Kyrgios po výhře nad Berdychem skrečoval semifinále

26. 2. 2016, 17:26
Aktuality 28
Den po vítězství nad Tomášem Berdychem nedohrál Nick Kyrgios v Dubaji svůj semifinálový zápas. Australský tenista vzdal utkání se Stanem Wawrinkou za stavu 4-6 a 0-3 kvůli potížím se zády. Švýcar si o svůj druhý letošní titul zahraje s Kypřanem Baghdatisem.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios měl zdravotní potíže už v utkání s Tomášem Berdychem, ve kterém si nechal na kurtu ošetřit záda. Lékaře si nechal zavolat i dnes, ale tentokrát zápas nedohrál. Od stavu 4-4 v prvním setu získal Stan Wawrinka pět gamů za sebou a následně australský mladík vzdal.

"Mám s tím problémy posledních pár dnů. V Marseille jsem si poranil kyčel a zhoršilo se to," vysvětlil důvody odstoupení ze zápasu Kyrgios.

Třicetiletý Wawrinka bude usilovat o třináctý titul v kariéře, předchozích osm finálových účastí proměnil v triumf. V Dubaji o úspěch dosud usiloval marně, při minulých startech v letech 2006 a 2008 vypadl v prvním kole.

"Na začátku týdne jsem nehrál nic moc, ale mám radost, že se mi daří se postupně zlepšovat. Nehraju nijak úžasně, v zápasech se trápím, ale bojuju a snažím se přijít na to, jak vyhrát," uvedl Wawrinka, kterého v prvním kole proti Ukrajinci Sergeji Stachovskému dělily dva míče od dalšího brzkého vyřazení.

O svůj druhý letošní titul bude Wawrinka hrát s Marcosem Baghdatisem. Bývalý finalista Australian Open v druhém semifinále zdolal 3-6 7-6 6-1 šestého nasazeného Feliciana Lópeze ze Španělska a postoupil do třináctého finále v kariéře. V posledních čtyřech třicetiletý Kypřan neuspěl, naposledy získal titul před více než šesti lety v Sydney.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.674.445 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wawrinka (2-Švýc.) - Kyrgios (Austr.) 6:4, 3:0 skreč

Baghdatis (Kypr) - F. López (6-Šp.) 3:6, 7:6 (7:1), 6:1

Čtyřhra - semifinále:

F. López/M. López (Šp.) - Hyeon Chung/Veselý (Korea/ČR) 6:4, 7:6 (8:6).

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/radekstepanekofficial/photos/a.709352542410505.1073741828.709182412427518/1141204732558615/?type=3

Před 10 lety vyhrál svůj první ATP titul. Chtělo se možná tehdy říct, že se v již "pokročilém tenisovém věku" konečně dočkal. A hle, 10 let uteklo a pořád tam "straší" :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger právě na svém FB profilu oznámil, že jeho zotavování po operaci probíhá dobře, ale jak jsem si myslela, vynechá Indian Wells a ani Miami se letos konat nebude, vrátí se až na Masters v Monte Carlu, už aby to bylo a tam už vše bylo jak má být :)
Reagovat
miledus
š k o d a
Reagovat
Denis92
Skoda. Takze prakticky cele plany na prvu polovica roka sa zmenili a zrejme odohra vacsinu antukovej sezony, kedze vynecha podstatnu cast na harde.
Reagovat
panzer.dragon
já sem rád, aspoň je furt šance na golden masters by Fedex
Reagovat
smazaný uživatel
na to měl největší šanci proti souputníkovi ze Švajcu, tenkrát to prokaučoval :( bylo by podezřelý, že po takový operaci by se dokázal tak rychle dát do kupy, je to škoda, ale zranění si nevybírá, musí se přizpůsobit, on sám ví, co je pro něj nejlepší, budu držet palce :))
Reagovat
panzer.dragon
když roger oznámil svůj letošní kalendář tak mě mrzelo, že tam nejsou antukový masters, on je furt výbornej i na antuce a třeba se alespoň jeden zářez podaří.. roger dává už x let v řadě alespoň jedno antukový finále nebo titul 1000 či rg
Reagovat
panzer.dragon
jestli sem se nepřekouk tak o roku 2006 byl roger v alespoň jednom finále antukovýho 1000 či rg každej rok
Reagovat
smazaný uživatel
mě to taky zarazilo, že chtěl vynechat všechnu antuku krom grandslamu, no a vidiš to, teď zařadil Monte Carlo, a když nejspíš definitivně padlo Miami, tak si určitě ještě něco přidá kvůli zápasový praxi, třeba ještě aspoň jedno Masters před RG nebo by mohl obhajovat v Istanbulu :))
Reagovat
Kozoroh
Do Golden Masters Rogerovi krom MC chybí i Řím. Zato Novakovi chybí jen Cincinnati :-)
Reagovat
panzer.dragon
jo, ale i tak má Federer šanci získat golden masters dřív :-P
Reagovat
Roger_Federer
Tak Novak je vecny cekatel na zkompletovani zbirek..
Z letodnim RG bych nepocital, Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, Thiem na RG je skoro tutovka, nejen letos. Neviděl jsem nikoho hrát tak dobře na antuce od doby, kdy byl Nadal na vrcholu. Wimbledon Federer nebo Murray. Djokovič možná uhaluzí ještě jedno AO (tedy GS s nejmenší prestiží), ale tím končí.
Reagovat
smazaný uživatel
To už má větší šanci Roger na antuce. Ten má aspoň 1 %, Djokovič v Cinncinati nula.
Reagovat
FulnekUltras
Opět se potvrzuje, že do člověka nikdo nevidí. Včera se Nick opravdu mohl zdát zdravotně v pořádku, dnes jsme se přesvědčili, že tomu tak nebylo a není. Proto i stále častější kritiky na adresu Petry, zjevně přehlížející nebo bagatelizující problémy tohoto typu, je třeba brát přinejmenším s určitou rezervou a jejich obvykle v té chvíli aktuálním výsledkem zrovna mohutně rozladěné ;) autory spíše pochopit. Sám to mám v poslední době u naší ženské jedničky už skoro půl na půl, ale ono se to nakonec brzy jistě ukáže... ;)
Reagovat
Pavol
Domachroval.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu předsedo, že Nick domachroval, Stanovi jsem to moc přál a celkem jsem se divil, že proti tomuto gumovi ( IQ tykve) hrál tak vyrovnaně. Ale u toho blbečka Nicka je obrovský potenciál!
Reagovat
smazaný uživatel
Nech to tam vyhrá celé.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Standa už to nepustí
Reagovat
Davor1
Ja zas dúfam, že titul ostane pod švajčiarskou vlajkou :-))
Marcosovi by som to prial proti hocikomu na tom turnaji, akurát proti Stanovi nie...
Reagovat
smazaný uživatel
Stan už má dva grandslamy, místo v TOP 4, no. 1 v nedohlednu stejně jako no. 2, takže ani ty body nějak nepotřebuješ, pro Baghdu je to možná poslední šance vyhrát takto prestižní turnaj.
Reagovat
panzer.dragon
po 7 letech někdo jinej než big 2 :-)

ať to vyhrá baghda
Reagovat
gigin
Přesně tak. Baggymu by to slušelo :)
Reagovat
panzer.dragon
potřebujeme baggyho nějak rozjet aby ho Forehand už konečně respektoval jako pořádnýho soupeře :-)
Reagovat
Nola
Stanimal si to postrazi, finalova bilancia nepusti....pripise body do rebricka, kralovske prize money...., Donna mala velmi dobry nuch pri vybere partnera :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mu to přeju. Standa ať si nechá na poličce místo pro větší trofeje, ještě mu dvě chybí.
Reagovat
panzer.dragon
stan by zasloužil turnaj mistrů (zas by se postaral o šok, jako ostatně u všech větších trofejí co má) a bude úspěšnější než murray :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist