Kyrgios v Acapulku vyřadil Nadala! V tříhodinové bitvě mu utekl ze tří mečbolů

28. 2. 2019, 06:14
Aktuality 195
ATP ACAPULCO - Nick Kyrgios v mexickém Acapulku znovu potvrdil, že na velké zápasy se umí vyhecovat. Ve druhém kole po více než tříhodinové bitvě udolal 3-6 7-6 7-6 světovou dvojku Rafaela Nadala, přestože nezaznamenal ani jeden brejk a v tie-breaku rozhodujícího setu čelil za stavu 3-6 třem mečbolům v řadě. Ve čtvrtfinále se Australan utká s dalším grandslamovým šampionem Švýcarem Stanem Wawrinkou.
Nick Kyrgios

Rafael Nadal se v Acapulku představil poprvé od jednoznačné porážky ve finále Australian Open s Novakem Djokovičem. V prvním zápase po měsíční pauze si po velmi dobrém výkonu poradil s Němcem Mischou Zverevem, ve druhém kole ale ztroskotal. 

Dvaatřicetiletý Španěl v něm prohrál tříhodinovou bitvu s Nickem Kyrgiosem, který zvítězil 3-6 7-6 7-6 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 3-3. Mimo antuku vyhrál třetí ze čtyř vzájemných duelů.

Druhý hráč světa Nadal přitom během zápasu neztratil podání a pouze jednou musel odvracet brejkbol. Sám si vypracoval deset šancí na brejk, jenže využít dokázal jen tu první. Ve druhém a třetím setu nevyužil žádný z devíti brejkbolů.

I tak byl Nadal blízko vítězství. V rozhodujícím tie-breaku vedl 6-3 a měl tři mečboly, jenže v klíčových výměnách znovu selhal. Třiadvacetiletý Kyrgios získal pět míčků v řadě a poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě. Výhru si užíval za bučení publika.



"Ohromné. Letos jsem se hodně trápil, takže předvést takovýhle výkon proti nasazené jedničce je opravdu mimořádná věc," radoval se Kyrgios, který si nechával opakovaně ošetřovat záda.

Fanoušky si na svou stranu nezískal ani tím, když při odvracení druhého mečbolu podával na nepřipraveného Španěla, který na returnu opakovaně nestíhal rychlému tempu Australana.

Soupeře z první pětky světového žebříčku dokázal porazit po více než roce. "Ten zápas mě dobře prověřil, tím, jak jsem bojoval a nechal tam všechno. Dodá mi to hodně sebedůvěry," uvedl australský talent, který mívá problémy s disciplínou a morálkou na kurtu.

Nadal hrál v Acapulku počtvrté v kariéře a poprvé se nedostane finále. V letech 2007 a 2013, kdy se turnaj konal ještě na antuce, triumfoval. Předloni prohrál finále se Samem Querreym.



Semifinalista z roku 2017 Kyrgios bude ve svém prvním čtvrtfinále od loňského července bojovat o první semifinále po téměř tři čtvrtě roce. Jeho soupeřem bude Švýcar Stan Wawrinka (h2h 2-3).

Třiatřicetiletý Wawrinka ve druhém kole turnaje zdolal 7-6 6-4 sedmého nasazeného Američana Steva Johnsona, oplatil mu porážku z loňského Říma a potřetí v sezoně postoupil do čtvrtfinále.

Loučící se Ferrer skončil opět ve 2. kole
Šestatřicetiletý Španěl David Ferrer i na třetím z pěti letošních turnajů, kterými dělá tečku za svou kariérou, skončil ve druhém kole. Po Aucklandu a Buenos Aires v něm neuspěl ani v Acapulku, kde čtyřnásobný šampion podlehl 6-7 1-6 favorizovanému Němci Alexanderu Zverevovi.

Vítěz loňského Turnaje mistrů Zverev, který v prvním kole ztratil po svém podání jen pět míčků, přitom v úvodu zápasu prohrával 0-3 a 0-40 a musel odvracet brejkboly. Vývoj prvního setu ale otočil, v tie-breaku neprohrál ani jeden míček a zápas mohl zakončit i kanárem. První mečbol za stavu 7-6 a 5-0 nevyužil, ale vzápětí duelem ukončil čistou hrou při svém servisu.



Bývalý třetí hráč světa a finalista Roland Garros Ferrer má v plánu odehrát ještě dva turnaje na domácích antukách v Barceloně a Madridu, kde začátkem května definitivně ukončí kariéru.

Jednadvacetiletý Zverev, který před rokem v Mexiku vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Juanem Martínem Del Potrem, si o zopakování loňského výsledku zahraje s o dva roky mladším Australanem Alexem De Minaurem (h2h 3-0). Ten postoupil bez boje přes Španěla Feliciana Lópeze, který odstoupil kvůli žaludečním potížím.

Předloňský titul v Acapulku nezopakuje Sam Querrey. Ve druhém kole ho vyřadil krajan John Isner, který zvítězil 6-4 6-4 a v osmém vzájemném střetnutí si připsal teprve třetí výhru. Ve čtvrtfinále se devátý hráč světa utká s Australanem Johnem Millmanem (h2h 2-0).

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.931.110 dolarů
středeční výsledky (27. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kyrgios (Austr.) - Nadal (1-Šp.) 3-6 7-6(2) 7-6(6)
A. Zverev (2-Něm.) - Ferrer (šp.) 7-6(0) 6-1
Isner (3-USA) - Querrey (USA) 6-4 6-4
Norrie (Brit.) - Schwartzman (4-Arg.) 7-6(5) 4-6 6-3
De Minaur (5-Austr.) - F. López (Šp.) bez boje
McDonald (USA) - Tiafoe (6-USA) 6-7(7) 7-5 6-3
Wawrinka (Švýc.) - Johnson (7-USA) 7-6(5) 6-4
Millman (8-Austr.) - Gojowczyk (Něm.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

195
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pavol
Prírodopisný film o vrešťanoch.
Reagovat
ttopi
Chápete někdo tohle?

https://www.facebook.com/17413858957/posts/10157287121003958/
Reagovat
MartinPa
Včera jsem byl přesvědčen, že to Nick standardně odchodí, ale nestalo se a to je dobře. Stan takové zápasy potřebuje jako sůl, sice to dnes vypadá, že to asi nedopadne, ale každý trénink se počítá :-) (čáry máry, podkočáry)
Reagovat
rybicka
A právě Stan srovnal na 1:1
Reagovat
rybicka
Tak jiné, než neřešitelné poměřování největších... (hráčů, jarabáků, či ega jednotlivců), "sázkařův sen" :D vede po prvním setu nad SW.
Reagovat
Roger_Federer
Se, at uz zacne antuka a doufam, ze Rafa na ni aspon jednou porazi Djokovice, jinak letos to bude Forhenduv konec...tady.
A,pristi rok nas nebude met kdo bavit svými intelektualnimi postrehy.Forhend je jeden z nejdele sloužících evropskych internetových sasou.myslim 7-8 let tady letos..:)
Reagovat
turista
Antuka potřebuje Djokoviče a on antuku. Nijak moc neskrývá, že jeho vrcholným letošním cílem je zisk druhého Poháru mušketýrů spojený s výhrou nad Rafou Nadalem. Nic proti Forhendovi, ale letos je na řadě Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
To ja sa modlim, aby Nole po 3r opat zaznamenal antukovu vyhru s Rafom..Tie hardove vyhry s Federerom uz musia nudit.
Reagovat
spaniel
Jj, jeho nejzivejsi hardova vyhra je jiste nad Rogerem :D
Nebo mozna jo, pokud mas pro vyprasky zvlast kategorii.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel je v tom, ze Rafa si svoj najsilnejsi povrch a GS s Novakom v podstate v pohode strazi..

Federer vypada uz aj na W, alebo v Cinnci s Djokovicom, ako totálne béčko. V podstate reálny obraz :)
Reagovat
spaniel
Jisteee. Roger ma 38. To uz analnik bude cuchat rit na lodi akurat. Uz letos si postrazi prd.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj v roku 2014-2015 mal tolko, ze áno..Aj 2010-2011 v NY :)..Aj v 2008 v Austrálii.:)...Jáj, tam mal tú Mono, este ze tak..
Reagovat
spaniel
Vzdy mel o 5 let vic. To bys mohl pochopit i ty, neni to pokrocila matematika.
Reagovat
smazaný uživatel
No áno, ale to moze byt aj výhoda v urcitom veku..
Reagovat
spaniel
Jo, ale po 30 to nebude ten pripad.
Reagovat
rybicka
:D :D :D
Reagovat
turista
Ano, ale letos se to asi změní i na té antuce. Novak se zmínil, že má v úmyslu letos se zaměřit na zkvalitnění svého tenisu na antuce. Takže si myslím, že se o tituly na antuce rozdělí Rafa s Novakem a next generation. Budou to zajímavé boje.
Reagovat
Ondra979
presne tak, doufam ,ze letos uz to bude jina pisnicka. A tusim, ze Rafu porazi i nekdo jiny mimo Novaka a jako obvykle Thiema na dva sety..
Reagovat
steve79
Roger bojuje jako Lev, ale vek nezastavis. Jeho tenis je hrozne upracovany. On lionkeho Indian well jako kdyby se neco zlomilo.
Reagovat
lavamancer
přesně tak.
pořád na to myslím, jak mu Del Potro utekl z mečbolů.
pak přišlo Miami a Kokinakis... a od tý doby to není ono.
Rogerovi řádně naložila i prohra ve Wimbledonu s Andersonem. myslím, že tam měl taky MB?
Reagovat
Patik
dnes som sa práve nato pýtal komentátora či tento pokles nemajú na svedomí tie nevyužité matchbally z minulého roka..a môže to tak vkľude byť..odvtedy sa to s ním sype dole..ale zase v Paríži s Djokovičom hral na vysokej úrovni..ak by vyhral Dubaj mohlo by sa to čiastočne napraviť.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to asi tím. Já nevím, mě příjde spíše psychicky slabý, herně je v klidu. Věk tam určitě hraje roli, ale on není grinder, aby běhal po kurtu jako šílenec tam a zpátky, to nedělal nikdy.
Reagovat
mahycek
Ano, zatím nehraje dobře Roger. Klidně může s Coričem, nebo
s Tsitsipasem prohrát. To se, ale musí rapidně zlepšit.
Moc bych si přál, aby ty dva jmenované umravnil, se
slovy, kam se cpete.
Reagovat
Pe3k
Nehraje dobre, s takovym vykonem by to musel uhaluzit.
Reagovat
Nola
Borna zatial nic nehra, mozno to bude nakoniec Bazil a co ten Monfils?
Reagovat
Patik
Dnes som sa trošku vypytoval komentátora na Rogera a zdá sa že spolu zdieľame pár názorov..inak to bol zápas blbec..s Čoričom to bude ešte horšie za predpokladu že sa Roger nezlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger na tom není dobře už rok. Herně je pořad král, ale ta hlava mu nefunguje. Musí se hodit do pohody a potřebuje k tomu titul z Dubaje a to velmi nutně.
Reagovat
Patik
Dosť bojuje s podmienkami s vetrom občas prichádzajú aj zbytočné chyby ktoré nemusia byť dôkazom zlej formy lebo vždy vie následne zahrať aj niečo skvelé navyše..potrebuje nachvíľu vypnúť a zahodiť tieto výkony za hlavu dať si srchu spánok menší tréning a nastúpiť s čistou hlavou odznova..to je môj názor..natrénované má myslím si že dosť musí to dostať do zápasu.
Reagovat
lavamancer
podle mě vyhraje v Dubaji Tsitsipas.
radost z toho mít určitě nebudu, ale bohužel, vidím to tak.
Reagovat
Patik
Zápas s Monfilsom ho vyšťaví hlavne psychicky vo finále by ho už len súper dorazil..skôr to vidím na Monfilsa..hrá dobre má dobrú formu.
Reagovat
lavamancer
pravda..
Monfils je černý kůň turnaje (nemažte mě)
:-)
Reagovat
ipko
inak komentátor Marek Vaňous je fanúšik Rogera a ani sa tým netají, takže asi preto :) ale z pohľadu objektívnosti, by mi to asi nedalo, kebyže som na jeho mieste a radšej by som sa komentovaniu svojho obľúbeného hráča vyhýbal..
Reagovat
Patik
pýtal som sa ho na olympijské hry a minuloročné Indian Wells a odpovedal no dá sa povedať objektívne nezaujato.
Reagovat
ipko
neviem o IW som otázku nepočul, ale s tým štartom Rogera na olympiáde som si úplne istý nie som.. určite by som ho tam rád videl, ale je to ešte veľmi ďaleko..
Reagovat
Patik
Trošku ma možno aj utvrdil že by tam mohol teoreticky štartovať ...zatiaľ drží krok s mladšími..bola by to škoda..keby tomu venoval kvalitnú prípravu minimálne na stupienky by to možno dal.
Reagovat
ipko
v jeho veku je každý ďalší turnaj otáznik, k tomu ešte túto sezónu pridal aj antuku.. naozaj si už nič nesľubujem a ak by nemal šancu na zlato, tak tam asi ani nepôjde.. všetko bude závisieť od výkonnosti a samozrejme zdravia..
Reagovat
Patik
hlavne od zdravia..čo sa tej šance na zisk týka v tenise je všetko možné..ale ak sa nič nezmení tak Djokovič bude najvačším favoritom.
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře, ze antuku hraje. Je jedno, co tam uhraje, ale zůstane v tempu sezóny. To je důležité.
Reagovat
annah
Tak nakonec 7:6, 6:4. Ale bolelo to, to teda jo.
Roger měl 34 UE - o čtrnáct víc než Maďar....
Reagovat
ipko
v semifinále aj v prípadnom finále bude proti nemu ešte o level lepší hráč a s touto hrou je magická 100 ešte stále v nedohľadne.. ale kde inde ho vyhrať, keď nie vo svojom druhom domove..
Reagovat
Fandina
Rogiiiii gratulka, nakonec ke to ve dvou setech a devátý byla tedy přetahovaná, ale je to táááááááám. Super.
Reagovat
Fandina
devátý game ve druhém setu
Reagovat
ipko
Roger nehraje dobre, slabé momenty strieda s geniálnymi.. ale tých chýb je stále moc.. oproti výkonom Austrálii tu hraje podpriemer..
Reagovat
annah
Sám nad těmi chybami (auty za základní čáru) občas nevěřícně kroutí hlavou.
Reagovat
turista
No jo, ale nakonec Roger ten pálivý maďarský perkelt schroustal.
Reagovat
annah
:-))))
Reagovat
turista
No maso bylo tuhé a papriková omáčka pálila.
Reagovat
annah
Je tam teď hezké skóre: 4:4 a 40:40. Hráči pod deštníky, personál utírá jeviště...
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex děla strasne chyby, tolik BB měl na raketě a nesmyslné se vyhodí. Potřebuje strasne moc vyhrát tu 100ku. To by z nej spadlo a měl by klid. Ať je to klidně Dubaj, nebo Halle, ale hlavně ať to je. Pomůže mu to herně i psychicky.
Reagovat
annah
Teda Maďar Rogerovi slušně zatápí. Hraje výborně. Ten první set uhrál Fedex se štěstím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nemluv. Roger má fakt pech. Poslední zápasy proti němu hraje každý životní zapas. Tsitsipas, Millman, Coric. Fakt to má těžké. Hrací si na nej věří, potřebuje vyhrát třeba 2 turnaje po sobě ať to z nich zase spadne.
Reagovat
smazaný uživatel
2 turnaje po sebe..

Pomooc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se hraje antuka? Pokud ne, tak nevím, co tady smrdis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, hrá sa challenger v Bangkoku..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak utíkej, ať stihneš alespoň finále. A nezapomeň vybrat prasátko rodičů tak, ať máš na prostitutky - alespoň ty mužské, ženu nedáš.
Reagovat
annah
Dva turnaje po sobě - to je prostě chiméra. Bude velké štěstí, jestli Roger někde dá tu magickou stovku. Jeho dominance je už v nenávratnu. Musíme se s tím smířit.
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdo nerozporuje. Ale vyhrát Dubaj a IW není podle mě z říše snu. Akorát na tom druhem turnaji už bude třeba porazit Noleho, to je problem, ale řešitelný. Rogera sleduju roky, u nej je to hodně o psychice. Když si věří, tak je nehratelny, ale dneska a obecně už od loňska ho hodně svazuje těch 100 titulu ATP. Alespoň podle mě. Potřebuje to někde uhrát, je jedno kde a pak muže hrát bez stresu. Pokud dá 100, tak jeho kariéra bude na totálním vrcholu a bude mít klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Pocuj Kamil...Myslel som si, ze si cocot..Ale s tebou je fakt sranda :)
Reagovat
FerrariF50
Já si nemyslim, že ho svazuje ta stovka. Spíš si sám prohrál dost zápasů, který měl vyhrát a tím si přestal věřit. No a s tim Nolem to je taky dost o psychice, protože i když se nadře a hraje perfekt jako třeba v Paříži, tak mu ten kousíček stejně chybí a Nole má prostě na něj psychicky navrch. No a teď zrovna nehraje Roger nějaký zázraky, pokud se nezlepší tak IW určitě nepůjde.
Reagovat
dappe
Federera limituje věk, letos mu bude 38 let. Ty o něm píšeš, jak kdyby byl o 10 let mladší.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, ze ne. Jeho kariéra míří ke konci, ale v současné konkurenci je schopny pořad něco uhrát i ve svém věku, proč ne. Jediný problem je v tím, ze si nevěří a z toho plynou stupidní prohry z loňska.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw o pokročilém věku Federera se píše odkdy? 2009?
Reagovat
Roger_Federer
Nacem je to?
Reagovat
annah
Já se dívám na SportZone.
Maďar má herní plán - hraje Rogerovi vytrvale do backhandu. A dost mu to vychází.
Reagovat
Roger_Federer
"Djokovica moze porazit na kurte skor infarkt, ako Federer..Zobud sa...Kedy s nim vlastne Federer vyhral vacsi zápas?..Za Havla?...ehn

Kamosko, nastartuj svoj tuk tuk a sprav nieco so sebou.."

Napsat toto 3tydny potom co Rafa utrpel nejhosi porazku ve finale Granslemu ve svoji kariere a byl pinkalistou hraci, kreremu mel byt vyrovnanym souperem..:)
Jsem zvedavej na antuku Petre..
Reagovat
Pe3k
Fanousci Nadala nezvladaji a nazyvaji Djokovice Streroidovic :)
Reagovat
Kytka
Vím, že to sem moc nepatří. Ale mám na streamy stažený SportZone. Dosud dobrý. Ale minulý týden mi dosloužil totálně noťas a pořizovala jsem nový. Nainstalovala zase SportZone, první den vypínal u zápasu Tomáše zvuk, včera se sekal obraz. No Pavel má sázkařské stránky, tak jsme koukali na ten malý obrázek. Dneska dobrý, tak si asi nový noťas na SportZone zvykl. Ale co mně štve - u všech sportů angličtina a jen u tenisu ruština. Já se z těch bukev zblázním. Naklikám kde co, než trefím ten správný zápas, který chci. Vůbec je nejsem schopná rozluštit. Na starém noťasu byl v angličtině i tenis. A nemůžu nikde najít jak to nastavit. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Reagovat
annah
Taky mě ta nenadálá ruština překvapila, azbuku sice přečtu, ale je to nepříjemné. Zajímavé, že u jiných sportů funguje abeceda. Nechápu to a taky nevím, co s tím. Stěžovat si není kde.:-)
Aspoň se obraz dnes přestal sekat.
Reagovat
Kytka
Tak jsem ráda, že nejsem sama, už jsem si myslela, že jsem blbec, který si to neumí nastavit.
Reagovat
aligo
Reagovat
Mayo
Teraz som až pozrel čo sa dialo. Rafa mal 6-3 v TB (:
Reagovat
Nola
dva tabory..... ste k sebe riadne odporni...... ale uz som si zvykla
Gyros je obrovsky talent, ktory ma na to vyhrat GS, ale nema uctu k superovi, k divakom, sam k sebe, nejak tak to hodnotil Rafa po zapase, ja s nim musim suhlasit, on sa fakticky dokaze nabudit iba voci 3 superom - Rafa, Novak, Fedex /dnes uz ani nie, Laver Cup/, ostatni ho nezaujimaju, presne takto asi pristupil k tomuto zapasu, dokonca som nieco podobne aj citala pred zapasom, este nedavno som tomu velmi neverila.... zraneny by zrejme voci inym superom skrecol zapas, uvidime, ci sa podobne dokaze nabudit proti Stanovi, tiez patri medzi jeho "oblubenych superov" alebo zapas odchodi
Reagovat
Kozoroh
Plní roli darebáka tour, no...
Reagovat
Kozoroh
Talent není jen o produkování okazalých úderů. Nickův return nebo práce nohou jsou natolik slabé, že ikdyby byl motivaný, tak by GS získával horko těžko.
Reagovat
Marduch
on snad ty nohy ani nepotřebuje, aby takhle trápil Nadala a spol.. Ten švih z lokte má natolik dokonalej, když se dobře vyspí:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanisevis, Cilic a i.
Reagovat
turista
Já bych Nicka tak nepodceňoval. Údery produkuje z krátkého nápřahu a tím v podstatě do posledního okamžiku zakrývá soupeři možnost odhadnout co vlastně zahraje takže jeho hra je pro soupeře těžko čitelná, což je výhoda.
Reagovat
Patik
Však ale keď chceš vyhrať s Nadalom musíš hrať bez rešpektu lebo Nadal sa naháňa za každou loptou..Nickovi chýba len úcta k súperovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečné, kolik radosti udělá FFF porážka Nadala. Slušnej mindráček.
Reagovat
FerrariF50
No když prohraje Roger tak fanoušci Nadala z toho mají teda mnohem větší Vánoce. Je to tím, že mi připadá a i sám to tak mám, že fanoušky Rogera zajímají výhry Rogera, ale prohry Nadala či Noleho rozhodně tak neřeší. No a fanoušky Nadala zajímá taky spíš Roger, ale tentokrát jeho prohry.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol
Reagovat
Kojinho
Zrovna, že Ty reaguješ...
Reagovat
turista
O to tady nejde. Skoukl jsem co se dělo po zápase. Rafa Nadal soptil, byl vzteky bez sebe. Podání ruky Gyrosovi bylo velice chladné. Taková megahvězda s 80 tituly by měla taky umět prohrát. Prohrávat Rafa Nadal rozhodně neumí i když ovládat se umí velice dobře. Možná kdyby rozmlátil po tiebreaku raketu tak by mu to pomohlo.
Reagovat
Nola
nedramatizuj, zial v tejto discipline nie je jediny....
Reagovat
Pe3k
lol Nolka, turista tu adoruje Nadala nonstop, takze kdyz neco takoveho napise, asi na tom neco bude, nemyslis? Tipnul bych si, ze si nevidela ani highlights natoz zapas (podobne jako Muta) a jedine s cim si tady prispela jsou jen osobni postoje a kecy (klasika).

Btw. Nadal nikdy neumel prohravat, i v tom je z big3 ta 3.
Reagovat
Nola
Reagovat
Pe3k
Je rozdil mezi tím, neumet prohravat a byt nastvany po prohre...
Reagovat
Kozoroh
"kdyby rozmlátil po tiebreaku raketu tak by mu to pomohlo."
Škoda jen, že mu to Toni v dětství zakázal :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se nikdy neuměl chovat. Djokovic má zase rozdvojenou osobnost, ale umí prohravat. Nadal to neuměl nikdy, pořad se vymlouva a když gratuluje soupeři, tak to nikdy nemyslí vážně
Reagovat
Marduch
btw Djokovič, podle Zvěrokruhu to přece ani nemůže být jinak:p
Reagovat
turista
Oba dva Rafa i Novak jsou narozeni v blížencích. Taky jsem blíženec (14.6.) a nestěžuju si na to. Blíženci si umějí vychutnat život.
Reagovat
Nola
omg , Novak je schyzofremik :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Prý prohra na přípravném turnaji. :D:D To je moc. Forehandův seznam přípravných turnajů Nadala.

AO, Acapulco, IW, Miami - pak jsou ty hlavní turnaje Monte Carlo, Madrid, Řím, Barcelona, French Open a dále následují přípravné. Queens,Wimbledon, Toronto, Cinci, USO - konec sezóny, příprava na novou.

Jsi TOP fan. Nemáš chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vytrhol si slová z kontextu, tak ako to robí každá žena..

Bangkok kamarát, Bangkok..Daj si poradit
Reagovat
Pe3k
ano, pres levne prostitutky jsi vetsi odbornik jak pres tenis :)
Reagovat
turista
Bangkok? Že by tam byl nějaký tenisový podnik? Nebo jen ty prostitutky? No dobře tak Bangkok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja stále hovorim, ze ten tenisový Eunuch Kamil by tam mal vycestovat a nejaké tie koule si tam fyzicky dooperovat..To by pomohlo
Reagovat
smazaný uživatel
No ano ovšem. Trolko.
Reagovat
Patik
Očakával som vyrovnaný zápas..pozrel som si prvý set a mal som pocit že Nick čoskoro umrie..tak som si pomyslel že to zrejme odchodí alebo skrečuje...vypol som to a išiel si lahnúť..takú chybu už ale viackrát nespravím..
Reagovat
Pe3k
byl to opravdu vyzivny zapas se vsim vsudy, Nick taky po zapase rikal, ze hral pak skoro tak dobre jako proti Federerovi v Miami 2017.
Reagovat
Patik
Ani nehovor..práve to pozerám o čo všetko som prišiel..ozaj kde je Kyrgios tam sa dejú veci..6-3 pre Nadala Kyrgios na ceste do truhly..o pár hodín pozriem titulok Kyrgios v Acapulcu vyradil Nadala..bože ako som len mohol..mal som si to nahrať..No zdá sa že jediný kto môže strestať Kyrgiosovu povahu je Roger..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no, skoro tak dobře jako v Miami. To skoro na Nadala stačí, ale na Feda mu nepomohl ani Kyrgios gods mode. Nick umí Nadala porážet, protože Nadal hraje pořád to samé a dobře se jeho hra čte. To je klíč.
Reagovat
ipko
Gael slušný tenis, čo predvádza od Rotterdamu
Reagovat
Patik
Ej ..asi si ho prechválil..
Reagovat
Pe3k
https://www.atptour.com/en/video/video-search-results/kyrgios-i-left-it-all-out-there-against-nadal-at-acapulco-2019/interviews/all/all/all/all

i pres otravu jidla porazil Nadala :D
Reagovat
turista
No Nickovi se povedla zdařilá odveta za porážku ve finále v Pekingu 2017.
Reagovat
Pe3k
Gyros mel obvazane obe kolena, bolesti zad, otravu z jidla, zlou formu, divaky proti sobe a i tak to na Nadala stacilo :D
Reagovat
PH94
Zápas jsem viděl a jsem rád, že Kyrgios vyhrál. Hodně se probírá chování Kyrgiose, ale daleko víc mě včera iritovalo chování Nadala. Neustálé natahování pauz mezi výměna rozhodně není nic sportovního. Ve dvou případech Nadal dokonce dostal eso, ale Kyrgios musel podání opakovat, protože Rafa ještě nebyl ready. A nespočetkrát musel Kyrgios svůj servis oddalovat, než bude dle Rafy vše v naprostém pořádku. Od kdy rozhoduje o tempu hry hráč na příjmu? Beru to jako jednoznačný nadržování ve prospěch Rafy a jsem velmi rád, že nakonec prohrál. I Kyrgiose to evidentně velmi rozčilovalo.
Reagovat
Pe3k
Oba se chovaji spatne. Zatimco Nadal cilene porusuje pravidla, ciste ve svuj prospech (jeden z mnoha duvodu, proc nikdy nebude uznavany jako Federer), Gyros nema k nikomu a nicemu respekt, chova se jak pomateny punker (i tak ho mam radeji nez Tomice).
Reagovat
ttopi
To s tím esem moc nechápu. Každý hráč, než podá, se vždycky podívá na soupeře, zda je připravený. To znamená, že buď se Kyrgios špatně podíval a nevšiml si, že Nadal ještě nedokončil svůj rituál, bez kterýho prostě nemůže hrát, nebo nebral v potaz, že Nadal ještě připravený není.
Reagovat
PH94
https://www.youtube.com/watch?v=J-BsqpR2Y30

Zde je odkaz na druhý případ. Stav 6-4 v TB.

Ať si svoje rituály dělá před svým servisem, ale pokud je na returnu musí přijmout tempo hry podávajícího hráče. Absolutně nerozumím tomu, proč by se měl brát ohled na nějaké jeho rituály nebo až zkontroluje, zda se někdo v hledišti nehýbe.
Reagovat
Pe3k
Nadal si s pravidly nikdy hlavu nedelal, to neni jeho "styl"
Reagovat
smazaný uživatel
I Babiš porušuje pravidla méně, než Nadal. Tyhle zdržovačky a simulovaní na returnu jsou klasika, ale pamatuji si jeden moment, kdy u mě osobně Nadal spadl na totální dno. To bylo ve finále A017, když Fedex zahrál BH slice, Nadal ho doběhl a cíleně zasmečoval ten míček vší silou ještě na Rogerově polovině kurtu a navíc začal skákat do vzduchu, Vamosovat a zatínat pěst. Z toho mi bylo fakt na blití. Jako všechna čest Fedovi, ten se jenom s ignorem podíval na umpire a ten game stejně vyhrál. Těší mě to, že ani takový cheating mode mu stejně k výhře nepomůže.
Reagovat
FerrariF50
Koukal jsem na ten zápas a Nadal fakt hnus co předváděl za šaškárny to se musí nechat.
Reagovat
ttopi
No, vypadá to, že opravdu připravený nebyl. On teda na příjmu byl takhle hodně daleko i míček předtím, ale tady to vypadá, že snad byl opřený o banner, nebo co . Každopádně tohle eso by stejně asi nevybral. A teď si vem, že pak Kyrgios musel na druhé podání a s novou raketou. To by byla hodně rozporuplná prohra. pokud by mu to nevyšlo...
Reagovat
PH94
Těsně před tím servisem je na Rafu záběr a o žádný banner rozhodně opřený nebyl. No bylo by to u sítě asi hodně zajímavé, pokud by Nick ten míč prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Když prohrál ve Wimbu s Rosolem, tak dělal úplně totéž. Dostal eso a pak začal brečem IM NOT READY YET, NOT READY a přitom stál normálně na lajně. Šaškárna.
Reagovat
dappe
Je ze Španělska, co čekáš :) Simulování, zdržování apod. jsou napříč sporty jejich doménou. Proto také mají, i přes nespornou kvalitu, mimo Španělsko minimum fanoušků.
Reagovat
smazaný uživatel
Povedaj dejp z pohodlia svojho semišového gauču kdesi z ceskej periférie :)

Začni trochu cestovat, mozno sa ti rozsiria obzory...
Reagovat
Pe3k
rika ten co byl jednou v UK a mesic o tom tady psal :D
Reagovat
spaniel
Nadal neni v lese, ale v pralese. Mel by to zabalit. S Djokovicem uz to bude jen o cestne skore.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, MB odvrátený prasaťom na pripravnom turnaji a socky maju silvester..

Este ze máme tie Grandslamy :)
Reagovat
Patik
Ešte že máme ten French Open čo.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si říkám jaké GS má na mysli. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu ver. Kiez by mal Roger jeden GS, kde by porazal Nadala s Djokovicom :)

Je to super pocit
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto vlákně o Federerovi nepadlo ani slovo ty posedlý psychopate z Blavy.
Reagovat
Patik
Nechaj ho..utešuje sa minulosťou..opäť raz :)
Reagovat
Patik
Ešte si to pamätáš ? je to už tak dávno..
Reagovat
Roger_Federer
Ze socky, sam si mentalni titan ;)
Reagovat
Pesek12
Tak pokud při 3 MB pomůže Nickovi 2x páska, tak to se pak nedá až tak moc nic dělat. Je to sport a štěstí je vrtkavé a Rafa to moc dobře ví. Jen ta dvojchyba za stavu 6:6 se mu neměla stát.
Reagovat
George_Renel
Báře by se to ukončení u sítě moc nelíbilo.... .-)
Reagovat
Marduch
Parádní show od Gyrose. Kraťasy z fh i bh, tweenery, naskakované údery, dělové returny druhého servu, servis spodem, interakce s publikem:) Nick sice nezná slovo konzistence, ale právě díky tomu můžeme být jednou za čas svědky takovýchto představení:) Btw. ten zápas měl Rafa vyhrát, co se dělo v TB ve třetím setu od stavu 6:4, nebylo úplně běžné:)
Reagovat
fialka
škoda, čo už. Toľko príležitostí a on ich nevyužil. Už v 2.sete za stavu 4:4 nevyužil 4 BB, v treťom za stavu 3:2 dokonca 5 BB. O TB 3.setu škoda reči. Za stavu 6:3 nevyužiť 3 MB je už trestuhodné. A trest prišiel. Bol to aj psychologický boj. Nick si už v 1.sete zavolal fyzio, že je mu zle a nevie, či bude môcť dohrať. Neustále sa otáčal von z kurtu akoby mu išlo na zvracanie, ťahal sa tam ako sopeľ na rukáve a už už na kolaps. Potom sa sťažoval na koleno, atď, atď. Predovšetkým je to však chyba Rafu, toto mal dať. Chýbali aj pozitívne emócie, azda zo 3-4 krát ich prejavil, ale to je nič. Prehra nie je tragédia, ale takáto je bolestivá. Hrá 3 hodiny a odchádza so sklonenou hlavou. Musí sa pozviechať a hurá k ďalším výhram. Rafa, Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Nick šel na Rafu jeho vlastní hereckou taktikou a Rafa to prostě nedal. Alespoň zase jednou ví, jak je to příjemné soupeři.
Reagovat
Pe3k
Wow Kamile, tady s tebou musim souhlasit.
Reagovat
turista
No tak Djoker i RF takovéto porážky zažili taky. Rafa Nadal je člověk a ne stroj. Nick použil i psychologický boj a vyhrál.
Reagovat
ipko
Reagovat
annah
Tady těch 26 úderů na 5:3 ve třetím setu bylo taky pohledných.
https://twitter.com/i/status/1100804967017992195
Reagovat
ipko
tam mi to skôr pripadalo, že nikto nechcel urobiť chybu, lebo išlo o veľmi dôležitý bod.. ale nakoniec Roger prvý pritlačil a oplatilo sa..
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu hejtovat Nadala, nemám to zapotřebí. Spíše mě teď baví komenty Petržalského trola, který se za každou cenu snaží ututlat svůj žal. Ještě aby Federer vyhrál Dubai a trefí ho šlak.

Nicméně k zápasu. Viděl jsem HL a mě osobně ten výsledek nijak nepřekvapuje, je to ATP500 a Kyrgios to na Nadala prostě umí hrát, není to poprvé, co ho vystřílel z kurtu. Říkal jsem Vám to včera, když tady někteří pěli ódy na Rafovo lehké vítězství.

Nadal je prostě clay master, říkám Vám to pořád. Jeho stats na hardech se poslední roky čím dál více zhoršují a lepší to prostě nebude. Pro něj je zásadní letošní antuka, pokud neobhájí alespoň 80% bodů, tak je hotový. Kdybych vzal další tituly po antuce, tak vždy bude favoritem, který je tak 3-5 v řadě a ve dvou setech na hardu ho může porazit minimálně 10 a více hráčů. Bohužel je to tak.
Reagovat
insanezy_
Ten TB si ale prohral sam..
Reagovat
fialka
"Kyrgios to na Nadala prostě umí hrát, není to poprvé, co ho vystřílel z kurtu." hej, vie hrať, za divadlo by zaslúžil Nobelovu cenu. Je vidieť, že si duel nepozeral, lebo tu nešlo o vystrieľanie, ale o chyby Rafu. Tým však nechcem znižovať výkon Nicka. Skrátka, vyšlo mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale jenom apeluji na to, že H2H je 3:3 včetně antuky, kde má Nadal dvě z těch tří výher, takže za mě je jejich každý zápas prostě otevřený. To, že je Nick retardovaný jedinec, který patří do léčebny vůbec nerozporuju.
Reagovat
Franky
Cakam na Rafove vyjadrenie ze nebol 100% lebo mal horucku, slepe crevo, koleno, zapastie, predlaktie, chodidlo, brusny sval, rameno ne v poriadku
Reagovat
Pe3k
Rafa si tentokrat stezoval na Kyrgiose, ne nadarmo mu taky na forech uz leta rikaji sore loser...
Reagovat
Franky
co mu vadilo nanom? ze je cierny?
Reagovat
Pe3k
nevim, podle me mu vadilo, ze s nim zas prohral :D
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je mnohdy v tom, že fanoušci Nadala nesledují tenis a když už jej sledují, tak se dívají na míček a o tenisu neví absolutně nic. Pokud se tomu sportu věnuješ, čteš a sleduješ hráče několik let tak zjistíš, že Nadal je uplakánek, simulant a cheater, nemá v sobě špetku úcty a chce vyhrát za každé okolnosti i přes porušování pravidel a simulování. Tenista je to fenomenální, to mu nikdo nebere, ale chováním patří někde do kanálu a Dycky Mostu.
Reagovat
fialka
"do kanálu", opäť si nesklamal, uff
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel. Výsledok az tak neprekvapil, skor priebeh..Nevyuzite tri MB v rade, 2x 40:0 na príjme, ci iné haluze..To by sa asi nemalo stávat, hoci neviem ci to bolo o dobrom odvracaní BB Kyrgiosa alebo nevyuzivani z pohladu Rafu. Ten 20 titul z hardu ale skor ci neskor aj tak príde..

Kyrgios si v Acapulcu tusim v roku 2017 vysliapol v TB aj s Djokovicom, on ma tento turnaj proste rád :)
Reagovat
Captain_Morgan89
Tak ti třeba, za ty tvoje arogantní kecy co tu pořád máš:), doufám že sis dnešní zápas užil, ty tajtrliku:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale isteže. Bol pre mna natolko doležitý, ze som uprednostnil spánok, ty kapitán yesterday.
Reagovat
Captain_Morgan89
Nejhorší je, když lzes sam sobě:)
Reagovat
smazaný uživatel
V com, ze som ho prespal?..:)

Dakujem za vysvetlenie, mudry clovek.
Reagovat
smazaný uživatel
20ty titul z hardu? No asi příjde, ale otázka kdy kamoš. Po USO je unreal, takže ti zbývá sunshine double, tam tomu sám nevěříš, Toronto, Cinci a USO. V případě neúčasti TOP5 a asi i TOP10 je to možná i reálné. Jinými slovy teď byla šance největší, do té doby, než začne antuka. Potom Nadalovi akcie půjdou klasicky dolů tak, jako každý rok. A lucky draw aka USO17 letos nehrozí, takže spíše ne.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a ked som sa chcel s teboz stavit, ze Nadal uhra na harde a trave viac bodov ako Federer, tak si zdúchol ako smrad. Tak veris svojmu favoritovi :)

Vies aky je rozdiel medzi vaječným likérom a Kamilosom?

Vajcia :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses chtěl vsadit, já se nevsázím. A kolem té sázky sis tady udělal takový vlastní příběh, který chápeš jenom ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nevsázis, Šibe ti?...Si si strihol čelnú zrážku so svojim tuk tukom?...

Tie tvoje drísty o tipovaní, nic?...Prázdna hlava, prazdna pamat..
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdíl sázet na sportovní události, kde můžeš z části analyzovat vývoj utkání, nebo vsazet se někým, ze přeskočim auto za jízdy. Meleš blbosti, ale to je u tebe normální
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé! Potřeboval už konečně nějakou velkou výhru. Snad ho to nakopne.
Reagovat
Mayo
Veľkolepá bitka. Rafa sa mi zdá v tých tajbrejkoch nejaký slabý ale aj taký je šport. Každopádne Kyrgios je veľký tenista.
Reagovat
Pe3k
Nadal to gase Nedal. Rupnout s Gyroses? LoL :D
Reagovat
insanezy_
Ten TB tretiho byl pekne odevzdan..
Reagovat
Roger_Federer
Finalista AO vypadl ve druhém kole po mečbolech...
Reagovat
annah
Rafa jen kopíruje Rogera z roku 2017. Ten po titulu z AO vypadl (po dvou promarněných mečbolech) ve druhém kolem pětistovky a pak předvedl vítěznou jízdu na Sunshine Double. Třeba ji předvede i Rafa.
Teda bylo by hezké, kdyby jízdu zopakoval Roger, ovšem při jeho současné úrovni to už není reálné. Ale díky za každý zápas, za každé čtvrtfinále nebo semi! Ještě ho vidět hrát!
Doufají v to všichni ředitelé turnajů napříč světem, protože jeho účast znamená automaticky extrémní zájem publika.
Ředitel turnaje v Madridu prohlásil, že "nástup Rogera Federera je významově totéž, jako kdyby do města přijel prezident Spojených států". :-)))
Reagovat
annah
Extrémně po Rogerovi souží i ředitel turnaje v Marseille.
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/8745--v-marseille-zoufale-touzi-po-tenisove-megastar-pristi-rok-to-vyjde-veri-turnajovy-reditel
Reagovat
a.magerova
Jééžiš, takový blábol, prý: "Mít Rogera Federera v pavouku dvouhry je snem snad každého ředitele tenisového turnaje."
Je vidět, že ti ředitelé tenisových turnajů neví o TENISU vůůůbec NIC... měli by se poradit tady s místními odborníky Forehandem a peggy, ti by jim vysvětlili, co za nesmyslné sny mají... :-)))))
Reagovat
turista
Na Sunshine double mohou všichni vyhrávat jak chtějí dokud nenarazí na Djokiho. Ten nebude chtít odjet s nepořízenou. Zastavit ho tam může právě Gyros nebo někdo z next gen. Nadal či Federer ne.
Reagovat
Pe3k
Federer ano, Rafa ne.
Reagovat
turista
Asi máš pravdu. Roger v SF Šanghaji 2018 Djokovi tak zatopil, že zápas mohl i vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je hratelný, ve dvou setech určitě. Jeho hra se špatně hodnotí podle např. finále AO. S Nadalem hraje jiný tenis, protože Nadal je taký grinder a obranář. Souhlasím s Petříkem, po Nolem je Federer určitě TOP favorit a klidně ho může porazit. V Paříži ten zápas mohl klidně vyhrát a je pro Noleho na hardu větší hrozba. Nadal ten vypadne tak v druhém kole, takže to bych neřešil.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovica moze porazit na kurte skor infarkt, ako Federer..Zobud sa...Kedy s nim vlastne Federer vyhral vacsi zápas?..Za Havla?...ehn

Kamosko, nastartuj svoj tuk tuk a sprav nieco so sebou..
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdy, kdy s Nadalem oba vytírali kurt. No vlastně to se děje pořád. Hraje se na dva sety a Paříž ukázala, že je to reálnéjší, než jsme si mysleli.

Jak hrál Nadal s Djokovičem poslední zápas, kolik uhrál gamů? 5? Ten proti Fed Nole tak 5 let na hardu nezískal ani set. Je do počtu, akorát ty to pořád nechápeš.
Reagovat
FerrariF50
V Paříži mohl vyhrát, to bylo naprosto vyrovnaný, stejně jako mohl vyhrát Nadal ve Wimbledonu. Což se třeba o AO 2019 a zápase Djoka s Nadalem říct rozhodně nedá. To, že má Roger rozhodně větší šance porazit Djoka musí být snad jasné každému. Tedy téměř každému.
Reagovat
turista
V Paříži to bylo ne v Šanghaji. Spletl jsem se.
Reagovat
Kozoroh
Ta jízda bude. Bude Novakova :-)
Reagovat
turista
Taky si to myslím.
Reagovat
Kozoroh
Byl by to Ultronův 5. Sunshine Double (předtím v letech 2011, 2014-16) a 4. Sunshine Triple (když k IW a Miami přičteme AO) :-)
Reagovat
annah
Jo, jo, nejspíš to tak bude. Ostatní budou jen přihlížet. Taková je realita. :-)
Reagovat
vojta91
haluz, která se povede 2x za sezonu vůbec... jedna taková se povedla Plíškový a teď Nickovi, takže máme vybráno...
Reagovat
babolat.cz
Naštěstí na bezcenném turnaji
Reagovat
Pe3k
bezcenny jsi tu jen ty...
Reagovat
spaniel
Hlave ze pred par dny tady milovnik analu psal, ze Acapulco je top a Dubaj nic. Oni maji ty fekalie proste radi.
Reagovat
Pe3k
Ano, taky se jedna o fanousky Nadala...
Reagovat
vojta91
Dubaj je bezcenna, neni to turnaj o nicem jinem, nez o tom, ze par kozom*du chce mit fotku s Federerem...
Reagovat
Pe3k
ok, ale jezdi tam spicka, takze obsazeni jako 1000 or GS.
Reagovat
insanezy_
Vzhledem k dalsimu prubehu sezony je to mozna dobre, rozehral se a hura na Sunshine double.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Kyrgios? :)
Reagovat
Pe3k
Fandove Nadala jsou vic v lese jak Nadal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tpc to je moc. Prý Sunshine double. Jako fan Nadala určitě víš, kdy a kolikrát a hlavně kdy Nadal vyhrál Miami nebo IW že? IW 3x 2013, 2009 a 2007 a Miami never ever. Prostě od 2013 je Nadal na hardu spíše do počtu, smiř se s tím.
Reagovat
MartinPa
Stan dle očekávání - supr. Škoda toho Rafy, v dalším kole to mohl být zajímavý test proti TOP hráči - obávám se, že Gyros na to po tomto skalpu zase hodí bobek :-(
Reagovat
Davor1
Preco by mal hadzat bobek? Wawrinka je podobne ako Nadal top hrac a legenda, navyse sa uz hra o semifinale. Navyse nutne potrebuje ziskat nejake body. Myslim, ze motivaci bude mat Gyros viac ako dostatocnu...
Reagovat
Marduch
tak snad si toto o Stanovi nepřečetli Mut s Demusem..
Reagovat
rybicka
Jo, a pak, že WTA je jako počasí :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist