Kyrgios si v Montréalu připsal sedmou výhru v řadě a vyzve světovou jedničku Medveděva

10. 8. 2022, 01:33
Aktuality 64
ATP MASTERS MONTRÉAL - Nick Kyrgios sice v úvodním kole Masters v Montréalu přišel o sérii šesti zápasů vyhraných bez ztráty servisu, ale svou neporazitelnost na sedm utkání i tak prodloužil. Australský bouřlivák, který v neděli ve Washingtonu slavil svůj sedmý titul a první po třech letech, si na úvod poradil dvakrát 6-4 se Sebastiánem Báezem a ve druhém kole vyzve světovou jedničku a obhájce titulu Daniila Medveděva.
Nick Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios v posledních týdnech prožívá asi vůbec nejlepší období své kariéry. Po senzačním Wimbledonu, kde ho až v jeho prvním grandslamovém finále zastavil Novak Djokovič, bez ztráty podání zvládl všech šest zápasů před týdnem ve Washingtonu a získal svůj sedmý titul a první po přesně třech letech.

Na vítězné vlně pokračuje na Masters v Montréalu, kde si na úvod poradil dvakrát 6-4 se Sebastiánem Báezem. Sedmadvacetiletý australský bouřlivák sice jednou zaváhal na servisu (po 73 vyhraných gamech) a přišel o jednu z úctyhodných sérií, nicméně roli favorita přesto bez větších problémů potvrdil a za necelou hodinu a půl si i díky 27 vítězným úderům připsal sedmé vítězství v řadě a 13. z posledních 14 duelů.

Rodák z Canberry se může od začátku června pyšnit vynikajícími výsledky, konkrétně semifinále ve Stuttgartu a Halle, finále Wimbledonu a triumfem ve Washingtonu. K tomu můžeme přidat deblové triumfy v posledních dvou týdnech v Atlantě a Washingtonu (premiérový double).

O vyrovnání svého maxima v tomto dějišti (osmifinále 2015 a 2017) se utká se světovou jedničkou a obhájcem titulu Daniilem Medveděvem, který loni nenašel přemožitele v Torontu a rovněž do kanadské metropole přijel po zisku trofeje. Ruský tenista v uplynulém týdnu bez ztráty setu ovládl Los Cabos a ukořistil první letošní vavřín.

"Medveděv sem taky přijel po zisku titulu a je světová jednička. Žebříček ale nic moc neznamená, dneska jsem hrál se soupeřem, který je výš než já. Medveděv je však mašina," řekl Kyrgios před čtvrtým vzájemným soubojem.

Matteovi Berrettinimu debut na Canadian Open vůbec nevyšel. Italský tenista, který po návratu ze zranění vyhrál 12 ze 13 utkání a na všech třech akcích prošel do finále, nestačil jasně 3-6 2-6 na Pabla Carreña a vůbec poprvé v sezoně nezvládl dohraný úvodní zápas na turnaji. Španěl si o první osmifinále na tomto podniku zahraje s Holgerem Runem. S dánským teenagerem zvládl oba předchozí duely.

Marin Čilič vyhrál i osmý vzájemný souboj se svým méně úspěšným krajanem Bornou Čoričem, v Montréalu zvítězil snadno 6-3 6-2 a zvládl své první utkání od odstoupení z Wimbledonu. O vyrovnání svého maxima v tomto dějišti se bývalý šampion US Open popere s Karenem Chačanovem (H2H 2-2).

Gaël Monfils se po tříměsíční pauze na kurty vrátil vítězstvím 7-6(4) 3-6 6-2 nad Pedrem Martínezem. V dalším kole se francouzský veterán, jenž se jako poslední vešel mezi nasazené, střetne s Maximem Cressym.

Andy Murray zatím stále čeká na první vítězství v rámci letošní sezony amerických betonů. Bývalý lídr žebříčku ATP po nezdaru v prvním kole ve Washingtonu skončil hned na úvod i v Montréalu, kde při poslední návštěvě v roce 2015 triumfoval. Pětatřicetiletý Brit schytal výprask 1-6 3-6 od Taylora Fritze, jehož dalším soupeřem bude krajan Frances Tiafoe (H2H 3-1).

Hubert Hurkacz zdolal 6-3 6-7(4) 6-2 Emila Ruusuvuoriho, se kterým prohrál před týdnem ve Washingtonu, dočkal se prvního vítězství od červnového triumfu na trávě v Halle a stal se prvním osmifinalistou letošního ročníku Masters v Montréalu. V něm narazí na lepšího ze souboje Diego Schwartzman - Albert Ramos.

Kromě Medveděva už znají soupeře i další z kvarteta nejvýše nasazených. Carlos Alcaraz změří síly s Tommym Paulem, trojka Stefanos Tsitsipas s Jackem Draperem a čtyřka Casper Ruud se Slovákem Alexem Molčanem.

• ATP MASTERS 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 5.926.545 dolarů
úterní výsledky (9. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Hurkacz (8-Pol.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-3 6-7(4) 6-2
• Dvouhra - 1. kolo •
Kyrgios (Austr.) - Báez (Arg.) 6-4 6-4
Norrie (9-Brit.) - Nakashima (USA) 6-4 6-4
Fritz (10-USA) - A. Murray (Brit.) 6-1 6-3
Carreño (Šp.) - Berrettini (11-It.) 6-3 6-2
Schwartzman (12-Arg.) - Davidovich (Šp.) 1-6 6-3 6-4
Čilič (13-Chorv.) - Čorič (Chorv.) 6-3 6-2
Bautista (14-Šp.) - Giron (USA) 7-6(5) 6-3
Dimitrov (15-Bulh.) - Galarneau (Kan.) 6-4 7-5
Monfils (17-Fr.) - Martínez (Šp.) 7-6(4) 3-6 6-2
Paul (USA) - Pospisil (Kan.) 6-4 6-4
Cressy (USA) - Karacev (-) 6-4 6-4
Mannarino (Fr.) - Rinderknech (Fr.) 6-3 6-3
Evans (Brit.) - Krajinovič (Srb.) 6-2 1-6 6-0
Draper (Brit.) - Gaston (Fr.) 6-2 6-3
de Minaur (Austr.) - Shapovalov (Kan.) 7-5 7-6(4)
Rune (Dán.) - Fognini (It.) 6-3 7-5
Tiafoe (USA) - Bonzi (Fr.) 6-7(6) 7-5 6-3
Nišioka (Jap.) - Paire (Fr.) 6-2 6-3
van de Zandschulp (Niz.) - Kecmanovič (Srb.) 6-1 7-5
Ramos (Šp.) - Goffin (Belg.) 7-6(2) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
Kozoroh
Jsem potěšen, že tenisté, které No1e porazil letos ve Wimbledonu, jsou ve formě. Sinner a Kyrgios získali tituly, Gyros včera zvítězil nad světovou jedničkou Medvědem. Tyto úspěchy soupeřů ukazují, že No1eho los ve Wimbledonu nebyl slabý. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Důležitá, parádní výhra smilesmile Měl jsem jen obavy, jak šla úspěšnost jeho 1.servu dolů. To se mu vymstilo ve F W s Jokerem. Teď naštěstí zareagoval variováním 1. i 2. servu a přechody na síť při obou. Nadto Nick zahrál několik fantastických prohozů a i nimi Medvěda vyvedl z rovnováhy. Fantastický byl i BB na 5:2, kdy z těžké pozice crossem donutil Medvěda na saku chybovat.
Skvělá koncentrace od Nicka a způsob, jakým přehrál jednoho z nejlepších hráčů na hardu a No1 k tomu. Ke všemu oba vyhráli předchozí turnaje.
Jediné obavy mám, že Nick potřebuje svoji volnost a je otázka, jak dlouho tlak okruhu vydrží.
Napsal vzkaz mámě na kameru. Měl znamenat: "Věř mi!"?
Také pěkná/vtipná byla podpora od přítelkyně: "More patience!"smile

A nakonec - byla to i Nickova odpověď pochybovačům co tvrdili, že se nedokáže zkoncentrovat a že je nepříjemný vůči všem.
Reagovat
George_Renel
Spíš: Buď silná.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To tam bylo, ale spíš jde o kontext. Jestli nemá nějaké osobní problémy, tak jsem to bral z toho úhlu, že se na jeho zápasy nedokáže dívat (možná kvůli jeho excesům).
Reagovat
George_Renel
Mě napadlo zda třeba není nemocná.
Reagovat
gigin
jsem neviděl tolikrát hráče na síti. Pravda je, že vypinkávat s Danem by byla Bernieho smrt. Moc hezké to bylo. Kobra no...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bernisho jakékoli vypinkávánísmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Sako slusne vymazlil uz s tim Baezem... je videt, ze reaguje na zmenu povrchu i micu... ano, neco jako Kobra:D
Reagovat
Fandina
super. Gratulka a moooooooooooooooooc pěkné. Jooooooooooooooooo!!!!!!!
Reagovat
medvidek-v-malini
cvrkla sis? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Copak je Fandina cikáda?
Reagovat
Fandina
Fulnek zase navazuje kontakt.
Reagovat
annah
Nick je borec!!! Paráda!! Méďa Kyselý ksicht končí. Dnešní den není ztracen. :-))
Reagovat
mahycek
Po tom servisu spodem od Nicka je Medvěd
frustrován. Bravo Nicku, už před Wimbledonem jsem
ti fandil smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
Nola
ked hra sustredene, ma na kazdeho hraca, ta priatelka v hladisku robi divy, musi byt total vystaveny, podla alter ego je to druhy Tomic :D, ten nikdy nedal NO1....
Reagovat
mahycek
Tak to bysme měli. Udržel vedení i nervy. Jen
vydržet, povídat pro sebe si může, hlavně né
s nikým jiným. Ale, líbí se mi Nick, jako nikdy
předtím
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Fandina
Nick je jako jiný člověk, po tom Wimblu, tedy alespoň se mi zdá, že tak netrojčí a nebo na to nekašle. Doufám, že Medvěda dá. V prvním setu škoda TB.
Reagovat
annah
Už zas dělá skopičiny. Tohle nedopadne dobře.
Reagovat
mahycek
Medvěd nezachytil 2 set, tak snad to Nick dotáhne
do třetího, ale mám obavu, aby to už na něj
nebylo moc. Přece jen, sehrál toho hodně v poslední době. Hlavně žádné excesy. Tak pojď.
Reagovat
Krisboy
Floutek Rune dostal pěkně smile
Reagovat
Kozoroh
Nick měl tři setboly, ale Medvěd na všechny skvěle zaservíroval a k zisku úvodního setu dokráčel v TB, Nick mu v něm pomohl několika chybami. Škoda, zápas by byl zajímavější s úvodním setem ve prospěch Gyrose.
Reagovat
annah
Tak je to v háji... Zápas s Meďourem měl Nick dobře rozehraný, měl snad dva setboly, ale zbrklými údery projel TB. Uvidíme, co v druhém setu, ale nejspíš to bude repete. smile
Reagovat
Nola
vydrzat, uz mu vzal servissmile
Reagovat
Tennisfan77
Tak očekávané se stalo realitou, z hvězdy sezóny se stal průměrný hráč, který se proste z úspěchu posral. Snad se sebere, poslední týdny je to silena tragédie z jeho strany, ale silena
Reagovat
EllNino
No nevím, sice prohrál 2 finále, ale s Musettim a Sinnerem, což teda rozhodně není ostuda, předtím Wimbledon super zápas se Sinnerem, dneska měl proti sobě velmi dobře hrajícího Tommyho Paula, prostě výkyvy k jeho hře patří, ale že by se posral? Trochu zbytečný kopanec do mladého talentovaného pracovitého kluka
Reagovat
Tennisfan77
Ne, zcela zasloužený.

Pokud chce být GS vítěz, což o sobě prohlašuje, nemůže prohrát 4:1 se servisem na hardu, tohle udělá Ymer, ne Alcaraz.

Obrovská ostuda co dneska posral, ale obrovská
Reagovat
EllNino
To, že někdo říká o skvělém tenistovi a člověku, že je to ostuda, mě odrazuje od další diskuze :)
Reagovat
Krisboy
Tommy Paul je skvělej hráč, nedávno porazil i J1rku!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A tim je myslím řečeno vše smile
Reagovat
Krisboy
Nevím, proč by s ním nemohl prohrát Alcaraz.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, tak jsem to pochopil smile
Reagovat
Tennisfan77
Jsi jako žena, typicky převrácený kontext. smile

Ze prohrál je ostuda, nerekl jsem, že on je ostuda. smile
Reagovat
Nola
ha, ma 19 rokov ty sasulo, preco by nemohol prehrat s Paulom, ktory hral m.i. fakt skvele, to si predstavujes, ze bude stale iba vyhravat? prehry ta posuvaju dalej, Federer v 19-tich bol kde prosim ta? ty pan dokonaly......
Reagovat
Ondrej2280
Co to kecas za blbosti?..19 rocny chalan moze prehrat hocikedy...to neni skuseny borec ktory ma uz na konte niekolko GS...ma skvelu sezonu a vysledky v podobe GS trofeji sa u neho dostavia v kratkej buducnosti..
Reagovat
Blondie
Slyšte, slyšte, frustrovaný gaučák nám tu promluvil.
Reagovat
Tennisfan77
Gaucak, který týdne odsportuje na kurtu co ty odpijes ve vinárně. smile
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Pokud je Kyrgios vyšťavený, asi se Medvěd bát nemusí. Pokud ale v sobě jako často najde motivaci ukázat se proti velkému soupeři, mohlo by to být zajímavé. Určitě jsem na něj zvědavý co se USO týče. Při neúčasti Djokera a Nadala jeho šance na GS titul stoupají.
Reagovat
Tennisfan77
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/16485--roger-plni-sny-federer-pripravil-mile-prekvapeni-mlademu-fanouskovi

To éntré kolem nemá chybu. smile
Reagovat
Blondie
Asi jsem cynik, ale byť mě video potěšilo, nevěřím, že není nahrané :D
Reagovat
Tennisfan77
Jasný ze je to prihrane, otázka jak moc
Reagovat
Kozoroh
Tak střetnutí Nicka s Medvědem si nenechám ujít! smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Draper - Tsitsipas se bude hrát teprve dnes v noci, ne? V sekci Dnešní zápasy už je výsledek. Všichni si na Jacka vsaďte všechno, co máte smile
Reagovat
fandorin78
Sir Andy venku hned v první kole. By se na to mohl vykašlat, jít do penze a třeba si ho Raducanu vezme jako dalšího trenéra.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Rafaeoli25
Z posledních zápasů má bilanci 10:6. Není sice oslňující, ale ani prachbídná. Nemá důvod už končit.
Reagovat
EllNino
Oh boy :) Skvělý zápas, ale koncovky Denis opět pohnojil ... při setbolu v 1. setu zkazil volej, který podcenil, ve druhém neudržel brejk, no a pak byl zápas přerušen za stavu 5:7 6:6(3:3) ...Včera stačily Alexovi 4 míče a byl konec smile

Snad to brzy zlomí, nejlépe na US Open, prohrává těsné zápasy vlastní hlavou a je to škoda
Reagovat
Tennisfan77
Nezlomí, je totálně na hlavu, nemá fixní výkonnost. Felix je úplně stejný.

Kdyby někdo z nextgen měl stabilní výkony, má už GS, zatím se to povedlo jenom Medvědovi a to ještě rupnul dvě finále s Nadalem v pěti setech kdy to vyloženě posral, čili i on má své mezery.
Reagovat
Kozoroh
Medvěd loni vyhrál USO, protože No1e neunesl tlak kalendářního GS. Když měl letos příležitost vyhrát grandslam za "obvyklých okolností", tak to trestuhodně zvoral.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nole byl hlavně na loňském USO už v útlumu, to nebylo o jednom zápase, mohl padnout už se Zverevem. Naopak Medvěd byl ve všech ohledech tehdy na 120%, takže to ani nemohlo dopadnout jinak. Letos v Austrálii už proti němu stál zabejčený soupeř a Medvěd to nezvládl.
Reagovat
EllNino
https://www.tenisportal.cz/montreal/2022/atp-muzi/

Pokud vím, tak zatím byl odehrá jen zápas Hurkacz - Ruusuvuori :)) Ty zbylé čtyři si asi někdo vycucal z prstu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Hubertovi se nastesti povedl reparat:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale Stanovi nesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Některý ze zápasů jsi vlčku asi zaspal, ale pravdou je, že Draper bude hrát s Cypem až zítra, takže tu máme malý výlet do budoucnosti. No, třeba je autor v paralelním světěsmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jo, víme o tom, a řeší se to smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak, zasíláte hráčům notičky, aby se to nemuselo přepisovat?smile
Reagovat
Krisboy
Méďa je velká výzva. Něco jako Souboj titánů. Vítěze si netroufám tipovat, oba mají formu. 55:45 pro jedničku. Ale jak známo, Nick výzvy miluje, takže to bude asi pěkná řežba.
Reagovat
Rafaeoli25
Záleží i na fyzickém stavu Kyrgiose. To je otazné.
Reagovat
Tennisfan77
Škoda, na set jsem mu věřil, bohužel Kyrgiosovi na jeho výšku stačil easy i druhý serve s kickem, tam maličký Baez neudělá nic.

Vzhledem k jeho "performance" je kurz skoro 1.6 na Meddyho dárek dne.

Mě nasral Goffin, nechat se složit od Ramose na hardu je fakt na metál.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios byl trosku jak matoha, a to mu dokonce stacilo, ale ten druhy serv nebyl jen o kicku, nevim jestli sis vsiml, ale na druhem servu sel hned na sako...tim si hlavne ziskaval fiftyny...
Po zapase potvrdil, ze je hlavne mentalne utahany... fyzicky se citi ok, ale je jasne, ze stravil intensivni tyden i s deblem do konce tydne v DC a pak rychle prejezd do Kanady.

S Medvedem to nebude asi o nic lepsi, ale pry se tesi, ze si s nim muze zahrat. Povrch je tam jak molitan... return tu opet bude hrat asi vetsi roli nez jen servis.

Kazdopadn se Sebastianovi uplne nedarilo, tech nevynucenych nemel tolik jak Nick, ale take zadna slava... povedl se mu ovsem paradni tweener, a vcera spis bavil on nez utahany Nick:)
Reagovat
Tennisfan77
Baez je dobrý hráč, bohužel bude rád, když v kariéře dosáhne kvalit a úspěchů Schwartzmanna, navíce pravděpodobně prostě fyzicky nemá, těch pár centimetrů je v mužském tenise zcela zásadní.

Když se podívám na list hráčů, kteří vyhráli alespoň 11 titulů, tak tam snad tak malý hráč neexistuje. Čili pár dvěstěpadesátek, případně jedna lucky pětistovka na antuce jsou asi pro Baeze strop.

S Medveděvem podle mě Kyrgiosovi bude chybět právě ta mentální síla, fyzicky ho taky nedá, podle mě prostě nemá jak vyhrát, to by Medveděv musel hrát hluboce pod své možnosti.
Reagovat
Vlk-v-trave
ale porad ma s nim na turnajich mimo GS h2h 2:0... bych na to nezapominal:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist