Kyrgios si svou premiéru v Monte Carlu neodbude ani letos

12. 4. 2017, 09:36
Aktuality 17
Jediný nepovinný turnaj série Masters 1000 v Monte Carlu vynechá i australská jednička Nick Kyrgios. Jednadvacetiletý Australan se odhlásil kvůli únavě z víkendového čtvrtfinálového utkání Davisova poháru proti Spojeným státům americkým. Aktuálně 15. hráč světa tak rozšířil řady hráčů, kteří letošní ročník vynechají. Svou neúčast již v minulých týdnech potvrdili Roger Federer a Gaël Monfils.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios se podniku Masters 1000 v Monte Carlu nezúčastní ani letos. Jeden z největších tenisových talentů současnosti si tak na svou premiéru bude muset minimálně ještě rok počkat.

Zpráva je to určitě smutná hlavně pro fanoušky, již se do Monackého knížectví chystají, protože Kyrgios má momentálně výbornou formu a předvádí skvělý tenis.

Vše začalo v hale v Marseille, kde se Australan na konci února probojoval do semifinále. Stejný výsledek zopakoval v mexickém Acapulku. V Indian Wells porazil podruhé během dvou týdnů Novaka Djokoviče, ale vzápětí kvůli nemoci nenastoupil ke čtvrtfinálovému duelu s Rogerem Federerem.

Nadcházející akci Masters v Miami však stihl a bylo z toho další semifinále, v němž v maratonské tie-breakové bitvě nestačil na fenomenálního Federera. Následoval přesun domů do Austrálie. V Brisbane totiž domácí tým v rámci čtvrtfinále Davis Cupu hostil Spojené státy americké.

Kyrgios beze ztráty setu porazil Johna Isnera i Sama Querreyho a pomohl tak Austrálii k postupu do zářijového semifinále. Právě víkendové utkání Kyrgiose již naplno vyčerpalo. Rodák z Canberry si musí odpočinout, a proto se rozhodl letos v Monte Carlu nestartovat.

"Už během Davisova poháru jsem měl pár zdravotních potíží, ale naštěstí jsme měli výborné fyzioterapeuty, kteří mě vždy dali dohromady. Posledních pár měsíců se o své tělo opravdu starám. Fyzioterapeuta mám po ruce každý den," uvedl Kyrgios.

"Potřebuju si odpočinout. Budu se těšit na start antukové sezony. Loni jsem během ní dosáhl na pár slušných výsledků," dodal Australan, jenž v Monte Carlu ještě nikdy nehrál.

Patnáctý tenista světového pořadí by se tak měl letos na antuce poprvé představit v prvním květnovém týdnu v portugalském Estorilu.

Pořadatelům jednoho z nejslavnějších turnajů světa nebude chybět jen nejlepší australský tenista současnosti ale také letos suverénní Roger Federer.

Federer letos ovládl všechny tři největší akce dosavadního průběhu letošní sezony. Přemožitele nenašel na Australian Open, kde získal svou 18. grandslamovou trofej, na Masters v Indian Wells ani v Miami.

Po triumfu v Miami oznámil, že vynechá celou antukovou část sezony kromě grandslamového French Open. "Už mi není čtyřiadvacet, věci se trochu změnily. Mé tělo potřebuje delší pauzy a antuková sezona je nesmírně namáhavá," uvedl Federer.

"Chci zůstat zdravý a bavit se tenisem. Jen tehdy, když budu zdravý a cítit se dobře, můžu předvádět tenis jako v minulých pár týdnech. Chci se soustředit na Roland Garros a především na travnatou část sezony a tvrdý povrch," dodal majitel 91 singlových trofejí, z toho 18 grandslamových a 26 z turnajů Masters.

Ze hry je rovněž loňský finalista Gaël Monfils, který léčí zraněnou levou nohu. "Dnes jsem podstoupil různá vyšetření. Mám poraněnou čéšku v levém koleni a navíc natrženou levou achilovku", svěřil se na konci března Monfils. "Zítra začínám s rehabilitací a udělám vše pro to, abych se na kurty co nejdříve vrátil," dodal.

Ohrožen je i start světové jedničky Andyho Murrayho"Monte Carlo začíná za týden, takže doufám, že když se loket bude neustále zlepšovat jako dosud, tak tam budu hrát," řekl Murray po pondělním exhibičním zápase s Federerem. "Pokud ne, zůstanu trpělivý a budu se snažit vrátit v dalším týdnu. Vrátím se, jen na to musím jít pomalu," uvědomuje si devětadvacetiletý Skot.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
:-(( další, který do MC nepojede, to je tím, že tam letos budu já. Ale Nicka jsem už naživo viděla, ve Wimbledonu 2014, došel tam coby mlaďoch dost daleko a začal svou úspěšnou pouť.

Doufám, že Berďulka, Veselka, Gríša, Ríša, Tommy a další moji oblíbenci tam budou. Držím palce, Pojď a go!!!
Reagovat
FulnekUltras
nějací mlaďoši naživo se vždycky hodí... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=HeG1G6xTrso
Reagovat
Fandina
Já znám lepší.
Reagovat
Pe3k
Prvni tisicovka na antuce a hned jedno z nejhure obsazenych masters vubec. Nekdo si prave na takovych turnajich postavil celou karieru...favorite jsou jasni Nole & Rafa. Tezko rict komu z tech dvou to prat vice. Rafovi se jedna z tech 10 na antuce urco povede, ale ktera?
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis..A uz len ucastou troch hracov z velkej stvorky je ten turnaj automaticky najlepsie obsadenou tisickou vobec. Na rozdiel trebars od Miami, kde sa ani neunúvali prist..Navyse, absencie Federera na antuke nie je absenciou, kedze tie 2-3 zápasy hore-dole, ze áno :-))
Reagovat
Kozoroh
Pokud chceš, aby Rogerův náskok v Race vydržel do FO, měl by ses přiklonit k No1emu. Dále Fedex se může letos vyhoupnout na 2. místo v počtu Masters titulů a k tomu by ideálně potřeboval, aby Býk žádnou 1000 nevyhrál.
Reagovat
a.magerova
Roger má velkých titulů 50
Nole 47
Rafa 42

Takže, chráníme SVOJE... navíc se Rafa a Roger potřebují dotáhnout na Noleho třicítku... ;-)
Reagovat
Pe3k
No me a asi ani RF ty 1000 nezajimaji. Nole ma rekord 30 a klidne muze pridat dalsich 10. Nadal ted ma slusnou sanci Novaka vyrovnat, ale celkove na nej jak v H2H tak masters mit nebude. Roger chce hlavne vyhravat gs a udrzet se v cele gs vyher. Pokud Rafa letos zadne 1000 nevyhraje, Fed ho muze dohnat, ale rikam o to mu vubec nejde, to by mozna radeji tu pozici jednicky. Pro RF a fFf (fantasticke Federerovy fanousky) bude rozhodujici W a US open.
Reagovat
Marduch
Tebe tady nemít, tak víme všici houno, o čem Rožér sní ;-)
Reagovat
Pe3k
No, prehlednu tu ironii a beru to jako kompliment :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
+ 1 jooooooooooooo :-)
Reagovat
panzer.dragon
Novaku, koukej se dat do pohody a brat tenhle titul
Reagovat
Kozoroh
Moje řeč :-)
Reagovat
Marduch
Kdepak, Nole objevil nadčasové hodnoty a jeho aktuální cíle přesahují rámec jednoho - byť tenisovými úspěchy napěchovaného - pomíjivého zrození:
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/299525/uvadajici-djokovic-vic-medituje-nez-trenuje-rika-jeho-byvaly-kouc.html
Reagovat
fialka
Roger je Rafov dobrý kamarát a dáva mu šancu na tohtoročný prvý titul, ale že sa k nemu pridá aj Nick, je pre mňa prekvapením. Ešte by sa k nim mohol pridať aj Andy a azda sa to už podarí. O ostatných favoritoch radšej pomlčím. Je ich ešte dosť. :)
Reagovat
turista
No hlavně Djoker. Idemo, Novak!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist