdenním trestem za vypuštěný zápas na turnaji Masters v Šanghaji. Přesto hodnotí letošní sezonu jako povedenou. Kyrgios dosáhl na kariérní maximum - 13. místo a získal na okruhu ATP Tour tři tituly.

"Užil jsem si spoustu zábavy. Pomohl jsem Austrálii zpět do Svétové skupiny Davis Cupu, vyhrál jsem pár titulů, byl to dobrý rok," radoval se.

Trest byl původně delší. Vedení ATP však jednadvacetiletému Kyrgiosovi nabídlo, že pokud bude docházet ke sportovnímu psychologovi, suspendaci mu zkrátí. K tomu nakonec Australan svolil.

"U psychologa jsem byl a bylo to vlastně fajn. Uvolnil jsem se, odpočinul si. Trávil jsem čas s přítelkyní a rodinou," pochvaloval si. "Také jsem hodně trénoval a mám za sebou dobrou přípravu na nadcházející sezonu. Měl jsem čas přemýšlet, v čem se ještě mohu zlepšit," dodal.

Australan navíc už v září šokoval informací, že by mohl brzy kariéru ukončit. "Budu hrát ještě tak čtyři až pět let." To znamená, že v současnosti největší australský talent by pověsil tenisové náčiní na hřebík už ve 27 letech. V budoucnu by se chtěl věnovat kariéře profesionálního basketbalisty.

13. hráče světa by si mohl vzít v brzké době pod křídla bývalý australský tenista Mark Philippoussis. "Na kurtu jsme si podobní. Hrál výborně a k jeho kariéře rovněž patřily vzestupy a pády. Hodně se poučil, je to skvělý chlap. Je starostlivý a vždy tu pro měl byl, tak uvidíme," sdělil Kyrgios.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

38
Přidat komentář
gigin
Nicholas Hilmy Kyrgios se narodil roku 1995 v australské metropoli Canbeře do rodiny řeckého otce Giorgose (George), který je soukromníkem v oblasti malby pokojů a malajsijské matky Norlaily (Nill), jež pracuje jako počítačová inženýrka. Na svět přišel jako třetí ze čtyř sourozenců; bratr Christos je profesí právník a sestra Halimah herečka. Do osmi let navštěvoval základní školu Radford College a dvanáctiletou školní docházku ukončil v roce 2012 na canberrské Daramalan College.

Co z toho vyplývá. Nevíme, co dělá čtvrtý sourozenec. Tušíme, že je asi po tatovi. S těma zádama po skončení kariéry asi s válečkem po pokojích létat a malovat nebude. Tak možná převezme žezlo po mamce. Nebo může pomáhat bráchovi s právními úkony. Nebo hrát se ségrú. Těžko říct.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
ale to je to nejchytřejší, co jsem kdy od nějakého vrcholového sportovce slyšel. Proč by měl dřít jako blbec kvůli nějaké pochybné slávě, když takhle má všechno? Prachy, slávu, baby a ještě spoustu volného času...

To s tím profi basketbalem je navíc dobré rejpnutí...
Reagovat
Marduch
Nebudeš. Nepůvodní příspěvky nebere nikdo vážně ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Musíš příště dávat příspěvky jinam než úplně dolů, no...
Reagovat
Marduch
nechápu to, cpal jsem to co nejvejš to šlo, pak enter a tvl kde to je? Aha :) Stejně je zajímavý, jakou averzi tady Nickouš vyvolává. A přitom mu nejde wo nic jinýho, než si pro radost zahrát, vydělat nějakej ten cent a bejt v pohodě :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, taky to tak chápu. Kéž bych byl býval ve svém mládí taky tak moudrý...
Reagovat
Krisboy
Já jsem Nicka dřív hodně neměl rád, ale pomalu mi vadit přestává. S tímhle jeho prohlášením nemám nejmenší problém.
Reagovat
fialka
Neverím, že ho post svetovej jednotky nezaujíma. Je to alibista.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nehraj tenis, to je jako hrát The Sims a neudělat si děti který pak zabarikáduje aby je odvezla sociálka když se jí to povede :D Nebo si udělat v SimCity krásné město a pak odpojit elektřinu, vodu, zavřít nemocnice a hasiče a koukat jak lidi pomalu umíraj a ještě zvýšit daně na max :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Není. Za hraní The Sims zdaleka nejsou tak bodrý prachy...
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/808260560001208321
Reagovat
Pe3k
Tenis hraje zajimavy, neustale mele srackx, je asi jeste dite. Kdovi kam az to dotahne. Konzistentni na post 1 nikdy nebude ale kdejaky velky titul vyhrat muze. Stejne ho mam radeji nez Tomice ktery furt mele o tom ze je top 5 material atd. a pritom na to vubec nema a jeste navic je idyott. To Gyros ten potencial ma, navic je to sice kontroverzni ale zajimava osobnost ktera muze Australii pozvednout zase mezi elitu.
Reagovat
Vojtaakk
Oba jsou to stejní ču...i, kteří by potřebovali místo večeře pár facek!
Reagovat
darek.vrana
V životě jsou důležitější věci než tenis, třeba pokémoni nebo playstation.
Reagovat
martineq
:-D :-D to sedí (y)
Reagovat
Kozoroh
Dobrá trefa!
Reagovat
smazaný uživatel
Cela spicka by si mela dat velkeho majzla...;D)
...Odrikaneho chleba nejvetsi krajic...
Aby se na konci roku vsichni nedivili, vcetne s Kyrgiosem...
Reagovat
gigin
já tě mám Nicku rád, ale tady nesouhlasím:

Tenis v mém životě hraje jen nepatrnou roli," řekl Kyrgios deníku Straits Times.

A za co by sis válel kule u moře s pastelkama a tak? Co bys dělal a za co hlavně?
Reagovat
smazaný uživatel
hloupe i jako poza.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
od Kyrgiose.. :-)))
Reagovat
gigin
Lepší fakt mlčet :DD Koule no.
Reagovat
VlS
Koule skřípnout, to je klaun!
Reagovat
smazaný uživatel
"V budoucnu by se chtěl věnovat kariéře profesionálního basketbalisty."

Otázka je, jestli by ho někdo chtěl do týmu... :D
Reagovat
babolat.cz
když chtěli Rodmana
Reagovat
gigin
Tak hlavně on má těžkou skoliózu, kdoví jak dlouho bude sportovat. Nevím fakt no. Já ho mám fakt rád, baví mne, ale asi je blblý jak tágo.
Reagovat
Lina
Já ho zase nemusím, ale blbý jako táágo být nemusí. Možná právě díky skolioze má jiné priority?
Reagovat
Lunej..
Myslím, že ať řekne Nick cokoliv, vždy se to bude brát z té negativní stránky. Má nálepku blba a fracka, takže já ty jeho věty beru s rezervou, stejně jako novináře. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdyby byl chytry, prvotne zvazuje karieru vubec a mozne nasledne zdravotni komplikace prave s ohledem na skoliozu. A neplaca ubohosti a nechova se, jak se chova.. :-)
Reagovat
Lina
Naopak, talent má, tak proč si několik let tenisem nevydělat. Pravdou je, že jeho chování není zrovna ukázkové, proto taky neppatří mezi moje oblíbenc, ale to nemusí být, vypovídající známka inteligence. Existují přece chytří lidé, kteří mají chování, zastydlé puberty nebo i horší.
Reagovat
smazaný uživatel
to jiste ano, ale nevim, zda si uplne rozumime. Nevim, jakou formou on trpi, ale ty tezsi formy skoliozy (navic zatezovane) nemaji vubec dobrou prognozu a nejde tedy jen o par let, ale o zbytek zivota. Tady by uz trochu proziravosti neskodilo.. :-)
Reagovat
VlS
Lucy s tím měla taky vážnej problém a v 15 to vypadalo na konec se sportem, pak asi 5 let byla v režimu nápravnýho tělocviku, ale teď má nejkrásnější držení těla. Ale asi se to chce ba to nehodit bobek a fakt na tom makat.
Reagovat
smazaný uživatel
jenze tenhle clovek nema rozum, kazen ani vuli.. ;-)
Reagovat
VlS
Obávám se, že máš pravdu.
Reagovat
Fandina
To se takhle nedá říci o nikom. Kdyby neměl vůli k ničemu, tak by třeba nevyhrál ani jediný zápas.
Reagovat
Stan_Borowitz
A jakpak se dostal na 13. místo na světě, když ani jedno z toho nemá? Losem?
Reagovat
smazaný uživatel
tak talentovany kluk se na POCATKU kariery bez techto trapnych atributu klidne obejde.. ;-) Ale mi slo spise o nezazivnou, dlouhodobou a systematickou praci s postizenou pateri.. :-)
Reagovat
Marduch
"Abych byl upřímný, tak post světové jedničky mě vůbec neláká. Není to něco, co si přeji. Je mi celkem jedno, jestli jsem 13. na světě, první nebo dvacátý. Je to jen tenis."
Nedivil bych se, kdyby to u něj odpovídalo Paretovu pravidlu, kdy ten 13. až 20. flek u něj vyžaduje cca čtvrtinu času a úsilí v tréniku, než kdyby chtěl hrát stabilně úplnou špicu. A ty prachy jsou tam pořád hodně dobrý. Evidentně né všichni chlapci z tour trpí obsesí zapsat se do análů tenisové historie ;))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist